Kaszanka z cebulką

Dodane przez w dniu
27 opinii | Wyraź opinię
3.32078853 stars based on 1116 reviews Dania główne
Kaszanka z cebulką

Składniki:

35 dag kaszanki
20 dag cebuli

Sposób wykonania:

Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i smażyć na złoty kolor. Następnie do cebuli dodać kaszankę i razem smażyć.

Kaszankę z cebulą podawać na ciepło, z pieczywem lub z ziemniakami i dowolną sałatką.

Składniki wystarczą na 2 porcje.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
To była sałatka z kapusty pekińskiej, niewielkiej ilości pora, cebuli, oliwy z oliwek, soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i natki zielonej pietruszki. Sałatkę trzeba zrobić wcześniej, na około 30 minut przed podaniem - prosta i smaczna ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2012-12-29 16:12:22]
Bardzo się cieszę, że taka kaszanka Wam smakuje. Ja ostatnio jak mam mało kaszanki to osobno gotuję woreczek kaszy gryczanej i razem wymieszam wszystko. Jest pycha - można spróbować :)
Dorota [2011-02-22 23:19:09]
pychotttttaaaa jadam ją z chlebem i nakladam na nią jeszcze troche musztardy pycha
aga [2009-10-22 17:19:51]
kaszanka jest pyszna z ziemniaczkami i do tego maslanka albo woda,smietana,ocet.i szczypior nie wiem czy takie cos znacie ale pycha!!!!!!
s [2009-05-22 11:17:05]
Pyszna.Szybko i co najważniejsze TANIO!!!!
natalka [2008-09-18 14:06:16]
Dziś robię to na obiad :D żony niema ,coś trzeba zjeść a to jest smaczne i proste ja do tego mam jeszcze maślankę
Robak z Bytomia [2008-06-21 13:16:51]
Wdług mnie nalepsza kaszanka jest z kaszy gryczanej i oczywiście swojska, jak babacia robi! a do tego na grilu :) mniam choc i taka z cebulka jest rewelka, ale nie wyobazma sobie jedzeinia kaszanki z ziemniakiami! to dla mnie jakis kosmos;/ ale fakt kazdy je inaczej :) z musztarda jest the best :)
sylw00ha [2008-06-20 21:31:20]
Ja dodaję łyżkę miodu, albo trochę coca-coli i czekam aż odparuje. Wtedy ma taki słodkawy posmak. No i najlepsza jest lekko przypalona.
Godgod [2008-01-19 22:04:04]
moj mąż sam robi kaszanke. nie trzeba nic do niej dodawac. jest pyszna
mariola [2007-12-17 01:02:59]
u nas kaszanka to "krupniok" od lat je sie ją jako główne danie ,najlepsza świeża luzem brana na porcje ok. 0,5 kg. najlepiej przy smażeniu cebuli od razu ją popieprzyc ma wtedy inny smak polecam !z świeżym chlebem bez wymyślnych dodatkuw,na to piwko ...
hanys [2007-09-06 16:10:58]
super danie mniam mniam
Anna [2007-04-23 21:35:01]
Najlepsza z dodatkiem "swojskiej" kiełbasy i podmazonego, pokrojonego w kostkę boczku + kiszona kapusta. Palce lizać.
KaHaeN [2007-04-05 09:36:46]
Ja też się nad tym zastanawiałam dopóki nie spróbowałam. To na prawdę jest dobre, ale zależy kto co lubi. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-03-27 21:44:37]
Zastanawiam się jak można jeść kaszankę z ziemniakami.
Ania [2007-03-27 21:04:39]
Bardzo dobre i smaczne danie...Na dodatek kiszony ogórek...palce lizać!
Waldek [2007-03-15 09:38:58]
Ale kaszanka musi być koniecznie swojska. Kto jadł sklepową, to nie wie co to jest kaszanka.
Marian [2006-12-18 21:26:31]
poprosyu pycha
ania [2006-12-07 13:31:14]
jest o.k.
hela [2006-11-09 16:21:32]
do smażonej kaszanki dodaje trochę majranku jest jeszcze lepsza
ania [2006-11-07 16:39:34]
Danie pierwsza klasa ;)
Janusz [2006-09-10 11:52:12]
super danie dodaj do tego 100 gr.kiełbasy pokrojonej w kostke pycha
violka [2006-09-09 10:16:23]
Super danie a dla urozmaicenia ja dodaję jajko które podczas smażenia ładnie się ścina i nadaje temu wszystkiemu jeszcze lepszego smaku i kolorytu ;)
Torontos [2006-07-11 22:30:15]
mniam mniam plus kapustka kiszona pychota
alusia [2006-04-05 15:43:16]
nie jestem za tym daniem - nie przepadam za nim niezbyt dobre.
Jagna [2006-03-23 09:30:55]
Mój mąż robi sobie to danie jak musi sobie sam coś upichcić. Dodaje jeszcze ząbek czosnku. Sama też to lubię.
ela [2006-03-19 11:47:27]
u mnie tata tylko taką kaszankę uznaje =D jemy ją jako II danie obiadowe - wszystkim smakuje
karinka [2006-03-12 01:40:50]
robiłam tak kaszanke z cebulka i polecam jest pyszna zwłaszcza z pieczywem
jagoda [2006-02-21 20:04:05]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.