Ja korzystam z piekarnika z termoobiegiem już kilka lat i zawsze piekę z włączonym termoobiegiem, chyba że w przepisie zaznaczono inny sposób pieczenia, zdarza się to bardzo rzadko. W ten sposób piekłam biszkopty, ciasta kruche, ucierane. ciasteczka i zawsze wychodzą.Pozdrawiam i życzę smacznych i udanych wypieków.
Kasiu! O jakie płatki w końcu chodzi - owsiane czy ryżowe? :razz: :shock: Odpowiedz szybko bo chętnie bym zrobiła - uwielbiam banany smażone. Pozdrawiam.
Ciasto to pierwszy raz jadłam na Dniu Matki w przedszkolu, tak mi zasmakowało, że u kucharek wymęczyłam przepis. Jest przepyszne , zwłaszcza masa i posypka. Zachęcam do wypróbowania. :grin:
Dzięki za przypomnienie przepisu, takiego kurczaka robiłam kilka lat temu, a później w natłoku nowych przepisów zapomniałam o nim, a szkoda bo jest pyszny. Pozdrawiam.
Ja robiąc fasolkę po bretońsku również podsmażam przecier pomidorowy z kiełbaską i cebulką - dodaję na koniec i krótko karmelizuję. Jest to rada Macieja Kuronia.
Jak u większości rosołek, na drugie danie kotlet drobiowy zapiekany z ananasem, serem żółtym i z żurawiną, ziemniaki i zielona sałata ze śmietaną. Deseru brak - w Poście nie jadam słodyczy :grin: .
Robię podobne ciastka, tyle że z powidłami i kształtuję je w grzebyki. Są pyszne, ale raczej nie nadają się do dłuższego przechowywania - tracą na smaku. Najlepiej smakują w ten sam dzień.