Dzisiaj mnie naszło na zrobienie tego ciasta i właśnie wyjęłam je z piekarnika.
Wyszło naprawdę przepyszne.
Polecam bo szybko się robi i przeważnie składniki do niego potrzebne są w domu.
Zaprosilam teściów na obiad i poczęstowałam ich moją karkóweczką.
Wszystkim ogromnie smakowała.
Nieraz ją jeszcze zrobię.
(piekła mi się trochę dłużej niż w przepisie bo aż 3 h ale naprawdę wyszła mięciutka).
Bułeczki wyszły super!!!!!!!!!!!
WIadomo że są trochę inne w smaku niż kupne bo nie posiadają żadnych spulchniaczy itp ale naprawdę mi oraz mojej rodzince smakowały.
Zamierzam co tydzień je piec.
Mam pytanie.
Ciasto na bułeczki już wstawiłam na noc do lodówki.
Czy jutro jak je wyrobię to mam posmarować buleczki olejem czy wodą z solą bo tego nie zrozumiałam?
Bardzo proszę o szybką odpowiedz.