naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Jola_A.
Dodano: 03.03.2006
Ods這n dziennie: 58

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Biszkopt czekoladowy:
5 jajek
1 niepe軟a szklanka m彗i tortowej
½ szklanki cukru
2 造磬i kakao
1 造瞠czka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
½ litra mleka
½ szklanki cukru
20 dag mas豉
20-25 dag wi鏎k闚 kokosowych
cukier waniliowy
Polewa:
20 dag mlecznej czekolady
12,5 dag margaryny

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi na sztywno doda cukier, 鄴速ka i nadal ubija. Na koniec doda m彗 tortow, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymiesza. Wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formy o wymiarach 25 na 36 cm. W這篡 do nagrzanego piekarnika i piec oko這 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt mo積a nas帷zy wod z aromatem waniliowym.

Mleko zagotowa z cukrem i cukrem waniliowym. Nast瘼nie wsypa wi鏎ki kokosowe i gotowa do zg瘰tnienia masy (oko這 20 minut). Do gor帷ej masy doda mas這, i od czasu do czasu miesza 造磬 mas, aby mas這 si rozpu軼i這. Mas kokosow ostudzi i wy這篡 na biszkopt.

Czekolad po豉ma, doda margaryn i ca這嗆 podgrzewa na ma造m ogniu, a sk豉dniki si po陰cz. Gotow polew pola ciasto.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6241
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja do masy dodalam 2 budynie smietankowe i aromat smietankowy...masa byla swietna...
Bea R [2013-11-26 13:02:50]
奸icznie dzi瘯uj za mi貫 s這wa i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-11-13 09:45:29]
Po raz kolejny trzeba powiedzie ,瞠 ma pani kunszt w r瘯ach i serwuje smaczne przepisy!
Ma貪orzata.P. [2012-11-13 04:52:27]
Dzi瘯uj :)
Dorota [2012-08-31 21:05:09]
Ciasto wspania貫.Doda豉m jednak 2 造磬i budyniu.Smak jest wy鄉ienity.
DORA [2012-08-30 23:58:08]
Ja z regu造 陰cz w tej polewie czekolad mleczn i gorzk. Wychodzi mniej s這dka polewa. Polecam. wypr鏏owa豉m te wersj z 2 czekoladami gorzkimi. Jednak tej wersji nie polecam. Czekolada si mocno 豉mie na cie軼ie.
Julita [2012-07-26 10:28:33]
Ciasto pyszne !!!!
Monia [2012-07-12 20:27:25]
BARDZO SMACZNE CIASTO DO KAWKI...WYSZΜ MI JAK KA浴E INNE Z TYCH PRZEPIS紟.... POLECAM :)
KATE [2012-04-01 07:47:29]
Ciasto wygl康a smakowicie, tylko polewa jest nieco za rzadka.
Tygrys. [2012-03-03 17:55:41]
Ciasto bardzo dobre. Nie jest jakie super wytworne, ale jak ma si ma這 czasu, a chce si mie co s這dkiego na weekend do kawy, to jest doskona貫. Masa nie sprawia wi瘯szych problem闚 - dodaj do niej (dzi瘯i Waszym podpowiedziom) 2 p豉skie 造磬i budyniu 鄉ietankowego rozmieszane w niewielkiej ilo軼i mleka. Gotuj j wtedy tylko przez oko這 10 minut. Masa jest g瘰ta i jednolita. Porz康nie te nas帷zam biszkopt.
Ela [2012-01-15 22:57:22]
Wszystko jet cudo ale biszkopt trzeba zmoczy i zamiast foremki fajnie to wychodzi w mufinkownicy :) Polecam 畝netka Leta :)
gogi123 [2011-12-11 16:44:22]
Ja zmodyfikowa豉m przepis: do gotuj帷ych si w mleku wi鏎ek dodaje 2 造磬i m彗i rozprowadzone w mleku i robi taki budy z wi鏎kami. Po wystygni璚iu miksuj z mas貫m i wychodzi super krem. Takim kremem przek豉dam biszkopt i na to polewa czekoladowa. Naprawd super Polcam:)
Marzena T. [2011-11-28 20:08:44]
zrobilam go-wyszed przepyszny!zeby nie gotowac 20min.kokosu wsypa豉m 造szk kaszy mannej i pogotowa豉m minutk.NAPRAWD WSPANIAΧ
iwona [2011-09-20 16:01:15]
Bylam bardzo przestraszona przestrogami przed rzadk mas, jednak mile si zaskoczy豉m. Skorzysta豉m z rady emi - dzi瘯uj, aby w 1/4 szkl mleka wymiesza 1 造磬 m彗i pszennej i ziemniaczanej. Najpierw wla豉m 1 i 3/4 szkl mleka+1/2szkl cukru pudru+cukier wanil, lekko podgrza豉m a nast. doda豉m reszt mleka z rozmieszan m彗 i zagotowa豉m. Masa po dodaniu kokosu od razu zg瘰tnia豉! Musia豉m nie幢e namacha sie r瘯, aby to pogotowa przez 20min i aby si nie przypali這. Potem doda豉m 3/4 kostki mas豉. Je郵i wi璚ej si doda my郵, 瞠 moze by za t逝sta masa. Polecam :-)
AsiaK [2010-12-09 23:46:57]
Ciasto jest pyszne ,wiele razy robilam .Ja zawsze na pol litra mleka dodaje 200 g kokosu a nawet czasami dolewam mleka jak jest za suche.Czekam az mleczko troche wyparuje ale niecalkiem,poniewaz ono w tedy najdzie na biszkopt i dzieki temu biszkopt nie jest za suchy.Ja proponuje 100 gr gorzkiej czekolady a 100 gr mlecznej,w tedy polewa nie jest za slodka i duzo bardziej smaczna.POzdrawiam.
Maja [2010-10-26 11:02:04]
Ciasto bardzo smaczne! wszystkim smakowa這. nastepnym razem skropie biszkopt alkoholem z aromatem bo by troche za suchy. bardzo polecam ten przepis!
telia [2010-10-23 12:05:44]
Bardzo smaczne, ale nie doda豉m mas豉 do masy,takie wydaje mi si lepsze.
wiewioorka [2010-09-24 18:23:03]
Drogie Panie. Je郵i masa kokosowa jest u was za bardzo p造nna to dodajcie po prostu budyn waniliowy/smietankowy do niej a na pewno masa wylana na ciasto stwardnieje ;)
celllpal [2010-07-07 11:58:56]
Ciasto jest po prostu boskie, troch czasu trzeba po鈍i璚i 瞠by je zrobi ale zapewniam 瞠 si op豉ca. 安ietny przepis!
Kasia [2010-06-15 11:54:17]
ciasto przepyszne, lepsze ni batonik Bounty! wszystkim smakuje
ka鄂a [2010-05-14 13:40:43]
Eh, biszkopt twardy i nie ur鏀; masa w miar, ale nic specjalnego :] Smak - ujdzie, nie powala :] Prosz o przepis na sprawdzony, zawsze udaj帷y si biszkopt :) Pozdrawiam!
narta [2010-04-24 17:27:07]
ja robi豉m wszystko wed逝g przepisu i nic mi nie wysz這, biszkopt nie wyr鏀, masa wodnista. Rozczarowa豉m si, bo ciasto wygl康a naprawd apetycznie
rozczarowana [2010-04-17 10:41:09]
Ciasto przepyszne ....Polecam..
ewa [2010-04-10 18:45:26]
ciasto pyszne i 豉twe w wykonaniu ,瞠by nie by這 za s這dkie pola豉m je polew deserow i smakowa這 jak prawdziwe bounty;)wszystkim smakowa這 ,PYCHOTKA;))
kamila [2010-04-06 12:05:09]
Ja robi to ciasto ju drugi raz i uwa瘸m,瞠 jest bardzo smaczne.Wszystkim moim go軼iom bardzo smakowa這.Musz powiedzie,瞠 ja do pieczenia to troch noga jestem ale te wychodzi mi bez zarzutu.Do biszkoptu daj p馧 szkl.tortowej i p馧 ziemniaczanej i biszkopt wychodzi pi瘯ny.Nie rozumiem z czym ta pani kt鏎a uwa瘸 si za do鈍iadczon kuchark mia豉 problem:)))Dzi瘯uje za przepis i pozdrawiam:)))
Monika [2010-04-03 12:15:22]
Poprostu ciasteczko palce lizac warto zrobic tanie i 豉twe
...... [2010-03-29 13:32:29]
ciastko jest super,jest nie drogie 豉twe do zrobienia ,pycha poprostu!!!!
Kasiek [2010-01-09 17:19:45]
poprostu pyszne 豉twe i tanie i nie uwa瘸m 瞠 sianowate te kokosy to bounty i takie musi by dla mnie pierwsza klasa ;))
cleo [2009-12-24 20:26:11]
Ciasto rewelacyjne, szybkie, tanie i bardzo smaczne
Regina [2009-10-15 11:35:09]
Ciasto smaczne ale bardzo s這dkie;/je郵i nie wychodzi komu biszkopt z tego przepisu proponuje przepis na biszkopt ktory zawsze wychodzi:6 jajek,2 i 1/2 szklanki m彗i pszennej,1 i 1/2 szklanki cukru,10 造瞠k oleju,`10 造瞠k zwyk貫j wody,3 造瞠czki proszku do pieczenia. no i do tego kakao.wody mozna doda wiecej w zalezno軼i od konsystencji.
Kasiula17 [2009-07-13 17:06:09]
Je郵i wam biszkopt wychodzi za niski i twardy to nale篡 doda do ciasta oleju i m彗i ziemniaczanej na 6造瞠k m彗i przenej 3 ziemniaczanej i dotego 3 造磬i oleju I wtedy biszkopt kakaowy wychodzi palce liza
Piotr19 [2009-06-25 19:31:40]
Ja piek豉m to ciasto ju kilkakrotnie a nie jestem nie wiadomo jak kuchark ale pieczenie sprawie mi przyjemno嗆 ciasto jest bardzo proste i bardzo dobre poprostu nie mo瞠 si nie uda i smakowa這 nie tylko mi ale i moim znajomym
ania [2009-04-29 08:11:28]
Ciasto jest fajne tylko z polew mi kiepsko posz這. Na pocz徠ku ba豉m si, 瞠 masa nie zg瘰tnieje ale uda這 si
Agusia [2009-04-10 18:42:58]
Bardzo lubi piec ciasta i potem si nimi zajada,ale przepis na ,,Bounty"nieco bym zmodyfikowa豉. Samo ciasto jest bez wyrazu,troch md貫. Zast徙i豉bym je ciastem na WZ-k. A oto przepis:1szklanka mleka, 2 造磬i kakao, 2 szklanki m彗i, 2 jaja, oko這 3/4 kostki margaryny, 1szklanka cukru, 2 造磬i d瞠mu, 1 造瞠czka sody. Piec ok.45 minut. Pozdrawiam wszystkie ciastoholiczki. Ewa72.
Ewa72 [2009-03-19 23:48:18]
ok ciasto wysz這 bez problemu a kucharka co wy瞠j pisa豉 jest chyba nie doswiadczona skoro z tak 豉twym ciachem sobie nie poradzi豉 bo doswiadczona kucharka radzi sobie ze wszystkim
aaaaaaaaaassssssss [2009-02-27 16:30:14]
Bardzo smaczne i proste w wykonaniu, go軼ie byli zachyceni
kasia [2009-02-09 09:43:35]
Robilam wczoraj to ciasto,masa wyszla zolta,ale zmiksowalam ja mikserem i wyszla biala hehe i po wlozeniu ciasta na noc do lodowki masa jest idealnie gesta nie rozplywa sie.gore wylozylam biszkoptami,na to polewe i platki migdalowe.palce lizac poprostu.
dodi [2008-11-21 11:26:19]
ciasto bardzo pyszne ,pieke go na wszystki imprezy rodzinne , polecam
eda371 [2008-11-20 18:33:50]
biszkopt nas帷zy:szklanka kawy pos這dzona op. cukru wanilinowego
ewa [2008-11-02 15:46:24]
I ciasto i masa kokosowa, jest totaln klap0, robi豉m je ju kilkakrotnie, (i musz po powiedzie 瞠 jestem do嗆 do鈍iadczon kuchark) biszkopt w og鏊e nie ro郾ie, masa nigdy si nie 陰czy, rozsypuje si i odkleja od biszkoptu. Ciasto mimo to 瘸dna rewelacja. Autor przepisu jest widocznie amatorem!
Mili [2008-11-01 18:56:05]
Po przeczytaniu prawie wszystkich komentarzy,wystraszylam sie ,ze faktycznie masa mi wyjdzie za krucha i skorzystalam jednej ze wskazowek a mianowicie dodalam pod koniec budyn-no i to byl blad bo masa wydaje mi sie strasznie mdla.Teraz zaluje bo jakbym trzymala sie przepisu to wszystko byloby ok.No ale nastepnym razem bede sie trzymac scisle przepisu.
hanamona [2008-11-01 03:00:06]
hej madzia.ja mam te zwyk陰 kuchenk bez termobiegu.blach na ciasto smaruje mas貫m roslinnym i posypuj bu趾 tart.m鎩 niezawodny biszkopt to 6 jaj 1 szkl m彗i 1szkl cukru 1 cukier waniljowy 3 造瞠czki kakao.wykonanie m彗 mieszam z p豉sk 造瞠czk proszku do pieczenia i z kakao.ubijam bia趾a na sztywnopoczym bardzo powoli dodaj cukier i cukier waniljowy miksuje ok 2 min nast瘼nie dodaj po jednym 鄴速ku i nadal miksuje na koncu dodaj m彗 wymieszan z proszkiem i kakaem.po dodaniu m彗i wszystko miksuj bardzo wolno na najni窺zych obrotach.tak przygotowane ciasto wlewam do wczesniej przygotowanej brytwanki wstawiam no nag瘸nego piekarnika,piek 45 min.
ewa [2008-10-26 18:52:54]
b.dobry polecam;)
d [2008-10-25 13:14:08]
Tak, mas這 najlepiej doda do gor帷ej masy i miesza 造磬 瞠by si rozpu軼i這. Powodzenia ;)
Dorota [2008-10-23 14:52:31]
Najpierw zrobi豉m mas a p騧niej zaj瘸豉m na stron. I to by m鎩 b陰d masa ca豉 si pokruszy豉 i nie zg瘰tnia豉 na cie軼ie czyaj帷 wasze komentarze do masy doda豉m rozpuszczon galaretk i do tego sok z cytryny wymiksowa豉m i jest PYSZNE!!!!!!! I BARDZO PUSZYSTE
GAGA [2008-10-17 18:08:47]
a mas這 lepiej da do gor帷ej masy czy utrze surowe i doda ostudzony kokos?
kamilus z elblaga [2008-10-11 18:10:16]
Ciasto fatalne, niskie, twarde!!! Nie polecam !!!
Gosia [2008-10-04 18:45:22]
bardzo smaczne tylko kurcze tesciowa mnie zagadala i do masy zagotowa豉m 1/2 szklanki mlka a nie pol litra ale potem dolalam choc sie obiawiam ze cos sie zepsuje ale wyszlo rewelacja i zadna foilozogfia bardzo proste nawet dla amatorek :):)
sylw00ha [2008-09-11 08:24:10]
Ciacho przepyszne! Wysz這 mi dok豉dnie tak jak na zdj璚iu;) Szkoda tylko, 瞠 masa kokosowa troch si kruszy, ale smak ciasta wszystko wynagradza. Serdecznie pozdrawiam i polecam:D
mysia [2008-08-27 11:23:09]
Niestety mi nie wysz這.biszkopt s豉bo wyr騥 a przy tym twardy jak zel闚ka od buta,masa te nie za bardzo...mo瞠 mia豉m z造 dzie do wypiek闚 nie wiem
agusia [2008-08-24 23:48:11]
Zgadzam sie z wszystkimi ;D do tego bardzo proste do zrobienia :)
Anet [2008-08-03 21:58:19]
ciasto pyszne. i najlepsze prosto z lodowki inaczej masa kokosowa sie rozpada. chyba ze zrobilam cos nie tak:( ale bardzo goraco polecam
mchr [2008-06-24 14:01:09]
W takiej sytuacji, jak widzimy, 瞠 masa jest sucha nale篡 doda np. wi璚ej mleka lub mas豉.
Dorota [2008-06-24 00:04:18]
masa jest bardziej puszysta, je郵i ugotowane w mleku wi鏎ki, po ostudzeniu, dodamy do mas豉 utartego z cukrem. Og鏊nie ciasto jest dobre i 豉twe.
Aga [2008-06-12 09:45:43]
super ciasto najlepsze na 鈍iecie - pycha tylko ja do kokos闚 dodaje troszk 瞠latyny
nikoletta6 [2008-06-11 18:34:00]
super ciasto ,tanie , smaczne , i 豉twe tylko ja dodaje do wi鏎k闚 troszk 瞠latyny
nikoletta6 [2008-06-02 10:06:18]
Przepyszne.. przecudne ... robi豉m wed逝g przepisu wysz這 idealnie.. MNIAM :-D
andzia [2008-05-17 22:00:07]
robi豉m to ciasto ;biszkopt wyszed super a masa tragedia,; zrobi豉 sie sucha i rozsypywa豉 si jak pieprz po 3 min. oraz nie by豉 bia豉 jak na rysunku tylko 鄴速a, mo瞠 kto da mi jakie wskaz闚ki co do masy prosz
agnieszka [2008-05-15 21:53:16]
Pyyyyyyszne :):) S這dka polewa troszk...ale jest smaczne ! :)
Donata [2008-05-11 12:40:00]
CIASTO NIBY BADANLNE, ALE PRZEZ CHWILE MYSLALAM ZE MI NIE WYJDZIE :/:/ MASA NIE CHCIAx ZG邘NIEC, ALE RZECZYWISCIE PO 20 MIN ZG邘TNIAx, A POLEWE CHCIAxM ZROBIC Z TOREBKI DR. QETHER ...ALE OKAZALO SIE ZE JEST JEJ ZA MAΜ WIEC SZYBKO ROBILAM STANDRARDOW POLEWE CZEKOLADOW ( 1 MARGARYNA, 2 SZKL. CUKRU, 10 LYZEK WODY I 6 LYZEK KAKAO). ZROBIONA MASE LEKKO OSTUDZILAM I DODALAM NA CIASTO. JAK NA RAZIE CIASTO STOI W LODOWCE. JUTRO ALBO POZNIEJ JAK SPROBUJE TO NAPISZE JAK SMAKUJE :) POZDRAWIAM!
DONATA [2008-05-10 17:48:21]
biszkopt strasznie suchy i twardy masa mi wyszla ale jakos tak malo prosze panie o przepis na niezawodny biszkopt pod spod nawet jasny prosze o rade szczegolnie kuchareczki majace kuchenke mastercooka starego typu bez termoobiegu. prosze rowniez o instrukcje na ktorym poziomie pieczecie i czym smaraujecie blache
madzia [2008-05-03 17:25:45]
pychotka;];];] polecam!!!!!!
Paulinka and Krysia:* [2008-05-01 15:09:34]
suche, ciasto strasznie niskie :( trzeba by to czym嗆 przesmarowa, zwil篡 czym ciasto... Mi nie wyszlo...
xxx [2008-04-14 14:38:17]
Najpierw wacha豉m sie czy upiec to ciasto, ale za namowa c鏎ki upiek豉m i nie rza這wa豉m. Ciasto wysz這 bardzo smaczne. Teraz na ka瞠 okazje pieke ten smako造k Polecam
Kuchareczka [2008-02-24 12:44:37]
"Gotow" mas nale篡 zdj望 z ognia i do gor帷ej masy doda mas這.
Dorota [2008-02-06 16:27:39]
Czy to maslo dodaje sie do gotuj帷ej masy czy jak sie juz zdejmie ja z ognia??? prosze o szybkoodpowiedz :)
mysia [2008-02-06 10:13:31]
Bardzo dobre i bardzo slodkie .
Lusi [2008-02-02 21:39:45]
Przepyszne to ciasto!!!
khsdkf [2008-01-18 12:01:24]
od czasu znalezienia przepisu jest to moje ulubione ciasto! proste, szybkie i bardzo smaczne!
wh [2007-12-20 12:42:57]
hmm.. najlepiej nie wygl康a ale smakuje pysznie :)
Basia [2007-12-14 17:55:20]
Pod koniec gotowania tej masy kokosowej, jak b璠ziemy widzie, 瞠 jednak wyjdzie rzadka to mo積a doda rozpuszczon 瞠latyn w wodzie. Powodzenia ;)
Dorota [2007-11-16 10:13:55]
A mo瞠 po prostu do tej masy kokosowej pod koniec gotowania dodac troche 瞠latyny rozpuszczonej w wodzie?? Jutro bede pr鏏owa wi璚 napisze :)
Termit [2007-11-16 08:12:57]
Ciasto wysz這 mi super, masa i polewa s這dka wiec nast瘼nym razem pod mase kokosow po這瞠 powid豉 aby da造 lekko kwa郾awy smak. Polecam!!!
ewa - dublin [2007-11-13 23:33:17]
Ciasto bardzo dobre -pychotka!!! Polecam.
Ma貪orzatka1 [2007-11-04 14:16:05]
ciasto jest pyszne! troch pracy, ale warto naprawd polecam
El瘺ieta [2007-11-01 20:13:52]
Ciacho jest przeeeeeeepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkim smakuje:))
marta [2007-09-30 17:31:14]
jest przepyszne doslownie smakuje jak ten batonik bounty polecam wszystkim
ala [2007-09-27 17:26:09]
Ja krem robi豉m dok豉dnie wed逝g przepisu i wszystko wysz這 dobrze :) Mleko zagotowa豉m z cukrami (cukrem i cukrem waniliowym), nast瘼nie wsypa豉m wi鏎ki kokosowe i razem gotowa豉m oko這 30 minut. P騧niej do gor帷ej masy doda豉m mas這, ca這嗆 wymiesza豉m, i gdy mas這 si roztopi這 - mas wy這篡豉m na biszkopt. Ale mo積a te doda budy kokosowy - tak jak to zrobi豉 Mikrusia. Tylko ja bym proponowa豉 zrobi tak: z tego 1/2 litra mleka odla ok. 1/2 szklanki, a dalej post瘼owa zgodnie z przepisem. P騧niej ju po dodaniu mas豉 wla rozmieszany w 1/2 szklance zimnego mleka ten budy kokosowy, chwil pogotowa i gotowe. Powodzenia ;)
Dorota [2007-09-14 23:37:44]
Mam wielka ochot zrobi to ciasto, ale po przeczytaniu wszystkich komentarzy mam pewne obawy czy mi wyjdzie. Z biszkoptem sobie poradz, bo robi biszkopt wed逝g swojego przepisu, kt鏎y zawsze sie udaje. Ale chodzi mi o mas. Czy budy kokosowy nale篡 wsypa do mleka sypki??? bo tak wywnioskowa豉m z komentarza Mikrusi. Niech kto potwierdzi lub zaprzeczy, 瞠by by豉 pewno嗆 jak to zrobi.
Agnieszka [2007-09-14 14:03:10]
ciasto bardzo dobre,tylko masa kokosowa nie trzyma豉 sie.jest na to rada?mo瞠 zadu穎 da豉m mleka
ija [2007-09-12 11:25:34]
Jak dla mnie troch za s這dkie. Do wi鏎ek doda豉m jeszcze budyniu kokosowego. A jako polew uzyje nastepnym razem gotowca bo ta czekolada z margaryn rozdziela si na cie軼ie, powoli zastyga
maagdaa_m [2007-08-26 12:44:11]
Ciasto wychodzi ladnie, pod warunkiem ze sie postepuje zgodnie z przepisem i ogolnymi zasadami pieczenia biszkopta. Taki hint dla ludzi, ktorzy tak jak ja kopiuja przepisy do .txt - uwazajcie na znak 1/2 bo sie wkleja jako 1. Stad moze czesc osob przeslodzila przepis albo im rzadka masa wyszla. :)
h. [2007-08-24 08:04:09]
rewelacyjne ciasto! je郵i robi si je wg przepisu, to nie mo瞠 nie wyj嗆 ;) tylko polew dalam inn, bo ta z czekolady by豉 zbyt twarda i sie 豉ma豉, co brzydko wygl康a這. Ale og鏊nie banalnie proste i przepyszne [moja rodzina poch這n窸a je w 1 dzie鎞 :)
ventunia [2007-08-19 18:43:13]
Ciasto bardzo dobre, tyle ze do kokosu z mlekiem i maslem pod koniec gotowania dodalam budyn kokosowy. Masa byla wtedy niesamowicie kremowa i po prostu PYSZNA!
mikrusia [2007-08-17 06:06:20]
Jedyn beznadziejnoscia w tym przepisie jest to ze BIAΘA I 耗ΡKA nie sadodawane w tym samym czasie ja ubijam CAΒ jajka (lepiej dodac 6 jajek) z 1 szkl. cukru po ubiciu (ok.15-20 min.)dodalam szklank m彗i pszennej , 3 造zki m彗i ziemniaczanej i 1,5 造zeczki proszku do pieczenia no i to kakao zawsze tak robie biszkopt pieke go ok.35 do50 min. i wychodzi pycha [m闚i (pisze) wam to 12 latka kt鏎a na swoim k帷ie ma nie jeden wypiek] p.s ciasto bardzo dobre.
Olu$i@ [2007-08-13 16:57:35]
Hej. Ja w豉郾ie dzisiaj to ciasto robi豉m. Og鏊nie jest proste w wykonianiu i uda這 mi si. Tylko mas mniej gotowa豉m (ok.10 min.) i bardzo 豉dnie zg皻nia豉. A i do polewy (czekolada) nie dodawa豉m w og鏊e margaryby, gdy powoduje, 瞠 czekolada sie strasznie scina. Ale cisto dobre. Pzdr.
Martyna [2007-08-10 17:01:36]
Wysz這 mi takie jak na zdj璚iu - bardzo dobre, tylko doda豉m mniej mas豉 do masy.Polecam
m [2007-07-31 17:36:44]
najlepsze ciasto na 鈍iecie jakie kiedykolwiek jad豉m. by這 to chyba 10 ciasto w moim 篡ciu, kt鏎e sama robi豉m, a wysz這 wszystko super. tylko zabrak這 mi polewy wiec musia豉m dorabiac. jest 鈍ietne!!
nini [2007-07-21 14:47:43]
Smakuje jak batonik Bounty. Pychotka:P
monia [2007-07-20 14:10:20]
Witam, pisz, poniewa musz stwierdzi jeden fakt, i ciasto jest lepsze na drugi dzie i mimo cienkiego biszkoptu, wydaje mi si , 瞠 na grubszy mog這by by za ma這 masy. POLECAM TO CIASTO!!! Tylko dodajcie budy do masy. PYCHOTKA!!!!!!!!
Afrodyta [2007-07-09 11:55:49]
Witam! W豉snie zrobi豉m ciasto, zgodnie z przepisem i musze powiedzie, 瞠 CIASTO JEST PYSZNE,ALE.....dodalam do masy, budy waniliowy,aby zag窷ci lekko mase. Natomiast biszkopt jest niewypa貫m!!!!CIASTO CIENKIE( prawie nie rosnie)!!POLECAM ROBI INNY BISZKOPT!!
Afrodyta [2007-07-06 14:13:39]
Starszym paniom nie wychodzi, bo chyba nie umiej piec. Ja mam zaledwie 15 lat i wysz這 mi rewelacyjnie, ale ja mam du瞠 do鈍iadczenie w pieczeniu ciast, a tym co nie wychodzi chyba nigdy nic nie piek造. W przeciagu 6 dni upiek豉m 3 razy:) Moja rodzina sie zachwyca. Polecam bardzo:P Oczywi軼ie ocena 5:)
Ola:* [2007-07-02 17:29:27]
Ciasto jedno z lepszych jakie jad豉m, z tym, 瞠 przepis wymaga pewnym doci庵ni耩. Przede wszystkim biszkopt z podanych proporcji wychodzi zbyt cienki i niewyro郾i皻y. Sk豉dniki na biszkopt nale篡 pomno篡 razy 1,5, wi璚 7-8 bia貫k ubi, doda najpierw cukier (3/4 szkl wystarczy) ubija i dopiero POTEM z馧tka tych jaj. w oddzielnej misce DOKxDNIE rozmiesza ze sob 3 造磬i kakao, 2 造瞠czki proszku, 1 i 1/3 szkl m彗i i 2 Χ涔I M…I ZIEMNIACZANEJ! Potem stopniowo dodawa do tego jajka na wolnych obrotach miksera koniecznie miskuj帷 tylko w jedn stron.Dobrze smakuje nas帷zony aromatem o zapachu likieru kokosowego z wod. Za do masy zamiast cukru doda 2 tabliczki bia貫j czekolady i ok 350 dag wi鏎ek, gotowa zdecydowanie d逝瞠j ok 35 minut, nie 20. Radzi豉bym rozupu軼i z margaryn 2,5 kostki czekolady, nie 2. Moim zdaniem wychodzi wtedy idealny. Powodzenia.
Magdalena [2007-07-01 21:54:11]
To ciasto jest najlepsze na 鈍iecie!!!!!
marcia [2007-06-08 17:14:21]
hmmm... jak dla mnie - moze byc;)
moncia [2007-05-27 22:02:28]
takie sobie... nie rzuci這 mnie na kolana
Ewela [2007-05-11 13:29:32]
Ciasto bardzo dobre, nie za s這dkie. Wszystko wysz這 ok. Wi璚ej takich nowych przepis闚.
gabi [2007-04-23 12:56:27]
beznadziejny przepis, krem s這dki i cezki
aga [2007-04-22 21:43:40]
ciasto- rewelacja, lepsze ni baton o tej samej nazwie. Mile zaskakuje wszystkich i w sam raz na ka盥 okazj. Masa niebia雟ko fantastycznie smaczna, podobnie jak i reszta. Super!! Polecam wszystkim!!
Viola [2007-04-14 17:19:25]
Ciasto dobre ale bez przesady!!! Polecam dodac do masy t篹ej帷 galaretk, wtedy masa nie jest taka ,,ci篹ka" i ,,zbita" ale pulchna- wtedy ciasto jest przepyszne!!! Pzdr
Asia [2007-04-12 15:34:10]
Beznadziejny przepis. Biszkopt wyszed strasznie cienki a masa wodnista. Z tego wszystkiego to dobra wysz豉 tylko polewa.
Ela [2007-04-07 16:14:37]
ja nie wiem, w og鏊e mi nie wysz這, ten przpis jest beznadziejny!!! biszkopt mia zaledwie 1cm grubo軼i, a krem posta p造nn ;//// masakra!!! absolutnie nie polecam.
JJ [2007-04-07 12:39:59]
robitam te ciasto i niestety 瘸dna rewelacja... ale co kto lubi:)
Paulina [2007-04-07 11:21:23]
mniam... pyszne naprawde godne polecenia!!! masa wcale nie wychodzi rzadka tylko az za gesta!!! ale pi tak pyszne!!!!!!!!!!!!!
gonia [2007-04-06 20:20:46]
robi豉m nie dawno to ciasto wszystko posz這 dobrze ale troche masa mi sie przypali豉 wi璚 pami皻ajcie 瞠by gotowa tak jak w przepisie ale cz瘰to mieszaj帷.PYCHOTKA!
Gosia [2007-04-05 22:39:40]
Pyszne cisato, robi豉m ju dwa razy i zawsze zachwyca這. Bardzo dzi瘯uj za przepis
Borusia [2007-04-03 11:57:22]
Ciasto jest po prostu boskie! Biszkopt wyszed mi wyrosniety:) jak ciasto troche polezy to staje sie on taki wilgotny od masy (bardzo dobrze) ca這嗆 jest przepyszna. Polecam wszystkim. Wszyscy sie zajadali.
Natka [2007-03-30 19:50:15]
ciasto super, polecam
malgorzata.bohdanowicz@horizonta [2007-03-30 10:18:20]
No i pokusi豉m si o eksperyment:)-Ciacho wy鄉ienite!Smakowa這 nawet odwiecznym przeciwnikom kokos闚;)!Wybra豉m wariant z bia陰 czekolad. Wszystko si uda這:) i wysz這 jak nale篡. Dodatkowo wykonanie tego ciasta jest banalnie proste i b造skawiczne. Zmniejszy豉m tylko proporcje niekt鏎ych sk豉dnik闚-doda豉m 1/4 kostki mas豉 鄉ietankowego, troch mniej mleka (wi璚ej ni 1/4 litra, mniej ni p馧 litra i jedn tabliczk bia貫j czekolady. Pyszotka;)!Polecam!
Agna [2007-03-29 21:03:09]
To normalne i oczywiste, 瞠 po dodaniu kakao do biszkoptu ciasto opada.Kakao jest zbite i ci篹kie i powoduje, 瞠 masa biszkoptowa "siada". Polecam najpierw wymiesza kakao z m彗, a potm dodawa nast瘼ne sk豉dniki.Na ko鎍u ubit pian z bia貫k. Z regu造 gdy piek ciemny biszkopt, bior帷 pod uwag jego tendencj do "siadania" poprostu podwajam proporcje:). Do jasnych mas mo積a doda sok z cytryny-rewelacyjnie wybiela mas:).ciasta jeszcze nie piek豉m:) (w豉郾ie sko鎍zy豉m czyta opinie), mam ochot pokusi si na ma造 eksperyment:).
Agna [2007-03-27 23:00:19]
Ciep陰 (p造nn) polew nale篡 rozprowadzi po masie kokosowej. Mo積a doda mniej czekolady lub wi璚ej margaryny. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-21 17:59:56]
Ciasto dobre, ale niestety nie wysz豉 mi polewa!!!Zrobi豉 sie zbyt g瘰ta i .... wysz豉 twarda jak kamie!!!!!Nie mo積a jej by這 wog鏊e rozsmarowa po masie!Jak dok豉dnie zrobi t polew by zn闚 nie by這 pora磬i?
Monika [2007-03-21 15:36:53]
ciosto pycha ale napewno nie to!! co to jest za przepis;/ nie wiem wszystkim sie uda這 mo瞠 ja jestem jaka inna.... radze tego nie robi!!
Kucharka [2007-03-18 21:12:01]
Ciasto jest przepyszne,m捫 na wst瘼ie zjad prawie ca這嗆!!!Na drugi dzie jest jeszcze smaczniejsze!!!!
Ewelina T.B. [2007-03-15 18:29:08]
REWELACJA!!! COS PYSZNEGO. WSZYSTKIM SMAKOWALO. TO CIASTO BEDE ROBIC. JA DODALABYM JESZCZE WIECEJ WIOREK.
KATES [2007-03-13 14:28:48]
bardzo pyszne. rodzina szaleje ze smaku , i ma racie mi tez bardzo smakuje tylko ja dodalam 8 jajek . dalam tagze 34 dag wiurek kokosowych . polecam raczej tak zroobic te bounty.
dominika [2007-03-10 17:22:28]
zajedobre ciasto poprosu.. palce lizac :)
Anitka [2007-03-09 17:24:51]
Hej !kto z mas ma problemy niech zagotuje mleko z wi鏎kami do wygotowania mleka/a mas這 utrze z cukrem i dodaje ugotowane wystudzone wi鏎ka,a zamiast polewy to czerwona galaretk2 szt rozpuszczone w 1/2 szklanki wody.
zazdroska. [2007-03-06 16:07:16]
ciasto doskona貫. m鎩 szwagier sie nim zajada. na imprezce te zrobi這 furor. poleam, jest pyszne
Viki [2007-03-05 14:51:26]
ciasto rewelacyjne !!! pozdrowienia z Itali dla autorki przepisu
maremax [2007-02-28 22:03:06]
Zapewniam- rewelacja! :))
Ania :) [2007-02-27 21:32:20]
Ciasto pycha po這篡lo na kolana najwi瘯szych smakoszy. Nas帷zylam biszkopt herbat z dodatkiem zapachu rumowego
Jola [2007-02-27 14:15:58]
a mi wszystko wysz這 tak jak trzeba:) czyli poprostu jest pyszne! polecam
pati [2007-02-22 20:02:58]
Ciasto jest pyszna"niebo w g瑿ie" polecam!
Lucyna [2007-02-21 13:07:17]
ciasto suuper ale kokos troche za sypki
syla [2007-02-18 20:01:12]
Placek pyszniutki wyszed ale biszkopt z przepisu si nie uda .Musia豉m piec wg w豉snegoi wtedy dopiero wyszed pacle liza. Polecam :)
Michalinaa [2007-02-17 20:11:19]
ciasto mi wogole nie uroslo, mimo ze jaja dobrze ubilam i proszu do pieczenia tez nie pozalowalam. masa kokosowa jak dla mnie za slodka i to bardzo, do tego to maslo... :/ za duzo go.
my [2007-02-14 17:53:16]
bardzo dobre radze na polew roztopi mleczn czekolad wedla wtedy bedzie przepycha
hejka [2007-02-11 11:48:57]
ciasto dobre, ale zadna rewelacja to nie jest, troszke sianowate te kokosy
Basia [2007-02-10 17:39:13]
masa wysz豉 mi bardzo zadka co mam zrobic ??????
krysia [2007-02-10 14:14:39]
Bardzo dobre ciasto !!!!
Iza z Chicago [2007-02-09 23:34:02]
ciasto bomba masa rewelacja... naprawde warte chwile poswiecenia
Monika Lublin [2007-02-09 12:09:34]
Ciasto bardzo dobre,masa kokosowa jest gesciejsza i smaczniejsza jezeli zamiast cukru dodamy 2 biale czekolady.
Beata [2007-02-09 11:14:44]
ciasto jest super
majka [2007-02-08 13:27:38]
Ciasto suuuper !!! Jak prawdziwe bounty! Polecam wszystkim PYCHOTKA!!!
Aga Ch. [2007-02-08 10:03:27]
Ciasto smaczne,ja biszkopt nas帷zy豉m tylko wed逝g mnie masy jest ma這,powinna by wy窺za.Ale jest,ok.
ka鄂a [2007-02-06 20:12:29]
ciasto wog鏊e mi nie wysz這 a przecie zawsze wszystkie mi wychodz...nie wiem zrobi豉m wszystko wed逝g przepisu..taka packa za hoho chyba podam je w szklance....
z豉 [2007-02-03 13:54:44]
Ciasto bardzo 豉twe w wykonaniu , bardzo pyszne i naprawde warto je zrobic .Bardzo polecam!!!!!!!!!!!!!!! 砰cze smacznego
Patusia:) [2007-02-02 20:58:48]
PYSZNE CIASTO! ROBILAM NA CHRZCINY MOJEJ CORECZKI! REWELACJA! :))) JA DALAM ZA DUZO MLEKA DO MASY ALE TO NIC NAWET Z BUDYNIEM SMIETANKOWYM LUB WANILIOWYM JEST LEPSZE! POLECAM!!
BOZENA [2007-01-29 17:50:50]
Ciasto takie sobie. Znacznie lepsze na drugi dzie. Jak dla mnie masa kokosowa i polewa stanowczo za t逝ste, a ciasto og鏊nie bardzo s這dkie.
agaaf [2007-01-29 16:38:26]
Ciasto jest bardzo smaczne , i nie tak trudno si je robi... S U P E R ;)
Marrrtaz [2007-01-27 19:59:53]
bardzo pycha!!!
alu ;) [2007-01-27 19:04:51]
no nawet dobre nie powiem ale piek貫m 2 razy i czego chyba zabrak這
ㄆkasz [2007-01-24 15:18:36]
Ciasto super,jednak ulepszy豉m je smaruj帷 na mas banty cienk warstw bitej 鄉ietany.
DOROTA [2007-01-18 20:19:59]
Bardzo dobre ciasto, mojemu mezowi smakowa這-a dodam ze on jest troche wybredny:)Polecam przepis!!!
A鄂a [2007-01-17 11:35:07]
dziwny jest jaki cukiernik m闚i帷 tak o tym cie軼ie!
dobra [2007-01-16 13:57:31]
to ciasto jest naprawde super!tylko nie dodawalam masla do goracej masy a utarlam je i ucierajac dodalam do niego przestudzona mase kokosowa.wyszlo naprawde ekstra i nie bylo rzadkie.paluszki lizac.mniaaaaam
sznitka [2007-01-12 18:18:16]
jak sie trzymamy przepisu to jest pycha!!!!naprawd smakuje jak bounty:-)))
czarna mamba:-) [2007-01-11 17:29:37]
dopiero robie, ale wyglada smacznie. This is good
bartis [2007-01-11 16:26:08]
ok moze byc ale zadna rewelacjaa
asia z poznania [2007-01-06 19:42:25]
Bardzo dobre ciasto!najlepiej smakuje na drugi dzien, gdy nasaczony jest biszkopt i wi鏎k闚 kokosoych tez mozna dodac wiecej niz w przepisie;)a paza tym to pychotka!!!MNIAM!!
7nastolatka [2006-12-29 11:44:53]
ciasto jest przepyszne wszystkim na swieta strasznie smakowalo na sylwestra bedzie powtorka jesli ktos jest wielbicielem kokosow to naprawde polecamn!!!!!
kama [2006-12-28 12:42:44]
szkoda skladnikow nie dobre
Cukiernik [2006-12-26 14:46:03]
Zrobi貫m je ns 鈍i皻a i rewelacja polecam wszystkim :)
Maniek [2006-12-24 19:12:09]
W豉郾ie dzisiaj robi豉m ten placek na 鈍i皻a pierwszy raz i jest naprewd pycha. Polecam go wszystkim.
Megi [2006-12-23 21:03:08]
Ciasto jest wy鄉ienite!! Nie rozumiem komentarzy typu, ze masa jest okropna a ciasto sie rozpada. Je郵i kto kroi zaraz po przygotowaniu to sie nei dziwie. Ciasto jest najlepsze gdy przele篡 ca陰 noc w lod闚ce - i nic nei jest rzadkie. Radzi豉bym na polew da 1 czekolade gorzk a drug mleczn bo 2 mleczne to troch za s這dkie:)
ania [2006-12-21 23:41:28]
pieklam to ciasto i musze przyznac ze jest przepyszne, rodzinie bardzo smakowalo, masa wyszla mi idealnie gesta, dodalam mniej masla do masy bo tylko 1/4 kostki i moim zdaniem to wystarczy, biszkopt celikatnie nasaczylam mlekiem aby nie byl taki suchy, polecam ten przepis.
lenka [2006-12-21 20:01:31]
Ciasto pyszne, biszkopt wyj徠kowo pulchny, a masa jak w prawdziwym bounty (wcale nie jest rzadka). Polecam wszystkim mi這郾ikom kokosu.
behatka [2006-12-20 17:52:38]
Przyznam szczerze, 瞠 my郵a豉m, i ten placek bedzie lepszy. Da si go zje嗆, no ale za cz瘰to to go nie b璠 robi...
Aga [2006-12-20 15:00:55]
Pieklam to ciasto juz 3 razy i za ka盥ym razem wysz這 super, jesli trzymamy sie przepisu to biszkopt jest delikatny,a co do masy to gestnieje po 20 minutach gotowania, im d逝zej trzymamy na ogniu tym jest gestsza.
Ilona [2006-12-17 22:31:12]
jest dobre ale biszkopt niski polecam upiec swoj juz wypiekany biszkopt i dopiero ta masa
bolcia [2006-12-17 12:07:04]
super sprawa, polecam! Ca豉 blacha ciasta znikne豉 w jeden dzie (nawet nie by這 go軼i)....
Aga Lublin [2006-12-13 15:21:44]
ciasto pychota czekam az ostygnie,,,
dorota [2006-12-13 14:27:52]
Ta masa jest okropna, rzadka, podczas krojenia wsztstko si rozpada. Nie polecam...
ola k [2006-12-12 19:59:48]
Zrobi豉m dzi to ciasto i jestem nieco rozczarowna i 瘸逝j , 瞠 tak lekcewa膨co podesz豉m do tych negatywnych komentarzy - uwa瘸m 瞠 s bardzo przydatne. Masa rzeczywi軼ie bardzo s這dka i rzadka, natomiast biszkopt niski i twardawy - beznadziejne zestawienie takiego twar.biszko. i rzadkiego kokosu - a 瞠 bardzo cz瘰to robi biszkopty pod tort i wychodz rewelacyjnie - to cos jest w przepisie, po dodaniu kakao ciasto \"siad這\"... Biszkopt pola豉m aromat. cytr rozcie wod.. ale jako mi si ten smaczek nie komponuje... A zapowiada這 si takie udane..
Irka 12.12.2006 [2006-12-12 14:36:34]
biszkopt wyszedl bardzo niski.musialam upiec drugi placek do przykrycia masy.masa bardzo dobra-prawdziwe bounty!
kaska [2006-12-11 22:49:45]
pyszne!
zuza [2006-12-09 14:38:55]
Nie, ca造 czas w przepisie by這 podane 1/2 litra mleka. Mo瞠 pomyli造 si Pani przepisy.
Dorota [2006-12-05 13:40:20]
Pocz徠kowo w przepisie by 1 litr mleka i dlatego masa by豉 rzadka teraz widz zmian 1/2 litra, ciasto wspania貫 cho polewa 豉mie si Basia
Basia ze Szczawnicy [2006-12-05 13:32:42]
Ciaso pychotka!! :) niwiem dlaczego piszecie 瞠 wam co nie wysz這!? Mo瞠 poprostu nie umiecie zrobic tego ciasta jak nalezy!! :P
Elka [2006-12-04 12:47:49]
przepyszne jak prawdziwe bounty palce lizac!!!
lukasek [2006-12-04 12:29:01]
To ulubione ciasto mojej rodziny. Robi je co tydzie, znika w mig.
Gabi [2006-12-03 23:34:19]
Super ciacho. jednak aby mia這 odpowiedni konsystencj to musi si \\\"przegry嗆\\\" w lod闚ce. Wszystkie ciasta z kremem nale篡 trzyma w lod闚ce i wtedy wszystko jest w porz康ku, sk豉dniki 陰cz si ze sob, najlepiej zrobi wieczorem i zje嗆 na drugi dzie. Plecam!
Sylwia [2006-12-03 15:27:43]
Bardzo smaczne ciasto.Sp鏚 nas帷zy豉m aromatem migda這wym a nie waniliowym.Polecam tez polewe z czekolady deserowej! Naprawd pycha! 5!!!!!!
margheritas [2006-12-03 12:52:19]
Bounty to m鎩 ulubiony batonik:) to ciasto jest przepyszne.Chocia nie mam du瞠go do鈍iadczenia w pieczeniu to wysz這 rewelacyjnie.Zamiast cukru da豉m 2 bia貫 czekolady i u篡豉m gotowej polewy czekoladowej,smakuje dok豉dnie tak jak batonik!!!
marta [2006-12-03 11:20:31]
Ciato pyszne - tylko zmrozone w lod闚ce. Polecam wszystkim.
Aneta.W. [2006-12-01 09:57:07]
przepis jest dobry gdyby niekt鏎e nie doci庵ni璚ia, tj. biszkopt aby byl dobry trzeba dac make ziemniaczana, na ta porcje jedna lyzka. A do masy kokosowej maki tortowej najlepiej typ 550,
cukiernik [2006-11-30 00:48:28]
potwierdzam, placek do bani, sam cukier i rzadka masa, ble
g [2006-11-27 11:33:44]
najlepsze ciacho jakie w 篡ciu zrobilam
BABUNIA [2006-11-26 16:19:39]
wczoraj piek豉m ciasto bounty ale wysz這 ciasto strasznie niskie i krem wyszed strasznie rzadki.Cz窷 kremu wyla豉 mi si na pod這g w kuchni.Ciasto 磧e si kroi這 wszystko si rozwala這.Na polew rozpu軼i豉m czekolad i margaryn ale p騜niej musia豉m to rozmiksowa bo polewa podesz豉 margaryn.
Ania 妃igielska [2006-11-25 11:21:33]
ciasto jest przepyszne wr璚z. radz tylko doda mniej cukru i pola grub warstw gotowej polewy czekoladowej. po p馧 godzinie w lod闚ce mamy czekolad jak w batonie.
gitarzyca [2006-11-25 10:47:37]
ciekawie sie zapowiada ten placek ale to mleko z kokosem sie nie zgesci這 i placek poszed sie....
kucharka [2006-11-20 17:33:46]
Ja robi to ciasto w ten spos鏏 瞠 gotuj wi鏎ki kokosowe(2 szkl.), 1 szkl. cukru i 200ml 鄉ietanki s這dkiej 18% do zg瘰tnienia, nast瘼nie wyk豉dam na biszkopt,. jak masa wystygnie wyk豉dam na nia owoce np. wi郾ie i zalewam t篹ej帷 galaretk wi郾iow i wyk豉dam na to drugi biszkopt. Na wierzch daj polew i posypuje wi鏎kami kokosowymi.
Kasia [2006-11-20 15:59:11]
upiek豉m to ciasto ,by這 bardzo pyszne,cho ja nie lubi tak s這dkich ciast.tylko wiorki odchodzi造 od biszkoptu i zle si kroi這.
monika [2006-11-16 10:43:06]
Jolu, jak du貪o gotowa mleko z wiurkami kokosowymi i cukrem i jakie konsystencji ma by zanim dodam mas這?
Karolina [2006-11-15 09:51:01]
PYSZNE!!! tylko ja wzie豉m za du膨 blache i wyszed mi za niski biszkopt ale og鏊nie to pychotka.....polecam
Aniucha [2006-11-12 14:45:24]
masa wysz豉 mi wodnista.mo瞠 co brakuje w tym przepisie.
ala [2006-11-12 13:44:57]
Ciacho jest debe軼iarskie!Polecamy wszystkim:-)
Kora80 [2006-11-12 12:24:37]
PYCHA ! MO烤A SIADA I JE汎 CAㄐ BLACH OD RAZU. JEST TAK PYSZNY, 浩 ROZPΧWA SI W USTACH. PYCHA! PYCHA! MOJE DZIECI PROSZ O TAKIE CIASTO CO NIEDZIELA. NIE MA JAK TO SWOJE I DOMOWE A NIE JAKIE KUPNE. POLECAM.
IWONA W. [2006-11-07 20:45:12]
troche za twarde wi鏎ki kokosowe i jak dla mnie za s這dkie
belle [2006-11-03 11:53:38]
Robilam to ciasto wczoraj masa nie wyszla wodnista,ale wiorki twarde niestety;biszkopt zawsze mi wychodzi pyszny,a teraz dodalam ciutke oleju i nasaczylam.Ogolnie ciasto na 3+ nic nadzwyczajnego nie polecam specjalnie!!!!
Joanna [2006-10-31 03:32:03]
a ja wlasnie robie mase i niestety kokos jest twardy jak kamien a masa taka rozlatujaca sie lekko wiec nie wiem gdzie przyczyna???? nie wiem co bedzie po wylozeniu na biszkopt(ten na szczescie zawsze wychodzi!!!) zobaczymy mam nadzieje,ze okaze sie dobre!!!
la rose [2006-10-30 04:46:42]
Ciasto jest pyszne. Polecam wszytskim.
Dorotka Z. [2006-10-29 14:29:34]
dzisiaj pieklam -biszkopt moze byc, ale masa za zadka rozpadala sie.......
ania[16.10.2006] 14;31 [2006-10-16 14:31:42]
bardzo dobre ciastko przepis umiescilam juz w swoim tajnym zeszycie...
ola [2006-10-14 22:03:53]
Bardzo dobre ciasto!
Marzena [2006-10-14 18:38:47]
ciasto wy鄉ienite!!! wszystkim smakowa這:) Pychotka
NATALIA [2006-10-14 16:24:15]
jest wspania造 i pyszne moje dzieci uwielbiaj
edzia [2006-10-14 08:33:11]
Wszyscy tylko pisz 瞠 niby te ciasto takie dobre i wogle a mi to one wcale nie smakowa這. masa wysz豉 za wognista, biszkopt niski i z zakalcem a kokoski by造 twarde. A ja jestem bardzo dobra kuchark i napewno wszystko zrobi豉m dobrze. Przepis jest do bani!!!
Kuchcia [2006-10-12 16:19:11]
CIASTO DOSΜWNIE SMAKUJE JAK BATON BOUNTY!!!
AGUSKAK [2006-10-07 18:52:19]
bardzo dobre ciast robie co najmiej raz w tygodniu bo bardzo smakuje mojej ca貫j rodzinie
Weronika Sitarek [2006-10-07 16:03:36]
dobre ale duzo roboty
agnes [2006-10-04 23:12:50]
Ciacho pyszne, zrobi豉m mamie na imieniny. A biszkopt nasaczy豉m trszke wody troszke wodki cukru pudru i aromatu arakowego. mniam znik這 w mgnieniu oka:):):)pozdrwaiam
Madziaaaaa16 [2006-10-04 16:08:55]
Placek upieka豉m na niedziel. Robi豉m go pierwszy raz i wszystko mi si uda這. Smakowite ciasto.
Marzena [2006-10-03 13:13:53]
ciasto bardzo 豉twe w przygotowaniu,masa kokosowa zg瘰tnia豉 po w這瞠niu ciasta na noc do lod闚ki. Polewe zrobi豉m z 4 造瞠k mleka i tabliczki gorzkiej i mlecznej czekolady!!! Wszystkim smakowa這, polecam :-)
giga2525 [2006-10-02 09:45:37]
To jest pyszne. POlecam ka盥emu.
Wiki [2006-09-30 13:35:14]
Moim zdaniem pycha. Zrobi豉m ciasto juz par razy i zawsze bez problem闚. Wszystkim bardzo smakowa這 a szczeg鏊nie m篹owi - uwielbia kokos. Zycz smacznego
Aga [2006-09-27 21:48:29]
dzisiaj zrobi豉m,dobre tylko troche za slodkie
klaryska;)) [2006-09-25 20:55:47]
Naprawd pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto! Polecam!
agata [2006-09-25 18:40:53]
ciasto rewelacyjne, ja dodatkowo nas帷zam biszkopt roztworem z herbaty..rodzinka jest zachwycona-pysznosci..
kokaaa_ [2006-09-24 12:21:33]
Ciasto jest bardzo smaczne, i 豉two si ego przyzadza, a w dodatku jest niedrogie...Polecam:)
Kasia [2006-09-23 17:08:07]
Pychota to ciasto, jedyn jego wad jest to, 瞠 tak szybko znika ze sto逝 :P
Madi [2006-09-22 22:47:08]
Ciasto wyszlo bardzo dobrze, ja jednak biszkopt zrobilam z 3 jajek (z 5 bylby za wysoki!!!0) polecam bo ciasto bardzo pyszne
Monika W [2006-09-20 17:24:49]
weronika sposob ktory opisalas to nie jest ta masa ktora jest w tym przepisie, wychodzi zupelnie inna masa, i w niczym nie przypomina bounty. do ani: biszkopt zrob z 6 jajek, dodaj 3 lyzki wiecej maki, a mase z 3 szklanek mleka i 35 dag kokosu, dodaj 1,5 kostki masla.
Jola_A. [2006-09-20 11:52:12]
piszecie ze jest pyszne lecz mi nie smakowa這 krem jest bardzo lu積y,kokos gotowa豉m a i tak jest twardy,moze co zrobi豉m nie tak cho robi豉m wszystko jak w przepisie,moim zdaniem gdyby krem z kokosa bardziej g瘰ty to by這by super.Zrobie to ciasto jeszcze raz ale zmienie co w kremie i dam zna czy zg瘰tnia.Pozdrawiam!!!
Kinia [2006-09-17 17:32:54]
ciach przepyszne zawsze takiego szuka豉m.
elunia [2006-09-17 14:46:52]
te ciasto jest najlepsze i w dodatku maja rodzina mowi zebym robila takie ciasto cidziennie
izula [2006-09-17 09:02:36]
Robi to ciasto ca貫 篡cie.I dam wam rad gdzie masa b璠zi g瘰ta i stabilna.Gor帷ym mlekiem zala 30 dkg kokosu(bez cukru)zostawi do wystygni璚ia.Po czym utrze kostk mas豉 z cukrem waniliowym i 3 造磬ami cukru pudru.Do tej masy dodajemy zimny kokos i wyk豉damy na blaszk.Najlepsze jest po paru godzinach.
weronika [2006-09-16 16:03:48]
CIASTO PRZEPYSZNE!!!JA NAS。ZYxM CIASTO LIKIEREM KOKOSOWYM.A POLEW ZROBIxM Z 4 Χ浩K MARGARYNY 4 ΧZEK KAKAO I 4 ΧZEK WODY BEZ CUKRU BO I TAK JEST SΜDKIE.ABY MASA BYx BIAx TRZEBA DODA JAK NAJBIELSZE MASΜ.ps.do Moniki ja zawsze piek biszkopt bez dodawania t逝szczu i za ka盥ym razem wychodzi wysoki,ale je郵i pieczesz na termoobiegu to nie d逝瞠j ni 25min.
KASIA [2006-09-16 00:36:10]
masa wyszla mi za luzna moze zamiast cukru dac polowe bialej czekolady moze bardziej sie sciagnie i tez bedzie slotkie?
Iwona [2006-09-15 16:48:19]
mia豉m wielk ochot wypr鏏owa ten przepis..ale widz niestety ,瞠 mam wi瘯sz blach ok.30x40..czy kto m鏬豚y mi pom鏂 jak dobra proporcje? b璠e bardzo wdzi璚zna
ania [2006-09-14 17:50:55]
pyszno軼i te軼iowa o ma這 sie nie udusi豉 :)) ja doda豉m wiecej wi鏎ek mniammmmmmm
kala [2006-09-13 20:51:15]
Ciasto przepyszne:) moja rodzinka by豉 zachwycona. Niebo w g瑿ie:D
Kacha [2006-09-12 07:23:43]
Ciasteczko pycha! Naprawde polecam kazdemu :) Biszkopt wyszedl jak nigdy no i ta masa kokosowa... :) Mniam ;)
Beti [2006-09-11 20:31:50]
wczoraj zrobi豉m to ciasto jest tak pyszne jak batonik pozdrawiam PS. wi璚ej takich przepis闚
agnieszka [2006-09-08 13:52:23]
Ewcia, do kokosu koniecznie trzeba dodac maslo(nie margaryne!), poniewaz po zastygnieciu scina mase. Masa zastyga i nie jest rzadka.
Jola_A. [2006-09-08 10:44:49]
Ciasto bardzo dobre ale niestety masa kokosowa jest troch za rzadka-nast瘼nym razem dodam wi璚ej kokosu.Mam te pytanie, czy koniecznie do kokosu trzeba doda margaryn?
Ewcia [2006-09-08 08:11:37]
Biszkopt wychodzi wysoki, a jesli chodzi o tluszcz do biszkoptu, to mozna dodac 2 lyzki oleju nie zmieni to jednak wielkosci , jesli komus biszkopt nie wyszedl to nie jest to napewno wina przepisu. Poza tym zawsze mozna upiec ze swojego sprawdzonego przepisu. pozdrawiam i ciesze sie, ze wiekszosci wszystko sie udaje, i ciasto smakuje.
Jola_A. [2006-09-07 10:42:32]
bardzo dobre ciasto,ale nie wim czy biszkopt powinien buc az tak niski?,a poza tym to masa jest dosc rzadka,ale jest naprawde pychotka:)
aneczka:) [2006-09-05 15:59:01]
dzisiaj upiek豉m to ciacho, piek r騜ne ciasta , ale szuka豉m czego nowego, wyprubowa豉m ten przepis i jest naprawd pycha.........a. ubowa豉m ten przepis i naprawd pycha
barbara ze Starachowic [2006-09-05 10:58:19]
W豉郾ie jestem w trakcie robienia tego ciasta.....( kupi豉m now kuchenk i chcia豉m j przetestowa) pachnie na ca貫 mieszkanie i bardzo 豉dnie wyros這 :) musz dorobi jeszcze tylko mas, ale nie mia豉m kokosa i wys豉豉m m篹a i dziecko do sklepu. Jak sko鎍z robi to dam zn jak smakowa這.
SweetSuzi W-wa [2006-09-03 14:57:12]
Niestety nie wyszed biszkopt:( (ciasto za niskie, po prostu nie udane). Dziwi mnie to,瞠 nie ma w przepisie oleju, ani 瘸dnego t逝szczu, kt鏎y mo積a by by這 doda do biszkopta. Spr鏏uj go zrobi jeszcze raz.
monica [2006-08-31 18:26:09]
sposr鏚 wielu przepis闚 wybra豉m w豉郾ie BOUNTY,trzeba przyznac ze niewiele roboty,nieduzy koszt ale za to jakie jedzonko uuuu P*O*L*E*C*A*M smaczne warte
Kasia W-mycha [2006-08-31 17:26:49]
dzisiaj upieczone, dzisiaj zjedzone.PYCHA
CAPUCZINKA [2006-08-29 18:09:39]
Zrobilem ciasto i bardzo mi smakowalo i mojej rodzinie tez!!!!
-----=====Lotar Repp====------ [2006-08-28 22:21:57]
ciasto samo w sobie dobre ale bardzo slodkie radzilabym dac mniej cukru oraz gorzka czekolade
Marta B. [2006-08-23 22:44:24]
Witajcie! Wiele os鏏 twierdzi, 瞠 ciasto jest za s這dkie. Nie robi豉m go z cukrem, wi璚 nie wiem czy tak faktycznie jest. Zamiast cukru doda豉m 1 i 1/2 tabliczki bia貫j czekolady i by這 super. A jeszcze sp鏚 nas帷zy豉m kaw (4 造瞠czki) zaparzon w 1/2 szklanki wody. Piek豉m je 3 razy w ci庵u jednego tygodnia! Tak wszystkim smakuje!!
Pola [2006-08-20 19:29:35]
m鎩 kochany wnusiu zamiast biszkopta chce czekolade wszystko da si zrobi dzi瘯uje za przepis:)
babcia [2006-08-19 15:08:52]
Pyszne i na prawd polecam!! Palace liza! Mam 13 lat i chcia豉m zrobi mamie mi陰 nie spodzianka i upiek豉m dla niej, samodzielnie ten placek, podkreslam 瞠 to pierwszy m鎩 wypiek :) Pozdrawiam :):)
Pati:) [2006-08-19 09:55:11]
Dzi瘯uj Wam wszystkim za komentarze :* By造 naprawd przydatne. A przede wszystkim dzi瘯uj autorce za zamieszczenie przepisu- rewelacja! :) POLECAM!
Ania :)) [2006-08-16 18:00:28]
W豉郾ie pokroi豉m ciasto. Jest naprawd dobre. Dokona豉m jednak pewnej zmiany: zamiast cukru doda豉m do masy kokosowej dwie bia貫 czekolady. A jak pachnia這 podczas robienia masy!!!
Pola [2006-08-15 13:27:56]
jest przepyszne i tanie,niesk徙likowane zawsze je piek kiedy mam smak na co s這dkiego
anka [2006-08-15 10:35:01]
ja prze這篡豉m je d瞠mem,ale takim kwaskowatym w豉snej roboty,jeszcze lepsze polecam:)
olcyk [2006-08-12 09:30:43]
Ha.zrobi豉m ciasto i rzeczywi軼ie biszkopt robi sie jak placek.Da豉m mniej cukru i jest dobre,nie za s這dkie i nie takie jak baton.Czy wszystkim wychodzi taki twardy biszkopt?A polewe zrobi豉m 3造zki wody,3造zki kakaa,3cukru i 3 margaryny-wysz豉 idealnie tyle 瞠 troche za ma這 by這 na drugi raz zrobie 4x4:)
Aga [2006-08-11 12:54:16]
Przepyszne ciasto polecam !!
Ka鄂a [2006-08-05 21:36:15]
ja r闚nie gor帷o polecam placuszek- szybki, tani i pyszny!!!:) tylko troche s這dki dlatego nast瘼nym razem dam mniej cukru:)
Martyna [2006-08-05 18:35:03]
naprawd smaczne ciasto ,warte polecenia
Monia [2006-08-05 12:44:26]
ciasto wy鄉ienite, doda豉m ca貫 Malibu pozdrawiam m這da gospodyni aha- malibu zamiast mleka
Rusa趾a ze 鈍ite履 [2006-08-04 15:51:08]
to ciasto jest po prostu rewelacyjne polecam wszystkim :-)
soni [2006-08-02 18:27:14]
Ciasto jest niesamowicie pyszne,ale nie rozumie dlaczego po dodaniu kakao,ciasto biszkoptowe momentanie opadlo i po upieczeniu bylo niskie i twardawe...do masy dalam 1/3 szkl cukru i bylo w sam raz
Gosiak [2006-07-30 11:02:36]
Oczywi軼ie, ciasto to mo積a pola gotow polew czekoladow. Ciasto jest pyszne - warto si na niego skusi :)
Dorota [2006-07-24 09:13:58]
czy mo積a zamiast margaryny i czekolad dodac gotowa polewe na wierzch?chce sie pokusic o to ciasto :)
shinkaa [2006-07-23 20:21:19]
wystraszy豉m sie ze masa jest zbyt 瘸dka i zrobi豉m zaklepke z m彗i ziemniaczanej.wysz這 co w rodzaju masy buduniowej z kokose,c鏎ka m闚i ze pyszne a ja 瘸逝je ze doda豉m m彗.w komentarzach pisze ze masa jest zadka
tamara [2006-07-19 14:36:17]
dobre ciasto ale faktycznie masa troche rzadka po dodaniu masla. czy kazdemu taka wychodzi? nalozylam tylko geste rzadkieog nie lalam bo rozlewalo sie na boki ale i tak wyszlo pyszne. pozdrawiam!!
beata [2006-07-18 18:49:42]
Ciasto pyszne zw豉szcza masa z wi鏎kami kokosowymi.Polecam
Ewa [2006-07-17 22:15:09]
emi nie zgadzam sie, wczoraj zrobi豉m to ciasto, biszkopt wyszed mi pyszny, a masa te dobra. co z tego ze 鄴速a??wa積e ze smak pyszny:) pozdrawiam.
sylwia [2006-07-16 12:19:01]
CIASTO PYCHOTKA!!!!
lili8877 [2006-07-15 12:31:20]
Zrobi豉m z ciekawo軼i, nie ma si czym zachwyca! biszkopt nie specjalny masa nie do嗆 瞠 wodnista to po doodaniu mas豉 鄴速a.Gor帷o nie polecam!
emi2252 [2006-07-15 12:29:19]
ciasto bardzo slodkie ale dobre
asia [2006-07-12 17:55:48]
Jest przepyszny mimo tego i wyszed mi niziutki. Polecam go bardzo, bo jest naprawde smaczny i 豉twy w wykonaniu :D
mori [2006-07-12 17:48:41]
Placek bardzo smaczny wyszed mi bez problemu polecam go!!!!!!!!!
szymono1987 [2006-07-10 13:50:24]
Przed chwila spr鏏owa豉m, faktycznie dobre choc nie przepadam za kokosem. mas zrobi豉m p馧 na p鏊 z gorzk czekolad. Smakuje jak prawdziwy bounty.Polecam
kaszajas [2006-07-05 23:05:41]
Nas帷zcie biszkopt spirytusem. Wtedy jest dopiero ekstra!!
Kayenne [2006-07-05 09:52:44]
aaaaaa to moje pierwsze ciacho jakie upiek豉m sama jest pyszne i sama nie moglam uwierzyc ze az takie proste! jak mi sie uda這 wam napewno tez wyjdzie :D pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!
Sysia [2006-07-04 14:49:44]
super ciasto, ekstra. bardzo dobre! polecam
iza [2006-06-28 09:45:25]
Ciasto jest super dobre w smaku i w wygl康zie
Justyna i Iza L [2006-06-27 16:25:50]
Wy鄉ienite!! Polecam gor帷o.
軻gatka [2006-06-19 13:22:07]
ciasto jest bardzo dobre
ewa [2006-06-18 10:52:28]
Ciast przepyszne!znudzi造 mi si ju moje stare przepisy! Bounty b璠zie ponadczasowy w rodzinie moich ciast!Jest rewelacyjny,troch s這dki, ale daj mniej cukru.
Diana [2006-06-17 04:06:09]
CIASTO BARDZO PYSZNE,ROBILAM ,PALCE LIZAC!!!!POLECAM!!!!
ASIA W. [2006-06-15 22:01:53]
ciasto pyszne,豉twe i niedrogie ja zamiast m彗i tortowej da豉m krupczatke i do masy doda豉m sok z cytryny
jolcia [2006-06-15 21:36:00]
Ciasto wyszlo tak jak na zdjeciu.Smakowalo bardzo.Nawet nie wiem kiedy zniknelo...Dodalam do swoich ulubionych przepisow.Dziekuje i pozdrawiam.
Beatka [2006-06-13 13:11:44]
Ciasto udalo mi sie .Najlepsza w tym wszystkim jest masa kokosowa.Pozdrawiam i szukam innych przepisow.
Ewa [2006-06-12 21:39:57]
Ciasto takie sobie, przereklamowane! masa wysz豉 mi bardzo g瘰ta, a ca這嗆 nie trzyma豉 si kupy, s這dki i raczej go ju nie zrobi!!!
Cukiereczka [2006-06-08 15:57:03]
ja r闚nie dzi robi豉m to ciasto ale masa za bardzo mieka i rozjej盥za sie przy krojeniu a pr鏏owa豉m to ciasto bo za pare dni mam komunie i chcia豉m je zrobic ale teraz sie obawiam czy robic jak potem bede kroic jak bedzie tak jak dzis mi to sie rozwalac prosze o porade jak to zrobic i przedewszystkim wyszszy by m鏬 by byc ten biszkopt
poker [2006-06-07 20:00:06]
Ciasto rewelacyjne! bardzo dobre w smaku, 豉twe do zrobienia. naprawd polecam. u mnie zajada豉 si nim ca豉 rodzinka:D
Kasia [2006-06-03 18:15:50]
Ciasto paluszki liza.Po protu niebo w g瑿ie.Mo積a poczu si jak w raju:-)
siula [2006-06-02 20:58:27]
Ciasto bardzo dobre. ζtwe do przygotowania ze sk豉dnik闚 kt鏎e praktycznie s w ka盥ym domu...;) Zawsze si udaje a jest tak pyszne... Lepsze od Bounty =]
Madzia [2006-06-02 20:10:53]
casto bardzo saczzne i nie drogie polecam
asik [2006-06-01 19:14:16]
Jest doskona貫. Wszystko si udaje, masa g瘰tnieje bez problemu, potrzeba tylko troch cierpliwo軼i. Ciasto jest s這dkie, ale przecie takie powinno by. Dla mnie naprawd jest suuuperrr. Tylko biszkopt na sp鏚 robi z 6 jajek ( mam takie proporcje) i nas帷zam go Malibu rozcie鎍zone odrobina gotowanej wody. Reszta dok豉dnie tak jak jest w przepisie
Ewa [2006-05-19 09:55:46]
Wydaje si pyszne. Jeszcze nie robi豉m ale mam pytanie czy ten kokos ma by 鈍ierzy czy to maj by wi鏎ki kokosowe.
Marta (ela) [2006-05-18 13:20:24]
zrobi豉m dzi to ciasto - naprawd smaczne...wszyscy chwal. Gor帷o polecam PS:Najwa積iejsze, 瞠 szybko si je robi:-)
gosposia [2006-05-11 16:33:00]
ciasto - rewelacja - tylko masa kokosowa wysz豉 mi troch za g瘰ta ( obawia豉m si 瞠 nie zg瘰tnieje i doda豉m troch wi璚ej kokosu) og鏊nie pychotka dzi瘯i za przepis POZDRAWIAM!!!!
MAJECZKA [2006-05-10 20:02:14]
super ciasto..ja daje 3 p.wi鏎ek i jest zawsze udane!!Polecam
nosicielka [2006-05-09 22:21:11]
wy鄉ienite!! 豉twe,tanie polecam!!!
beata -wincenta [2006-05-09 15:39:06]
Superrrr 豉twe do zrobienia ciacho a polewa jeszcze lepsza;)
Hania [2006-05-05 23:47:18]
pycha kokosek i polewa, ale ten piszkopt jakis taki md造
Kasia [2006-05-03 20:08:02]
Dobre Ciasto, pyszny krem, a polew zrobi豉m wed逝g w豉snego przepisu. Polecam
.:Aga:. [2006-04-30 18:06:08]
Ciasto mi si uda這, biszkopt by nieco niski, ale smaczny. Najlepszy by jednak krem, a polew zrobi豉m wed逝g w豉snego przepisu.
~Kama~ [2006-04-30 17:58:56]
Wczoraj upiek豉m. Wysz這 super, ciasto jest bardzo dobre. Najlepsze jest takie z lod闚ki, mniam:)
kamisia [2006-04-30 10:44:09]
w豉郾ie zjad豉m pierwsy kawa貫k i takie sobie troche za s這dki ale jestem zadowolona poniewa zrobi豉m wszystko zgodnie z przepisem i wszystko sie udalo masa byla odpowiednio g瘰ta i biszkopcik tez wyszed mimo 瞠 jestem poczatkuj帷 w pieczeniu ciast POZDRAWIAM!!!
Magdalina [2006-04-29 22:39:45]
ciasto rewelacja pyszne
kasia [2006-04-29 21:27:19]
ciasto super jak masa kokosowa nie g瘰tnieje mo積a doda 4-造磬i krupiczki
kasia [2006-04-29 16:55:09]
Takie sobie. Nie wiem dlaczego a tak pozytywne opinie. Znam lepsze ciasta. Naprawd.
Bajkaturze [2006-04-29 11:49:48]
Urodzinki 鈍i皻owa豉m przy tym smako造ku,kt鏎ym zajadali si wszyscy,czysta poezja...po sch這dzeniu w lod闚ce tworz si trzy warstwy,polewa naj... z mlecznej wedlowskiej,a co do masy to zale篡 od grubo軼i wi鏎ek kokosowych...robi豉m je ju trzykrotnie i zawsze cudowny,rajski smak kokosu...polecam bo warto!!!豉twe i szybkie w wykonaniu!!!!!!!
mamcia pe軟 g瑿 [2006-04-26 20:18:03]
Zrobi豉m to ciasto na 鈍i皻a.Jest pyszne,ale do masy kokosowej doda豉m bia陰 czekolad,wrzuci豉m j razem z mas貫m.Naprawd polecam.
piszanka [2006-04-26 19:18:44]
Wspania造, wspania造, smakowa nawet mojej c鏎ce, kt鏎a nie jada kokosu. polecam wszystkim Pyszno軼i!!!.
Jadwiga K. [2006-04-25 21:25:03]
pyszne,znikn窸o natychmiast !豉twe i szybkie w wykonaniu
beata n. [2006-04-25 20:01:43]
super placek ...musia豉m go piec przez 5 dni codziennie bo znika w oka mgnieniu i smakowa wszystkim kt鏎zy mieli go okazj pr鏏owa ...polecam
danadana [2006-04-21 14:25:42]
ciasto bobre tylko masa kokosowa nie zgestnia豉 da豉m 3 paczki po 10 dkg i dalej nie by這 g瘰te
jola 奸. [2006-04-19 08:12:47]
bardzo pyszne, goraco polecam
idimka [2006-04-18 17:45:08]
bardzo pyszne, mojemu mezowi bardzo smakowalo, a naprawde bardzo trudno mu dogodzic ;)
agatkaaax [2006-04-18 17:43:30]
Ciasto w smaku bardzo pyszne.Polew zrobi豉m z czekolady mlecznej i z czekolady bia貫j. I cho biszkopt mi nie wyr鏀 jak autorce przepisu ciasto wszystkim smakowa這.
Ewa [2006-04-18 08:39:05]
Ciasto dobre, tylko ja u篡豉m gotowej polewy. Te smaczne i mniej czasu zabiera. A mase zrobi豉m z reszty masy kajmakowej.
Danka [2006-04-15 22:54:53]
Pozdrawiam autork przepisu . W 篡ciu takiego nie jad豉m, polecam wszystkim.
Sabina E [2006-04-15 22:43:36]
Co pysznego!!! POLECAM
Pani_Domu [2006-04-15 12:50:03]
Ciasto przepszne wszystkim smakowa這. Mmmniam :)
ania [2006-04-14 15:26:43]
Ciasto smaczniutkie, upiek豉m na 鈍i皻a i zabieram si jeszcze za sernik.Z polewy uda這 mi si dok豉dnie obsmarowa ca貫 ciasto i wygl康a jak tort czekoladowy.Polecam to ciasto bo dobre.!!!
Sylwia [2006-04-14 13:29:18]
Dzis upieklam to ciasto, mam jakis plaski biszkopt ale masa mi sie udala, bardzo dobre i nieskaplikowane, polecam
justina [2006-04-13 19:18:16]
Bardzo dobre wszystkim smakowa這 Wszystkim znajomym rozda豉m przepis Jest rewelacyjny
Maria g [2006-04-13 09:58:51]
ciasto poezja
karolina [2006-04-12 17:38:56]
Ciasto jest przepyszne, smakuje tak, jak batony Bounty. Znikn窸o z blaszki bardzo szybko. Wysz這 mi idealnie, mimo tego, 瞠 niezbyt cz瘰to piek ciasta. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!
Elcia [2006-04-11 16:16:19]
Ciasto rewelka, znik這 w oka mgnieniu. Ja ciasto nas帷zy豉m kaw z cukrem i nie czeka豉m a masa przestygnie tylko wy這篡豉m jeszcze gor帷. POZDRAWIAM :)))
Ka鄂a 10.04.2006 [2006-04-10 10:44:29]
Mo積a zrobi troch inn wersj! Zamiast gotowa mas mo積a uzy gotoej masy kokosowej z puszki, na to galaretk truskawkow, na to ciastka BEBE na wierzchu polewa i mo積a posypa wiorkami
Aneta [2006-04-09 13:01:15]
Ciasto bardzo dober a najlepsza masa kokosowa pycha. Nawet m鎩 brat zjad tego placka, a on nie lubi kokos闚!!! Zanim sie obejrza豉m placka nie by這!!!:)
Bo瞠na [2006-04-07 15:28:41]
Ciasto puszniutkie!!wszystkim smakowa這!!!polecam wszystkim:) proponowa豉bym zmniejszy porcj mas豉 dodanego do masy kokosowej, moim zdaniem wystarczy tylko p馧 kostki!!ciasto i tak jest ju do嗆 kaloryczne. ale og鏦nie naprawd godne polecenia:)
安irek [2006-04-07 14:04:37]
Zrobi豉m je ponownie ju po dw鏂h dniach... Z bia陰 czekolad te pycha. Przed polaniem ciasta polew umie軼i豉m je w ch這dnym miejscu a masa kokosowa ca趾iem st篹a豉 (po dodaniu mas豉 robi sie troche wodnista) .
Monika [2006-04-06 12:29:05]
Po prostu bajka!Nawet pokusze sie o stwierdzenie 瞠 lepsze ni sam baton Bounty.POlecam!!!
