naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Krysia
Dodano: 16.11.2003
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Ciasto kruche:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
25 dag margaryny
6 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
Beza:
6 białek
¼ szklanki cukru
pół kisielu wiśniowego
Ponadto:
ok. 70 dag rabarbaru

Sposób wykonania:

Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto kruche i włożyć do zamrażarki na 20 minut. Następnie podzielić ciasto na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Drugą część ciasta odłożyć na posypkę.

Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na surowym cieście.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kisiel (w proszku) i delikatnie wymieszać. Powstałą masę wylać na rabarbar.

Na bezę położyć posypkę, zrobioną z połowy ciasta kruchego. Piec około 40 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6443 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję i cieszę się, że ciasto się udało. Pozdrawiam :)
Dorota [2013-04-26 19:15:42]
super placek nawet dla męszczyzn którzy pieką czasami to łatwe naprwde smaczny a ta stronka jest zajefajna
aro1974 [2013-04-26 14:28:18]
Bardzo się cieszę, że ciasto smakowało :)
Dorota [2012-05-26 22:43:34]
CIASTO PYSZNE, ŻE PALCE LIZAĆ :)
Justyna46252 [2012-05-26 15:42:55]
Mam nadzieję, że ciasto się uda i że będzie smakowało, pozdrawiam :)
Dorota [2012-05-23 15:37:26]
Wlasnie piekę spód a cała reszta wg przepisu autorki, ciekawa jestem efektu:-)
marzen66 [2012-05-23 15:29:10]
Pyszne!pieklam pierwszy raz,wedlug 1przepisu,dodalam maly kubek smietany bo ciasto nie chcialo sie skleic,rewelacyjne,45min.w 180st.goroce powietrze.dziekuje.
Monika [2012-05-06 18:08:37]
REWELACYJNE CIASTO ....JA NATOMIAST SMAŻĘ RABARBAR NA MAŚLE DODAJĄC OK 5 ŁYŻEK CUKRU I NAJPIERW PODPIEKAM SPÓD CIASTA OK 10 MIN.......W TAKIEJ WERSJI SMAKUJE WYŚMIENICIE! ....NO PEWNIE ZE SYPKI KISIEL DODAĆ!!!
DOMINO [2011-07-26 13:15:45]
Moim zdaniem zamiast kisielu wiśniowego który daje sztuczny czerwony kolor i smakowo niezbyt komponuje sie z rabarbarem - do ubitej piany dodać 2 plaskie łyżki mąki ziemniaczanej. Ponadto 1/4 szklanki cukru to zdecydowanie za mało ponieważ ciasto rabarbarowe jest dość kwaskowate. JA dodaję szklanke cukru i dokładnie robie to tak- ubijam same białka do momentu aż będą sztywne, potem stopniowo wsypuje cukier i ubijam jakies 10 minut -piana musi być porządnie i długo ubijana zeby wygladala jak krucha beza a nie jak tzw \"lep\";) i na końcu dodaję mąke ziemniaczaną. Piekę dużo ciast i wszystkie wychodza mi wyśmienicie wiec naprawdę polecam mój sposób.
dorota [2011-06-06 14:25:59]
Hmm... ważne jest żeby beza była dobrze ubita tzn. same białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści, potem dodać kisiel i tylko wymieszać razem. Taką bezę wykładamy na ciasto. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-05-31 12:00:33]
Witam,jestem początkującą gospodynią. Upiekłam ciasto wg przepisu i niestety gdzieś \\\"zniknęła\\\" beza. Jakby wchłonęła się do ciasta. Co zrobiłam źle? Najpierw podpiekłam spód(8min), na to położyłam rabarbar, na rabarbar ubitą pianę, na pianę drugą połowę ciasta potartą na tarce grube oczka. Piekłam 45min. Bezy nie ma:(
olusia [2011-05-30 15:06:20]
Cieszę się, że ciasto się udało. Dawno go nie piekłam, chyba też się skuszę ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2011-05-26 08:06:55]
Właśnie zrobiłam to ciasto, pyszne polecam! ja podpiekłam dół i na to dałam rabarbar (posłodzony postał i wycisnełam sok) wyszło duże, pyszne polecam dobry sprawdzony przepis!
Lorien145 [2011-05-25 14:57:14]
Robilam to ciasto.Wszystkim smakowal.Polecam...
Grazyna [2011-05-21 22:12:33]
jest pyszne
agnieszka [2011-05-20 21:35:38]
Czyli całe jajka zostały dodane do ciasta, tak? Proszę się nie martwić ciasto wyjdzie :)
Dorota [2011-03-18 22:26:30]
Czy jest mi w stanie ktoś odpowiedzieć, czy wyjdzie jakieś ciasto, jeśli oprocz zoltek, dodalam bialka?
Paula [2011-03-18 20:47:12]
CIASTO WLASNIE W PIEKARNIKU,MAM NADZIEJE ZE BEDZIE PYSZNE:) ZASTOSOWALAM TEN PRZEPIS I PORADY:)CIASTO PODPIEKLAM, RABARBAR NAJPIERW ZASYPALAM CUKREM A POTEM MIMO WSZYSTKO ZAPIEKLAM:)DODALAM CALY KISIEL "SLODKA CHWILA" O SMAKU OWOCOW LESNYCH DZIEKI CZEMU PIANA MA LADNY ROZOWY KOLOR:) DZIEKUJE ZA PRZEPIS:)
MARTA [2010-08-20 14:54:43]
Przepyszny placek - juz znalazl sie na mojej liscie ulubionych przepisów. Nie spodziewalam sie ze bedzie az tak dobry. Podpieklam tylko sam spod przez ok 10 min zanim nalozylam reszte. Rabarbar podsmazylam wczesniej z cukrem.
Gosia [2010-07-04 23:24:25]
Ciasto pyszne i szybo się je robi. Ostatnio zamiast z rabarbarem upiekłam z truskawkami i też wyszło super. Polecam :)
akinom [2010-06-30 14:14:38]
Ciasto jest super. Piekłam je juz 2 razy, Można je jećć na zimno i gorąco, Teraz chcę spróbować zamiast kisielu zalać rabarbar ugotowanym budyniem. Jak wyjdzie napisze. Twój przepis jest super dałam już koleżankom i wszystkim smakowało i super wyszło.
kiciara 20.05.2010. [2010-05-20 17:21:00]
Super przepis łasuchy domowe uworlbialy to ciasto bardzo
Anna [2010-05-18 21:26:54]
Upieklam to ciasto pyszne,dziekuje za rady wszystkie czytam i korzystam z nich.Bardzo prosze o przepis na tort makowy barzo lubie ale z tych przepisow co mam nie wychodzi dobry. pozdrawiam wszystkich.
Maria z USA [2009-08-14 18:09:05]
Moim zdaniem w przepisie podana jest zbyt mała ilośc mąki. Mi prawie nie udało się zagnieść ciasta,musiałam dosypać ponad szklankę.
Kucharka [2009-08-06 15:48:28]
Ciasto super! Chociaż miałam mały problem z zagnieceniem ciasta... 3 łyżeczki śmietany załatwiły sprawe :) Ciasto piekłam w prodiżu, najpierw podpiekłam spód, potem nałożyłam podduszony rabarbar z obrobiną cynamonu i cukru. Reszta jak w przepisie. Mniammmm....
Ania [2009-06-15 22:24:40]
rewelacja!!!to moje pierwsze udane ciasto!POLECAM POCZATKUJACYM!!!rabarbar pokroiłam drobno i posłodziłam,po godz.odsączyłam i ciasto wyszło suche i b.kruche:))))))))dziękuję serdecznie
aga [2009-06-03 22:11:12]
to ciasto jest pyszne, zawsze je robie jak tylko jest rabarbarPoLeCaM wSzYsTkIm
Maaadziuniaaa [2009-05-13 17:46:59]
ciasto ze sliwkami jest super
aga chlebik [2009-01-25 19:40:23]
ja robię to ciasto często z jabłkami pokrojonymi w plasterki i posypanymi cynamonem, a na to trochę musu jabłkowego. Jeśli mam akurat w lodówce dodaję wiśnie. Jako że nie lubię zbyt dużo bezy, dodaję połowę zamiast całości z 6 białek...zawsze wychodzi i znika w ciągu 1 dnia...
Agnieszka [2008-05-01 21:07:03]
Dzien Dobry. Wlasnie pieke podobne ciasto tyle ze zamiast rabarbaru dodaje sliwki smazone przez 40 min z maslem cukrem i 100ml "dry port"ale moze byc inny alkochol,a do kruchego ciasta 200g mielonych orzechow i troche cynamonu. Pozdrawiam
AsiaBloem [2007-08-05 07:38:08]
Pycha, zamiast rabarbaru dałam wydrylowane wiśnie. Robiłam sok z wiśni i zostały mi owoce przesypane cukrem, reszta jak w przepisie. Polecam
Wiesia [2007-07-24 19:42:13]
Świetny placek na lato!!!-zniknął w ciągu 1 dnia. Świeżo upieczona ;) kucharki dla Was rada: nakłujcie widelcem ciasto, później posmaroujcie białkiem i posypcie pułką tartą....napewno nie będzie zakalca! Jeszcze raz polecam ten placek
Hania [2007-06-27 11:50:59]
a ja robie to ciasto z truskawkami a teaz a jagodami super tak samo pyszne i wszystko ok
aga25 [2007-06-26 10:32:11]
zrobiłam to ciasto :) rodzince bardzo smakowało, mi trochę mniej. ale jest proste i wg niektorych smaczne. mimo wszytsko polecam :)
jazda [2007-06-09 18:32:46]
CIASTO BARDZO SMACZNE,LATWE I SZYBKO SIE ROBI ,ZAMIAST RABARBARU DALAM TRUSKAWKI I TEZ WYSZLO SUPER!!!!!!
BEATA [2007-06-07 20:10:02]
Proszę spróbować, to ciasto na pewno uda się z truskawkami, albo można też dać trochę rabarbaru i trochę truskawek. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-06-06 15:18:54]
Jak myślicie czy te ciasto się uda z truskawkami ?
Jolka] [2007-06-06 14:46:45]
rewelka!ja zamiast rabarbaku dalam dzem jagodoy i wyszlo palce lizac,nie za slodkie nie za kwasne,wydrukowalam przepis i bede uzywac
Magda [2007-05-27 13:02:44]
Ciacho pycha ,goscie sie zachwycali.
malwina [2007-05-14 22:32:35]
Ciasto bardzo dobre,ale ja wczesniej pokrojony rabarbar sporo poslodzilam ipozostawilam na pare minut w osobnej misce aby wypuscil troche soku,poczym go odsaczylam, a spod ciasta wczesniej podpieklam poniewaz rabarbar puszcza wiele soku i nadole wychodzi mokry zakalec.
martyna [2007-05-11 22:28:10]
bardzo dobre ciasto :)))))))))))))
Jola [2007-05-09 18:59:33]
Proponuję użyć raczej kisielu lub 2 łyżek mąki ziemniaczanej.
Dorota [2007-05-07 16:10:28]
mysle ze zamiast bezy na ciescie wyjdzie mokry kozuszek przy takiej iloscicukru
maria [2007-05-06 18:52:51]
czy mozna kisiel zastapic galaretka
rata [2007-05-06 12:00:46]
przeciez pisze zeby dodac kisiel w proszku...czyli sypki
ania [2007-05-05 14:22:13]
ciasto pyszne dlapoczątkujacych łatwe ,dla smakoszy poezja dla podniebienia
regina [2006-09-06 22:10:11]
robiłam i piekłam dla dzieci kilka razy takie ciastko, ale zamiast pokrojonego surowego rabarbaru , rozgotowywałam go z cukrem i w takiej postaci wykładałam na ciasto - bardzo dobre
agucha [2006-08-24 19:43:45]
Witam bardzo serdecznie :) Zamiast kisielu można dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Dorota [2006-08-15 16:01:05]
Dzien Dobry. Dziekuje za przepis....ale poniewaz mieszkam za granica ( GB)... nie mamy tu kisielu. Czy ktos z Pan moze mi poradzic co moge wziasc zamiast kisielu? Z gory dziekuje za rade.....
Lorena Phillips [2006-08-15 15:29:11]
Nie umiem piec....gotowac oczywiscie super! Zawsze szukam latwych, ale smacznych przepisow na ciasta (przypomina mi sie dziecinstwo- jak mam piekla placek ze sliwkami). PYcha!!! Kolezanka dala mi rabarbar i przypadkowo "wpadlam" tutaj. Dzieki za pzrepis... mam nadzieje, ze mi sie uda:) Ide "probowac" mojego zakalca. Czy ktos wie jak sie robi ciasto sliwkowe z orzechami wloskimi? Bardzo bym chciala sprobowac je. Pozdrowionka.
Pani Halinka. [2006-08-14 16:22:54]
Wczoraj upiekłam. Przed włożeniem owoców podpiekłam spód ale i tak wydaje mi się, że jest niewielki zakalec. Ale co tam w smaku pycha.
Kaśka [2006-07-14 07:57:46]
Można zrobić roladę z rabarbarem rabarbar trzeba przesmażyć, dodać sypką galaretkę dobrze wymieszać i wystudzić. Upiec biszkopt z 5 jajek, gorący wyłożyć na wilgotną ściereczke i zwinąć go. Po godzinie rozwinąć biszkopt, posmarować wystygniętym rabarbarem i z powrotem zawinąć w ściereczkę.
Maria [2006-06-18 20:28:20]
Ciasto-REWELKA !!! :) bardzo polecam ! :))) robilam wczoraj i wyszlo super smaczne (jednak ja rabarbar podpieklam z cukrem). Pozdrawiam :)
Sylvii ;) [2006-06-03 19:37:16]
rabarbar surowy pieczony na kruchym cieście puszcza sok i wtedy ciasto na spodzie jest zakalcowate,dobrze jest po upieczeniu spodu,ostudzeniu posmarować białkiem.Rabarbar można też podsmażyć a póżniej odsączyć ta wiadomość jest dla Tomka.Wydaje mi się że kisiel musi być w proszku i dodaje się go w takiej postaci do ubitych białek a może żle zrozumiałam? bo któraś z pań go robiła z kompotu?
gabi [2006-05-30 18:39:56]
Witam!! Robilem te ciasto ale z innego przpisu. I zrobilem tak: 500g maki, 150g cukru pudru, 2 zołtka, 150g margaryny, 100g śmietany i aromat. Make przesialem na stolnice wraz z cukrem pudrem dodalem margaryne i to wszystko posiekalem nozem. Nastepnie dodalem 2 zołtka i 100g smietany. To wszystko dalej siekalem nozem gdy wszystkie skladniki ciasta juz sie prawie zmieszaly, odlozylem noz i zaczelem ugniatac rekoma, ale nie dlugo. Gdy ciasto bylo ugniecione wlozylem ciasto do lodowki na 30 min... 30 min pozniej przygotowalem blache wysmarowalem ja margaryna i opsypalem bulka tarta. Ciasto podzielilem na 2 czesci jedna czesc rozwalkowalem i wsadzilem do blach, a 2 odlozylem. Wsadzilem blache do piekarnika nagzanego do 200 stopni ciasto podpiekalem przez 10 min. Wystawilem blache na ciasto nalozylem pokrojony w kostke rabarbar i z drugiej czesci ciasta zrobilem paseczki, na ciescie z tych paseczkow zrobilem kratke i tak przygotowane ciasto wstawilem do piekarnika nagzanego do 200 stopni i pieklem 40 min. Po 40 min ciasto moim zdnaiem mi nie wyszlo spod ciasta wyszedl zakalcowaty a nie kruchy :( Nie wiem co zle zrobilem a wiec drogie panie powiedzcie co zlego zrobilem. Chodze do 2 klasy Technikum Zywienia, przepis na kruche ciasto wzielem ze swojej ksiarzki do przedmiotu. No to chyba na tyle bardzo bym chcial zeby mi ktos wytlumaczyl co zle zrobilem, bede tu codziennie zagladal... Za bledy przepraszam.
Tomek [2006-05-28 15:54:06]
dzis upiekłam to ciasto pyszne!!!
asia [2006-05-16 15:55:26]
Dopiero zabieram się za pieczenie a jeśli chodzi o kisiel to ma być sypki nie ugotowany rabarbar zaś świeży lub podsmażony trochę i odciśnięty (wtedy placek nie będzie taki mokry)pozdrawiam
benia [2006-05-10 10:55:15]
Mmm...delicje!Lepszych żeczy nie jadłam od lat! To jest coś co najbardziej lubię. Czy ma pani jeszcze jakieś przepisy.=) :)
Natalia [2006-05-06 12:12:07]
Tak, rabarbar można zastąpić dowolnymi owocami, np. śliwkami. Można je dodać w skórce lub bez niej, można je pokroić w kostkę lub układać połówkami. Możliwości jest wiele. Pozdrawiam i życzę udanych wypieków :)
Dorota [2005-08-25 10:21:44]
a czy zamiast rabarbaru mozna dodac sliwek?mam zamiar zrobic-komentarze sa wspaniale wiec nie chcialabym czegos popsuc Pozdro
Ela [2005-08-24 20:59:23]
piekłam juz dwa razy, raz z rabarbarem, a raz z gruszkami z kompotu pycha, pycha, pycha polecam wszystkim
daga [2005-07-11 13:45:42]
GRATULUJĘ PRZEPISU! CIASTO BARDZO SMACZNE! POLUBIŁAM RABARBAR! CHOĆ W PIEKARNIKU BYŁO WYŻSZE A POTEM NIECO OPADŁO TO I TAK NIC NIE SZKODZI REWELACJA !!!
MŁODA KUCHARKA [2005-07-04 11:22:48]
Rewelacja! Naprawde warto sprobowac, rodzinka zachwycona, do rabarbaru dodalam brzoskwinie,polecam
kasia [2005-06-24 13:44:15]
Ciasto rewelacja!Pierwszy raz pieklam jakiekolwiek ciasto i udalo sie, rodzinka zachwycona, skorzystalam z porad dodanych w komentarzachPOLECAM wszystkim
Ania [2005-06-23 22:06:17]
ciasto naprawde pyszne
ela [2005-06-12 19:54:49]
super ciasteczko ,polecam masz talent proszę o następne przepisy pozdrawiam ULA
ULA [2005-06-12 12:50:00]
zniklo w ciagu godziny ,jest rewelacyjne polecam wszystkim,mozna je robic z roznymi owocami i zawsze sie uda
asia [2005-06-12 11:30:25]
moje drugie w życiu ciasto... REWELACJA, ale z modyfikacjami; rabarbar posmażyłam, kisiel do pianki zrobilam z kompotu truskawkowo rabarbarowego a wszystko to na biszkopcie. Kuchnia to poezja...
Renia [2005-06-12 10:55:19]
W piatek piekłam je już drugi raz, jest naprawde pyszne.Smakuje wszystkim - nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
Dorota [2005-06-12 07:27:23]
pieklam dzis to ciasto-mialam male formy ,wiec podzielilam je na pół i jedno zrobiłam z truskawkami a drugie z rabarbarem-naprawde jest pyszne i proste-i tez podsmażyłam wczesniej rabarbar i podpiekłam spód!!!pycha!!
edi [2005-06-11 19:35:20]
Ciasto wspaniałe!!!!Zamiast rabarbaru dodałam uprażone jabłka wyśmienite ciasto!!!!Piana na wierzchu też się udała!!!!PYCHA
Katarzyna [2005-06-11 17:09:36]
Tak, zamiast rabarbaru można dodać dowolne owoce, np. truskawki, jabłka, czy gruszki.
Dorota [2005-06-10 19:50:18]
ciasto mam zamiar zrobić jutro, ale czy zamiast rabarbaru mogę dodać truskawki?
Kasia [2005-06-10 18:42:47]
Poprostu bomba!!!! wszystkim bardzo smakowało - jutro robie znowu ;-))
Kasia [2005-06-10 13:57:29]
Ciasto wspaniałe.Bardzo łatwe do wykonania.Warunek podstawowy - przesmażyć rabarbar z cukrem.Moja rodzinka była zachwycona.Pozdrawiam.
Fryga [2005-06-10 11:14:46]
Wyśmienity przepis i na czasie. Piekę go juz trzeci raz-pycha, pycha-polecam
Beacia [2005-06-10 09:08:22]
Właśnie wczoraj wypróbowałam ten przepis.Ciasto bardzo smaczne, kruche bardzo podobne do pleśniaka. Polecam bardzo łatwy do zrobienia nawet dla piekarskiego laika. Ja dodałam jasny kisiel morelowy i odrobinę kwaśnej śmietany do ciasta. Polecam.
Elżbieta [2005-06-10 08:03:58]
udało sie za pierwszym razem ale przesmażyłam rabarbar z cukrem waniliowym super
szprotawianka [2005-06-07 10:21:46]
Dorotko!ciasto wspaniałe,przepyszne i bardzo kruchutkie mniam mniam.Dzięki.
Rysia [2005-06-06 17:49:54]
wyśmienite, wypróbuj koniecznie!
TERESKA [2005-06-06 11:25:39]
ciacho jest super ! palce lizac ! dzieki za przepis ! POLECAM WSZYSTKIM !
tomiasz [2005-06-04 16:20:38]
REWELACJA! Bardzo proste i pyszne. Gdy pierwszy raz je upieklam, znikło bardzo szybko, za dwa dni piekłam znowu. Polecam
Aneta [2005-05-30 08:23:48]
ciasto wyszlo znakomite;za rada >kajeckaa< podsmazylam rabarbar na patelni z cukrem waniliowym-efekt koncowy palce lizac!!
bella [2005-05-26 13:48:47]
Tak, do ubitych białek z cukrem należy dodać sypki kisiel, a następnie dodać pokrojony rabarbar.
Dorota [2005-05-21 09:44:42]
mmm pycha! jeszcze gorące znikalo z blachy:) ale przepis zmodyfikowalam. najpeirw zapieklam kruche ciasto z obway przed zakalcem i podsmazylam na patelni rabarbar z cukrem waniliowym zeby nie byl taki surowy w ciescie. efekt byl zaskakujacy !:)
kajeckaa [2005-05-20 22:32:46]
czy sypki dodać kisiel
Dorota [2005-05-20 12:16:06]
CZY RABARBAR MA BYĆ SWIEŻY I CZY KISIEL UGOTOWAĆ CZY SYPKI WSYPAC DO MASY
RENATA [2005-05-17 13:44:08]
czy zamiast rabarbaru mozna dodac cos innego? np. mandarynki?
Majka [2004-11-28 04:10:37]
Robilam to ciasto.Jest bardzo dobre.Polecam.Super strona.
zosia [2004-06-05 19:41:32]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl