Skocz do zawartości

Elwrar

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia Elwrar

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję Wam serdecznie za pomoc wstępnie mam już ułożone menu imprezki. Co do strogonowa myślałam nad nim ale jeszcze nigdy go nie gotowałam i trochę się boję ale do odważnych świat należy w końcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. To danie zrobię jako pierwsze. Dziękuje bardzo Jolu. Dorotko już nie raz przygotowywałam twoje potrawy i wychodziły rewelacyjne także myślę sobie że skuszę się na ten schabik i lazanię tylko powiedz mi - no może napisz:)czy dobrze ją się kroi tzn. czy się nie rozwala?
  2. Witam regularnie przeglądam to forum korzystam z Waszych przepisów i porad dzisiaj ja proszę o pomoc w sobotę robię przyjęcie imieninowe będzie 19 osób i nie mam kompletnie pomysłu co przygotować. Nasza rodzina jest dość liczna i lubi dobrze zjeść także taka balanga polega na kilku ciepłych daniach. Co do zimnych przekąsek to już wiem co przygotuje tylko nie wiem jakie ciepłe. Ogólnie chodzi o to żeby - wiadomo było smaczne i wyszło tego dużo:wink: Proszę o pomysły i co Wy przygotowujecie na takie naloty:lol: rodzinne:)
  3. Elwrar

    Tiramisu

    Mam rewelacyjny przepis na super ciacho!Prosze o wyrozumiałość bo to mój debiut. Biszkopt: 4 jaja, 1 szkl. cukru, 0,5 szkl.mąki zwykłej 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej. Białka ubić z cukrem szczyptą soli. Dodawać żółtka. Następnie dodajemy mąkę z jedną łyżeczką proszku do pieczenia. Czyli pieczemy najnormalniejszy biszkopt. Piec w tem. 180 stopni. Ja na tą dradycyjną blachę pieke podwójną porcję. I taki biszkopt przekrajam na dwie części. Można upiec dwa biszkopty jak kto woli. Na dolny placek rozsmarowuję krem nutella (mały słoiczek trochę ciężko się to robi ale dacie radę :?: ). Potem na nutelle smaruję gotowy krem do tortów ajerkoniakowy lub orzechowy przyrządzony wg przeisu na opakowaniu. Ja osobiście daję krem ajerkoniakowy. Na górny placek: 750 ml śmietany kremówki, 3 opakowania śmietan-fix, 3 łyżeczki cappucino śmietankowe lub waniliowe. Ubijam śmietane gdy jest sztywna wsypuję śmietan fixem dodaję trochę cukru pudru dla lepszego smaku, dodaje cappucino. I to na górny palcuszek. Całość posypuje kakao lub czekoladą w proszku. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień jest poprostu rewelacyjny rozpływa się w ustach. Polecam łasuchą takim jak ;)
  4. Elwrar

    Prażoki

    No fakt zapomniane te danie ja je też sobie nie dawno przypomniałam i zaczełam je robić. Mój mąż zwariował na ich punkcie co tydzień muszą być obowiązkowo. Ja również smażę do nich cebulkę na tłuszczu.Mój luby do nich pije dodatkowo maślankę podobno rewelka nie wiem nie lubię maślanki. Ale polecam naprawdę super!!!
  5. Elwrar

    Dziwak

    Witam bardzo mnie zainteresował ten przepis i może zadam głupie pytanie ale co to jest ten grysik?
  6. A ja ten sosik robię z majonezem i ze śmietaną tzn. więcej daję majonezu niż śmietany no i oczywiście ogórek pokrojony w drobniutką kosteczke i czosnek jest rewelacyjny. Moi chłopacy wciągają go bez opamiętania do pizzy, tostów i zapiekanek jest poprostu pysznościowy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.