Ania [2006-04-04 14:54:46]
upiek豉m wczoraj,rewelacja.rodzince smakowa這
dorota [2006-04-02 18:43:49]
robi貫m wysz這 super pycha polecam:)
grzegorz pu豉wy [2006-04-02 14:34:58]
Zrobilam dok豉dnie wed逝g przepisu. Nie mia豉m 瘸dnych problem闚. Wszystkim bardzo smakowa這. Nast瘼nym razem wypr鏏uj wariant z bia陰 czekolad, ale tylko z ciekawo軼i.
Monika [2006-04-02 14:25:48]
ciasto pycha!! dawno nie jad豉m tak dobrego ciasta!!
Pati [2006-04-02 08:57:02]
Podjada豉m resztki z naczy przy robieniu, jak na m鎩 gust zdecydowanie za s這dkie. Proponuj o po這w cukru mniej, albo zajada do gorzkiej kawy ;) No i problem z mas - po dodaniu mas豉 wszystko zacz窸o mi "p造wa", a si boj rozkroi, bo nie wiem co si z biszkoptem sta這 :( Trzymajcie kciuki...
kasiek [2006-04-01 21:39:04]
Upieklam wczoraj ciasto.Jest b.smaczne.maz zadowolony!Nastepnym razem tez dodam troche dzemu.
Goska [2006-03-30 17:10:30]
wczoraj upiek豉m jest przepyszne, tak瞠 mia豉m k這pot z mas ale wzi窸am paczke budyniu waniliowego zozrobilam z mala iloscia mleka i doda豉m do masy i po k這pocie polecam ka盥emu.
Aniula [2006-03-30 10:24:53]
ciasto jest super,ja dalam30dkg wiorek i swietnie zgestnialo.Zanioslam je do pracy i kazdy zechcial przepis
magda [2006-03-28 22:32:45]
Piek豉m juz dwa razy i jest super.Kokosu dodaj 25-30 dkg i jest go wiecej na cie軼ie. Polewam gorzk czekolad a na g鏎 posypuj kokosem. Teraz spr鏏uj da d瞠mu wi郾iowego-dzieki dana2005.
M@貪osia [2006-03-28 11:12:31]
Ciasto znik這 w przeciagu 30 minut jestem w szoku:)
kasia [2006-03-26 00:45:03]
Drogie Panie tu nie chodzi o to ze masa ma zgestniec tylko zwyczajnie mleko ma sie wygotowac, WYPAROWAC! na tym polega caly pic gestnienia masy.
Nika28 [2006-03-25 18:16:05]
CIASTO REWELACJA !!!!!!!! Do masy kokosowej wla豉m p馧 szklanki MALIBU. Za nied逝go zn闚 impreza wi璚 napewno nie zabraknie go na stole.
Rusa趾a [2006-03-25 15:44:11]
w豉snie je upiek豉m tylko kurcze od razu wyla豉m t mas na biszkopt!!zapomnia豉m ostudzi:(mam nadziej ze to nie zepsuje mi ciasta....
asiunia [2006-03-25 13:20:06]
dzisiaj upieklam to ciacho..troszke niski biszkopt ale reszta ok. co mam robic by biszkopt wyszedl jak na zdjeciu?
zareta [2006-03-24 22:58:51]
czytam recenzje i mam ochot zroi to ciacho tylko boj si 瞠 tak jak niekt鏎ym nie zg瘰tnieje mi masa. a mo積a ukr璚i mas這 i do tego dodawa ostudzon mas z kokosem??
wiki [2006-03-22 20:51:31]
dobre ciesto smaczne i zach璚zm by sprubowa
ania [2006-03-22 12:00:31]
chyba mi wyjdzie pyszne ciasto. Na pocz徠ku masa nie chcia豉 zg瘰tnie ale po dodaniu m彗i si uda豉. Kiedy jad豉m to ciasto i by這 pyszne.
Kalina [2006-03-20 12:21:29]
ciasto przepyszne,biszkopt lekko nas帷zy豉m wod z olejkiem waniliowym po prostu niebo w g瑿ie!
Kasia [2006-03-20 09:30:29]
super ciasto ,w dwa dni i znika z blaszki,superowskie!
justyna [2006-03-19 10:33:09]
Proponuj dodac do masy po 造盧e m彗i zimniaczanej i zwyk貫j rozmieszanych w mleku (1/4 szklanki mleka), wtedy konsystencja b璠zie wysmienita
emi [2006-03-18 17:43:34]
masa zastyga gdy maslo tezeje,po paru godzinach ,ciasto nalezy przechowywac w lodowce.Mnie masa wyszla bardzo gesta,widac to na zdjeciu na forum.
Jola_A. [2006-03-18 16:46:32]
czy wy dodaliscie jakiegos masla do masy ??
angela [2006-03-18 16:18:24]
ja nie wiem ale mi masa zgestniala byla taka fajniutka ale gdy dodalam margaryny to jakas dziwna sie zrobila . Nie wiem co z tego wyjdzie ?
angelika [2006-03-18 16:16:40]
super ciasto, nie wiem czy wyszlo napewno tak jak powinno ale jest badzo, a bardzo smaczne, nie jest za slodkie!
celka [2006-03-18 14:56:52]
sUUUuuuper ciasto- wysz這 wspania貫 ;D chocia serio nie chcia豉 do ko鎍a zastygna ta masa kokosowa...ale sobie poradzi豉m i jako wysz這 ;] wszystkim smakowa這 i pi瘯nie wyglada這 =] Dzi瘯i za przepis jest EXtRa polecam wszystkim !!!
kuchareczka [2006-03-18 13:46:10]
Dzisiaj zrobi豉m to ciasto-przed chwil przekroi豉m ,bo chcia豉m skosztowa i okaza這 si ,瞠 biszkopt jest bardzo mokry-wygl康a to tak jakby ca貫 mleko zosta這 wch這ni皻e przez ciasto-nie wiem czy to jest naturalne czy mi co nie wysz這....
Basia [2006-03-17 19:06:52]
nic doda nic uj望-p y c h o t k a
wiola sz. [2006-03-17 15:34:26]
te mnia貫m problem z mas..... toche wodnista..... hm... ale nastepnym razem bedzie lepiej:)
wilczek764 [2006-03-17 01:28:31]
ja na mase kokosowa daje galaretke czerwona i potem czekolade...palce lizac
aneta [2006-03-16 16:20:20]
Robiem ostatnio bardzo dobre polecam
Kolus [2006-03-16 01:35:08]
ja da豉m wiecej kokosu i nie by這 瘸dnych problem闚 ze zbyt rzadk mas:) nas帷zy豉m alkoholem, ale nie za du穎, i najlepsze by這 nast瘼nrgo dni, pyszny biszkopt, lekki i jak g帳eczka, ; bardzo dobre ciacho dla tyhc kt鏎rzy lubi kokos, a dla tyhc kt鏎zy go nie lubi..zostaje biszkopt:)
magda19 [2006-03-15 08:25:15]
pychotka po prostu
aska [2006-03-14 19:52:35]
w ogole mi nie wyszlo.. dalam cala paczke kokosow i dalej jest wodniste
olivka [2006-03-14 19:51:28]
ciasto pierwsza klasa normalnie niebo w g瑿ie do kawki super i wog鏊e
mi鄂a [2006-03-14 12:43:05]
Magda mleko nalezy zagotowac z cukrem i wsypac kokosy i gotowac te kokosy minimum 20 min.jesli masa jest zbyt rzadka trzeba dosypac wiecej kokosow.Mleko kazde sie nadaje.pozdrawiam.Jola
Jola_A. [2006-03-12 09:45:47]
Maniu!jesli chodzi o cukier to nalezy go dodac wg uznania,jedni lubia bardzo slodkie inni mniej slodkie ciasta.Jak sie dodaje czekolade to cukru juz nie potrzeba.pozdrawiam. Jola.
Jola_A. [2006-03-12 09:36:07]
WITAJCIE.UPIEKLAM DZIS TO CIACHO BO MAM JUTRO GOSCI,I MUSZE WAM POWIEDZIEC ZE ONO JEST PYSZNE ALE BARDZO SLODKIE I DUZO SIE GO NIEZJE.ZROBILAM TAK JAK POWYZEJ RADZI PANI DOROTA I DALAM DO MASY JEDNA TABLICZKE BIALEJ CZEKOLADY ,I 1/4 SZKLANKI CUKRU.TO NAPRAWDE DODAJE SUPER SMAKU.MIALAM PROBLEM Z DANIEM NA TO POLEWY CZEKOLADOWEJ BO POMYSLALAM ZE TO ZA SLODKO ALE SKUSILAM SIE..JEDEN KAWALEK I DOSC ...NASTEPNYM RAZEM WYPROBUJE Z GALARETKA CYTRYNOWA NA WIERZCHU,A TRZECIM RAZEM POLOZE NA TO BITA SMIETANE.
MANIA [2006-03-11 22:09:51]
Kokos - chodzi tutaj o wi鏎ki kokosowe.
Dorota [2006-03-11 21:47:48]
zrobi豉m dzisiaj i wyszlo pyszne. co prawda jak gotowalam wiorki kokosowe to zaczelam watpic ze dobrze robie, ale gdy skonczy豉m i sprobowalam doszlam do wniosku ze jest SUPER!!! polecam
izunia [2006-03-11 18:26:42]
A mnie masa nie zg瘰tnia豉.Da豉m mniej mleka,zagotowa豉m z cukrem nast瘼nie doda豉m kokosu i gotowa豉m bardzo d逝go.Mimo tego masa jest wodnista.Wiekszo嗆 mleka wch這n掖 kokos. Na這篡豉m t mas na biszkopt bo szkoda wyrzuci. Mo瞠 mleko wch這nie si do biszkopta. Napiszcie ile dok豉dnie gotujecie mleko z kokosem i ile zanim wrzucicie kokos.Jakiego mleka u篡wacie 3% czy 2% i czy to ma jakie znaczenie?
Magda [2006-03-11 17:20:02]
mi鏚 w g瑿ie !!!! super przepis!!!!
kucharz [2006-03-11 16:50:52]
chcialam zapyta czy to chodzi o wi鏎ki czy o kokosa?
Kasia:) [2006-03-11 15:39:17]
Bardzo dobre ciasto! Polecam wszystkim. M鎩 m捫 by zachwycony poniewa uwielbaia ciasta z kokosem.
Iwona T. [2006-03-07 17:05:40]
tak sobie pomyslalam ze zamiast cukru do masy kokosowej mozna dodac 2 biale czekolady,ale nie gotowac tylko rozpuscic razem z maslem,po ugotowaniu mleka z kokosami.Mozna dodac tez odrobine alkoholu,rumu albo likieru kokosowego.Musze to wybrobowac.Ciesze sie ze wszystkim to ciasto smakuje.Pozdrawiam.
Jola_A. [2006-03-07 09:52:01]
i jeszce doda豉m kokosk闚 z malibu
dana2005 [2006-03-05 22:06:00]
pychotka
madelajda [2006-03-05 13:33:22]
dzisiaj upiek豉m - wysz這 pyszne ciastko, tylko ja biszkopt nas帷zy豉m wod z sokiem z cytryny i sokiem wis鎴owym i pod mas z kokosk闚 po這篡lam cienk warstw d瞠mu wi郾iowego.
dana2005 [2006-03-04 19:50:53]
bardzo dobre ciastko przepis umiescilam juz w swoim tajnym zeszycie...
kafetka [2006-03-04 17:11:18]
Jestem m這d gospodyni. Biszkopt uda si - ciasto przepyszne. M篹owi bardzo smakowa這!!! Pychotka!
agnieszka h. [2006-03-04 16:51:21]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.