naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Krysia
Dodano: 16.11.2003
Ods這n dziennie: 5

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto kruche:
3 szklanki m彗i
1 szklanka cukru
25 dag margaryny
6 鄴速ek
2 造瞠czki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
Beza:
6 bia貫k
¼ szklanki cukru
p馧 kisielu wi郾iowego
Ponadto:
ok. 70 dag rabarbaru

Spos鏏 wykonania:

Do m彗i doda cukier, mi瘯k margaryn, 鄴速ka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobi ciasto kruche i w這篡 do zamra瘸rki na 20 minut. Nast瘼nie podzieli ciasto na 2 cz窷ci. Jedn cz窷 ciasta rozwa趾owa i po這篡 na wysmarowan t逝szczem prostok徠n form o wymiarach 25 na 36 cm. Drug cz窷 ciasta od這篡 na posypk.

Rabarbar obra, pokroi w kostk i u這篡 na surowym cie軼ie.

Bia趾a ubi na sztywn pian, doda cukier i dalej ubija. Nast瘼nie doda kisiel (w proszku) i delikatnie wymiesza. Powsta陰 mas wyla na rabarbar.

Na bez po這篡 posypk, zrobion z po這wy ciasta kruchego. Piec oko這 40 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ostudzone ciasto posypa cukrem pudrem.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1422 6388
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzi瘯uj i ciesz si, 瞠 ciasto si uda這. Pozdrawiam :)
Dorota [2013-04-26 19:15:42]
super placek nawet dla m瘰zczyzn kt鏎zy piek czasami to 豉twe naprwde smaczny a ta stronka jest zajefajna
aro1974 [2013-04-26 14:28:18]
Bardzo si ciesz, 瞠 ciasto smakowa這 :)
Dorota [2012-05-26 22:43:34]
CIASTO PYSZNE, 浩 PALCE LIZA :)
Justyna46252 [2012-05-26 15:42:55]
Mam nadziej, 瞠 ciasto si uda i 瞠 b璠zie smakowa這, pozdrawiam :)
Dorota [2012-05-23 15:37:26]
Wlasnie piek sp鏚 a ca豉 reszta wg przepisu autorki, ciekawa jestem efektu:-)
marzen66 [2012-05-23 15:29:10]
Pyszne!pieklam pierwszy raz,wedlug 1przepisu,dodalam maly kubek smietany bo ciasto nie chcialo sie skleic,rewelacyjne,45min.w 180st.goroce powietrze.dziekuje.
Monika [2012-05-06 18:08:37]
REWELACYJNE CIASTO ....JA NATOMIAST SMA缺 RABARBAR NA MA印E DODAJ。 OK 5 Χ浩K CUKRU I NAJPIERW PODPIEKAM SP笈 CIASTA OK 10 MIN.......W TAKIEJ WERSJI SMAKUJE WY危IENICIE! ....NO PEWNIE ZE SYPKI KISIEL DODA!!!
DOMINO [2011-07-26 13:15:45]
Moim zdaniem zamiast kisielu wi郾iowego kt鏎y daje sztuczny czerwony kolor i smakowo niezbyt komponuje sie z rabarbarem - do ubitej piany doda 2 plaskie 造磬i m彗i ziemniaczanej. Ponadto 1/4 szklanki cukru to zdecydowanie za ma這 poniewa ciasto rabarbarowe jest do嗆 kwaskowate. JA dodaj szklanke cukru i dok豉dnie robie to tak- ubijam same bia趾a do momentu a b璠 sztywne, potem stopniowo wsypuje cukier i ubijam jakies 10 minut -piana musi by porz康nie i d逝go ubijana zeby wygladala jak krucha beza a nie jak tzw \"lep\";) i na ko鎍u dodaj m彗e ziemniaczan. Piek du穎 ciast i wszystkie wychodza mi wy鄉ienicie wiec naprawd polecam m鎩 spos鏏.
dorota [2011-06-06 14:25:59]
Hmm... wa積e jest 瞠by beza by豉 dobrze ubita tzn. same bia趾a nale篡 ubi ze szczypt soli na sztywn mas, doda cukier i dalej ubija, a cukier si rozpu軼i, potem doda kisiel i tylko wymiesza razem. Tak bez wyk豉damy na ciasto. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-05-31 12:00:33]
Witam,jestem pocz徠kuj帷 gospodyni. Upiek豉m ciasto wg przepisu i niestety gdzie \\\"znikn窸a\\\" beza. Jakby wch這n窸a si do ciasta. Co zrobi豉m 幢e? Najpierw podpiek豉m sp鏚(8min), na to po這篡豉m rabarbar, na rabarbar ubit pian, na pian drug po這w ciasta potart na tarce grube oczka. Piek豉m 45min. Bezy nie ma:(
olusia [2011-05-30 15:06:20]
Ciesz si, 瞠 ciasto si uda這. Dawno go nie piek豉m, chyba te si skusz ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2011-05-26 08:06:55]
W豉郾ie zrobi豉m to ciasto, pyszne polecam! ja podpiek豉m d馧 i na to da豉m rabarbar (pos這dzony posta i wycisne豉m sok) wysz這 du瞠, pyszne polecam dobry sprawdzony przepis!
Lorien145 [2011-05-25 14:57:14]
Robilam to ciasto.Wszystkim smakowal.Polecam...
Grazyna [2011-05-21 22:12:33]
jest pyszne
agnieszka [2011-05-20 21:35:38]
Czyli ca貫 jajka zosta造 dodane do ciasta, tak? Prosz si nie martwi ciasto wyjdzie :)
Dorota [2011-03-18 22:26:30]
Czy jest mi w stanie kto odpowiedzie, czy wyjdzie jakie ciasto, je郵i oprocz zoltek, dodalam bialka?
Paula [2011-03-18 20:47:12]
CIASTO WLASNIE W PIEKARNIKU,MAM NADZIEJE ZE BEDZIE PYSZNE:) ZASTOSOWALAM TEN PRZEPIS I PORADY:)CIASTO PODPIEKLAM, RABARBAR NAJPIERW ZASYPALAM CUKREM A POTEM MIMO WSZYSTKO ZAPIEKLAM:)DODALAM CALY KISIEL "SLODKA CHWILA" O SMAKU OWOCOW LESNYCH DZIEKI CZEMU PIANA MA LADNY ROZOWY KOLOR:) DZIEKUJE ZA PRZEPIS:)
MARTA [2010-08-20 14:54:43]
Przepyszny placek - juz znalazl sie na mojej liscie ulubionych przepis闚. Nie spodziewalam sie ze bedzie az tak dobry. Podpieklam tylko sam spod przez ok 10 min zanim nalozylam reszte. Rabarbar podsmazylam wczesniej z cukrem.
Gosia [2010-07-04 23:24:25]
Ciasto pyszne i szybo si je robi. Ostatnio zamiast z rabarbarem upiek豉m z truskawkami i te wysz這 super. Polecam :)
akinom [2010-06-30 14:14:38]
Ciasto jest super. Piek豉m je juz 2 razy, Mo積a je je緧 na zimno i gor帷o, Teraz chc spr鏏owa zamiast kisielu zala rabarbar ugotowanym budyniem. Jak wyjdzie napisze. Tw鎩 przepis jest super da豉m ju kole瘸nkom i wszystkim smakowa這 i super wysz這.
kiciara 20.05.2010. [2010-05-20 17:21:00]
Super przepis 豉suchy domowe uworlbialy to ciasto bardzo
Anna [2010-05-18 21:26:54]
Upieklam to ciasto pyszne,dziekuje za rady wszystkie czytam i korzystam z nich.Bardzo prosze o przepis na tort makowy barzo lubie ale z tych przepisow co mam nie wychodzi dobry. pozdrawiam wszystkich.
Maria z USA [2009-08-14 18:09:05]
Moim zdaniem w przepisie podana jest zbyt ma豉 ilo軼 m彗i. Mi prawie nie uda這 si zagnie嗆 ciasta,musia豉m dosypa ponad szklank.
Kucharka [2009-08-06 15:48:28]
Ciasto super! Chocia mia豉m ma造 problem z zagnieceniem ciasta... 3 造瞠czki 鄉ietany za豉twi造 sprawe :) Ciasto piek豉m w prodi簑, najpierw podpiek豉m sp鏚, potem na這篡豉m podduszony rabarbar z obrobin cynamonu i cukru. Reszta jak w przepisie. Mniammmm....
Ania [2009-06-15 22:24:40]
rewelacja!!!to moje pierwsze udane ciasto!POLECAM POCZATKUJACYM!!!rabarbar pokroi豉m drobno i pos這dzi豉m,po godz.ods帷zy豉m i ciasto wysz這 suche i b.kruche:))))))))dzi瘯uj serdecznie
aga [2009-06-03 22:11:12]
to ciasto jest pyszne, zawsze je robie jak tylko jest rabarbar PoLeCaM wSzYsTkIm
Maaadziuniaaa [2009-05-13 17:46:59]
ciasto ze sliwkami jest super
aga chlebik [2009-01-25 19:40:23]
ja robi to ciasto cz瘰to z jab趾ami pokrojonymi w plasterki i posypanymi cynamonem, a na to troch musu jab趾owego. Je郵i mam akurat w lod闚ce dodaj wi郾ie. Jako 瞠 nie lubi zbyt du穎 bezy, dodaj po這w zamiast ca這軼i z 6 bia貫k...zawsze wychodzi i znika w ci庵u 1 dnia...
Agnieszka [2008-05-01 21:07:03]
Dzien Dobry. Wlasnie pieke podobne ciasto tyle ze zamiast rabarbaru dodaje sliwki smazone przez 40 min z maslem cukrem i 100ml "dry port"ale moze byc inny alkochol,a do kruchego ciasta 200g mielonych orzechow i troche cynamonu. Pozdrawiam
AsiaBloem [2007-08-05 07:38:08]
Pycha, zamiast rabarbaru da豉m wydrylowane wi郾ie. Robi豉m sok z wi郾i i zosta造 mi owoce przesypane cukrem, reszta jak w przepisie. Polecam
Wiesia [2007-07-24 19:42:13]
安ietny placek na lato!!!-znikn掖 w ci庵u 1 dnia. 安ie穎 upieczona ;) kucharki dla Was rada: nak逝jcie widelcem ciasto, p騧niej posmaroujcie bia趾iem i posypcie pu趾 tart....napewno nie b璠zie zakalca! Jeszcze raz polecam ten placek
Hania [2007-06-27 11:50:59]
a ja robie to ciasto z truskawkami a teaz a jagodami super tak samo pyszne i wszystko ok
aga25 [2007-06-26 10:32:11]
zrobi豉m to ciasto :) rodzince bardzo smakowa這, mi troch mniej. ale jest proste i wg niektorych smaczne. mimo wszytsko polecam :)
jazda [2007-06-09 18:32:46]
CIASTO BARDZO SMACZNE,LATWE I SZYBKO SIE ROBI ,ZAMIAST RABARBARU DALAM TRUSKAWKI I TEZ WYSZLO SUPER!!!!!!
BEATA [2007-06-07 20:10:02]
Prosz spr鏏owa, to ciasto na pewno uda si z truskawkami, albo mo積a te da troch rabarbaru i troch truskawek. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-06-06 15:18:54]
Jak my郵icie czy te ciasto si uda z truskawkami ?
Jolka] [2007-06-06 14:46:45]
rewelka!ja zamiast rabarbaku dalam dzem jagodoy i wyszlo palce lizac,nie za slodkie nie za kwasne,wydrukowalam przepis i bede uzywac
Magda [2007-05-27 13:02:44]
Ciacho pycha ,goscie sie zachwycali.
malwina [2007-05-14 22:32:35]
Ciasto bardzo dobre,ale ja wczesniej pokrojony rabarbar sporo poslodzilam ipozostawilam na pare minut w osobnej misce aby wypuscil troche soku,poczym go odsaczylam, a spod ciasta wczesniej podpieklam poniewaz rabarbar puszcza wiele soku i nadole wychodzi mokry zakalec.
martyna [2007-05-11 22:28:10]
bardzo dobre ciasto :)))))))))))))
Jola [2007-05-09 18:59:33]
Proponuj u篡 raczej kisielu lub 2 造瞠k m彗i ziemniaczanej.
Dorota [2007-05-07 16:10:28]
mysle ze zamiast bezy na ciescie wyjdzie mokry kozuszek przy takiej iloscicukru
maria [2007-05-06 18:52:51]
czy mozna kisiel zastapic galaretka
rata [2007-05-06 12:00:46]
przeciez pisze zeby dodac kisiel w proszku...czyli sypki
ania [2007-05-05 14:22:13]
ciasto pyszne dlapocz徠kujacych 豉twe ,dla smakoszy poezja dla podniebienia
regina [2006-09-06 22:10:11]
robi豉m i piek豉m dla dzieci kilka razy takie ciastko, ale zamiast pokrojonego surowego rabarbaru , rozgotowywa豉m go z cukrem i w takiej postaci wyk豉da豉m na ciasto - bardzo dobre
agucha [2006-08-24 19:43:45]
Witam bardzo serdecznie :) Zamiast kisielu mo積a doda 2 造磬i m彗i ziemniaczanej.
Dorota [2006-08-15 16:01:05]
Dzien Dobry. Dziekuje za przepis....ale poniewaz mieszkam za granica ( GB)... nie mamy tu kisielu. Czy ktos z Pan moze mi poradzic co moge wziasc zamiast kisielu? Z gory dziekuje za rade.....
Lorena Phillips [2006-08-15 15:29:11]
Nie umiem piec....gotowac oczywiscie super! Zawsze szukam latwych, ale smacznych przepisow na ciasta (przypomina mi sie dziecinstwo- jak mam piekla placek ze sliwkami). PYcha!!! Kolezanka dala mi rabarbar i przypadkowo "wpadlam" tutaj. Dzieki za pzrepis... mam nadzieje, ze mi sie uda:) Ide "probowac" mojego zakalca. Czy ktos wie jak sie robi ciasto sliwkowe z orzechami wloskimi? Bardzo bym chciala sprobowac je. Pozdrowionka.
Pani Halinka. [2006-08-14 16:22:54]
Wczoraj upiek豉m. Przed w這瞠niem owoc闚 podpiek豉m sp鏚 ale i tak wydaje mi si, 瞠 jest niewielki zakalec. Ale co tam w smaku pycha.
Ka鄂a [2006-07-14 07:57:46]
Mo積a zrobi rolad z rabarbarem rabarbar trzeba przesma篡, doda sypk galaretk dobrze wymiesza i wystudzi. Upiec biszkopt z 5 jajek, gor帷y wy這篡 na wilgotn 軼iereczke i zwin望 go. Po godzinie rozwin望 biszkopt, posmarowa wystygni皻ym rabarbarem i z powrotem zawin望 w 軼iereczk.
Maria [2006-06-18 20:28:20]
Ciasto-REWELKA !!! :) bardzo polecam ! :))) robilam wczoraj i wyszlo super smaczne (jednak ja rabarbar podpieklam z cukrem). Pozdrawiam :)
Sylvii ;) [2006-06-03 19:37:16]
rabarbar surowy pieczony na kruchym cie軼ie puszcza sok i wtedy ciasto na spodzie jest zakalcowate,dobrze jest po upieczeniu spodu,ostudzeniu posmarowa bia趾iem.Rabarbar mo積a te podsma篡 a p騜niej ods帷zy ta wiadomo嗆 jest dla Tomka.Wydaje mi si 瞠 kisiel musi by w proszku i dodaje si go w takiej postaci do ubitych bia貫k a mo瞠 磧e zrozumia豉m? bo kt鏎a z pa go robi豉 z kompotu?
gabi [2006-05-30 18:39:56]
Witam!! Robilem te ciasto ale z innego przpisu. I zrobilem tak: 500g maki, 150g cukru pudru, 2 zo速ka, 150g margaryny, 100g 鄉ietany i aromat. Make przesialem na stolnice wraz z cukrem pudrem dodalem margaryne i to wszystko posiekalem nozem. Nastepnie dodalem 2 zo速ka i 100g smietany. To wszystko dalej siekalem nozem gdy wszystkie skladniki ciasta juz sie prawie zmieszaly, odlozylem noz i zaczelem ugniatac rekoma, ale nie dlugo. Gdy ciasto bylo ugniecione wlozylem ciasto do lodowki na 30 min... 30 min pozniej przygotowalem blache wysmarowalem ja margaryna i opsypalem bulka tarta. Ciasto podzielilem na 2 czesci jedna czesc rozwalkowalem i wsadzilem do blach, a 2 odlozylem. Wsadzilem blache do piekarnika nagzanego do 200 stopni ciasto podpiekalem przez 10 min. Wystawilem blache na ciasto nalozylem pokrojony w kostke rabarbar i z drugiej czesci ciasta zrobilem paseczki, na ciescie z tych paseczkow zrobilem kratke i tak przygotowane ciasto wstawilem do piekarnika nagzanego do 200 stopni i pieklem 40 min. Po 40 min ciasto moim zdnaiem mi nie wyszlo spod ciasta wyszedl zakalcowaty a nie kruchy :( Nie wiem co zle zrobilem a wiec drogie panie powiedzcie co zlego zrobilem. Chodze do 2 klasy Technikum Zywienia, przepis na kruche ciasto wzielem ze swojej ksiarzki do przedmiotu. No to chyba na tyle bardzo bym chcial zeby mi ktos wytlumaczyl co zle zrobilem, bede tu codziennie zagladal... Za bledy przepraszam.
Tomek [2006-05-28 15:54:06]
dzis upiek豉m to ciasto pyszne!!!
asia [2006-05-16 15:55:26]
Dopiero zabieram si za pieczenie a je郵i chodzi o kisiel to ma by sypki nie ugotowany rabarbar za 鈍ie篡 lub podsma穎ny troch i odci郾i皻y (wtedy placek nie b璠zie taki mokry)pozdrawiam
benia [2006-05-10 10:55:15]
Mmm...delicje!Lepszych 瞠czy nie jad豉m od lat! To jest co co najbardziej lubi. Czy ma pani jeszcze jakie przepisy.=) :)
Natalia [2006-05-06 12:12:07]
Tak, rabarbar mo積a zast徙i dowolnymi owocami, np. 郵iwkami. Mo積a je doda w sk鏎ce lub bez niej, mo積a je pokroi w kostk lub uk豉da po堯wkami. Mo磧iwo軼i jest wiele. Pozdrawiam i 篡cz udanych wypiek闚 :)
Dorota [2005-08-25 10:21:44]
a czy zamiast rabarbaru mozna dodac sliwek?mam zamiar zrobic-komentarze sa wspaniale wiec nie chcialabym czegos popsuc Pozdro
Ela [2005-08-24 20:59:23]
piek豉m juz dwa razy, raz z rabarbarem, a raz z gruszkami z kompotu pycha, pycha, pycha polecam wszystkim
daga [2005-07-11 13:45:42]
GRATULUJ PRZEPISU! CIASTO BARDZO SMACZNE! POLUBIxM RABARBAR! CHO W PIEKARNIKU BYΜ WY特ZE A POTEM NIECO OPADΜ TO I TAK NIC NIE SZKODZI REWELACJA !!!
MΜDA KUCHARKA [2005-07-04 11:22:48]
Rewelacja! Naprawde warto sprobowac, rodzinka zachwycona, do rabarbaru dodalam brzoskwinie,polecam
kasia [2005-06-24 13:44:15]
Ciasto rewelacja!Pierwszy raz pieklam jakiekolwiek ciasto i udalo sie, rodzinka zachwycona, skorzystalam z porad dodanych w komentarzachPOLECAM wszystkim
Ania [2005-06-23 22:06:17]
ciasto naprawde pyszne
ela [2005-06-12 19:54:49]
super ciasteczko ,polecam masz talent prosz o nast瘼ne przepisy pozdrawiam ULA
ULA [2005-06-12 12:50:00]
zniklo w ciagu godziny ,jest rewelacyjne polecam wszystkim,mozna je robic z roznymi owocami i zawsze sie uda
asia [2005-06-12 11:30:25]
moje drugie w 篡ciu ciasto... REWELACJA, ale z modyfikacjami; rabarbar posma篡豉m, kisiel do pianki zrobilam z kompotu truskawkowo rabarbarowego a wszystko to na biszkopcie. Kuchnia to poezja...
Renia [2005-06-12 10:55:19]
W piatek piek豉m je ju drugi raz, jest naprawde pyszne.Smakuje wszystkim - nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
Dorota [2005-06-12 07:27:23]
pieklam dzis to ciasto-mialam male formy ,wiec podzielilam je na p馧 i jedno zrobi豉m z truskawkami a drugie z rabarbarem-naprawde jest pyszne i proste-i tez podsma篡豉m wczesniej rabarbar i podpiek豉m sp鏚!!!pycha!!
edi [2005-06-11 19:35:20]
Ciasto wspania貫!!!!Zamiast rabarbaru doda豉m upra穎ne jab趾a wy鄉ienite ciasto!!!!Piana na wierzchu te si uda豉!!!!PYCHA
Katarzyna [2005-06-11 17:09:36]
Tak, zamiast rabarbaru mo積a doda dowolne owoce, np. truskawki, jab趾a, czy gruszki.
Dorota [2005-06-10 19:50:18]
ciasto mam zamiar zrobi jutro, ale czy zamiast rabarbaru mog doda truskawki?
Kasia [2005-06-10 18:42:47]
Poprostu bomba!!!! wszystkim bardzo smakowa這 - jutro robie znowu ;-))
Kasia [2005-06-10 13:57:29]
Ciasto wspania貫.Bardzo 豉twe do wykonania.Warunek podstawowy - przesma篡 rabarbar z cukrem.Moja rodzinka by豉 zachwycona.Pozdrawiam.
Fryga [2005-06-10 11:14:46]
Wy鄉ienity przepis i na czasie. Piek go juz trzeci raz-pycha, pycha-polecam
Beacia [2005-06-10 09:08:22]
W豉郾ie wczoraj wypr鏏owa豉m ten przepis.Ciasto bardzo smaczne, kruche bardzo podobne do ple郾iaka. Polecam bardzo 豉twy do zrobienia nawet dla piekarskiego laika. Ja doda豉m jasny kisiel morelowy i odrobin kwa郾ej 鄉ietany do ciasta. Polecam.
El瘺ieta [2005-06-10 08:03:58]
uda這 sie za pierwszym razem ale przesma篡豉m rabarbar z cukrem waniliowym super
szprotawianka [2005-06-07 10:21:46]
Dorotko!ciasto wspania貫,przepyszne i bardzo kruchutkie mniam mniam.Dzi瘯i.
Rysia [2005-06-06 17:49:54]
wy鄉ienite, wypr鏏uj koniecznie!
TERESKA [2005-06-06 11:25:39]
ciacho jest super ! palce lizac ! dzieki za przepis ! POLECAM WSZYSTKIM !
tomiasz [2005-06-04 16:20:38]
REWELACJA! Bardzo proste i pyszne. Gdy pierwszy raz je upieklam, znik這 bardzo szybko, za dwa dni piek豉m znowu. Polecam
Aneta [2005-05-30 08:23:48]
ciasto wyszlo znakomite;za rada >kajeckaa< podsmazylam rabarbar na patelni z cukrem waniliowym-efekt koncowy palce lizac!!
bella [2005-05-26 13:48:47]
Tak, do ubitych bia貫k z cukrem nale篡 doda sypki kisiel, a nast瘼nie doda pokrojony rabarbar.
Dorota [2005-05-21 09:44:42]
mmm pycha! jeszcze gor帷e znikalo z blachy:) ale przepis zmodyfikowalam. najpeirw zapieklam kruche ciasto z obway przed zakalcem i podsmazylam na patelni rabarbar z cukrem waniliowym zeby nie byl taki surowy w ciescie. efekt byl zaskakujacy !:)
kajeckaa [2005-05-20 22:32:46]
czy sypki doda kisiel
Dorota [2005-05-20 12:16:06]
CZY RABARBAR MA BY SWIE玆 I CZY KISIEL UGOTOWA CZY SYPKI WSYPAC DO MASY
RENATA [2005-05-17 13:44:08]
czy zamiast rabarbaru mozna dodac cos innego? np. mandarynki?
Majka [2004-11-28 04:10:37]
Robilam to ciasto.Jest bardzo dobre.Polecam.Super strona.
zosia [2004-06-05 19:41:32]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl