Skocz do zawartości

agnes89

Smakowicze
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O agnes89

  • Urodziny 09.06.1989

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Stalowa Wola
  • Zainteresowania
    Medycyna, biologia, muzyka, taniec, gotowanie, podróże :)

Osiągnięcia agnes89

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Własnie zrobiłam te kokosanki. Są naprawdę PRZEPYSZNE :P W sumie pierwszy raz robiłam tego typu ciastka. A robi się je naprawdę banalnie i bardzo szybko. Polecam wszystkim! :P A tu moje kokosanki: ,
  2. Jolciu ja mam takie pytanie odnośnie tej margaryny. Czy dodaje się ją płynna do reszty składników? I czy po wymieszaniu masa jest na tyle gęsta, że można z niej formować kuleczki?
  3. Naprawdę bardzo szybkie i smaczne danie :razz: Miałam zrobić zdjęcie, ale byłam tak głodna, że zjadłam je zaraz po przyrządzeniu. :mrgreen: Nigdy takie połączenie płatków kukurydzianych z kiełbasą i serem nie przyszłoby mi do głowy, a tu taka pychota. Polecam wyprobować wszystkim, a za przepis daję 5 gwiazdek :razz:
  4. A to kolejny przepis na placek, który bardzo często gości na moim stole.Jest to ulubiony placek mojej mamy i brata :evil: Jeśli go w najbliższym czasie zrobię, to umieszczę zdjęcie. Jak narazie tylko przepis. Placek makowy: 8 białek 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki suchego maku Białka ubić na półsztywno, dodać cukier dalej mieszając. Potem dodawać mąkę, proszek do pieczenia i na końcu mak. Po upieczeniu przekroić na dwie części i posmarować powidłami (1 słoik). Placek biszkoptowy 8 żółtek 2 całe jajka 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić mikserem 2 całe jajka następnie dodać żołtka i cukier. Potem dodac mąke i proszek do pieczenia. Po upieczeniu przekroić na dwie części. Masa 2 galaretki 1/2 litra śmietany 18% Ostudzone galaretki wymieszać ze śmietaną, gdy zacznie tężeć wylać na placek Placki układać w kolejności od dołu: Placek biszkoptowy Masa ze śmietany i galaretek Placek makowy Powidła Placek makowy Masa ze śmietany i galaretek Placek biszkoptowy Polewa czekoladowa Smacznego! :razz:
  5. Basga- bardzo się cieszę, że podoba Ci się moje ciasto :razz: Kasiulek- ja to ciasto zrobiłam na prostokątnej blaszce o wymiarach 24cmx38cm. Jest dosyć spora, więc myslę, że jeśli zrobisz niższy biszkopt będzie akurat na tortownicę :shock:
  6. Witam wszystkich! Mam na imię Agnieszka i mam 18 lat. Gotowaniem, a konkretniej pieczniem interesowałam się od dawna. Już jako mała dziewczynka pomagałam mamie w pieczeniu różnych ciast. Teraz już sama ekepsrymentuję w kuchni ze słodkościami ale też sałatkami i innymi potrawami. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej, ale przecież ćwiczenie czyni mistrza :shock:. Na tym forum zarejestrowałam się już jakiś czas temu, jak do tej pory tylko je czytałam. Znalałam tutaj naprawdę wiele ciekawych przepisów, z których już skorzystałam. A wczoraj umieściłam swój pierwszy przepis, który na pewno nie będzie ostatnim. Mam nadzieję, że i inni skorzystają z moich przepisów. Pozdrawiam wszystkich z forum, a szczególnie łasuchów, którzy uwielbiają słodycze tak jak ja :razz:
  7. Tak, tą płynną żelatynę dodajemy do śmietany. Ja taką płynna dodawałam, żeby było lepiej wymieszać. Chyba poprawię to w przepisie, bo rzeczywiscie można nie zrozumieć :razz:
  8. Właśnie nie wiem jak dodać zdjęcie. Coś probowałam, ale nie wyszło :shock: A jednak się udało :razz:
  9. Witam wszystkich, to mój pierwszy przepis jaki tutaj umieszczam. Jestem początkującą kucharką i lubię bardzo eksperymentować szczególnie jeśli chodzi o słodkości :shock: A to przepis na Śmietanowca, który miał być innym plackiem w pierwotej wersji. Z braku składników poratowałam się tym, co miałam w lodówce :razz: Biszkopt. Tutaj kazdy może zrobić biszkopt ze swojego ulubionego przepisu, ja podam mój ulubiony przepis, którego nauczyła mnie mama. 7 jaj 7 łyżek mąki 7 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do piecznia 1 łyżeczka octu (można go nie dodawać) Oddzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić mikserem na półsztywno. Do tej piany dodać cukier ciągle miksując na najwyższych obrotach. Dodawać stopniowo po jednym zółtku. Następnie powoli dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia mieszając łyżką. Na koniec można dolać łyżeczkę octu. Piec w temperaturze 200 stopni C ok. 30-35 min. Masa 0,5 litra śmietany 18% 4 łyżki curku kryształu (można dodać mniej) 2 łyżki żelatyny spożywczej 1 cukier wanilinowy 1 puszka brzoskwini 1 puszka ananasów Na masę: 2 glaretki Rozpuścić żelatynę w ok. 1/3 szklanki gorącej wody, tak aby była płynna. Wymieszać mikserem śmietanę z cukrem kryształem, cukrem wanilinowym i żelatyną. Do tego dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i ananasy. Całość wymieszać najlepiej łyżką. Na wystudzony biszkopt wylać śmietanę z owocami i włożyć do lodówki, aby trochę stężała. Na samą górę można wylać 2 glaretki dowolnego koloru rozpuszczone w 3 szklankach wody. Życzę smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.