Skocz do zawartości

NiePrzesol

Smakowicze
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia NiePrzesol

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem w sosie serowym czyli: Przepyszna, delikatna rozpływająca się w ustach zapiekanka makaronowa ze wspaniałym aromatycznym szpinakiem z dodatkiem czosnku a wszystko w delikatnym sosie serowym. Składniki: Puszka pomidorów 400 gram Szpinak mrożony 450 gram Makaron 250 gram Czosnek 2 ząbki Śmietana 18 % 100 gram Serek topiony 100 gram Margaryna do smażenia 50 gram Przygotowanie składników: Śmietanę rozcieramy razem z topionym serkiem na gładką masę. Makaron gotujemy przez 4 minuty. wiecej tanich i pysznych przepisow na stronie: http://nieprzesol.pl/ Następnie: 1. Gotujemy makaron przez 4 minuty, makaron musi tylko lekko się podgotować. Nie chcemy aby makaron na końcu naszego dania był zbyt rozgotowany. 2. Na rozgrzany tłuszcz przeciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku (uwielbiam zapach smażonego czosnku), uważajmy żeby czosnek się nie przypalił bo będziemy musieli zacząć od początku. Wystarczy 30 sekund aby czosnek oddał swój aromat i smak do tłuszczu. 3. Następnie dodajemy mrożony szpinak, ja go kupiłem w biedronce bo jest dość tani w stosunku do jakości. 4. Szpinak smażymy tak długo aż się cały rozmrozi i dodajemy puszkę pomidorów. 5. Pomidory lekko rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki i dodajemy sól i pieprz do smaku. 6. Całość chwilę obsmażamy, wystarczy 5 minut. 7. Możemy już rozgrzać piekarnik do 180 stopni. 8. Następnie w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie układamy warstwowo: szpinak podsmażony z pomidorami (połowę tego co mamy), makaron (całość), masa śmietanowo-serowa(całość) i resztę szpinaku. 9. Jeżeli chcecie na wierzch szpinaku można dodać pokrojony w plasterki pomidor (lecz nie jest to konieczne), jednak koniecznie na wierzch musimy zetrzeć żółty ser, lub poukładać w plasterkach. 10. Zapiekankę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 20 minut wiecej tanich i pysznych przepisow na stronie: http://nieprzesol.pl/
  2. Składniki: Ziemniaki 500 gram Mąka 100 gram Jajka 2 szt. Smalec kostka Dodatki: Ser żółty 200 gram Cukinia 200 gram Cebula 200 gram Przygotowanie składników : § Obieramy i trzemy ziemniaki § Myjemy jajka Następnie: 1. Do startych ziemniaków dodajemy 2 jajka, 100 gram mąki, 2 płaskie łyżeczki soli i łyżeczkę pieprzu. 2. Całe ciasto dokładnie mieszamy na jednolita masę, powinna być gęsta i lepka (z podanych proporcji powinna wyjść idealna). 3. Następnie przygotowujemy nasz ulubiony składnik, lub od razu kupujemy wszystkie trzy i masę dzielimy na mniejsze porcje żeby przygotować różne placki. Ser wystarczy zetrzeć i dodać do masy, podobnie jak cebulę czy cukinię. Od Was zależy jak grubo zetrzecie warzywa i tak będą pyszne! 4. Z powstałej masy formujemy placki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu. 4. I gotowe ! Caly przepis i inne znakomite pomysly znajdziecie na : http://nieprzesol.pl/
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.