Skocz do zawartości

krzaczun

Smakowicze
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia krzaczun

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. krzaczun

    Tort "ząb"

    Witajcie, tort został upieczony dla mojej kobiety na urodziny. Jest stomatologiem, więc pomyślałem że zrobię jej tort "ząb". Mordka trochę nie wyszła, natomiast efekt jak jest - każdy widzi. Wyszedł pysznie, może ciut za mało dałem nasączenia. To ni, poprawię się następnym razem. Jeżeli ktoś z czytających miałby ochotę poznać przepis - chętnie się podzielę. Jest to mój drugi tort w życiu ;) Pozdrawiam
  2. Dziękuję ślicznie ;) Jutro dam znać jak wyszedł.
  3. Ocet? hmm ;) pierwsze słyszę - w jakim celu? I cukier waniliowy - cały jak rozumiem?
  4. A może mogłabyś polecić jakiś przepis na biszkopt z "blachy"? ;) Chodzi mi aby miał większą objętość
  5. Dzięki Aśka. Powiedz mi proszę - jeżeli chcę go użyć - dodaję tą samą dawkę co mąki ziemniaczanej? czy całe opakowanie? Czy zamiast kakao mogę użyć budyniu czekoladowego? Dzięki ;)
  6. Witajcie, chciałbym zapytać o biszkopt a dokładniej jego składniki. Oto przepis, który ja posiadam: 5 jajek 1/4 szklanki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Często widzę w przepisach, że ludzie dodają budyń zamiast mąki ziemniaczanej. Dlaczego? Co się stanie jeżeli dodam budyń waniliowy/czekoladowy? Jeden wyjdzie jasny, drugi ciemny? Dziękuję
  7. krzaczun

    Tort- Ząb

    Witajcie, jutro właśnie "tworzę" ten tort, jeżeli się uda to chętnie podzielę się wszystkimi informacjami ;) Pozdrawiam słodko ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.