Skocz do zawartości

zima1991

Smakowicze
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia zima1991

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

3

Reputacja

  1. zima1991

    Grzanki Z Jajkami

    Polecam przepis na grzanki z jajkami i wędliną. Genialnie nadają się jako śniadanie. Składniki: 4 kromki chleba, 4 jajka, wędlina- najlepiej szynka, szczypiorek, mozzarella, olej, przyprawy. Z każdej kromki wydłubujemy miąższ, wrzcamy na rozgrzaną patelnie i przysmażamy z dwóch stron. Do środka każdej kromki wbijamy jajka i dodajemy szynki. Smażymy aż jajko się zetnie(u mnie trwa to około 5minut). na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella i szczypiorkiem. Źródło
  2. Pomidory faszerowane szpinakiem, ryżem, serem mozzarella z sosem serowym. Danie wegetariańskie idealnie nadające się jako przystawka. Przepis dla dwóch osób. Składniki: - 1 torebka ryżu - 10 dag liści szpinaku (lub 7 ? 8 kulek mrożonego brykietu szpinaku) - 1-2 ząbki czosku - starty ser mozzarella - masło - sól, pieprz - śmietana 30% - gałka muszkatałowa - 4 duże pomidory Przepis:- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ryżu na osobną patelnie wrzucamy masło a na nie zamrożony lub świeży szpinak. Gdy uzyskamy jednolitą mase ze szpinaku wyciskamy do niego czosnek i dodajemy 2 ? 3 łyżki śmietany 30%. Gotoujemy przez około minute. - Gdy ryż jest ugotowany dorzucamy go do szpinaku, następnie dodajemy przetarty ser mozzarella ( ilość według uznania), wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową i gotujemy przez około minute. - Pomidory myjemy, odcinamy górę. Łyżeczką wydrążamy miąższ z pomidora, wnętrze delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Pomidory napełniamy farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wczesniej na 200 stopni celcjusza i zapiekamy przez około 10 minut. - Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem serowym który jest dostępny pod tym adresem. Smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.