naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne

To sprawdzony przepis na ciasto z orzechami włoskimi i kremem. Dodajmy, że ciasto jest pyszne i słodziutkie. Można go zaliczyć do grupy przekładańców. Trzy placki z ciasta przekładane są taką samą masą kremową.

Przekładane ciasto orzechowe jak większość tego rodzaju wypieków, pełnię smaku uzyskuje niestety dopiero po 2-3 dniach, aż jego składniki przejdą swoim aromatem. Tutaj trzeba dodać, że przygotowanie przepisu należy rozpocząć jeszcze o jeden dzień wcześniej niż przewidziano podanie wypieku, ponieważ po wyrobieniu ciasto musi 24 godziny leżakować, czyli dojrzewać.

Pomimo tego, że czas przygotowania ciasta z orzechami jest dosyć długi, 3-4 dni przed konsumpcją, warto się skusić, bo wypiek jest niezwykły, ma delikatny orzechowy posmak. Polecamy!

Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl