Skocz do zawartości

KulinarnyDuet

Nowi Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Zainteresowania
    Gotowanie

Osiągnięcia KulinarnyDuet

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Zdjęcie potrawy zachęca do wypróbowania :)
  2. Składniki: 3 puszki kukurydzy puszka mleka kokosowego (400 ml) gałka muszkatołowa sól, pieprz kilka listków bazylii kilka łyżek gęstego jogurtu / śmietany Do garnka wlewamy mleko kokosowe doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy kukurydzę, jeśli lubimy gęstą zupę możemy dodać jeszcze jedną puszkę kukurydzy. Dokładnie mieszamy, lekko doprawiamy i gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Następnie doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej i dokładnie blendujemy. Proszę robić to ostrożnie ponieważ zupa jest gorąca. Tak powstały krem z kukurydzy przelewamy do talerzy. Podaną zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Krem możemy udekorować gęstą śmietaną, listami bazylii, kilkoma sztukami ziaren kukurydzy lub kolorowym pieprzem. Jeśli nie boicie się eksperymentować ze smakami zachęcamy do posypania naszego kremu szczyptą cynamonu. Zdjęcia z realizacji oraz film można znaleźć na naszej stronie
  3. Zupy krem są fantastyczne, na pewno niedługo wyprobuję :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.