naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Jola_A.
Dodano: 03.03.2006
Odsłon dziennie: 51

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Biszkopt czekoladowy:
5 jajek
1 niepełna szklanka mąki tortowej
½ szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
½ litra mleka
½ szklanki cukru
20 dag masła
20-25 dag wiórków kokosowych
cukier waniliowy
Polewa:
20 dag mlecznej czekolady
12,5 dag margaryny

Sposób wykonania:

Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.

Smacznego.

W świąteczno-noworocznej promocji do rocznego abonamentu extra.smaczny.pl otrzymujesz gratis aż 6 miesięcy dostępu. Promocja trwa do 31 grudnia 2014.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6551 sprawdzonych przepisów i 1496 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 1,11 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja do masy dodalam 2 budynie smietankowe i aromat smietankowy...masa byla swietna...
Bea R [2013-11-26 13:02:50]
Ślicznie dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-11-13 09:45:29]
Po raz kolejny trzeba powiedzieć ,że ma pani kunszt w rękach i serwuje smaczne przepisy!
Małgorzata.P. [2012-11-13 04:52:27]
Dziękuję :)
Dorota [2012-08-31 21:05:09]
Ciasto wspaniałe.Dodałam jednak 2 łyżki budyniu.Smak jest wyśmienity.
DORA [2012-08-30 23:58:08]
Ja z reguły łączę w tej polewie czekoladę mleczną i gorzką. Wychodzi mniej słodka polewa. Polecam. wypróbowałam też wersję z 2 czekoladami gorzkimi. Jednak tej wersji nie polecam. Czekolada się mocno łamie na cieście.
Julita [2012-07-26 10:28:33]
Ciasto pyszne !!!!
Monia [2012-07-12 20:27:25]
BARDZO SMACZNE CIASTO DO KAWKI...WYSZŁO MI JAK KAŻDE INNE Z TYCH PRZEPISÓW.... POLECAM :)
KATE [2012-04-01 07:47:29]
Ciasto wygląda smakowicie, tylko polewa jest nieco za rzadka.
Tygrys. [2012-03-03 17:55:41]
Ciasto bardzo dobre. Nie jest jakieś super wytworne, ale jak ma się mało czasu, a chce się mieć coś słodkiego na weekend do kawy, to jest doskonałe. Masa nie sprawia większych problemów - dodaję do niej (dzięki Waszym podpowiedziom) 2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego rozmieszane w niewielkiej ilości mleka. Gotuję ją wtedy tylko przez około 10 minut. Masa jest gęsta i jednolita. Porządnie też nasączam biszkopt.
Ela [2012-01-15 22:57:22]
Wszystko jet cudo ale biszkopt trzeba zmoczyć i zamiast foremki fajnie to wychodzi w mufinkownicy :) Polecam Żanetka Leta :)
gogi123 [2011-12-11 16:44:22]
Ja zmodyfikowałam przepis: do gotujących się w mleku wiórek dodaje 2 łyżki mąki rozprowadzone w mleku i robię taki budyń z wiórkami. Po wystygnięciu miksuję z masłem i wychodzi super krem. Takim kremem przekładam biszkopt i na to polewa czekoladowa. Naprawdę super Polcam:)
Marzena T. [2011-11-28 20:08:44]
zrobilam go-wyszedł przepyszny!zeby nie gotowac 20min.kokosu wsypałam łyszkę kaszy mannej i pogotowałam minutkę.NAPRAWDĘ WSPANIAŁY
iwona [2011-09-20 16:01:15]
Bylam bardzo przestraszona przestrogami przed rzadką masą, jednak mile się zaskoczyłam. Skorzystałam z rady emi - dziękuję, aby w 1/4 szkl mleka wymieszać 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Najpierw wlałam 1 i 3/4 szkl mleka+1/2szkl cukru pudru+cukier wanil, lekko podgrzałam a nast. dodałam resztę mleka z rozmieszaną mąką i zagotowałam. Masa po dodaniu kokosu od razu zgęstniała! Musiałam nieźle namachać sie ręką, aby to pogotować przez 20min i aby się nie przypaliło. Potem dodałam 3/4 kostki masła. Jeśli więcej się doda myślę, że moze być za tłusta masa. Polecam :-)
AsiaK [2010-12-09 23:46:57]
Ciasto jest pyszne ,wiele razy robilam .Ja zawsze na pol litra mleka dodaje 200 g kokosu a nawet czasami dolewam mleka jak jest za suche.Czekam az mleczko troche wyparuje ale niecalkiem,poniewaz ono w tedy najdzie na biszkopt i dzieki temu biszkopt nie jest za suchy.Ja proponuje 100 gr gorzkiej czekolady a 100 gr mlecznej,w tedy polewa nie jest za slodka i duzo bardziej smaczna.POzdrawiam.
Maja [2010-10-26 11:02:04]
Ciasto bardzo smaczne! wszystkim smakowało. nastepnym razem skropie biszkopt alkoholem z aromatem bo był troche za suchy. bardzo polecam ten przepis!
telia [2010-10-23 12:05:44]
Bardzo smaczne, ale nie dodałam masła do masy,takie wydaje mi się lepsze.
wiewioorka [2010-09-24 18:23:03]
Drogie Panie. Jeśli masa kokosowa jest u was za bardzo płynna to dodajcie po prostu budyn waniliowy/smietankowy do niej a na pewno masa wylana na ciasto stwardnieje ;)
celllpal [2010-07-07 11:58:56]
Ciasto jest po prostu boskie, trochę czasu trzeba poświęcić żeby je zrobić ale zapewniam że się opłaca. Świetny przepis!
Kasia [2010-06-15 11:54:17]
ciasto przepyszne, lepsze niż batonik Bounty! wszystkim smakuje
kaśka [2010-05-14 13:40:43]
Eh, biszkopt twardy i nie urósł; masa w miarę, ale nic specjalnego :] Smak - ujdzie, nie powala :] Proszę o przepis na sprawdzony, zawsze udający się biszkopt :) Pozdrawiam!
narta [2010-04-24 17:27:07]
ja robiłam wszystko według przepisu i nic mi nie wyszło, biszkopt nie wyrósł, masa wodnista. Rozczarowałam się, bo ciasto wygląda naprawdę apetycznie
rozczarowana [2010-04-17 10:41:09]
Ciasto przepyszne ....Polecam..
ewa [2010-04-10 18:45:26]
ciasto pyszne i łatwe w wykonaniu ,żeby nie było za słodkie polałam je polewą deserową i smakowało jak prawdziwe bounty;)wszystkim smakowało ,PYCHOTKA;))
kamila [2010-04-06 12:05:09]
Ja robię to ciasto już drugi raz i uważam,że jest bardzo smaczne.Wszystkim moim gościom bardzo smakowało.Muszę powiedzieć,że ja do pieczenia to trochę noga jestem ale te wychodzi mi bez zarzutu.Do biszkoptu daję pół szkl.tortowej i pół ziemniaczanej i biszkopt wychodzi piękny.Nie rozumiem z czym ta pani która uważa się za doświadczoną kucharkę miała problem:)))Dziękuje za przepis i pozdrawiam:)))
Monika [2010-04-03 12:15:22]
Poprostu ciasteczko palce lizac warto zrobic tanie i łatwe
...... [2010-03-29 13:32:29]
ciastko jest super,jest nie drogie łatwe do zrobienia ,pycha poprostu!!!!
Kasiek [2010-01-09 17:19:45]
poprostu pyszne łatwe i tanie i nie uważam że sianowate te kokosy to bounty i takie musi być dla mnie pierwsza klasa ;))
cleo [2009-12-24 20:26:11]
Ciasto rewelacyjne, szybkie, tanie i bardzo smaczne
Regina [2009-10-15 11:35:09]
Ciasto smaczne ale bardzo słodkie;/jeśli nie wychodzi komuś biszkopt z tego przepisu proponuje przepis na biszkopt ktory zawsze wychodzi:6 jajek,2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,1 i 1/2 szklanki cukru,10 łyżek oleju,`10 łyżek zwykłej wody,3 łyżeczki proszku do pieczenia. no i do tego kakao.wody mozna dodać wiecej w zalezności od konsystencji.
Kasiula17 [2009-07-13 17:06:09]
Jeśli wam biszkopt wychodzi za niski i twardy to należy dodać do ciasta oleju i mąki ziemniaczanej na 6łyżek mąki przenej 3 ziemniaczanej i dotego 3 łyżki oleju I wtedy biszkopt kakaowy wychodzi palce lizać
Piotr19 [2009-06-25 19:31:40]
Ja piekłam to ciasto już kilkakrotnie a nie jestem nie wiadomo jaką kucharką ale pieczenie sprawie mi przyjemność ciasto jest bardzo proste i bardzo dobre poprostu nie może się nie udać i smakowało nie tylko mi ale i moim znajomym
ania [2009-04-29 08:11:28]
Ciasto jest fajne tylko z polewą mi kiepsko poszło. Na początku bałam się, że masa nie zgęstnieje ale udało się
Agusia [2009-04-10 18:42:58]
Bardzo lubię piec ciasta i potem się nimi zajadać,ale przepis na ,,Bounty"nieco bym zmodyfikowała. Samo ciasto jest bez wyrazu,trochę mdłe. Zastąpiłabym je ciastem na WZ-kę. A oto przepis:1szklanka mleka, 2 łyżki kakao, 2 szklanki mąki, 2 jaja, około 3/4 kostki margaryny, 1szklanka cukru, 2 łyżki dżemu, 1 łyżeczka sody. Piec ok.45 minut. Pozdrawiam wszystkie ciastoholiczki. Ewa72.
Ewa72 [2009-03-19 23:48:18]
ok ciasto wyszło bez problemu a kucharka co wyżej pisała jest chyba nie doswiadczona skoro z tak łatwym ciachem sobie nie poradziła bo doswiadczona kucharka radzi sobie ze wszystkim
aaaaaaaaaassssssss [2009-02-27 16:30:14]
Bardzo smaczne i proste w wykonaniu, goście byli zachyceni
kasia [2009-02-09 09:43:35]
Robilam wczoraj to ciasto,masa wyszla zolta,ale zmiksowalam ja mikserem i wyszla biala hehe i po wlozeniu ciasta na noc do lodowki masa jest idealnie gesta nie rozplywa sie.gore wylozylam biszkoptami,na to polewe i platki migdalowe.palce lizac poprostu.
dodi [2008-11-21 11:26:19]
ciasto bardzo pyszne ,pieke go na wszystki imprezy rodzinne , polecam
eda371 [2008-11-20 18:33:50]
biszkopt nasączyć:szklanka kawy posłodzona op. cukru wanilinowego
ewa [2008-11-02 15:46:24]
I ciasto i masa kokosowa, jest totalną klap0ą, robiłam je już kilkakrotnie, (i muszę po powiedzieć że jestem dość doświadczoną kucharką) biszkopt w ogóle nie rośnie, masa nigdy się nie łączy, rozsypuje się i odkleja od biszkoptu. Ciasto mimo to żadna rewelacja. Autor przepisu jest widocznie amatorem!
Mili [2008-11-01 18:56:05]
Po przeczytaniu prawie wszystkich komentarzy,wystraszylam sie ,ze faktycznie masa mi wyjdzie za krucha i skorzystalam jednej ze wskazowek a mianowicie dodalam pod koniec budyn-no i to byl blad bo masa wydaje mi sie strasznie mdla.Teraz zaluje bo jakbym trzymala sie przepisu to wszystko byloby ok.No ale nastepnym razem bede sie trzymac scisle przepisu.
hanamona [2008-11-01 03:00:06]
hej madzia.ja mam też zwykłą kuchenkę bez termobiegu.blachę na ciasto smaruje masłem roslinnym i posypuję bułką tartą.mój niezawodny biszkopt to 6 jaj 1 szkl mąki 1szkl cukru 1 cukier waniljowy 3 łyżeczki kakao.wykonanie mąkę mieszam z płaską łyżeczką proszku do pieczenia i z kakao.ubijam białka na sztywnopoczym bardzo powoli dodaję cukier i cukier waniljowy miksuje ok 2 min następnie dodaję po jednym żółtku i nadal miksuje na koncu dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem i kakaem.po dodaniu mąki wszystko miksuję bardzo wolno na najniższych obrotach.tak przygotowane ciasto wlewam do wczesniej przygotowanej brytwanki wstawiam no nagżanego piekarnika,piekę 45 min.
ewa [2008-10-26 18:52:54]
b.dobry polecam;)
d [2008-10-25 13:14:08]
Tak, masło najlepiej dodać do gorącej masy i mieszać łyżką żeby się rozpuściło. Powodzenia ;)
Dorota [2008-10-23 14:52:31]
Najpierw zrobiłam masę a później zajżałam na stronę. I to był mój błąd masa cała się pokruszyła i nie zgęstniała na cieście czyając wasze komentarze do masy dodałam rozpuszczoną galaretkę i do tego sok z cytryny wymiksowałam i jest PYSZNE!!!!!!! I BARDZO PUSZYSTE
GAGA [2008-10-17 18:08:47]
a masło lepiej dać do gorącej masy czy utrzeć surowe i dodać ostudzony kokos?
kamilus z elblaga [2008-10-11 18:10:16]
Ciasto fatalne, niskie, twarde!!! Nie polecam !!!
Gosia [2008-10-04 18:45:22]
bardzo smaczne tylko kurcze tesciowa mnie zagadala i do masy zagotowałam 1/2 szklanki mlka a nie pol litra ale potem dolalam choc sie obiawiam ze cos sie zepsuje ale wyszlo rewelacja i zadna foilozogfia bardzo proste nawet dla amatorek :):)
sylw00ha [2008-09-11 08:24:10]
Ciacho przepyszne! Wyszło mi dokładnie tak jak na zdjęciu;) Szkoda tylko, że masa kokosowa trochę się kruszy, ale smak ciasta wszystko wynagradza. Serdecznie pozdrawiam i polecam:D
mysia [2008-08-27 11:23:09]
Niestety mi nie wyszło.biszkopt słabo wyróśł a przy tym twardy jak zelówka od buta,masa też nie za bardzo...może miałam zły dzień do wypieków nie wiem
agusia [2008-08-24 23:48:11]
Zgadzam sie z wszystkimi ;D do tego bardzo proste do zrobienia :)
Anet [2008-08-03 21:58:19]
ciasto pyszne. i najlepsze prosto z lodowki inaczej masa kokosowa sie rozpada. chyba ze zrobilam cos nie tak:( ale bardzo goraco polecam
mchr [2008-06-24 14:01:09]
W takiej sytuacji, jak widzimy, że masa jest sucha należy dodać np. więcej mleka lub masła.
Dorota [2008-06-24 00:04:18]
masa jest bardziej puszysta, jeśli ugotowane w mleku wiórki, po ostudzeniu, dodamy do masła utartego z cukrem. Ogólnie ciasto jest dobre i łatwe.
Aga [2008-06-12 09:45:43]
super ciasto najlepsze na świecie - pycha tylko ja do kokosów dodaje troszkę żelatyny
nikoletta6 [2008-06-11 18:34:00]
super ciasto ,tanie , smaczne , i łatwe tylko ja dodaje do wiórków troszkę żelatyny
nikoletta6 [2008-06-02 10:06:18]
Przepyszne.. przecudne ... robiłam według przepisu wyszło idealnie.. MNIAM :-D
andzia [2008-05-17 22:00:07]
robiłam to ciasto ;biszkopt wyszedł super a masa tragedia,; zrobiła sie sucha i rozsypywała się jak pieprz po 3 min. oraz nie była biała jak na rysunku tylko żółta, może ktoś da mi jakieś wskazówki co do masy proszę
agnieszka [2008-05-15 21:53:16]
Pyyyyyyszne :):) Słodka polewa troszkę...ale jest smaczne ! :)
Donata [2008-05-11 12:40:00]
CIASTO NIBY BADANLNE, ALE PRZEZ CHWILE MYSLALAM ZE MI NIE WYJDZIE :/:/ MASA NIE CHCIAŁA ZGĘSNIEC, ALE RZECZYWISCIE PO 20 MIN ZGĘSTNIAŁA, A POLEWE CHCIAŁAM ZROBIC Z TOREBKI DR. QETHER ...ALE OKAZALO SIE ZE JEST JEJ ZA MAŁO WIEC SZYBKO ROBILAM STANDRARDOWĄ POLEWE CZEKOLADOWĄ ( 1 MARGARYNA, 2 SZKL. CUKRU, 10 LYZEK WODY I 6 LYZEK KAKAO). ZROBIONA MASE LEKKO OSTUDZILAM I DODALAM NA CIASTO. JAK NA RAZIE CIASTO STOI W LODOWCE. JUTRO ALBO POZNIEJ JAK SPROBUJE TO NAPISZE JAK SMAKUJE :) POZDRAWIAM!
DONATA [2008-05-10 17:48:21]
biszkopt strasznie suchy i twardy masa mi wyszla ale jakos tak malo prosze panie o przepis na niezawodny biszkopt pod spod nawet jasny prosze o rade szczegolnie kuchareczki majace kuchenke mastercooka starego typu bez termoobiegu. prosze rowniez o instrukcje na ktorym poziomie pieczecie i czym smaraujecie blache
madzia [2008-05-03 17:25:45]
pychotka;];];] polecam!!!!!!
Paulinka and Krysia:* [2008-05-01 15:09:34]
suche, ciasto strasznie niskie :( trzeba by to czymść przesmarować, zwilżyć czymś ciasto... Mi nie wyszlo...
xxx [2008-04-14 14:38:17]
Najpierw wachałam sie czy upiec to ciasto, ale za namowa córki upiekłam i nie rzałowałam. Ciasto wyszło bardzo smaczne. Teraz na każe okazje pieke ten smakołyk Polecam
Kuchareczka [2008-02-24 12:44:37]
"Gotową" masę należy zdjąć z ognia i do gorącej masy dodać masło.
Dorota [2008-02-06 16:27:39]
Czy to maslo dodaje sie do gotującej masy czy jak sie juz zdejmie ja z ognia??? prosze o szybkoodpowiedz :)
mysia [2008-02-06 10:13:31]
Bardzo dobre i bardzo slodkie .
Lusi [2008-02-02 21:39:45]
Przepyszne to ciasto!!!
khsdkf [2008-01-18 12:01:24]
od czasu znalezienia przepisu jest to moje ulubione ciasto! proste, szybkie i bardzo smaczne!
wh [2007-12-20 12:42:57]
hmm.. najlepiej nie wygląda ale smakuje pysznie :)
Basia [2007-12-14 17:55:20]
Pod koniec gotowania tej masy kokosowej, jak będziemy widzieć, że jednak wyjdzie rzadka to można dodać rozpuszczoną żelatynę w wodzie. Powodzenia ;)
Dorota [2007-11-16 10:13:55]
A może po prostu do tej masy kokosowej pod koniec gotowania dodac troche żelatyny rozpuszczonej w wodzie?? Jutro bede próbował więc napisze :)
Termit [2007-11-16 08:12:57]
Ciasto wyszło mi super, masa i polewa słodka wiec następnym razem pod mase kokosową położe powidła aby dały lekko kwaśnawy smak. Polecam!!!
ewa - dublin [2007-11-13 23:33:17]
Ciasto bardzo dobre -pychotka!!! Polecam.
Małgorzatka1 [2007-11-04 14:16:05]
ciasto jest pyszne! trochę pracy, ale wartonaprawdę polecam
Elżbieta [2007-11-01 20:13:52]
Ciacho jest przeeeeeeepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkim smakuje:))
marta [2007-09-30 17:31:14]
jest przepyszne doslownie smakuje jak ten batonik bounty polecam wszystkim
ala [2007-09-27 17:26:09]
Ja krem robiłam dokładnie według przepisu i wszystko wyszło dobrze :) Mleko zagotowałam z cukrami (cukrem i cukrem waniliowym), następnie wsypałam wiórki kokosowe i razem gotowałam około 30 minut. Później do gorącej masy dodałam masło, całość wymieszałam, i gdy masło się roztopiło - masę wyłożyłam na biszkopt. Ale można też dodać budyń kokosowy - tak jak to zrobiła Mikrusia. Tylko ja bym proponowała zrobić tak: z tego 1/2 litra mleka odlać ok. 1/2 szklanki, a dalej postępować zgodnie z przepisem. Później już po dodaniu masła wlać rozmieszany w 1/2 szklance zimnego mleka ten budyń kokosowy, chwilę pogotować i gotowe. Powodzenia ;)
Dorota [2007-09-14 23:37:44]
Mam wielka ochotę zrobić to ciasto, ale po przeczytaniu wszystkich komentarzy mam pewne obawy czy mi wyjdzie. Z biszkoptem sobie poradzę, bo robię biszkopt według swojego przepisu, który zawsze sie udaje. Ale chodzi mi o masę. Czy budyń kokosowy należy wsypać do mleka sypki??? bo tak wywnioskowałam z komentarza Mikrusi. Niech ktoś potwierdzi lub zaprzeczy, żeby była pewność jak to zrobić.
Agnieszka [2007-09-14 14:03:10]
ciasto bardzo dobre,tylko masa kokosowa nie trzymała sie.jest na to rada?może zadużo dałam mleka
ija [2007-09-12 11:25:34]
Jak dla mnie trochę za słodkie. Do wiórek dodałam jeszcze budyniu kokosowego. A jako polew uzyje nastepnym razem gotowca bo ta czekolada z margaryną rozdziela się na cieście, powoli zastyga
maagdaa_m [2007-08-26 12:44:11]
Ciasto wychodzi ladnie, pod warunkiem ze sie postepuje zgodnie z przepisem i ogolnymi zasadami pieczenia biszkopta. Taki hint dla ludzi, ktorzy tak jak ja kopiuja przepisy do .txt - uwazajcie na znak 1/2 bo sie wkleja jako 1. Stad moze czesc osob przeslodzila przepis albo im rzadka masa wyszla. :)
h. [2007-08-24 08:04:09]
rewelacyjne ciasto! jeśli robi się je wg przepisu, to nie może nie wyjść ;) tylko polewę dalam inną, bo ta z czekolady była zbyt twarda i sie łamała, co brzydko wyglądało. Ale ogólnie banalnie proste i przepyszne [moja rodzina pochłonęła je w 1 dzień] :)
ventunia [2007-08-19 18:43:13]
Ciasto bardzo dobre, tyle ze do kokosu z mlekiem i maslem pod koniec gotowania dodalam budyn kokosowy. Masa byla wtedy niesamowicie kremowa i po prostu PYSZNA!
mikrusia [2007-08-17 06:06:20]
Jedyną beznadziejnoscia w tym przepisie jest to ze BIAŁKA I ŻÓŁTKA nie sadodawane w tym samym czasie ja ubijam CAŁE jajka (lepiej dodac 6 jajek) z 1 szkl. cukru po ubiciu (ok.15-20 min.)dodalam szklankę mąki pszennej , 3 łyzki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia no i to kakao zawsze tak robie biszkopt pieke go ok.35 do50 min. i wychodzi pycha [mówi (pisze) wam to 12 latka która na swoim kącie ma nie jeden wypiek] p.s ciasto bardzo dobre.
Olu$i@ [2007-08-13 16:57:35]
Hej. Ja właśnie dzisiaj to ciasto robiłam. Ogólnie jest proste w wykonianiu i udało mi się. Tylko masę mniej gotowałam (ok.10 min.) i bardzo ładnie zgętniała. A i do polewy (czekolada) nie dodawałam w ogóle margaryby, gdyż powoduje, że czekolada sie strasznie scina. Ale cisto dobre. Pzdr.
Martyna [2007-08-10 17:01:36]
Wyszło mi takie jak na zdjęciu - bardzo dobre, tylko dodałam mniej masła do masy.Polecam
m [2007-07-31 17:36:44]
najlepsze ciasto na świecie jakie kiedykolwiek jadłam. było to chyba 10 ciasto w moim życiu, które sama robiłam, a wyszło wszystko super. tylko zabrakło mi polewy wiec musiałam dorabiac. jest świetne!!
nini [2007-07-21 14:47:43]
Smakuje jak batonik Bounty. Pychotka:P
monia [2007-07-20 14:10:20]
Witam, piszę, ponieważ muszę stwierdzić jeden fakt, iż ciasto jest lepsze na drugi dzień i mimo cienkiego biszkoptu, wydaje mi się , że na grubszy mogłoby być za mało masy. POLECAM TO CIASTO!!! Tylko dodajcie budyń do masy. PYCHOTKA!!!!!!!!
Afrodyta [2007-07-09 11:55:49]
Witam! Własnie zrobiłam ciasto, zgodnie z przepisem i musze powiedzieć, że CIASTO JEST PYSZNE,ALE.....dodalam do masy, budyń waniliowy,aby zagęścić lekko mase. Natomiast biszkopt jest niewypałem!!!!CIASTO CIENKIE( prawie nie rosnie)!!POLECAM ROBIć INNY BISZKOPT!!
Afrodyta [2007-07-06 14:13:39]
Starszym paniom nie wychodzi, bo chyba nie umieją piec. Ja mam zaledwie 15 lat i wyszło mi rewelacyjnie, ale ja mam duże doświadczenie w pieczeniu ciast, a tym co nie wychodzi chyba nigdy nic nie piekły. W przeciagu 6 dni upiekłam 3 razy:) Moja rodzina sie zachwyca. Polecam bardzo:P Oczywiście ocena 5:)
Ola:* [2007-07-02 17:29:27]
Ciasto jedno z lepszych jakie jadłam, z tym, że przepis wymaga pewnym dociągnięć. Przede wszystkim biszkopt z podanych proporcji wychodzi zbyt cienki i niewyrośnięty. Składniki na biszkopt należy pomnożyć razy 1,5, więc 7-8 białek ubić, dodać najpierw cukier (3/4 szkl wystarczy) ubijać i dopiero POTEM zółtka tych jaj. w oddzielnej misce DOKŁADNIE rozmieszać ze sobą 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku, 1 i 1/3 szkl mąki i 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ! Potem stopniowo dodawać do tego jajka na wolnych obrotach miksera koniecznie miskując tylko w jedną stronę.Dobrze smakuje nasączony aromatem o zapachu likieru kokosowego z wodą. Zaś do masy zamiast cukru dodać 2 tabliczki białej czekolady i ok 350 dag wiórek, gotować zdecydowanie dłużej ok 35 minut, nie 20. Radziłabym rozupuścić z margaryną 2,5 kostki czekolady, nie 2. Moim zdaniem wychodzi wtedy idealny. Powodzenia.
Magdalena [2007-07-01 21:54:11]
To ciasto jest najlepsze na świecie!!!!!
marcia [2007-06-08 17:14:21]
hmmm... jak dla mnie - moze byc;)
moncia [2007-05-27 22:02:28]
takie sobie... nie rzuciło mnie na kolana
Ewela [2007-05-11 13:29:32]
Ciasto bardzo dobre, nie za słodkie. Wszystko wyszło ok. Więcej takich nowych przepisów.
gabi [2007-04-23 12:56:27]
beznadziejny przepis, krem słodki i cezki
aga [2007-04-22 21:43:40]
ciasto- rewelacja, lepsze niż baton o tej samej nazwie. Mile zaskakuje wszystkich i w sam raz na każdą okazję. Masa niebiańsko fantastycznie smaczna, podobnie jak i reszta. Super!! Polecam wszystkim!!
Viola [2007-04-14 17:19:25]
Ciasto dobre ale bez przesady!!! Polecam dodac do masy tężejącą galaretkę, wtedy masa nie jest taka ,,ciężka" i ,,zbita" ale pulchna- wtedy ciasto jest przepyszne!!! Pzdr
Asia [2007-04-12 15:34:10]
Beznadziejny przepis. Biszkopt wyszedł strasznie cienki a masa wodnista. Z tego wszystkiego to dobra wyszła tylko polewa.
Ela [2007-04-07 16:14:37]
ja nie wiem, w ogóle mi nie wyszło, ten przpis jest beznadziejny!!! biszkopt miał zaledwie 1cm grubości, a krem postać płynną ;//// masakra!!! absolutnie nie polecam.
JJ [2007-04-07 12:39:59]
robitam te ciasto i niestety żadna rewelacja... ale co kto lubi:)
Paulina [2007-04-07 11:21:23]
mniam... pyszne naprawde godne polecenia!!! masa wcale nie wychodzi rzadka tylko az za gesta!!! ale pi tak pyszne!!!!!!!!!!!!!
gonia [2007-04-06 20:20:46]
robiłam nie dawno to ciasto wszystko poszło dobrze ale troche masa mi sie przypaliła więc pamiętajcie żeby gotować tak jak w przepisie ale często mieszając.PYCHOTKA!
Gosia [2007-04-05 22:39:40]
Pyszne cisato, robiłam już dwa razy i zawsze zachwycało. Bardzo dziękuję za przepis
Borusia [2007-04-03 11:57:22]
Ciasto jest po prostu boskie! Biszkopt wyszedł mi wyrosniety:) jak ciasto troche polezy to staje sie on taki wilgotny od masy (bardzo dobrze) całość jest przepyszna. Polecam wszystkim. Wszyscy sie zajadali.
Natka [2007-03-30 19:50:15]
ciasto super, polecam
malgorzata.bohdanowicz@horizonta [2007-03-30 10:18:20]
No i pokusiłam się o eksperyment:)-Ciacho wyśmienite!Smakowało nawet odwiecznym przeciwnikom kokosów;)!Wybrałam wariant z białą czekoladą. Wszystko się udało:) i wyszło jak należy. Dodatkowo wykonanie tego ciasta jest banalnie proste i błyskawiczne. Zmniejszyłam tylko proporcje niektórych składników-dodałam 1/4 kostki masła śmietankowego, trochę mniej mleka (więcej niż 1/4 litra, mniej niż pół litra i jedną tabliczkę białej czekolady. Pyszotka;)!Polecam!
Agna [2007-03-29 21:03:09]
To normalne i oczywiste, że po dodaniu kakao do biszkoptu ciasto opada.Kakao jest zbite i ciężkie i powoduje, że masa biszkoptowa "siada". Polecam najpierw wymieszać kakao z mąką, a potm dodawać następne składniki.Na końcu ubitą pianę z białek. Z reguły gdy piekę ciemny biszkopt, biorąc pod uwagę jego tendencję do "siadania" poprostu podwajam proporcje:). Do jasnych mas można dodać sok z cytryny-rewelacyjnie wybiela masę:).ciasta jeszcze nie piekłam:) (właśnie skończyłam czytać opinie), mam ochotę pokusić się na mały eksperyment:).
Agna [2007-03-27 23:00:19]
Ciepłą (płynną) polewę należy rozprowadzić po masie kokosowej. Można dodać mniej czekolady lub więcej margaryny. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-21 17:59:56]
Ciasto dobre, ale niestety nie wyszła mi polewa!!!Zrobiła sie zbyt gęsta i .... wyszła twarda jak kamień!!!!!Nie można jej było wogóle rozsmarować po masie!Jak dokładnie zrobić tę polewę by znów nie było porażki?
Monika [2007-03-21 15:36:53]
ciosto pycha ale napewno nie to!! co to jest za przepis;/ nie wiem wszystkim sie udało może ja jestem jakaś inna.... radze tego nie robić!!
Kucharka [2007-03-18 21:12:01]
Ciasto jest przepyszne,mąż na wstępie zjadł prawie całość!!!Na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsze!!!!
Ewelina T.B. [2007-03-15 18:29:08]
REWELACJA!!! COS PYSZNEGO. WSZYSTKIM SMAKOWALO. TO CIASTO BEDE ROBIC. JA DODALABYM JESZCZE WIECEJ WIOREK.
KATES [2007-03-13 14:28:48]
bardzo pyszne. rodzina szaleje ze smaku , i ma racie mi tez bardzo smakuje tylko ja dodalam 8 jajek . dalam tagze 34 dag wiurek kokosowych . polecam raczej tak zroobic te bounty.
dominika [2007-03-10 17:22:28]
zajedobre ciasto poprosu.. palce lizac :)
Anitka [2007-03-09 17:24:51]
Hej !kto z masą ma problemy niech zagotuje mleko z wiórkami do wygotowania mleka/a masło utrze z cukrem i dodaje ugotowane wystudzone wiórka,a zamiast polewy to czerwona galaretkę2 szt rozpuszczone w 1/2 szklanki wody.
zazdroska. [2007-03-06 16:07:16]
ciasto doskonałe. mój szwagier sie nim zajada. na imprezce też zrobiło furorę. poleam, jest pyszne
Viki [2007-03-05 14:51:26]
ciasto rewelacyjne !!! pozdrowienia z Itali dla autorki przepisu
maremax [2007-02-28 22:03:06]
Zapewniam- rewelacja! :))
Ania :) [2007-02-27 21:32:20]
Ciasto pycha położylo na kolana największych smakoszy. Nasączylam biszkopt herbatą z dodatkiem zapachu rumowego
Jola Ł [2007-02-27 14:15:58]
a mi wszystko wyszło tak jak trzeba:) czyli poprostu jest pyszne! polecam
pati [2007-02-22 20:02:58]
Ciasto jest pyszna"niebo w gębie" polecam!
Lucyna [2007-02-21 13:07:17]
ciasto suuper ale kokos troche za sypki
syla [2007-02-18 20:01:12]
Placek pyszniutki wyszedł ale biszkopt z przepisu się nie udał .Musiałam piec wg własnegoi wtedy dopiero wyszedł pacle lizać. Polecam :)
Michalinaa [2007-02-17 20:11:19]
ciasto mi wogole nie uroslo, mimo ze jaja dobrze ubilam i proszu do pieczenia tez nie pozalowalam. masa kokosowa jak dla mnie za slodka i to bardzo, do tego to maslo... :/ za duzo go.
my [2007-02-14 17:53:16]
bardzo dobre radze na polewę roztopić mleczną czekoladę wedla wtedy bedzie przepycha
hejka [2007-02-11 11:48:57]
ciasto dobre, ale zadna rewelacja to nie jest, troszke sianowate te kokosy
Basia [2007-02-10 17:39:13]
masa wyszła mi bardzo zadka co mam zrobic ??????
krysia [2007-02-10 14:14:39]
Bardzo dobre ciasto !!!!
Iza z Chicago [2007-02-09 23:34:02]
ciasto bomba masa rewelacja... naprawde warte chwile poswiecenia
Monika Lublin [2007-02-09 12:09:34]
Ciasto bardzo dobre,masa kokosowa jest gesciejsza i smaczniejsza jezeli zamiast cukru dodamy 2 biale czekolady.
Beata [2007-02-09 11:14:44]
ciasto jest super
majka [2007-02-08 13:27:38]
Ciasto suuuper !!! Jak prawdziwe bounty! Polecam wszystkim PYCHOTKA!!!
Aga Ch. [2007-02-08 10:03:27]
Ciasto smaczne,ja biszkopt nasączyłam tylko według mnie masy jest mało,powinna być wyższa.Ale jest,ok.
kaśka [2007-02-06 20:12:29]
ciasto wogóle mi nie wyszło a przecież zawsze wszystkie mi wychodzą...nie wiem zrobiłam wszystko według przepisu..taka packa za hoho chyba podam je w szklance....
zła [2007-02-03 13:54:44]
Ciasto bardzo łatwe w wykonaniu , bardzo pyszne i naprawde warto je zrobic .Bardzo polecam!!!!!!!!!!!!!!! Życze smacznego
Patusia:) [2007-02-02 20:58:48]
PYSZNE CIASTO! ROBILAM NA CHRZCINY MOJEJ CORECZKI! REWELACJA! :))) JA DALAM ZA DUZO MLEKA DO MASY ALE TO NIC NAWET Z BUDYNIEM SMIETANKOWYM LUB WANILIOWYM JEST LEPSZE! POLECAM!!
BOZENA [2007-01-29 17:50:50]
Ciasto takie sobie. Znacznie lepsze na drugi dzień. Jak dla mnie masa kokosowa i polewa stanowczo za tłuste, a ciasto ogólnie bardzo słodkie.
agaaf [2007-01-29 16:38:26]
Ciasto jest bardzo smaczne , i nie tak trudno się je robi... S U P E R ;)
Marrrtaz [2007-01-27 19:59:53]
bardzo pycha!!!
aluś ;) [2007-01-27 19:04:51]
no nawet dobre nie powiem ale piekłem 2 razy i czegoś chyba zabrakło
Łukasz [2007-01-24 15:18:36]
Ciasto super,jednak ulepszyłam je smarując na masę banty cienką warstwę bitej śmietany.
DOROTA [2007-01-18 20:19:59]
Bardzo dobre ciasto, mojemu mezowi smakowało-a dodam ze on jest troche wybredny:)Polecam przepis!!!
Aśka [2007-01-17 11:35:07]
dziwny jest jakiś cukiernik mówiąc tak o tym cieście!
dobra [2007-01-16 13:57:31]
to ciasto jest naprawde super!tylko nie dodawalam masla do goracej masy a utarlam je i ucierajac dodalam do niego przestudzona mase kokosowa.wyszlo naprawde ekstra i nie bylo rzadkie.paluszki lizac.mniaaaaam
sznitka [2007-01-12 18:18:16]
jak sie trzymamy przepisu to jest pycha!!!!naprawdę smakuje jak bounty:-)))
czarna mamba:-) [2007-01-11 17:29:37]
dopiero robie, ale wyglada smacznie. This is good
bartis [2007-01-11 16:26:08]
ok moze byc ale zadna rewelacjaa
asia z poznania [2007-01-06 19:42:25]
Bardzo dobre ciasto!najlepiej smakuje na drugi dzien, gdy nasaczony jest biszkopt i wiórków kokosoych tez mozna dodac wiecej niz w przepisie;)a paza tym to pychotka!!!MNIAM!!
7nastolatka [2006-12-29 11:44:53]
ciasto jest przepyszne wszystkim na swieta strasznie smakowalo na sylwestra bedzie powtorka jesli ktos jest wielbicielem kokosow to naprawde polecamn!!!!!
kama [2006-12-28 12:42:44]
szkoda skladnikow nie dobre
Cukiernik [2006-12-26 14:46:03]
Zrobiłem je ns święta i rewelacja polecam wszystkim :)
Maniek [2006-12-24 19:12:09]
Właśnie dzisiaj robiłam ten placek na święta pierwszy raz i jest naprewdę pycha. Polecam go wszystkim.
Megi [2006-12-23 21:03:08]
Ciasto jest wyśmienite!! Nie rozumiem komentarzy typu, ze masa jest okropna a ciasto sie rozpada. Jeśli ktoś kroi zaraz po przygotowaniu to sie nei dziwie. Ciasto jest najlepsze gdy przeleży całą noc w lodówce - i nic nei jest rzadkie. Radziłabym na polewę dać 1 czekolade gorzką a drugą mleczną bo 2 mleczne to trochę za słodkie:)
ania [2006-12-21 23:41:28]
pieklam to ciasto i musze przyznac ze jest przepyszne, rodzinie bardzo smakowalo, masa wyszla mi idealnie gesta, dodalam mniej masla do masy bo tylko 1/4 kostki i moim zdaniem to wystarczy, biszkopt celikatnie nasaczylam mlekiem aby nie byl taki suchy, polecam ten przepis.
lenka [2006-12-21 20:01:31]
Ciasto pyszne, biszkopt wyjątkowo pulchny, a masa jak w prawdziwym bounty (wcale nie jest rzadka). Polecam wszystkim miłośnikom kokosu.
behatka [2006-12-20 17:52:38]
Przyznam szczerze, że myślałam, iż ten placek bedzie lepszy. Da się go zjeść, no ale za często to go nie będę robić...
Aga [2006-12-20 15:00:55]
Pieklam to ciasto juz 3 razy i za każdym razem wyszło super, jesli trzymamy sie przepisu to biszkopt jest delikatny,a co do masy to gestnieje po 20 minutach gotowania, im dłuzej trzymamy na ogniu tym jest gestsza.
Ilona [2006-12-17 22:31:12]
jest dobre ale biszkopt niski polecam upiec swoj juz wypiekany biszkopt i dopiero ta masa
bolcia [2006-12-17 12:07:04]
super sprawa, polecam! Cała blacha ciasta znikneła w jeden dzień (nawet nie było gości)....
Aga Lublin [2006-12-13 15:21:44]
ciasto pychota czekam az ostygnie,,,
dorota [2006-12-13 14:27:52]
Ta masa jest okropna, rzadka, podczas krojenia wsztstko się rozpada. Nie polecam...
ola k [2006-12-12 19:59:48]
Zrobiłam dziś to ciasto i jestem nieco rozczarowna i żałuję , że tak lekceważąco podeszłam do tych negatywnych komentarzy - uważam że są bardzo przydatne. Masa rzeczywiście bardzo słodka i rzadka, natomiast biszkopt niski i twardawy - beznadziejne zestawienie takiego twar.biszko. i rzadkiego kokosu - a że bardzo często robię biszkopty pod tort i wychodzą rewelacyjnie - to cos jest w przepisie, po dodaniu kakao ciasto \"siadło\"... Biszkopt polałam aromat. cytr rozcień wodą.. ale jakoś mi się ten smaczek nie komponuje... A zapowiadało się takie udane..
Irka 12.12.2006 [2006-12-12 14:36:34]
biszkopt wyszedl bardzo niski.musialam upiec drugi placek do przykrycia masy.masa bardzo dobra-prawdziwe bounty!
kaska [2006-12-11 22:49:45]
pyszne!
zuza [2006-12-09 14:38:55]
Nie, cały czas w przepisie było podane 1/2 litra mleka. Może pomyliły się Pani przepisy.
Dorota [2006-12-05 13:40:20]
Początkowo w przepisie był 1 litr mleka i dlatego masa była rzadka teraz widzę zmianę 1/2 litra, ciasto wspaniałe choć polewa łamie się Basia
Basia ze Szczawnicy [2006-12-05 13:32:42]
Ciaso pychotka!! :) niwiem dlaczego piszecie że wam coś nie wyszło!? Może poprostu nie umiecie zrobic tego ciasta jak nalezy!! :P
Elka [2006-12-04 12:47:49]
przepyszne jak prawdziwe bounty palce lizac!!!
lukasek [2006-12-04 12:29:01]
To ulubione ciasto mojej rodziny. Robię je co tydzień, znika w mig.
Gabi [2006-12-03 23:34:19]
Super ciacho. jednak aby miało odpowiednią konsystencję to musi się \\\"przegryść\\\" w lodówce. Wszystkie ciasta z kremem należy trzymać w lodówce i wtedy wszystko jest w porządku, składniki łączą się ze sobą, najlepiej zrobić wieczorem i zjeść na drugi dzień. Plecam!
Sylwia [2006-12-03 15:27:43]
Bardzo smaczne ciasto.Spód nasączyłam aromatem migdałowym a nie waniliowym.Polecam tez polewe z czekolady deserowej! Naprawdę pycha! 5!!!!!!
margheritas [2006-12-03 12:52:19]
Bounty to mój ulubiony batonik:) to ciasto jest przepyszne.Chociaż nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu to wyszło rewelacyjnie.Zamiast cukru dałam 2 białe czekolady i użyłam gotowej polewy czekoladowej,smakuje dokładnie tak jak batonik!!!
marta [2006-12-03 11:20:31]
Ciato pyszne - tylko zmrozone w lodówce. Polecam wszystkim.
Aneta.W. [2006-12-01 09:57:07]
przepis jest dobry gdyby niektóre nie dociągnięcia, tj. biszkopt aby byl dobry trzeba dac make ziemniaczana, na ta porcje jedna lyzka. A do masy kokosowej maki tortowej najlepiej typ 550,
cukiernik [2006-11-30 00:48:28]
potwierdzam, placek do bani, sam cukier i rzadka masa, ble
g [2006-11-27 11:33:44]
najlepsze ciacho jakie w życiu zrobilam
BABUNIA [2006-11-26 16:19:39]
wczoraj piekłam ciasto bounty ale wyszło ciasto strasznie niskie i krem wyszedł strasznie rzadki.Część kremu wylała mi się na podłogę w kuchni.Ciasto żle się kroiło wszystko się rozwalało.Na polewę rozpuściłam czekoladę i margarynę ale póżniej musiałam to rozmiksować bo polewa podeszła margaryną.
Ania Śmigielska [2006-11-25 11:21:33]
ciasto jest przepyszne wręcz. radzę tylko dodać mniej cukru i polać grubą warstwą gotowej polewy czekoladowej. po pół godzinie w lodówce mamy czekoladę jak w batonie.
gitarzyca [2006-11-25 10:47:37]
ciekawie sie zapowiadał ten placek ale to mleko z kokosem sie nie zgesciło i placek poszed sie....
kucharka [2006-11-20 17:33:46]
Ja robię to ciasto w ten sposób że gotuję wiórki kokosowe(2 szkl.), 1 szkl. cukru i 200ml śmietanki słodkiej 18% do zgęstnienia, następnie wykładam na biszkopt,. jak masa wystygnie wykładam na nia owoce np. wiśnie i zalewam tężejącą galaretką wiśniową i wykładam na to drugi biszkopt. Na wierzch daję polewę i posypuje wiórkami kokosowymi.
Kasia [2006-11-20 15:59:11]
upiekłam to ciasto ,było bardzo pyszne,choć ja nie lubię tak słodkich ciast.tylko wiorki odchodziły od biszkoptu i zle się kroiło.
monika [2006-11-16 10:43:06]
Jolu, jak dułgo gotować mleko z wiurkami kokosowymi i cukrem i jakie konsystencji ma być zanim dodam masło?
Karolina [2006-11-15 09:51:01]
PYSZNE!!! tylko ja wziełam za dużą blache i wyszedł mi za niski biszkopt ale ogólnie to pychotka.....polecam
Aniucha [2006-11-12 14:45:24]
masa wyszła mi wodnista.może coś brakuje w tym przepisie.
ala [2006-11-12 13:44:57]
Ciacho jest debeściarskie!Polecamy wszystkim:-)
Kora80 [2006-11-12 12:24:37]
PYCHA ! MOŻNA SIADAĆ I JEŚĆ CAŁĄ BLACHĘ OD RAZU. JEST TAK PYSZNY, ŻE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH. PYCHA! PYCHA! MOJE DZIECI PROSZĄ O TAKIE CIASTO CO NIEDZIELA. NIE MA JAK TO SWOJE I DOMOWE A NIE JAKIEŚ KUPNE. POLECAM.
IWONA W. [2006-11-07 20:45:12]
troche za twarde wiórki kokosowe i jak dla mnie za słodkie
belle [2006-11-03 11:53:38]
Robilam to ciasto wczoraj masa nie wyszla wodnista,ale wiorki twarde niestety;biszkopt zawsze mi wychodzi pyszny,a teraz dodalam ciutke oleju i nasaczylam.Ogolnie ciasto na 3+ nic nadzwyczajnego nie polecam specjalnie!!!!
Joanna [2006-10-31 03:32:03]
a ja wlasnie robie mase i niestety kokos jest twardy jak kamien a masa taka rozlatujaca sie lekko wiec nie wiem gdzie przyczyna???? nie wiem co bedzie po wylozeniu na biszkopt(ten na szczescie zawsze wychodzi!!!) zobaczymy mam nadzieje,ze okaze sie dobre!!!
la rose [2006-10-30 04:46:42]
Ciasto jest pyszne. Polecam wszytskim.
Dorotka Z. [2006-10-29 14:29:34]
dzisiaj pieklam -biszkopt moze byc, ale masa za zadka rozpadala sie.......
ania[16.10.2006] 14;31 [2006-10-16 14:31:42]
bardzo dobre ciastko przepis umiescilam juz w swoim tajnym zeszycie...
ola [2006-10-14 22:03:53]
Bardzo dobre ciasto!
Marzena [2006-10-14 18:38:47]
ciasto wyśmienite!!! wszystkim smakowało:) Pychotka
NATALIA [2006-10-14 16:24:15]
jest wspaniały i pyszne moje dzieci uwielbiają
edzia [2006-10-14 08:33:11]
Wszyscy tylko piszą że niby te ciasto takie dobre i wogle a mi to one wcale nie smakowało. masa wyszła za wognista, biszkopt niski i z zakalcem a kokoski były twarde. A ja jestem bardzo dobra kucharką i napewno wszystko zrobiłam dobrze. Przepis jest do bani!!!
Kuchcia [2006-10-12 16:19:11]
CIASTO DOSŁOWNIE SMAKUJE JAK BATON BOUNTY!!!
AGUSKAK [2006-10-07 18:52:19]
bardzo dobre ciast robie co najmiej raz w tygodniu bo bardzo smakuje mojej całej rodzinie
Weronika Sitarek [2006-10-07 16:03:36]
dobre ale duzo roboty
agnes [2006-10-04 23:12:50]
Ciacho pyszne, zrobiłam mamie na imieniny. A biszkopt nasaczyłam trszke wody troszke wodki cukru pudru i aromatu arakowego. mniam znikło w mgnieniu oka:):):)pozdrwaiam
Madziaaaaa16 [2006-10-04 16:08:55]
Placek upiekałam na niedzielę. Robiłam go pierwszy raz i wszystko mi się udało. Smakowite ciasto.
Marzena [2006-10-03 13:13:53]
ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu,masa kokosowa zgęstniała po włożeniu ciasta na noc do lodówki. Polewe zrobiłam z 4 łyżek mleka i tabliczki gorzkiej i mlecznej czekolady!!! Wszystkim smakowało, polecam :-)
giga2525 [2006-10-02 09:45:37]
To jest pyszne. POlecam każdemu.
Wiki [2006-09-30 13:35:14]
Moim zdaniem pycha. Zrobiłam ciasto juz parę razy i zawsze bez problemów. Wszystkim bardzo smakowało a szczególnie mężowi - uwielbia kokos. Zyczę smacznego
Aga [2006-09-27 21:48:29]
dzisiaj zrobiłam,dobre tylko troche za slodkie
klaryska;)) [2006-09-25 20:55:47]
Naprawdę pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto! Polecam!
agata [2006-09-25 18:40:53]
ciasto rewelacyjne, ja dodatkowo nasączam biszkopt roztworem z herbaty..rodzinka jest zachwycona-pysznosci..
kokaaa_ [2006-09-24 12:21:33]
Ciasto jest bardzo smaczne, i łatwo si ego przyzadza, a w dodatku jest niedrogie...Polecam:)
Kasia [2006-09-23 17:08:07]
Pychota to ciasto, jedyną jego wadą jest to, że tak szybko znika ze stołu :P
Madi [2006-09-22 22:47:08]
Ciasto wyszlo bardzo dobrze, ja jednak biszkopt zrobilam z 3 jajek (z 5 bylby za wysoki!!!0) polecam bo ciasto bardzo pyszne
Monika W [2006-09-20 17:24:49]
weronika sposob ktory opisalas to nie jest ta masa ktora jest w tym przepisie, wychodzi zupelnie inna masa, i w niczym nie przypomina bounty. do ani: biszkopt zrob z 6 jajek, dodaj 3 lyzki wiecej maki, a mase z 3 szklanek mleka i 35 dag kokosu, dodaj 1,5 kostki masla.
Jola_A. [2006-09-20 11:52:12]
piszecie ze jest pyszne lecz mi nie smakowało krem jest bardzo lużny,kokos gotowałam a i tak jest twardy,moze coś zrobiłam nie tak choć robiłam wszystko jak w przepisie,moim zdaniem gdyby krem z kokosa bardziej gęsty to byłoby super.Zrobie to ciasto jeszcze raz ale zmienie coś w kremie i dam znać czy zgęstniał.Pozdrawiam!!!
Kinia [2006-09-17 17:32:54]
ciach przepyszne zawsze takiego szukałam.
elunia [2006-09-17 14:46:52]
te ciasto jest najlepsze i w dodatku maja rodzina mowi zebym robila takie ciasto cidziennie
izula [2006-09-17 09:02:36]
Robię to ciasto całe życie.I dam wam radę gdzie masa będzię gęsta i stabilna.Gorącym mlekiem zalać 30 dkg kokosu(bez cukru)zostawić do wystygnięcia.Po czym utrzeć kostkę masła z cukrem waniliowym i 3 łyżkami cukru pudru.Do tej masy dodajemy zimny kokos i wykładamy na blaszkę.Najlepsze jest po paru godzinach.
weronika [2006-09-16 16:03:48]
CIASTO PRZEPYSZNE!!!JA NASĄCZYŁAM CIASTO LIKIEREM KOKOSOWYM.A POLEWĘ ZROBIŁAM Z 4 ŁYŻEK MARGARYNY 4 ŁYZEK KAKAO I 4 ŁYZEK WODY BEZ CUKRU BO I TAK JEST SŁODKIE.ABY MASA BYŁA BIAŁA TRZEBA DODAĆ JAK NAJBIELSZE MASŁO.ps.do Moniki ja zawsze piekę biszkopt bez dodawania tłuszczu i za każdym razem wychodzi wysoki,ale jeśli pieczesz na termoobiegu to nie dłużej niż 25min.
KASIA [2006-09-16 00:36:10]
masa wyszla mi za luzna moze zamiast cukru dac polowe bialej czekolady moze bardziej sie sciagnie i tez bedzie slotkie?
Iwona [2006-09-15 16:48:19]
miałam wielką ochotę wypróbować ten przepis..ale widzę niestety ,że mam większą blachę ok.30x40..czy ktoś mógłby mi pomóc jak dobrać proporcje? będe bardzo wdzięczna
ania [2006-09-14 17:50:55]
pyszności teściowa o mało sie nie udusiła :)) ja dodałam wiecej wiórek mniammmmmmm
kala [2006-09-13 20:51:15]
Ciasto przepyszne:) moja rodzinka była zachwycona. Niebo w gębie:D
Kacha [2006-09-12 07:23:43]
Ciasteczko pycha! Naprawde polecam kazdemu :) Biszkopt wyszedl jak nigdy no i ta masa kokosowa... :) Mniam ;)
Beti [2006-09-11 20:31:50]
wczoraj zrobiłam to ciasto jest tak pyszne jak batonik pozdrawiam PS. więcej takich przepisów
agnieszka [2006-09-08 13:52:23]
Ewcia, do kokosu koniecznie trzeba dodac maslo(nie margaryne!), poniewaz po zastygnieciu scina mase. Masa zastyga i nie jest rzadka.
Jola_A. [2006-09-08 10:44:49]
Ciasto bardzo dobre ale niestety masa kokosowa jest trochę za rzadka-następnym razem dodam więcej kokosu.Mam też pytanie, czy koniecznie do kokosu trzeba dodać margarynę?
Ewcia [2006-09-08 08:11:37]
Biszkopt wychodzi wysoki, a jesli chodzi o tluszcz do biszkoptu, to mozna dodac 2 lyzki oleju nie zmieni to jednak wielkosci , jesli komus biszkopt nie wyszedl to nie jest to napewno wina przepisu. Poza tym zawsze mozna upiec ze swojego sprawdzonego przepisu. pozdrawiam i ciesze sie, ze wiekszosci wszystko sie udaje, i ciasto smakuje.
Jola_A. [2006-09-07 10:42:32]
bardzo dobre ciasto,ale nie wim czy biszkopt powinien buc az tak niski?,a poza tym to masa jest dosc rzadka,ale jest naprawde pychotka:)
aneczka:) [2006-09-05 15:59:01]
dzisiaj upiekłam to ciacho, piekę różne ciasta , ale szukałam czegoś nowego, wyprubowałam ten przepis i jest naprawdę pycha.........a.ubowałam ten przepis i naprawdę pycha
barbara ze Starachowic [2006-09-05 10:58:19]
Właśnie jestem w trakcie robienia tego ciasta.....( kupiłam nową kuchenkę i chciałam ją przetestować) pachnie na całe mieszkanie i bardzo ładnie wyrosło :) muszę dorobić jeszcze tylko masę, ale nie miałam kokosa i wysłałam męża i dziecko do sklepu. Jak skończę robić to dam znć jak smakowało.
SweetSuzi W-wa [2006-09-03 14:57:12]
Niestety nie wyszedł biszkopt:( (ciasto za niskie, po prostu nie udane). Dziwi mnie to,że nie ma w przepisie oleju, ani żadnego tłuszczu, który można by było dodać do biszkopta. Spróbuję go zrobić jeszcze raz.
monica [2006-08-31 18:26:09]
sposród wielu przepisów wybrałam właśnie BOUNTY,trzeba przyznac ze niewiele roboty,nieduzy koszt ale za to jakie jedzonko uuuu P*O*L*E*C*A*M smaczne warte
Kasia W-mycha [2006-08-31 17:26:49]
dzisiaj upieczone, dzisiaj zjedzone.PYCHA
CAPUCZINKA [2006-08-29 18:09:39]
Zrobilem ciasto i bardzo mi smakowalo i mojej rodzinie tez!!!!
-----=====Lotar Repp====------ [2006-08-28 22:21:57]
ciasto samo w sobie dobre ale bardzo slodkie radzilabym dac mniej cukru oraz gorzka czekolade
Marta B. [2006-08-23 22:44:24]
Witajcie! Wiele osób twierdzi, że ciasto jest za słodkie. Nie robiłam go z cukrem, więc nie wiem czy tak faktycznie jest. Zamiast cukru dodałam 1 i 1/2 tabliczki białej czekolady i było super. A jeszcze spód nasączyłam kawą (4 łyżeczki) zaparzoną w 1/2 szklanki wody. Piekłam je 3 razy w ciągu jednego tygodnia! Tak wszystkim smakuje!!
Pola [2006-08-20 19:29:35]
mój kochany wnusiu zamiast biszkopta chce czekolade wszystko da się zrobić dziękuje za przepis:)
babcia [2006-08-19 15:08:52]
Pyszne i na prawdę polecam!! Palace lizać! Mam 13 lat i chciałam zrobić mamie miłą nie spodzianka i upiekłam dla niej, samodzielnie ten placek, podkreslam że to pierwszy mój wypiek :) Pozdrawiam :):)
Pati:) [2006-08-19 09:55:11]
Dziękuję Wam wszystkim za komentarze :* Były naprawdę przydatne. A przede wszystkim dziękuję autorce za zamieszczenie przepisu- rewelacja! :) POLECAM!
Ania :)) [2006-08-16 18:00:28]
Właśnie pokroiłam ciasto. Jest naprawdę dobre. Dokonałam jednak pewnej zmiany: zamiast cukru dodałam do masy kokosowej dwie białe czekolady. A jak pachniało podczas robienia masy!!!
Pola [2006-08-15 13:27:56]
jest przepyszne i tanie,nieskąplikowane zawsze je piekę kiedy mam smak na coś słodkiego
anka [2006-08-15 10:35:01]
ja przełożyłam je dżemem,ale takim kwaskowatym własnej roboty,jeszcze lepsze polecam:)
olcyk [2006-08-12 09:30:43]
Ha.zrobiłam ciasto i rzeczywiście biszkopt robi sie jak placek.Dałam mniej cukru i jest dobre,nie za słodkie i nie takie jak baton.Czy wszystkim wychodzi taki twardy biszkopt?A polewe zrobiłam 3łyzki wody,3łyzki kakaa,3cukru i 3 margaryny-wyszła idealnie tyle że troche za mało było na drugi raz zrobie 4x4:)
Aga [2006-08-11 12:54:16]
Przepyszne ciasto polecam !!
Kaśka [2006-08-05 21:36:15]
ja również gorąco polecam placuszek- szybki, tani i pyszny!!!:) tylko troche słodki dlatego następnym razem dam mniej cukru:)
Martyna [2006-08-05 18:35:03]
naprawdę smaczne ciasto ,warte polecenia
Monia [2006-08-05 12:44:26]
ciasto wyśmienite, dodałam całe Malibu pozdrawiam młoda gospodyni aha- malibu zamiast mleka
Rusałka ze świteźi [2006-08-04 15:51:08]
to ciasto jest po prostu rewelacyjne polecam wszystkim :-)
soniś [2006-08-02 18:27:14]
Ciasto jest niesamowicie pyszne,ale nie rozumie dlaczego po dodaniu kakao,ciasto biszkoptowe momentanie opadlo i po upieczeniu bylo niskie i twardawe...do masy dalam 1/3 szkl cukru i bylo w sam raz
Gosiak [2006-07-30 11:02:36]
Oczywiście, ciasto to można polać gotową polewą czekoladową. Ciasto jest pyszne - warto się na niego skusić :)
Dorota [2006-07-24 09:13:58]
czy można zamiast margaryny i czekolad dodac gotowa polewe na wierzch?chce sie pokusic o to ciasto :)
shinkaa [2006-07-23 20:21:19]
wystraszyłam sie ze masa jest zbyt żadka i zrobiłam zaklepke z mąki ziemniaczanej.wyszło coś w rodzaju masy buduniowej z kokose,córka mówi ze pyszne a ja żałuje ze dodałam mąkę.w komentarzach pisze ze masa jest zadka
tamara [2006-07-19 14:36:17]
dobre ciasto ale faktycznie masa troche rzadka po dodaniu masla. czy kazdemu taka wychodzi? nalozylam tylko geste rzadkieog nie lalam bo rozlewalo sie na boki ale i tak wyszlo pyszne. pozdrawiam!!
beata [2006-07-18 18:49:42]
Ciasto pyszne zwłaszcza masa z wiórkami kokosowymi.Polecam
Ewa [2006-07-17 22:15:09]
emi nie zgadzam sie, wczoraj zrobiłam to ciasto, biszkopt wyszedł mi pyszny, a masa też dobra. co z tego ze żółta??ważne ze smak pyszny:) pozdrawiam.
sylwia [2006-07-16 12:19:01]
CIASTO PYCHOTKA!!!!
lili8877 [2006-07-15 12:31:20]
Zrobiłam z ciekawości, nie ma się czym zachwycać! biszkopt nie specjalny masa nie dość że wodnista to po doodaniu masła żółta.Gorąco nie polecam!
emi2252 [2006-07-15 12:29:19]
ciasto bardzo slodkie ale dobre
asia [2006-07-12 17:55:48]
Jest przepyszny mimo tego iż wyszedł mi niziutki. Polecam go bardzo, bo jest naprawde smaczny i łatwy w wykonaniu :D
mori [2006-07-12 17:48:41]
Placek bardzo smaczny wyszedł mi bez problemu polecam go!!!!!!!!!
szymono1987 [2006-07-10 13:50:24]
Przed chwila spróbowałam, faktycznie dobre choc nie przepadam za kokosem. masę zrobiłam pół na pól z gorzką czekoladą. Smakuje jak prawdziwy bounty.Polecam
kaszajas [2006-07-05 23:05:41]
Nasączcie biszkopt spirytusem. Wtedy jest dopiero ekstra!!
Kayenne [2006-07-05 09:52:44]
aaaaaa to moje pierwsze ciacho jakie upiekłam sama jest pyszne i sama nie moglam uwierzyc ze az takie proste! jak mi sie udało wam napewno tez wyjdzie :D pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!
Sysia [2006-07-04 14:49:44]
super ciasto, ekstra. bardzo dobre! polecam
iza [2006-06-28 09:45:25]
Ciasto jest super dobre w smaku i w wyglądzie
Justyna i Iza L [2006-06-27 16:25:50]
Wyśmienite!! Polecam gorąco.
śagatka [2006-06-19 13:22:07]
ciasto jest bardzo dobre
ewa [2006-06-18 10:52:28]
Ciast przepyszne!znudziły mi się już moje stare przepisy! Bounty będzie ponadczasowy w rodzinie moich ciast!Jest rewelacyjny,trochę słodki, ale daję mniej cukru.
Diana [2006-06-17 04:06:09]
CIASTO BARDZO PYSZNE,ROBILAM ,PALCE LIZAC!!!!POLECAM!!!!
ASIA W. [2006-06-15 22:01:53]
ciasto pyszne,łatwe i niedrogie ja zamiast mąki tortowej dałam krupczatke i do masy dodałam sok z cytryny
jolcia [2006-06-15 21:36:00]
Ciasto wyszlo tak jak na zdjeciu.Smakowalo bardzo.Nawet nie wiem kiedy zniknelo...Dodalam do swoich ulubionych przepisow.Dziekuje i pozdrawiam.
Beatka [2006-06-13 13:11:44]
Ciasto udalo mi sie .Najlepsza w tym wszystkim jest masa kokosowa.Pozdrawiam i szukam innych przepisow.
Ewa [2006-06-12 21:39:57]
Ciasto takie sobie, przereklamowane! masa wyszła mi bardzo gęsta, a całość nie trzymała się kupy, słodki i raczej go już nie zrobię!!!
Cukiereczka [2006-06-08 15:57:03]
ja również dziś robiłam to ciasto ale masa za bardzo mieka i rozjejżdza sie przy krojeniu a próbowałam to ciasto bo za pare dni mam komunie i chciałam je zrobic ale teraz sie obawiam czy robic jak potem bede kroic jak bedzie tak jak dzis mi to sie rozwalac prosze o porade jak to zrobic i przedewszystkim wyszszy by mógł by byc ten biszkopt
poker [2006-06-07 20:00:06]
Ciasto rewelacyjne! bardzo dobre w smaku, łatwe do zrobienia. naprawdę polecam. u mnie zajadała się nim cała rodzinka:D
Kasia [2006-06-03 18:15:50]
Ciasto paluszki lizać.Po protu niebo w gębie.Można poczuć się jak w raju:-)
siula [2006-06-02 20:58:27]
Ciasto bardzo dobre. Łatwe do przygotowania ze składników które praktycznie są w każdym domu...;) Zawsze się udaje a jest tak pyszne... Lepsze od Bounty =]
Madzia [2006-06-02 20:10:53]
casto bardzo saczzne i nie drogie polecam
asik [2006-06-01 19:14:16]
Jest doskonałe. Wszystko się udaje, masa gęstnieje bez problemu, potrzeba tylko trochę cierpliwości. Ciasto jest słodkie, ale przecież takie powinno być. Dla mnie naprawdę jest suuuperrr. Tylko biszkopt na spód robię z 6 jajek ( mam takie proporcje) i nasączam go Malibu rozcieńczone odrobina gotowanej wody. Reszta dokładnie tak jak jest w przepisie
Ewa [2006-05-19 09:55:46]
Wydaje się pyszne. Jeszcze nie robiłam ale mam pytanie czy ten kokos ma być świerzy czy to mają być wiórki kokosowe.
Marta (ela) [2006-05-18 13:20:24]
zrobiłam dziś to ciasto - naprawdę smaczne...wszyscy chwalą. Gorąco polecam PS:Najważniejsze, że szybko się je robi:-)
gosposia [2006-05-11 16:33:00]
ciasto - rewelacja - tylko masa kokosowa wyszła mi trochę za gęsta ( obawiałam się że nie zgęstnieje i dodałam trochę więcej kokosu) ogólnie pychotka dzięki za przepis POZDRAWIAM!!!!
MAJECZKA [2006-05-10 20:02:14]
super ciasto..ja daje 3 p.wiórek i jest zawsze udane!!Polecam
nosicielka [2006-05-09 22:21:11]
wyśmienite!! łatwe,tanie polecam!!!
beata -wincenta [2006-05-09 15:39:06]
Superrrr łatwe do zrobienia ciacho a polewa jeszcze lepsza;)
Hania [2006-05-05 23:47:18]
pycha kokosek i polewa, ale ten piszkopt jakis taki mdły
Kasia [2006-05-03 20:08:02]
Dobre Ciasto, pyszny krem, a polewę zrobiłam według własnego przepisu. Polecam
.:Aga:. [2006-04-30 18:06:08]
Ciasto mi się udało, biszkopt był nieco niski, ale smaczny. Najlepszy był jednak krem, a polewę zrobiłam według własnego przepisu.
~Kama~ [2006-04-30 17:58:56]
Wczoraj upiekłam. Wyszło super, ciasto jest bardzo dobre. Najlepsze jest takie z lodówki, mniam:)
kamisia [2006-04-30 10:44:09]
właśnie zjadłam pierwsy kawałek i takie sobie troche za słodki ale jestem zadowolona ponieważ zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem i wszystko sie udalo masa byla odpowiednio gęsta i biszkopcik tez wyszedł mimo że jestem poczatkującą w pieczeniu ciast POZDRAWIAM!!!
Magdalina [2006-04-29 22:39:45]
ciasto rewelacja pyszne
kasia [2006-04-29 21:27:19]
ciasto super jak masa kokosowa nie gęstnieje można dodać 4-łyżki krupiczki
kasia [2006-04-29 16:55:09]
Takie sobie. Nie wiem dlaczego aż tak pozytywne opinie. Znam lepsze ciasta. Naprawdę.
Bajkaturze [2006-04-29 11:49:48]
Urodzinki świętowałam przy tym smakołyku,którym zajadali się wszyscy,czysta poezja...po schłodzeniu w lodówce tworzą się trzy warstwy,polewa naj... z mlecznej wedlowskiej,a co do masy to zależy od grubości wiórek kokosowych...robiłam je już trzykrotnie i zawsze cudowny,rajski smak kokosu...polecam bo warto!!!łatwe i szybkie w wykonaniu!!!!!!!
mamcia pełną gębą [2006-04-26 20:18:03]
Zrobiłam to ciasto na święta.Jest pyszne,ale do masy kokosowej dodałam białą czekoladę,wrzuciłam ją razem z masłem.Naprawdę polecam.
piszanka [2006-04-26 19:18:44]
Wspaniały, wspaniały, smakował nawet mojej córce, która nie jada kokosu. polecam wszystkim Pyszności!!!.
Jadwiga K. [2006-04-25 21:25:03]
pyszne,zniknęło natychmiast !łatwe i szybkie w wykonaniu
beata n. [2006-04-25 20:01:43]
super placek ...musiałam go piec przez 5 dni codziennie bo znikał w oka mgnieniu i smakował wszystkim którzy mieli go okazję próbować ...polecam
danadana [2006-04-21 14:25:42]
ciasto bobre tylko masa kokosowa nie zgestniała dałam 3 paczki po 10 dkg i dalej nie było gęste
jola Śl. [2006-04-19 08:12:47]
bardzo pyszne, goraco polecam
idimka [2006-04-18 17:45:08]
bardzo pyszne, mojemu mezowi bardzo smakowalo, a naprawde bardzo trudno mu dogodzic ;)
agatkaaax [2006-04-18 17:43:30]
Ciasto w smaku bardzo pyszne.Polewę zrobiłam z czekolady mlecznej i z czekolady białej. I choć biszkopt mi nie wyrósł jak autorce przepisu ciasto wszystkim smakowało.
Ewa [2006-04-18 08:39:05]
Ciasto dobre, tylko ja użyłam gotowej polewy. Też smaczne i mniej czasu zabiera. A mase zrobiłam z reszty masy kajmakowej.
Danka [2006-04-15 22:54:53]
Pozdrawiam autorkę przepisu . W życiu takiego nie jadłam, polecam wszystkim.
Sabina E [2006-04-15 22:43:36]
Coś pysznego!!! POLECAM
Pani_Domu [2006-04-15 12:50:03]
Ciasto przepszne wszystkim smakowało. Mmmniam :)
ania [2006-04-14 15:26:43]
Ciasto smaczniutkie, upiekłam na święta i zabieram się jeszcze za sernik.Z polewy udało mi się dokładnie obsmarować całe ciasto i wygląda jak tort czekoladowy.Polecam to ciasto bo dobre.!!!
Sylwia [2006-04-14 13:29:18]
Dzis upieklam to ciasto, mam jakis plaski biszkopt ale masa mi sie udala, bardzo dobre i nieskaplikowane, polecam
justina [2006-04-13 19:18:16]
Bardzo dobre wszystkim smakowało Wszystkim znajomym rozdałam przepis Jest rewelacyjny
Maria g [2006-04-13 09:58:51]
ciasto poezja
karolina [2006-04-12 17:38:56]
Ciasto jest przepyszne, smakuje tak, jak batony Bounty. Zniknęło z blaszki bardzo szybko. Wyszło mi idealnie, mimo tego, że niezbyt często piekę ciasta. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!
Elcia [2006-04-11 16:16:19]
Ciasto rewelka, znikło w oka mgnieniu. Ja ciasto nasączyłam kawą z cukrem i nie czekałam aż masa przestygnie tylko wyłożyłam jeszcze gorącą. POZDRAWIAM :)))
Kaśka 10.04.2006 [2006-04-10 10:44:29]
Można zrobić trochę inną wersję! Zamiast gotować masę można uzyć gotoej masy kokosowej z puszki, na to galaretkę truskawkową, na to ciastka BEBE na wierzchu polewa i można posypać wiorkami
Aneta [2006-04-09 13:01:15]
Ciasto bardzo dober a najlepsza masa kokosowa pycha. Nawet mój brat zjadł tego placka, a on nie lubi kokosów!!! Zanim sie obejrzałam placka nie było!!!:)
Bożena [2006-04-07 15:28:41]
Ciasto puszniutkie!!wszystkim smakowało!!!polecam wszystkim:) proponowałabym zmniejszyć porcję masła dodanego do masy kokosowej, moim zdaniem wystarczy tylko pół kostki!!ciasto i tak jest już dość kaloryczne. ale ogóknie naprawdę godne polecenia:)
Świrek [2006-04-07 14:04:37]
Zrobiłam je ponownie już po dwóch dniach... Z białą czekoladą też pycha. Przed polaniem ciasta polewą umieściłam je w chłodnym miejscu aż masa kokosowa całkiem stężała (po dodaniu masła robi sie troche wodnista) .
Monika [2006-04-06 12:29:05]
Po prostu bajka!Nawet pokusze sie o stwierdzenie że lepsze niż sam baton Bounty.POlecam!!!
Ania [2006-04-04 14:54:46]
upiekłam wczoraj,rewelacja.rodzince smakowało
dorota [2006-04-02 18:43:49]
robiłem wyszło super pycha polecam:)
grzegorz puławy [2006-04-02 14:34:58]
Zrobilam dokładnie według przepisu. Nie miałam żadnych problemów. Wszystkim bardzo smakowało. Następnym razem wypróbuję wariant z białą czekoladą, ale tylko z ciekawości.
Monika [2006-04-02 14:25:48]
ciasto pycha!! dawno nie jadłam tak dobrego ciasta!!
Pati [2006-04-02 08:57:02]
Podjadałam resztki z naczyń przy robieniu, jak na mój gust zdecydowanie za słodkie. Proponuję o połowę cukru mniej, albo zajadać do gorzkiej kawy ;) No i problem z masą - po dodaniu masła wszystko zaczęło mi "pływać", aż się boję rozkroić, bo nie wiem co się z biszkoptem stało :( Trzymajcie kciuki...
kasiek [2006-04-01 21:39:04]
Upieklam wczoraj ciasto.Jest b.smaczne.maz zadowolony!Nastepnym razem tez dodam troche dzemu.
Goska [2006-03-30 17:10:30]
wczoraj upiekłam jest przepyszne, także miałam kłopot z masą ale wzięłam paczke budyniu waniliowego zozrobilam z mala iloscia mleka i dodałam do masy i po kłopocie polecam każdemu.
Aniula [2006-03-30 10:24:53]
ciasto jest super,ja dalam30dkg wiorek i swietnie zgestnialo.Zanioslam je do pracy i kazdy zechcial przepis
magda [2006-03-28 22:32:45]
Piekłam juz dwa razy i jest super.Kokosu dodaję 25-30 dkg i jest go wiecej na cieście. Polewam gorzką czekoladą a na górę posypuję kokosem. Teraz spróbuję dać dżemu wiśniowego-dzieki dana2005.
M@łgosia [2006-03-28 11:12:31]
Ciasto znikło w przeciagu 30 minut jestem w szoku:)
kasia [2006-03-26 00:45:03]
Drogie Panie tu nie chodzi o to ze masa ma zgestniec tylko zwyczajnie mleko ma sie wygotowac, WYPAROWAC! na tym polega caly pic gestnienia masy.
Nika28 [2006-03-25 18:16:05]
CIASTO REWELACJA !!!!!!!! Do masy kokosowej wlałam pół szklanki MALIBU. Za niedługo znów impreza więc napewno nie zabraknie go na stole.
Rusałka [2006-03-25 15:44:11]
własnie je upiekłam tylko kurcze od razu wylałam tę masę na biszkopt!!zapomniałam ostudzić:(mam nadzieję ze to nie zepsuje mi ciasta....
asiunia [2006-03-25 13:20:06]
dzisiaj upieklam to ciacho..troszke niski biszkopt ale reszta ok. co mam robic by biszkopt wyszedl jak na zdjeciu?
zareta [2006-03-24 22:58:51]
czytam recenzje i mam ochotę zroić to ciacho tylko boję się że tak jak niektórym nie zgęstnieje mi masa. a można ukręcić masło i do tego dodawać ostudzoną masę z kokosem??
wiki [2006-03-22 20:51:31]
dobre ciesto smaczne i zachęczm by sprubować
ania [2006-03-22 12:00:31]
chyba mi wyjdzie pyszne ciasto. Na początku masa nie chciała zgęstnieć ale po dodaniu mąki się udała. Kiedyś jadłam to ciasto i było pyszne.
Kalina [2006-03-20 12:21:29]
ciasto przepyszne,biszkopt lekko nasączyłam wodą z olejkiem waniliowym po prostu niebo w gębie!
Kasia [2006-03-20 09:30:29]
super ciasto ,w dwa dni i znika z blaszki,superowskie!
justyna [2006-03-19 10:33:09]
Proponuję dodac do masy po łyżce mąki zimniaczanej i zwykłej rozmieszanych w mleku (1/4 szklanki mleka), wtedy konsystencja będzie wysmienita
emi [2006-03-18 17:43:34]
masa zastyga gdy maslo tezeje,po paru godzinach ,ciasto nalezy przechowywac w lodowce.Mnie masa wyszla bardzo gesta,widac to na zdjeciu na forum.
Jola_A. [2006-03-18 16:46:32]
czy wy dodaliscie jakiegos masla do masy ??
angela [2006-03-18 16:18:24]
ja nie wiem ale mi masa zgestniala byla taka fajniutka ale gdy dodalam margaryny to jakas dziwna sie zrobila . Nie wiem co z tego wyjdzie ?
angelika [2006-03-18 16:16:40]
super ciasto, nie wiem czy wyszlo napewno tak jak powinno ale jest badzo, a bardzo smaczne, nie jest za slodkie!
celka [2006-03-18 14:56:52]
sUUUuuuper ciasto- wyszło wspaniałe ;D chociaż serio nie chciała do końca zastygnać ta masa kokosowa...ale sobie poradziłam i jakoś wyszło ;] wszystkim smakowało i pięknie wygladało =] Dzięki za przepis jest EXtRa polecam wszystkim !!!
kuchareczka [2006-03-18 13:46:10]
Dzisiaj zrobiłam to ciasto-przed chwilą przekroiłam ,bo chciałam skosztować i okazało się ,że biszkopt jest bardzo mokry-wygląda to tak jakby całe mleko zostało wchłonięte przez ciasto-nie wiem czy to jest naturalne czy mi coś nie wyszło....
Basia [2006-03-17 19:06:52]
nic dodać nic ująć-p y c h o t k a
wiola sz. [2006-03-17 15:34:26]
też mniałem problem z masą..... toche wodnista..... hm... ale nastepnym razem bedzie lepiej:)
wilczek764 [2006-03-17 01:28:31]
ja na mase kokosowa daje galaretke czerwona i potem czekolade...palce lizac
aneta [2006-03-16 16:20:20]
Robiem ostatnio bardzo dobre polecam
Kolus [2006-03-16 01:35:08]
ja dałam wiecej kokosu i nie było żadnych problemów ze zbyt rzadką masą:) nasączyłam alkoholem, ale nie za dużo, i najlepsze było następnrgo dni, pyszny biszkopt, lekki i jak gąbeczka, ; bardzo dobre ciacho dla tyhc którrzy lubią kokos, a dla tyhc którzy go nie lubią..zostaje biszkopt:)
magda19 [2006-03-15 08:25:15]
pychotka po prostu
aska [2006-03-14 19:52:35]
w ogole mi nie wyszlo.. dalam cala paczke kokosow i dalej jest wodniste
olivka [2006-03-14 19:51:28]
ciasto pierwsza klasa normalnie niebo w gębie do kawki super i wogóle
miśka [2006-03-14 12:43:05]
Magda mleko nalezy zagotowac z cukrem i wsypac kokosy i gotowac te kokosy minimum 20 min.jesli masa jest zbyt rzadka trzeba dosypac wiecej kokosow.Mleko kazde sie nadaje.pozdrawiam.Jola
Jola_A. [2006-03-12 09:45:47]
Maniu!jesli chodzi o cukier to nalezy go dodac wg uznania,jedni lubia bardzo slodkie inni mniej slodkie ciasta.Jak sie dodaje czekolade to cukru juz nie potrzeba.pozdrawiam. Jola.
Jola_A. [2006-03-12 09:36:07]
WITAJCIE.UPIEKLAM DZIS TO CIACHO BO MAM JUTRO GOSCI,I MUSZE WAM POWIEDZIEC ZE ONO JEST PYSZNE ALE BARDZO SLODKIE I DUZO SIE GO NIEZJE.ZROBILAM TAK JAK POWYZEJ RADZI PANI DOROTA I DALAM DO MASY JEDNA TABLICZKE BIALEJ CZEKOLADY ,I 1/4 SZKLANKI CUKRU.TO NAPRAWDE DODAJE SUPER SMAKU.MIALAM PROBLEM Z DANIEM NA TO POLEWY CZEKOLADOWEJ BO POMYSLALAM ZE TO ZA SLODKO ALE SKUSILAM SIE..JEDEN KAWALEK I DOSC ...NASTEPNYM RAZEM WYPROBUJE Z GALARETKA CYTRYNOWA NA WIERZCHU,A TRZECIM RAZEM POLOZE NA TO BITA SMIETANE.
MANIA [2006-03-11 22:09:51]
Kokos - chodzi tutaj o wiórki kokosowe.
Dorota [2006-03-11 21:47:48]
zrobiłam dzisiaj i wyszlo pyszne. co prawda jak gotowalam wiorki kokosowe to zaczelam watpic ze dobrze robie, ale gdy skonczyłam i sprobowalam doszlam do wniosku ze jest SUPER!!! polecam
izunia [2006-03-11 18:26:42]
A mnie masa nie zgęstniała.Dałam mniej mleka,zagotowałam z cukrem następnie dodałam kokosu i gotowałam bardzo długo.Mimo tego masa jest wodnista.Wiekszość mleka wchłonął kokos. Nałożyłam tą masę na biszkopt bo szkoda wyrzucić. Może mleko wchłonie się do biszkopta. Napiszcie ile dokładnie gotujecie mleko z kokosem i ile zanim wrzucicie kokos.Jakiego mleka używacie 3% czy 2% i czy to ma jakieś znaczenie?
Magda [2006-03-11 17:20:02]
miód w gębie !!!! super przepis!!!!
kucharz [2006-03-11 16:50:52]
chcialam zapytać czy to chodzi o wiórki czy o kokosa?
Kasia:) [2006-03-11 15:39:17]
Bardzo dobre ciasto! Polecam wszystkim. Mój mąż był zachwycony ponieważ uwielbaia ciasta z kokosem.
Iwona T. [2006-03-07 17:05:40]
tak sobie pomyslalam ze zamiast cukru do masy kokosowej mozna dodac 2 biale czekolady,ale nie gotowac tylko rozpuscic razem z maslem,po ugotowaniu mleka z kokosami.Mozna dodac tez odrobine alkoholu,rumu albo likieru kokosowego.Musze to wybrobowac.Ciesze sie ze wszystkim to ciasto smakuje.Pozdrawiam.
Jola_A. [2006-03-07 09:52:01]
i jeszce dodałam kokosków z malibu
dana2005 [2006-03-05 22:06:00]
pychotka
madelajda [2006-03-05 13:33:22]
dzisiaj upiekłam - wyszło pyszne ciastko, tylko ja biszkopt nasączyłam wodą z sokiem z cytryny i sokiem wisńiowym i pod masę z kokosków położylam cienką warstwę dżemu wiśniowego.
dana2005 [2006-03-04 19:50:53]
bardzo dobre ciastko przepis umiescilam juz w swoim tajnym zeszycie...
kafetka [2006-03-04 17:11:18]
Jestem młodą gospodynią. Biszkopt udał się - ciasto przepyszne. Mężowi bardzo smakowało!!! Pychotka!
agnieszka h. [2006-03-04 16:51:21]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl