naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: kasienia
Dodano: 02.12.2006
Odsłon dziennie: 150

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
Masa mleczna:
½ szklanki mleka
¾ szklanki cukru
2 opakowania cukru waniliowego
25 dag margaryny
2 szklanki mleka w proszku ("pełnego")
Polewa:
15 dag czekolady mlecznej
około 6 łyżek mleka
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Smacznego.

W świąteczno-noworocznej promocji do rocznego abonamentu extra.smaczny.pl otrzymujesz gratis aż 6 miesięcy dostępu. Promocja trwa do 31 grudnia 2014.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6552 sprawdzonych przepisów i 1496 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 1,11 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Wystarczy je tylko zagotować, powodzenia :)
Dorota [2014-09-16 22:49:13]
Mleko ugotować na kajmak czy tylko zagotować [płynna konsystencja]
MAJA [2014-06-11 09:34:39]
Hmm... raczej nie, proszę wpisać w google "Mleko w proszku Mlekovita". Ja używam najczęściej takiego właśnie mleka, pozdrawiam :)
Dorota [2013-12-27 21:44:43]
mam głupiutkie pytanie - Mleko w proszku te dla dzieci?! mieszkam za granicą i niestety widziałam tylko takie.
Asia [2013-12-26 10:47:05]
Proszę bardzo i udanych kolejnych wypieków życzę :)
Dorota [2013-12-21 23:23:10]
Zrobiłam to ciasto na spotkanie mikołajkowe, myślałam że będzie klapa bo biszkopt wyszedł suchy - musiałam go skropić ponczem, i wyszło dość niskie, ponadto mimo ze lubię słodkie i dałam do masy mniej cukru to wyszło i tak dość słodkie, no i na koniec polewa była tak słodka ze na szczęście mi jej brakło i na drugą polowe ciasta dałam własnorobną czekoladową niskosłodzoną. Suma summarum wszystkim smakowało, a ja już wiem co zmodyfikować, tak że będę wracać do tego przepisu :)
Emiluszka [2013-12-10 09:34:21]
Bardzo slodka masa,ilość cukru chyba mocno przesadzona - ogólnie bardzo dobre i proste w wykonaniu)
Aneta [2013-11-15 21:50:56]
To cieszę się bardzo, że ciasto się udało i że smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2013-10-29 16:54:54]
Pyszne! Najlepsze na drugi dzień ;) zmniejszyłam ilość cukru w masie i jest idealny. polecam ;)
Kinga [2013-10-27 11:44:04]
hm..no cóż masa mi nie wyszła puszysta tylko lejąca konsystencja :( nie wiem co zrobiłam zle może chodzi o margarynę ? dałam 25 dag tak jak w przypisie czyli 1/4 ..prawidłowo?
paula [2013-08-20 13:37:46]
Fajny pomysł, zwłaszcza że niedługo będą już świeże truskawki - mniam! :)
Dorota [2013-06-04 22:23:22]
Ja do masy dodaję jeszcze mrożone truskawki. Ciasto wtedy nie jest takie słodkie, no i wychodzi Milky Way Truskawkowy. Pyszne!
Marlena [2013-05-22 11:31:21]
zaraz biorę się do roboty! oby się udało i smakowało chłopakowi :) PS. nie do końca wiem ile dać cukru do masy, czy obniżyć dawkę, tak jak proponowały poprzedniczki? oraz czy obniżyć dawkę mleka w proszku. Co myślicie?
jagoda [2013-05-02 17:40:37]
Nie, ale można tak zrobić, fajny pomysł - dziękuję :)
Dorota [2013-02-20 13:54:56]
a jakiś dżem nie idzie pod tą czekoladę ?!
Marzena [2013-02-20 12:48:47]
fajne przepsy
justyna [2013-02-14 22:52:28]
Gratuluję udanego wypieku i cieszę się, że to ciasto tak Wam zasmakowało. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2013-01-02 17:55:06]
mam 15 lat, zrobiłam ten placek pierwszy raz na urodziny taty, tak mu zasmakowało, że od tamtej pory robię go bardzo często ♥♥♥♥♥
Karla [2012-11-17 12:50:53]
Dziękuję :) Cieszę się, że się udał i również pozdrawiam :)
Dorota [2012-11-05 17:03:33]
Pyszniutki, wart grzechu. polecam.
Małgorzata.P. [2012-11-04 17:23:42]
Fajny pomysł, dziękuję - trzeba będzie wypróbować :)
Dorota [2012-10-29 19:56:41]
Ostatnio zamiast czekolady mlecznej wypróbowałam truskawkowa Alpen Gold i rzeczywiście ciasto smakowało jak truskawkowy milky way .Przepyszne ,polecam :)))
Sandi [2012-10-29 19:51:36]
Wow! To super, bardzo się cieszę, że ciasto tak Wam zasmakowało :) Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :)
Dorota [2012-10-17 13:26:52]
Pani Dorotko. Ujmę to tak.... Moje podniebienie przeżyło orgazm :) a moj mąz zjadł połowę formy i już prosi o nastepną na przyszły weekend. Ciasto kosmicznie przepyszne. Dziękuję i pozdrawiam :)
Kinia [2012-10-13 08:39:05]
:) Proszę bardzo, będę trzymać kciuki, aby ciasto się udało :)
Dorota [2012-10-12 13:47:36]
Z niecierpliwoscią czekałam na pani odpowiedz, pani Dorotko. Lecę po Kaśkę, bo reszte składników juz mam i za chwilkę biorę się do roboty :) Pozdrawiam i dam znać :)
Kinia [2012-10-12 11:25:41]
Tak, najlepsza będzie margaryna Kasia, powodzenia :)
Dorota [2012-10-12 09:41:02]
Jaka będzie najlepsza margaryna do tego? Kasia, czy moze jakaś inna?
Kinia [2012-10-12 08:33:00]
Cieszę się, że ciasto Wam smakuje :)
Dorota [2012-10-03 09:50:20]
Super przepis ,super ciasto, dałam trochę mniej cukru niż w przepisie i spód biszkoptu nasączyłam , polewę zrobiłam w/g własnego przepisu, palce lizać
Zuzia [2012-10-02 21:44:30]
Pieke te ciasto od bardzo dawna jest rewelacyjne tylko ja dodaje jeszcze wódki nie tak dosłownie ale skrapiam rozpołowione ciasto poprostu niebo w gębie.... tak robi również cała moja rodzina
Monika [2012-06-27 18:34:05]
ciasto smaczne,za duzo cukru w masie.Biszkopt upieklam z poltora porcji.
bena [2012-06-25 08:21:55]
pyyyyyyyyyyycha !!!! WYSZLO IDEALNIE ! robie dzisiaj drugi raz bo \"poszło\" w oka mgnieniu ;)
Jola [2012-06-13 11:25:34]
masa jest okropna, dałam mniej cukru niż w przepisie i tak jest za słodka, poza tym wyszła bardzo twarda, za dużo mleka w proszku na taką ilość mleka..
moni [2012-06-03 17:22:02]
Zeby ciesto wyrosło proponuje dodać tak z pół łyżeczki sody. Ja dodałam i wyrosło w sam raz i jest fajny puszysty biszkopt ;). Jutro spróbuje ciasta jak poleży z dzień i sie \"przegryzie \" ;). Pozdawiam
Zuza [2012-04-07 19:46:07]
Można go nasączyć, ale nie jest to konieczne - jak będzie stał przed krojeniem w lodówce około 24 godziny to nie trzeba. Pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-30 11:09:50]
mam pytanie -czy biszkopt trzeba nasączyć?
Izulka [2012-03-29 12:56:31]
Właśnie skończyłam robić ciasto, wyszło genialnie, pyszne!:) ja urozmaiciłam je o alkohol w masie i wiórki z białej czekolady na wierzchu, PYCHA! :D
Madika [2012-03-18 19:05:15]
PYCHOTA !!!
KATE [2012-03-16 20:54:58]
ale pycha
eliza lat 8 [2012-02-27 15:10:38]
Pierwsze ciasto jakie zrobiłam w życiu i wyszło BARDZO PYSZNE :).Tylko zrobiłam polewę z przepisu mamy: -do gotującej się wody (4 łyżki) wsypywać i mieszać cukier puder (3 łyżki) -po zdjęciu z kuchenki dosypać kakao (3 łyżeczki) nadal mieszać -gorące lać na ciasto -na wierzchu posypać cukiereczkamiPolecam, szybkie i proste (skoro mi wyszło).
Pam [2012-02-20 00:40:14]
To bardzo się cieszę z tego powodu, pozdrawiam całą rodzinkę i życzę kolejnych udanych wypieków :)
Dorota [2012-01-27 19:06:47]
Ciacho superowe wracam do twojego przepisu a robiłam je już kilka razy bardzo smakuje moim maluszkom i wracam do niego z przyjemnością:)
Basia [2012-01-27 17:28:43]
fajne
wiki0713 [2012-01-15 13:31:04]
drugi raz nie zrobię już tego ciasta. Dobrze,że biszkopt zrobiłam na malutkiej blasze to mozna go było normalnie przekroić- ale wyszło w środku trochę gliniaste. A masa obrzydliwie mdła....
Mada82 [2012-01-14 21:03:46]
Dziękuję bardzo za komentarz i za poradę. Cieszę się, że to ciasto tak zasmakowało rodzince. Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :)
Dorota [2012-01-05 12:56:47]
placek jest pyszny- zrobiłam go dwa dni pod rząd tak wszystkim smakował :) biszkopt urósł bardzo duży z tego przepisu, masa świetna tylko trzeba wolno dolewać mleko z cukrem bo się rozwarstwi. mleko w proszku najlepiej dostać w sklepach SPOŁEM :) Tam panie maja takie archaiczne wynalazki :D Z mlekiem dla dzieci nie próbowałam ale ono ma całkiem inny skład niż zwykłe mleko w proszku więc nie kombinowałabym z nim.
Wera [2012-01-05 12:24:45]
Nie robiłam jeszcze tej masy z mlekiem w proszku dla dzieci, więc nie wiem. Natomiast wiem, że już zapach tego mleka może być raczej niekorzystny dla ciasta, a smak to nie pamiętam... (ale może to też zależy od mleka). Może doradzi nam coś ktoś kto już robił? Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Dorota [2011-12-30 15:06:02]
czy może być mleko w proszku takie dla dzieci
malcia [2011-12-29 21:12:37]
Myślę, że można spróbować też z takim mlekiem, powodzenia :)
Dorota [2011-12-14 18:25:29]
czy może byc mleko w proszku odtłusczone instant mlekowity?
kasia [2011-12-14 13:35:08]
CO do utwarcia margaryny - ja zostawiam zawsze na kilka godzin Kasię w ciepłym miejscu. Wtedy robi się miekka i bez problemu ucieram ją z resztą składników drewanianą kulką do ucierania. Ciasto mi zawsze wychodzi dobre i szybko znika z blaszki :)
Miki [2011-11-19 10:38:54]
Najlepiej mikserem, powodzenia :)
Dorota [2011-11-15 13:37:06]
mam pytanko jak utrzec margarynę czym?
kasia [2011-11-10 09:09:31]
ciastko może być nie jest to rewelacja jak na tyle składników powinno być większe jesli chodzi o masę czy biszkopt.
Expert ;) [2011-10-20 19:33:55]
Dziękuję i cieszę się, że ciasto tak smakuje. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-20 14:32:53]
PYCHA,od wakacji robię już chyba piąty raz,zawsze wychodzi, ale raz masa jest gęstsza , a raz luźniejsza. I nie wiadomo od czego to zależy. Ale po odstaniu w lodówce zawsze jest pycha. Biszkopt nie wychodzi za wysoki, gdzies z 2 cm,ale to nie ma być hamburger-co to sie do buzi nie zmiesci;)a tak 1 cm ciasta,1cm masy i 1 cm ciasta to w sam raz. margaryna musi byc miekka,bo inczej faktycznie moga wyjsc grudy. A poza tym to ciasto mega proste,szybkie i do kawki doskonałe.
aga [2011-10-20 11:48:20]
paluszki lizac............. to ciacho jest pyszne
ona_33_ [2011-10-18 12:37:36]
ja dodałam mleko odłuszczone w proszku i dałam szklankę, wyszło super
ola [2011-10-16 16:49:05]
Pyszotka:)
Ania [2011-10-16 13:01:24]
pycha bardzo dobry ; )
;] [2011-08-17 16:11:35]
Milky way to to nie jest na pewno - robiłam wszystko według przepisu, ale ta masa była nie za dobra. Kiedy próbowałam pierwszy kawałek ciasta nie mogłam się zmusić żeby zjeść tę masę. Polewę posypałam rozdrobionym na tarce lionem w białej czekoladzie i wszystko, ale to wszystko, oprócz tej masy było pyszne. Żałuję, że nie zrobiłam innej.
Ally [2011-07-26 14:28:25]
nie najgorsze, ale z milky way nie ma nic wspólnego.
KASIA I ANIA [2011-06-02 18:24:15]
ciasto jest dobre nawet bardzo dobre tylko biszkopt musialam piec prawie 40 min
magda [2011-05-24 11:02:37]
niestety ciasto pieklam 30 minut a po sprawdzeniu wykalaczka okazalo sie nie dopieczone ,wstawilam ponownie ale czuje ze nie wyjdzie szkoda kasy na mleko w proszku 9,30 za opkowanie
Sisa [2011-05-17 13:55:29]
PYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYCCCCCHHHHHHHAAAAAAAAAA!
aga [2011-04-23 19:49:05]
Niestety .masa rozlazła .a chyba powinna byc twarda?
as [2011-04-22 16:26:32]
ekstra ciasto ale biszkopt polałam alkocholam
ela [2011-04-22 13:50:43]
jedno słowo\"słodki\";D
happier223 [2011-03-05 13:55:08]
To bardzo się cieszę, że to ciasto tak Wam zasmakowało i że się zawsze udaje. Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków :)
Dorota [2011-02-08 10:19:27]
robiłam go już trzeci raz i jest przepyszny :)
:) [2011-02-07 21:49:44]
biszkopt jak biszkopt zawsze jest dobry i wychodzi, za to krem niejednolity, z grutami, gdybym wlala cala zawartosc mleka z cukrem masa rozchodzilaby sie na wszystkie strony, nie polecam
Anka [2011-02-06 15:23:51]
Pyszne;)
Magda [2010-12-04 13:36:43]
Jak dla mnie zdecydowanie za słodkie. Pozdrawiam
Żaneta Irlandia [2010-11-27 17:24:32]
CIASTO DOBRE ALE ŻEBY BYŁO SUPER TO MASĘ ZROBIĆ Z PODWÓJNEGO KREMU:d
KAMIL [2010-11-14 18:47:30]
Ciasto jest genialne, ale bardzoooooooo słodkie, jednakże dzieciakom bardzo smakowało!!!!!!!!!!!! Polecam serdecznie, ja osobiście ten przepis wpisałam sobie do zeszytu :):):):)
jaa [2010-11-11 16:22:51]
biszkopt wyszedł baaardzo cienki.nasteonym razem zrobie biszkopt ze swojego przepisu. ale ogolnie ciasto dobre:)
natuss-91 [2010-09-05 08:24:12]
Ciasto pyszne i łatwe :-)
MadzialenA [2010-09-04 21:35:11]
Pychota!!! Może trochę za słodkie, ale bardzo smaczne. Pewnie jeszcze nie raz zrobię. ;)
aga [2010-08-31 15:43:07]
ciasto wyszło bardzo smaczne. polecam przepis
... [2010-08-05 11:56:56]
Ciasto pyszne! zrobiłam jedynie biszkopt ze swojego przepisu ( 5 jajek, szklanka cukru, 4 łyżki wody, szklanka mąki , łyżka proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao) polecam:)
beatka [2010-07-24 12:40:19]
te ciasto jest pyszne. przepis znalazłam gdzieś na internecie i jak raz zrobiłam to teraz muszę robić je częściej. brat sam pół ciasta potrafi zjeść. Polecam :)
Ewcia [2010-07-22 21:23:14]
ciasto jest pyszne po prostu rewelacja zrobiłam je dzisiaj na jutrzejsze urodzinki córeczki ale ja robiłam biszkopt z swojego przepisu i wyszedł wysoki a mase robiłam z 2 porcji i jest naprawde wysoki i pyszny masa wyszła mi bardzo puszysta.za ten przepis postawiam 6 dziekuje pozdrawiam wszystkie panie:)
Majka25 [2010-07-21 22:28:31]
zmieniam zdanie...ciasto po odstaniou w lodowce wyszlo pycha...zniknelo w 2 dni,a jest nas tylko 3 ;))
agnieszka .Szkocja [2010-07-21 15:28:53]
niestety ale to ciasto mi nie smakuje tak jak myslalam...ta masa nie jest smaczna a biszkopt jest gliniasty ;(( napewno drugi raz tego nie zrobie
agnieszka .Szkocja [2010-06-26 20:23:14]
wlasnie ciasto wyladowalo w lodowce...biszkopt mi nie urosl tak jak powinien...ja nasaczylam go capucino,a do masy dodalam mniej mleka w proszku i cukru,zamiast margaryny maslo-bo w UK margaryny sa doniczego...i do masy dodalam jeszcze serka mascarpone...wierzch polalam czekolada i posypalam platkami migdalowymi-ciekawa jestem jak bedzie smakowalo...mam nadzieje,ze bedzie dobre ;)
agnieszka .Szkocja [2010-06-26 18:57:10]
Mleko w proszku (w opakowaniu jest 1kg) łaciate. Ciasto pyszne, krem polecam również do tortów.
Angelika [2010-06-19 22:47:09]
Masy z takim mlekiem dla dzieci nie robiłam, więc nie wiem. Ale proszę spróbować zrobić masę np. z takim mlekiem - proszę zobaczyć na zdjęciu, podaję linka - http://www.mlekovita.com.pl/php_lang/obrazek/300/prod_170_300.jpg
Dorota [2010-05-27 15:58:15]
To jest takie mleko w proszku dla dzieci powyżej 1 roku życia?
DARGON96 [2010-05-20 16:26:36]
pychotka :)
misia74 [2010-05-17 11:39:48]
Śmietanką, zabielaczem do kawy lub kawą cappuccino.
Dorota [2010-05-03 18:23:52]
czym można zastąpić mleko w proszku?
ania [2010-05-01 11:03:18]
robiłam pierwszy raz ciasto i wydalo mi sie proste do zrobienia..no nie wyszlo mi za dobre nie wiem co zrobilam nie tak ale strasznie cienki placek:/ledwo co przekroilam na pol.. nie chcialo mi sie robic masy bo juz pozno i 5cio miesieczny synek nie pozwolil za dlugo go olewac wiec zrobilam blyskawiczny krem tortowy z gellwe no i jutro bede smakowac w calosci :)
renatka:) [2010-04-13 22:03:41]
Ciasto jest przeciętne , oczekiwałam czegoś smaczniejszego. Cóż, każdy z nas lubi coś innego , jednemu smakuje a drugiemu nie. Osobiście wolę "snicersa "
pionka [2010-04-06 13:21:52]
dziś zrobiłam to ciasto, i ciasto wyszło dobre, ale jest bardzo niskie, praktycznie nie można go przekroić na dwie części,. Jeśli ktoś się zdecyduje żeby go zrobić to polecam z dwóch porcji.
Ania [2010-04-01 15:13:17]
Mleko po ugotowaniu (1/2 szklanki) nie ma być gęste, ma być rzadkie, po prostu wyjdzie zwykłe posłodzone mleko. Należy je ostudzić i potem dodać do ucieranej masy. Powodzenia i Wesołych Świąt :)
Dorota [2010-04-01 11:43:03]
ale to mleko z cukrem po gotowaniu ma wyjść gęste czy to nie ma znaczenia bo dla mnie 1 i 2 minuty gotowania to mało chyba proszę o odpowiedż
sylla [2010-03-28 22:58:13]
Ciasto jest pyszne, chociaz moim zdaniem smakuje bardziej jak batonik ''kinder mleczna kanapka'' niż milky way. Nastepnym razem wykorzystam swoj przepis na biszkopt bo z tego przepisu wyszedł strasznie cienki i ciężko było go pokroić. Do masy nie mam zastrzeżeń - jak dla mnie jest super :)
Beata [2010-03-11 15:23:01]
zorbiłam ciacho - pychotka, do masy dodałam jak w komentarzu powyżej serek waniliowy, rewelka !
soniek [2010-03-09 18:04:57]
w ciągu tygodnia ciasto piekłam trzy razy, więc to już mówi samo za siebie. :) znika w ciągu jednego dnia
Klaudynka [2010-02-22 20:27:08]
Ciasto wcale nie przypomina batonika. krem mdły. za bardzo czuć mleko w proszku.Moja ocena to 3
a. [2010-02-08 16:07:50]
Robię je od niedawna.Wszystkim bardzo smakuje i mówią,że wiedzą we mnie talent kulinarny,bo robię ciasta od dwóch lat,a mam dopiero 13:)Pozdrawiam wszystkich:)
martynka55 [2010-02-05 15:59:51]
to najlepsze ciasto jakie jadlam :) ja nie dodaje cukru waniliowego :) jest wtedy bardziej podobne do batonika :) super polecam i dzieki za przepis
marta z olsztyna [2010-01-29 18:54:29]
Jak dla mnie to za mdłe,w masie czuć margarynę jadłam lepsze ciasta!
hanusia [2010-01-17 21:01:03]
Masa wyszła w porządku ciasto też ale smak nie za bardzo,jestem wymagająca jeśli chodzi o ciasta a Milky Way nie spełnił moich oczekiwań szukam wciąż czegoś nowego
ania [2010-01-17 20:50:17]
Dzisiaj upiekłam. Strasznie mdłe. Masa nie rewelacyjna.
dorcia [2010-01-08 13:17:14]
ciasto przełożyłam dodatkowo dżemem z czarnej porzeczki pycha nie za słodkie
zocha [2009-12-31 19:31:57]
Dla mnie rewealcja pieke je od kilku lat na urodziny córki....a dzis znowu je zrobie na urodziny mojej drogiej córeczki :-) Ciasto na drogi dzień nie jest juz takie słodkie......tylko niestety zadko kiedy zostaje na drógi dzień. Musze wypróbowac kiedyś z cappucino.
agnieszka [2009-12-31 15:43:09]
Do masy mlecznej dodaje tylko 1/2 szkl. cukru i 1 cukier waniliowy oraz serek homogenizowany waniliowy (już pod koniec ucierania z margaryną) - REWELACJA - masa jest jeszcze bardziej puszysta. Ciasto genialne, smakuje wyśmienicie!!!
renata [2009-11-16 11:01:58]
Ciasto bardzo dobre ale masa trochę za słodka.
Ada [2009-11-07 20:41:17]
ja z siostrą raz je zrobiłyśmy to mojej mamie i innym zasmakowało. Proponuję jednak wziąc czekoladę orzechową na polewę i nie gotowac jej, tylko rozpuścic na parze, czyli zagotowac wodę w garnku połozyc na ten garnek drugi bez wody i włożyc czekoladę. Ciasto smaczne bardzo i nie jest jak dla mnie mdłe. Moja rodzina bardzo go chce spróbowac i za dwa dni właśnie upiekę je ponownie ;)
Karolina [2009-10-30 21:10:51]
Ciasto naprawdę super wyszło za pierwszym razem tylko zapomniałam kakaa,ale i tak było pyszne.SUPER PRZEPISSS
wiolka23 [2009-10-30 14:17:57]
Ciasto mdłe, bez rewelacji. O wiele smacznej smakuje sam biszkopt. Masa - bleee - sam tłuszcz. Gorsze od tortów.
Ewa [2009-10-25 14:58:12]
Krem jest pyszny, trochę za słodki choć dodałam tylko cukier waniliowy.. Ale ogólnie ciasto jest błyskawiczne i pychotka:) polecam :)
marla [2009-10-22 20:13:15]
zrobiłam je dzisiaj ciasto bardzo dobre tylko dodajcie mniej cukru.Konsystencja masy ok dosyc gesta:) na wierz oprocz czekolady dodalam orzechy wloskie i wiorki kokosowe smacznego:)pozdrawiam
ANIA26 [2009-09-30 11:12:35]
Pyszne ciasto, zrobiłam je raz na urodziny i teraz nie ma urodzin bez milky way.
ewa [2009-09-22 10:42:45]
masa za rzadka - nic specjalnego
krysia [2009-08-29 11:11:45]
Być może jajka się nie ubiły jak należy tzn. w masie było czuć grudki cukru i masa była płynna, a nie sztywna. Może ciasto było włożone do zimnego piekarnika, albo za niska była temperatura w jakiej piekł się biszkopt...
Dorota [2009-08-11 17:41:35]
Wyglądało zachęcająco,zrobiłam je i ... bez rewelacji, jak dla mnie, zbyt mdłe. jedna część placka posmarowałam zurawiną w słoiczku i to zdecydowanie poprawiło smak:/
Agata [2009-08-10 14:09:01]
Ciasto mi nie wyrosło i nie było co przecinać co zle zrobiłam ?
sylwia [2009-07-24 19:13:06]
Dziś zrobiłam to ciasto :) Jest przepyszne! Mniam mniam :*** Polecam jak najbardziej! :) Nie długo jest wesele mojego syna więc upieke mu to ciasto:)
Ewa [2009-07-08 20:49:59]
Ciasto łatwe i bardzo pyszne.Polecam.;)
Kacia [2009-07-07 22:31:09]
Ciasto rewelacyjne. dodałam po połowie mleka w proszku i capucino i wyszło super, biszkopt idealny gruby i mięciutki:)
Kasia [2009-06-06 09:41:47]
Nie mpiekłam,ale jadłam jest pyszne.To ciasto ,które ja jadłam na wierzchu miało bitą śmietanę+1 fix do bitej śmietany i dopiero wtedy polane polewą czekoladową.Jest rewelacyjne.Mam zamiar sama zrobić i dlatego szukałam przepisu w internecie.
Zosia [2009-06-05 16:29:09]
Chwilkę, 1-2 minuty.
Dorota [2009-05-28 17:48:30]
mleko z cukrami ile ma się gotować??????
agusia [2009-05-28 14:08:28]
Ja również zamiast mleka w proszku dodałam capuchino czekoladowe i poza tym ugotowany budyń waniliowy. Ciasto posypałam wiórkami kokosowymi. Niebo w gębie!!!!
Angelot [2009-05-28 13:43:37]
rzeczywiscie pyszne , polecam ;) latwe w zrobieniu i dość szybkie
smakoszka ;> [2009-05-27 17:17:07]
Pyszne, choć nie przypomina mi w smaku milky Way'a, ale co tam, i tak zjedzoone w 1 dzień ;) Ja polewę zrobiłam swoją, tradycyjną, no i oczywiście o połowa mniej cukru. ;) Polecam. Podam może przy okazji przepis na banalną i jakże prostą polewę czekoladową: 2 łyżki mleka + 2 pełne łyżki margaryny + 2 łyżki kakao rozpuszczamy ale nie gotujemy. Dodajemy 2 łyżki cukru (można oczywiście więcej, ale ja wolę mniej słodką) i zagotowujemy. Pycha ;)
Patu:*:) [2009-05-16 17:30:51]
Dla mnie to ciasto to rewelacja i nie prawda że w kremie jest za dużo cukru a mleka w proszku nie da sie zastąpić jakaś kawą cappucino..chociaz ja zrobiłam je na cieście półkruchym a nie na biszkopcie i teraz nie nadąże je piec moim dzieciaczkom..
ela [2009-04-01 22:29:57]
Ciasto jest pyszne.tylko dodałam mniej cukru,a gdy piekłam drugi raz zamieniłam mleko w proszku na kawę cappucino waniliowe.Wyszło super!!!!
Agnieszka K [2009-03-30 13:23:13]
ciasto pyszne,wlasnie za chwile robie drugie,ale tym razem dodam troche wiecej mleka,do masy,bo jest troche gesta i pod mase dzem wisniowy,pycha :)))
aneta [2009-03-16 10:01:16]
robiłam :D bardzo smaczne ;) polecam
ilonka [2009-03-14 22:35:18]
Faktycznie... SMACZNY! :) W dodatku prosty do zrobienia. Ale fakt- redukcja cukru obowiązkowa! Robiąc ciasto po raz pierwszy dodałam 1/4 szkl. cukru, ale sądze że obyłoby się bez, sam cukier waniliowy w zupełności by wystarczył.
K... [2009-03-03 15:42:24]
Patrycja jeśli chcesz zastąpić mleko w proszku czymś innym to znajdz sobie przepis na inne ciasto! pisze mleko w proszku i już
Basienka12 [2009-03-03 12:00:27]
To jest niebo w gębie poprostu pycha
ewa [2009-02-28 23:08:59]
Zrobiłam ciasto ze 2 godz temu.Nie mogliśmy się doczekać i właśnie jemy :) Jest superr dobre niebo w gębie.Nie rozumiem jak piszecie że krem za gęsty mi wyszedł super.Margaryna Kasia zmiksowana na puch i reszta tak jak w przepisie.Superrr mniam mniam
Basienka12 [2009-02-27 20:26:32]
mam pytanie czy w tym mily way musze dac mleko w proszku? moge to czyms innym zastapic?????
Patrycja ( 27.02.2009) [2009-02-27 20:20:01]
Jak masa wyszła za gęsta to następnym razem najlepiej jest dodać mniej mleka w proszku. Powodzenia ;)
Dorota [2009-02-03 14:27:20]
WŁAŚNIE SKOŃCZYŁAM ROBIĆ TEN PLACUSZEK ALE JESZCZE NIE PRÓBOWAŁAM , PO LIŹNIĘCIU KREMU STWIERDZAM ZE NA PEWNO BĘDZIE PYSZNY... SŁODKI I PYSZNY!!!
EWA [2009-01-29 14:41:28]
obojętnie jakie mleko byle w proszku . może być to granulowane.
dudek [2009-01-18 11:10:04]
robiłam dzisiaj te ciasto i po prostu rewelacja .PYCHOTKA
Joanna [2009-01-17 21:38:53]
ciasto pycha:))))))))ale bardzo smaczne i szybko znika:)
Martyna2509 [2009-01-16 10:55:12]
Pomuszcie! Zrobiłam to ciasto raz, wszystko dodałam jak w przepisie ale masa wyszla za gęsta. Dlaczego? Aż sie kruszyło całe ciasto. Chcem zrobić drugą próbę, bo w smaku było pyszne....może tego mleka w proszku trochę mniej dodać?
kasia [2008-12-23 17:09:26]
Np. Mlekovita http://www.mlekovita.com.pl/php/jpg/prod_171.jpg
Dorota [2008-12-18 21:47:03]
bardzo pyszne jadlam i polecam;) najlepsza jest masa
ilonka [2008-12-18 17:12:53]
Jakiej firmy użyć mleka w proszku??
karolina22 [2008-12-18 00:14:29]
Ja również często robie to ciasto - po prostu jest przepyszne. Natomiast ja dodaję do masy troszke cytryny - ona dodaje masie aromatu, no i nie jest aż tak słodki. NA wierzch, czyli na czekoladę posypuje jeszcze pokrojone orzechy. Rarytasssssss.
Rena [2008-12-13 12:50:23]
To ciasto jest genialne!!!!! Wygrałam dzięki niemu zakład z koleżanką, która twierdziła, że nie umiem upiec pysznego placuszka :) WYGRAŁAM, a ciasto zjadłyśmy we dwie - w dwa dni!!! Cudo! Dzięki wielkie za ten przepis!!!
chyna [2008-12-10 13:23:01]
SUPER CIASTO:)POLECAM
ZANETA1977 [2008-12-05 12:06:35]
Ciasto pyszne, łatwe do zrobienia i niestety ma jedną "wadę" - za szybko znika.
basiak [2008-11-22 22:01:20]
Prawdziwy Milky Way-pyszny i słodki;) Polecam !
monia 17 [2008-11-03 18:53:08]
Super ciacho .Proste do wykonania a ile przyjemności w smakowaniu.:)
Folof [2008-10-14 14:53:59]
ciasto jest pyszne!!!!!!
estera [2008-10-07 10:42:31]
ciastoo jest pyyyyyszne :D mmmm normalnie paluszki lizac ;) bardzo polecam i pozdrawiam
Anitka ;) [2008-10-02 15:55:27]
Ten krem nie jest podobny smakiem do kremu w-z. Można więc go śmiało zrobić. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2008-09-30 20:20:31]
jak smakuje ten krem? jest smakiem podobny do tego z w-z? bo ogólnie swietnie wygląda ale ja nie lubię kremu z w-z i nie wiem czy zrobic.
monia [2008-09-25 16:42:02]
Ciacho przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Znika w mgnieniu oka.
Aga [2008-08-02 22:06:04]
ciasto jest pyszne a zwlaszcza dla mnie bo jestem lakomczuchem ha ha ha
marta [2008-07-30 16:14:27]
ciasto przepyszne!!ja na krem położyłam truskawki ,pycha!!!polecam.
ewa [2008-07-11 21:58:56]
Masa dobra.. trochę słodka.. ale dobra:) Ale za to biszkopt straszny... Wyszedł za niski.... w ogóle nie da się go przekroić na dwie części... Ogólnie.. może być... ale jadłam lepsze ciasta.
Monika [2008-06-23 14:12:56]
CIASTO REWELACJA!!!!!!!!!!!! przepyszne
anek [2008-06-20 19:38:16]
Myślałam, że to ciacho mi nie wyjdzie bo to jest może mój 3 placek w życiu bo na codzień nie piekę bo chodzę do szkoły, ale jednak wszystko poszło jak powinno i placek jaest przepyszny! naprawdę POLECAM!
Patrycja [2008-06-12 10:57:51]
Super słodkie , pyszne , prosty przepis , polecam wszystkim którzy kochają słodkie ciasta :)
robert [2008-05-18 20:02:39]
Jest pyszny!! I nie wymaga dużo pracy:)) U mnie wszystkim smakował:)!!!!!!! Mmmm...a to on:http://img241.imageshack.us/my.php?image=cc003vo2.jpg
TaKaLa [2008-05-18 10:52:09]
upieklam go bratu na imieniny.... pierwszy raz widzialam taka reakcje;D co chwile siegal po nastepny kawalek, byl zachwycony!!!!!! CIASTO REWELACJA!!!!!!!
Maja [2008-05-14 08:25:09]
ciasto jest rewelacyjne robilam juz wiele razy zawszr jest super
jadzia [2008-05-03 23:06:28]
Rewelacja!!!!! Jak komuś nie smakuje albo nie wychodzi to polecam gotowe wypieki 6+
betunia [2008-04-04 10:40:30]
Byle co słodkie i nijakie. lepiej to ciasto przelożyć bitą śmietaną i będzie W-Z extra, a takie to szkoda nawet roboty.
Dyda [2008-03-29 11:27:16]
jest po prostu pychotka
agnes [2008-03-14 21:08:00]
pyyyszne ciasto:):) u mnie wszystkim smakowało ;D
Magda [2008-03-08 23:59:14]
jest ekstra cała moja rodzina "zabija" sie o przepis!!!
Korkolincia [2008-03-08 11:23:36]
Masa zdecydowanie za słodka.Pozdrawiam
* [2008-03-05 13:44:13]
Nie. Zwykłe mleko należy zagotować z cukrem i cukrem waniliowym - ostudzić. Później margarynę utrzeć na puszystą masę, i dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
Dorota [2008-02-13 22:54:40]
Mleko w proszku ma być rozpuszczone w mleku???
S. [2008-02-11 15:31:55]
Mleko w proszku można kupić w każdym dobrze wyposażonym sklepie spożywczym. Można też go szukać w Tesco lub Realu.
Dorota [2008-02-06 21:47:32]
ciasto wyszło pyszne :) dziękuję za przepis i pozdrawiam
Marta [2008-02-05 14:59:38]
mam pytanie gdzie mozna dostac takie mleko w proszku, mieszkam w n8ie tak malej mieescinie, a tu nie ma takiego mleka, albo nie szukam tam gdzie trzeba.a moze mozna je zastapic czyms?
andzia bełch [2008-02-03 14:49:04]
Ciasto jest pyszne fakt ale moim zdaniem zamiast 3/4 cukru polecam pół szklanki cukru jest o niebo lepsze i nie jest tak słodkie i mdłe.
Agnieszka [2008-01-31 22:53:03]
pyyszny :)
Kasia [2008-01-26 17:52:47]
jest wsaniale !!! kto lubi ciast domowej roboty pokocha to ciasto tak jak ja...
joanna [2007-12-29 13:00:40]
Oki, to powodzenia, będę trzymać kciuki ;)
Dorota [2007-11-17 09:05:05]
oki dzieki welie dortko spróbuje dzisiaj zrobic jeszcze az ta mase bede robił tak jak y mi napisłąs buska
smakosz [2007-11-17 08:44:24]
Ja też robiłam ten krem ze zwykłą margaryną i wszystko wyszło dobrze. Powodem tego, że masa się zwarzyła mogło być to, że margaryna była za twarda, tzn. nie miała temperatury pokojowej lub była za krótko ucierana. Margaryna powinna być utarta na puszystą masę - powinna być gładka, a później powoli należy dodawać ostudzone mleko i dalej ucierać. Zwarzoną masę można uratować np. dodając do nie troszkę wrzącej wody i długo ucierać, aż masa się połączy. Powodzenia ;)
Dorota [2007-11-16 23:53:19]
gdy robiłem mase idodałem mleko do margaryny to wszystko mi sie zwazyło.... miałm margaryne zwykła prosze o pmoc
smakosz [2007-11-16 23:00:17]
polecam (jedno male "ale"-za duzo mleka w proszku)
x [2007-11-15 18:51:17]
ciasto pyszne, słodkie. ale syte/ bardziej podchodzi smakiem do kinder delice..
lala [2007-11-13 09:02:16]
mniammm!!!!!pycha!!!!!
jablonex [2007-10-31 17:10:45]
bardzo smaczne ciasto. proste w wykonaniu. bylo to 1 ciasto jakie sama zrobilam :P polecilabym tylko do masy dac mniej cukru aby ciasto nie bylo zbyt slodkie :)
madzia [2007-10-28 15:48:50]
wysmienite ciasto niebo w gebie
paula [2007-10-14 12:04:26]
ciacho super!!!!!!!!!!!!
Pati [2007-09-24 18:45:36]
Bardzo pyszniutkie ciasto,co prawda kaloryczne ale naprawde pyszne!!!!!:-)Zdecydowanie polecam
Kasia [2007-09-14 20:26:59]
balam sie zrobic to ciasto po tych róznych kometarzach ale powiem ze naparwde pyszne na 6 z plusem tak dobrego cista dawno nie jadlam i bardzo proste w zrobieniu tylko trezba dac dobra margaryne zeby nie bylo za rzadkie
agusha [2007-09-05 21:39:09]
Ciasto rewelacja,wszyscy domownicy zachwyceni,pychtka;)))
agnieszka [2007-09-05 21:17:19]
Ciasto pycha. Jest bardzo proste. :) polecam gorąco!!! :D
Iza [2007-08-19 21:47:19]
Placek jest przepyszny, tylko ja daję jeden cukier waniliowy do kremu. Polecam
Monika [2007-07-19 18:47:48]
rewelacja!!!Cała rodzina sie zajada tym ciachem:D A do tego tak proste w pieczeniu:)
smakoszka [2007-07-19 01:31:11]
Dla mnie żadna rewelacja, smakuje jak murzynek z bitą śmietaną.
Ewita [2007-07-08 13:09:18]
Rewelka pycha i brak mi słów zrobiłam dokładnie według przepisu nic nie trzeba kombinować poprostu pycha polecam
JUSTA [2007-07-08 12:53:57]
dzisiaj upieczone i dzisiaj zjedzone ale ogólnie bylo bardzo pyszne
anka [2007-07-03 20:45:27]
Super polecam wszystkim
a.m [2007-06-30 13:03:47]
mam 15 lat i piekłyśmy to ciasto razem z koleżanką... Biszkopt troszke cienki wyszedł, ale ogółem ciasto wyśmienite:D polecam:)
lEnTiLkA=) [2007-06-27 13:59:07]
ten biszkopt mi nie wyszedł jakis za cienki a reszta spoko
dzilla [2007-06-27 08:29:59]
Ja zamiast ciemnego ciasta piekę do tej masy biszkopt z suchym makiem. Wygląda ciekawie, a smakuje jak w opiniach Robie je już długo i zawsze jest pyszne
Ewa [2007-06-20 09:43:33]
Super ciasto!!! Gorąco polecam, coś innego z pewnością zaskoczy wszystkich!!!
AgA [2007-06-13 21:30:41]
zrobiłam go niedawno, oczywiście nie dodałam cukru do masy tak jak inni. Mi bardzo smakowało, rodzince...hmm mówili że dobre i szybko znikło ,ale u mnie tak zawsze , więc od nich nie dowiem sie czy naprawde im smakowało. W każdym razie, moim zdaniem ciasto jest pyszne :)
rotate [2007-06-13 18:51:10]
Ciasto bardzo dobre, ale: nie dodałam wogóle cukru do masy (tylko 2 waniliowe), a mleko nieopatrznie kupiłam odtłuszczone. Nie wyszło ani trochę za słodkie, jest wręcz idealne:) Polecam!!!! I dziękuję za przepis!
wercia [2007-05-23 11:16:16]
Jeśli mi jakieś ciasto smakuje to musi być naprawdę dobre, a to ciasto jest najlepsze jakie jadłam w swoim długim życiu, CIASTO PYCHOTA lubiane przez wszystkich!
Daria [2007-05-22 18:41:34]
Muszę jednak przyznać, że na drugi dzień było o niebo lepsze...A może zna ktoś przepis na jakiś inny krem do tego samego biszkoptu?
Asia G. [2007-05-22 00:00:52]
Zrobiłam wczoraj to ciastko. Troszkę mdławe.. brakuje może jakiś powideł, dżemu.. Czekam na opinię reszty domowników. Poza tym w porządku. Łatwe do zrobienia. Cukru też dodałam o połowę mniej niż w przepisie. Na polewę zamiast rozpuszczonej czekolady z mlekiem polecam tradycyjną: kakao, masło, cukier.
Asia G. [2007-05-20 12:15:29]
Bardzo pyszny, bardzo mi smakował, polecam!
Kasia [2007-05-18 17:55:07]
Na wstępie zaznaczę, że jestem maksymalnie początkująca w pieczeniu - upiekłam w życiu zaledwie 3 placki o niewielkim stopniu trudności. To mój czwarty wypiek i wyszedł fantastycznie:) Oczywiście do masy nie dodałam cukru, tak jak internauci radzili w komentarzach, zostawiłam z samym waniliowym. Cud miód:P
weronika [2007-05-18 15:31:07]
ciasto wyszło mi rewelacyjne - bardzo pyszne rodzina zachwycona
Kasia F. [2007-05-16 21:14:46]
bardzo dobre ciasto
marzena [2007-05-13 15:27:49]
ciasto jest naprawdę pyszne, ale mi nie wychodzi - robiłam dwa razy i za każdym razem masa się zważyła - obawiam się że trzeci raz juz nie spróbuje robic, a jeść będę musiała tylko u teściowej :) pozdrawiam
Lena [2007-05-10 20:55:38]
ciasto jest za słodkie, mdłe ,robione według przepisu nie wyszło:masa kremowa rzadka ,biszkopt twardy:ogólnie ciasto niezbyt dobre,ale i tak poszło
elarom [2007-05-10 12:12:30]
Ciasto jest bardzo smaczne :) Ja dodałam tylko 1/2 szklanki cukru, no i 2 banany pokroiłam w kostkę i dodałam do masy :) Smakuje całej rodzince :)
Gosia89 [2007-05-07 15:37:57]
ciasto jest pychotka, smaczne, lekkie i łatwe do wykonania (choć miałam obawy o ten krem, ale udało się) - rewelacja
Justyna [2007-05-07 09:01:29]
Ciasto jest pychotka , robiłam już parę razy ..Znika jak woda.. Cała rodzina uwielbia..
Bożena [2007-05-05 19:53:57]
Ciekawy pomysł z tymi delicjami, można spróbować jak najbardziej - na pewno ciasto będzie świetnie smakowało. Powodzenia ;)
Dorota [2007-05-03 13:41:02]
Upiekłam to ciasto i wszystkim smakowało po prostu pychotka
justi [2007-05-02 12:10:25]
Własnie upiekłam. Jest łatwe do zrobienia. Ciasto dobre, jednak troche za słodka masa i faktycznie czuć mleko w proszku. Nastepnym razem dam mniej cukru a więcej wódki. Mężowi smakuje wiec jest ok. Choć ja jadałam lepsze ciasta.
magda [2007-05-01 16:12:47]
PYSZNE CIASTO . NIE JEST WCALE MDŁE , CZY RZADKIE.JEST SUPER.WSZYSTKIM SMAKUJE ! =)
PATRYCJA [2007-04-28 15:32:57]
Ciasto jest przepyszne polecam wszystkim.
karin [2007-04-27 22:46:36]
te ciasto jest naprawde bardzo dobre.Zrobilam je na swoja 18 wszyscy byli zachwyceni,do dzisiaj dostaje prosby zeby dac przepis:)naprawde polecam:)
Kamila [2007-04-27 22:33:27]
A gdyby tak na spód dolnego biszkopta poukładać delicje nasączone w alkoholu??
ata [2007-04-27 20:56:17]
Ciasteczko mniamsiu:) Ostatnio wszyscy chca zebym im je piekla na wszystkie uroczystosci:) mniam mniam! Polecam nie tylko dla dzieci ale dorosli je po prostu uwielbiaja:D
izus:) [2007-04-27 20:12:16]
dobre ciacho,dzieciaki je polubily wiec mysle ze niebawem zagonia mnie do pieczenia ha..ha..ha
mamuska [2007-04-27 12:53:06]
ciasto pycha
gosia [2007-04-25 20:03:56]
Niedobre ciasto. Mdłe, takie nijakie i za słodkie. Brakuje tego czegoś, co ma np. karpatka.
MARIA P. [2007-04-22 22:49:59]
W tym przepisie mleko w proszku musi być, niestety nie da się tego składnika zastąpić innym. Proszę zrobić to ciasto innym razem. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-04-21 22:14:46]
jest sobota wieczor:( nigdzie nie moge znalezc mleka w proszku:| da sie zamienic skladniki jakos????
anus [2007-04-21 20:12:36]
Pyyyyycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasia [2007-04-21 18:46:34]
ciasto bardzo smaczne,wszystkim smakowało.
basia [2007-04-21 12:09:03]
robiłam to ciacho dobre tylko trochę masa jest za rzadka
anna [2007-04-18 13:03:31]
Ciasto super.Przepis dołączyłam do swoich ulubionych.
lusiam11 [2007-04-16 19:26:31]
Dziękuje za ten przepis pyszne,i jeszcze raz pyszne
Gienka [2007-04-15 17:49:25]
mniem mniam ciasto pyszne poprostu palce lizac
pati [2007-04-14 15:38:22]
Ciasto bardzo smaczne, choć proponuję dać mniej cukru wtedy jest rewelacyjne!
Ania [2007-04-12 10:39:54]
Z tego przepisu wyjdą 24 porcje takie jak na zdjęciu powyżej ;)
Dorota [2007-04-10 14:37:56]
ciasto wspaniałe polecam wszystkim zawsze się udaje
olenka [2007-04-07 14:51:04]
Wspaniały przepis ale proponuję do masy dodać trochę spirytusu. palce lizać.
es [2007-04-07 14:20:17]
witam!!!Sam przepis na biszkopt jest fajny!!!Ale masa nie specjalna,smak jak mleczko w proszku i margryna
felix [2007-04-07 00:26:53]
REWELKA!!!!PROSTY DO ZROBIENIA!!!!A JAK SMAKUJE!!!PO PROSTU PYCHOTA!!!!POLECAM GORACO!!!!:)
Marzena [2007-04-06 16:49:52]
pytanko : na ile porcji jest ten przepis??? Proszę o szybką odpowiedż
Kuchareczka [2007-04-05 21:51:20]
lepszego ciasta nie ma!!!!!:) polecam ,jak najbardziej
hj [2007-04-05 21:20:58]
Robiłam ciasto według zamieszczonego tutaj przepisu juz 2 razy, na święta zamierzam zrobić 3 raz! Nie ma rady, jak wszyscy sie tego domagają ;] Milky Wasy to naprawdę jedno z najlepszych ciast, jakie kiedykolwiek jadłam :)
Marguerite [2007-04-05 11:01:54]
Ciasto bardzo dobre,łatwe i szybkie w wykonaniu.Trochę za słodkie. Beata
beata n. [2007-04-05 09:14:08]
Ciasto palce lizać po prostu great
Sylwus [2007-04-04 18:33:54]
nie przepadam za ciastami ale to jest naprawde pyszne i proste w robieniu polecam
minia [2007-04-03 14:34:58]
Mi nie smakowało to ciasto, masa beznadziejna. Nie rozumiem czym się tu zachwycać. Niestety j nabrałam się na te pochlebne komentarze
Kasia [2007-04-03 12:35:22]
robiłam to ciacho jest naprawde pyszniutkie warto zrobić
Ania [2007-04-01 13:51:16]
Pyszne ;)) Uwielbiam robicto ciasto ;) jest łatwe i pyszne ;D
Ewa [2007-03-31 18:08:42]
jest pyszne moje dzieci się nim zajadały.pozdrawiam
aga [2007-03-30 20:47:10]
ciasto przepyszne! jak prawdziwy batonik:) wszyscy sie zajadali az im sie uszy trzęsły
natka [2007-03-30 19:51:26]
ciasto nawet dobre, ale masa stanowczo za slodka.... biszkopt wyszeld wspanialy :D tylko z ta masa cos nie tak.. musialam dodac wiecej mleka w proszku, zeby zgestniala.
ewa [2007-03-30 14:58:08]
A na pewno mleko w PROSZKU, a nie takie zwykłe z kartonu było dodane do masy? Bo to raczej niemożliwe żeby po dodaniu 2 szklanek mleka w proszku (składnika zagęszczającego), wyszła tak rzadka masa ;/ Teraz, aby uratować tę masę można dodać do niej wiórki kokosowe i wymieszać. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-28 20:15:44]
HEJ DLACZEGO MI TA MASA WYSZŁÓA BARDZO ZADKA ZROBIŁAM WSYZTSKO TAK JAK W PRZEPISIE DODAŁAM TYLKO ZAMIAST 3/4 1/2 CUKRU A MASA TAK SIE LEJE ZE NIE MAM JEJ JAK NALAC NA BISZKOPT :( NIE UDAŁO SIE ODPISZ DLACZEGO
OLA Z BYTOMIA [2007-03-28 19:23:26]
Tak, to ciasto jest na dużą tradycyjną blachę (o wymiarach ok. 25 na 36 cm).
Dorota [2007-03-27 14:51:50]
ciasto pycha, tylko ciut za słodki krem - ja daję 1/2 szkl. cukru
eliza [2007-03-27 10:10:29]
ciasto pyszne mniam mnaim tylko troszkę masa jest za słodka nastepnym razem dodam troche mniej cukru.jednym słowem PALACE LIZAĆ
AGNIESZKA [2007-03-25 15:16:17]
Ciasto jest bardzo smaczne!!!!!! Polecam
Wiola [2007-03-25 13:29:18]
To ciastowychodzi na duza blache?
asia [2007-03-24 19:39:18]
zrobiłam ciasto, pyszne i proste !!!!
ulleczka [2007-03-22 21:18:28]
ciasto mniam mniam tylko czemu taki niski wyszeł ten biszkopt :(?
zadowolona Dusia :) [2007-03-22 13:38:03]
Nie, zagotować należy tylko 1/2 szklanki mleka np. z kartonu. A mleko w proszku dodaje się do utartej na puszystą masę margaryny. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-21 14:47:08]
Nie, zagotować należy tylko 1/2 szklanki mleka np. z kartonu. A mleko w proszku dodaje się do utartej na puszystą masę margaryny. Powodzenia ;)
Dorota [2007-03-21 14:38:46]
Zaraz...ja mam to mleko w proszku zagotować?
robie właśnie ciasto! [2007-03-21 14:38:32]
Zaraz...ja mam to mleko w proszku zagotować?
robie właśnie ciasto! [2007-03-21 14:36:31]
Zaraz...ja mam to mleko w proszku zagotować?
robie właśnie ciasto! [2007-03-21 14:32:56]
pyszne ciasto, masa jest poprostu przepyszna, łatwe i szybkie polecam :):):)
Gosia [2007-03-20 11:10:21]
Pycha ;) Oczywiście najlepsza jest masa. Również zamiast margaryny użyłam masła ;)
AGA [2007-03-17 19:32:46]
ciasto pychotka;)palce lizać po prostu!!!!!
klaud [2007-03-16 18:45:40]
dziękuję za przepis na to ciacho. jest po prostu pyyyyyyyyyyyyychaaaaaaaa. Zrobiłam je w formie tortu na urodziny chrzesniaka, i po prostu wszyscy tak się zajadali tym tortem, że zabrakło. Wszyscy teraz proszą mnie o przepis.
Beacia [2007-03-14 17:11:17]
ciasto bardzo pyszne,wyszło bez problemu.Cukru jednak trzeba dać mniej,bo masa jest rzeczywiście za słodka.
lidka [2007-03-13 08:31:28]
CIASTO WYŚMIENITE POLECAM JEST BARDZO SZYBKIE I ŁATWE!!!!!!!!!!
MONIKA [2007-03-11 13:29:41]
jeszcze nie robilam ale zapowiada sie niezle kiedys zamieszcze przepis tez milka ale inna z bananami bita smietana i masa z czekolady mlecznej naprawde pycha
nika [2007-03-10 19:11:04]
ciasto było pyszne
klaudia [2007-03-10 19:03:40]
a ja najpierw posmarowałam przekrojony biszkopt konfiturami z żurawin i dopiero potem masę. Ciastko wtedy nie jest aż takie mdłe..po drugim kawałku :) no i oczywiście o połowę mniej cukru niż w przepisie. Mniam...
mila17 [2007-03-10 18:57:44]
A ja nic dodawalam i nic nieodejmowalam , takie mi wyszlo najlepsze a slodkie akurat dla mlodszych dzieci oni lubia takie slodkosci awiec piec wedlug przepisu nie jak oni podaja a dzieci z checia zjedza ten biszkopt
DOMINIKA [2007-03-10 16:56:14]
Ciasto palce lizać!!! Robiłam je już kilka razy i zawsze wychodzi suuper. Biszkopt jest puszysty a krem to wręcz "niebo w gębie". POLECAM!
ANKA [2007-03-09 17:55:27]
Chodzi tutaj o kakao do ciast, ja używam np. DecoMorreno.
Dorota [2007-03-09 16:38:27]
mniam, mniam...pychotka to ciasto, tylko dodałam trochę mniej cukru. super, polecam!!!!
Dorota [2007-03-09 11:26:54]
jakie ma byc kakao słodkie czy goszkie?
opop:) [2007-03-09 10:31:04]
Ciato bardzo pyszne wczoraj piekłem całej rodzince smakowało bardzo polecam !! pozdrowienia
Krystian [2007-03-08 13:12:07]
ciasto super krem jeszcze lepszy:)
aga [2007-03-07 22:09:47]
Ciasto jest PYCHA!!!!
Monia [2007-03-07 14:40:48]
Mleko musi być w proszku (2 szklanki) bo inaczej masa nie zgęstnieje.
Dorota [2007-03-06 21:14:20]
Biszkopt można oczywiście nasączyć, np. mocna kawą lub herbatą.
Dorota [2007-03-05 20:32:39]
Ciasto wyszlo pyszne.Dalam troche mniej cukru do masy i maslo zamiast margaryny.Wszystkim smakowalo.Tylko zastanawiam sie czy biszkopt mozna troche nasaczyć ???
Emi [2007-03-05 19:18:51]
No wiec... moim zdaniem, biszkopt jest za cienki, a do masy lepiej dodac maslo, niz margaryne. Nie wiem jak to zrobilismy, ale nie wyszlo.
abc [2007-03-05 17:27:56]
REWELACJA BARDZO DOBRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cicha [2007-03-05 14:10:05]
przepyszne ciastoooooo!!!!!!!!!!!!!
a.k.a. [2007-03-03 18:33:18]
a czy moze byc normalne mleko czy musi byc w proszku?
kasia [2007-03-02 17:28:36]
Tak, margarynę można zastąpić masłem.
Dorota [2007-02-26 16:07:45]
Posmarowaną tłuszczem blachę można posypać mąką lub bułką tartą, ale to nie jest konieczne.
Dorota [2007-02-25 20:21:49]
ciacho super mielismy mały problem z masą ponieważ drukarka zamiast ułamków wydrukowała tylko pierwsze cyfry i wyszła 1 szklanka mleka i 3 szklanki cukru ale i tak było pycha pozdrawiam
Aneta [2007-02-25 13:00:35]
czy blacha ma tez byc posypana bulka tarta?
Basia [2007-02-25 10:59:10]
ciasto pycha ale do kremu zamiast margaryny dodałam kostkę masła
graba29 [2007-02-24 15:59:03]
CIACHO JEST TAKIE PYCHA ŻE ŚLINKA LECI NA JEGO WIDOK...MNIAM..:):):).......POLECAM!!!!!!!!!!!TO TRZEBA SPRÓBOWAĆ!!!
REGUSIA15 [2007-02-24 15:01:30]
Super Ciasto, wszystkim bardzo smakowało, i łatwe w robieniu
Elunia [2007-02-23 08:32:10]
czy zamiast margaryny mozna dodac maslo?
Emi [2007-02-22 19:20:10]
To ciasto jest przepyszne, łatwe do zrobienia i wszyscy się nim zajadali:) A przpis poszedł w obieg:)
Aisha [2007-02-20 13:18:14]
To jest pyszne poprostu :-)
palka [2007-02-19 23:26:26]
po prostu pycha! szybko sie robi i szybko znika!Następnym razem dam mniej cukru do masy.
Lidziunia [2007-02-18 19:03:48]
za duzo margaryny chyba, czuć ją w tej masie, nawet jak się długo miksuje...
ktoś [2007-02-14 10:57:24]
1/2 szklanki mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru i 2 opakowaniami cukru waniliowego. To ostudzić. Następnie 25 dag miękkiej margaryny utrzeć mikserem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami (to co było wcześniej zagotowane), a na koniec dodać 2 szklanki mleka proszku i dalej miksować, aż wszystko się połączy. Powstała masą przełożyć biszkopt. Powodzenia ;)
Dorota [2007-02-13 19:23:36]
Bardzo pyszne ciasto>mama zrobiła dla mnie na urodziny i każdy się nim zachwycał.
sebastian [2007-02-13 11:23:06]
choć na początku martwiłam się, że masy będzie za mało, ciasto wyszło świetne! polecam
stasia [2007-02-12 23:29:46]
Ciasto PYSZNE:) tylko mozna dodać mniej cukru. Serdeczne dzięki za przepis .... :D
Gosia [2007-02-12 20:31:54]
Może coś z tych składników masy było "mocno" żółte, ale żeby aż tak zmienić kolor masy, to nie wiem, jeszcze się z tym nie spotkałam... może ta masa nie była, aż tak żółta tylko kremowa - to taka może wyjść.
Dorota [2007-02-12 15:39:47]
pychotka,smaczniutkie ciasto rodzina się zajadała aż im się uszy częsły
beata [2007-02-11 14:16:01]
czemu mi wyszla zolta masa?P robilam zgodnie z przepisem
koala [2007-02-11 12:38:08]
weglug mnie do przepisu powinien byc dolączony sposob wykonania tego ciasta!!czyli wskazowki co i jak!mam zamiar zrobic to ciasto dla swojego chlopaka ale za bardzo nie wiem jak przyrzadzic ten krem:/pomozcie!!!!
Agnieszka [2007-02-11 11:03:42]
zrobiłam ti wszystkim smakowalo.Jest pyszny a najlepszy jest krem taki jak w prawdziwym batoniku..... rewelacja. polecam wszystkim łakomczuchą ......
Milka [2007-02-09 12:40:19]
zrobiłam na imieninki tescie zajadali szybkie i dobre ale nastepnym razem dodam do kremu nieco mniej cukru
doris [2007-02-08 16:09:40]
witam zrobiłam dzis ten placuszek jest pyszniutki tylko naprawde slodziutki, polecam mniej cukru. pozdrawiam i życzę wszystkim smacznego
ciekawa [2007-02-03 18:30:00]
Tak, tutaj należy użyć mleka w proszku, z samym zwykłym mlekiem krem mógłby wyjść bardzo rzadki i nie miałby odpowiedniego smaku - jak na milky way-a przystało ;) Taki przepis...
Dorota [2007-02-01 10:40:18]
wyglądem przypomina wózetkę :)
ewcia [2007-02-01 01:30:31]
Czy musi być mleko w proszku czy może być zwyle mleko
Marta [2007-01-31 17:52:09]
Jest pycha! Bardzo polecam.
Bartek [2007-01-30 20:06:11]
Ciasto jest bardzo pyszne . I bardzo łatwe do zrobienia . Tylko mase lepiej opłaca się lepiej kupić gotową :D . POLECAM
MISIA [2007-01-30 18:05:56]
to jest pyszne polecam wszystkim
nadia [2007-01-30 14:56:03]
JEST MIODZIO,nawet mi sie udał :P NIEBO W GĘBIE =)
mloda [2007-01-28 15:36:27]
...ładnie wygląda,a smakuje...a,a,a
ADRIANKA P. [2007-01-27 22:34:52]
PYCHOTKA!!! POLECAM!!!
Kasik [2007-01-27 22:10:51]
Ciasto jest super, szybkie i bardzo smaczne.
Daniel [2007-01-26 20:35:32]
ciasto jest pyszne jk dla mnie za słotkie ale proponuje nie sypać cukru tylko 1 cukier waniliowy i wtedy jest nie zasłodkie mniam pozdrawiam.
Ania z Aleksandrowa [2007-01-25 11:35:53]
Nie wiem, takiego nie miałam w ręce. Ja używałam mleko w proszku pełne (MLEKOVITA). Proszę się wybrać do supermarketu, tam jest duży wybór. Mleko pełne - czyli nie odtłuszczone i nie granulowane.
Dorota [2007-01-24 12:23:22]
a czy moze byc to mleko w proszku firmy Nestle??? nie bardzo wiem jakie mam kupic do tego ciasta i co to znaczy "pelne"?
kaśka [2007-01-23 18:11:26]
Mleko w proszku należy dodać na końcu do utartej masy (z margaryny i zagotowanego mleka - 1/2 szklanki - z cukrami) i dalej ucierać do momentu, aż powstanie jednolita masa. Powodzenia ;)
Dorota [2007-01-23 11:51:39]
Ciasto rewelacyjne, wszystkim domownikom bardzo smakowało, ciasto wyszło bardzo ładne! Dziękuję za przepis!
Olga [2007-01-23 08:37:54]
bardzo dziekuje i mam nadzieje ze ciasto mi wyjdzie!!! pozdrawiam
Patysiak [2007-01-23 07:48:51]
Mam pytanko odnośnie tego mleka w proszku- i sposobu jego dodania do kremu?
Asia [2007-01-23 06:26:24]
To mleko w proszku ma być dodane w formie sypkiej do masy mlecznej. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
Dorota [2007-01-22 20:57:01]
mam pytanko to mleko w proszku to ma byc w formie sypkiej czy rozpuszczonej dodane do masy????? nigdy wc zesniej go nie robilam a chcialabym upiec na moje urodziny prosze o odpowiedz urodzinki za dwa dni!!!
patysiak [2007-01-22 18:47:42]
dziekuje. dam znac jak wyszlo i czy smakowalo. pozdrawiam
ciekawa [2007-01-22 12:23:00]
Przy takiej blasze (25*11*7cm) proponuję zrobić ciasto z 1/3 składników. Powodzenia ;)
Dorota [2007-01-22 11:09:53]
blacha ma wymiary 25*11*7cm tez myslalam o podzieleniu skladnikow na pol ale obawiam sie ze nie wyjdzie. co pani na to?
ciekawa [2007-01-21 21:11:47]
Proponuje podzielić składniki na połowę (ale zależy to też jak dużo ta blacha będzie mniejsza od podanej - 25/36 cm - jeżeli niewiele mniejsza to proporcje mogą zostać takie jakie są - najwyżej ciasto wyjdzie troszeczkę wyższe). Powodzenia ;)
Dorota [2007-01-21 00:16:44]
jakie beda proporcje skladnikow na mniejsza blache?
ciekawa [2007-01-20 21:19:14]
wiola chyba nie mleko bebiko:-) ha ha
Hania [2007-01-20 16:52:01]
super ciasto!!
syla [2007-01-20 16:13:41]
Ciasto miodek, ale następnym razem, gdy będę miała zamiar je zrobić, popracuję nad masą. Mi wyszła taka margaryniasta, jak na mój gust za bardzo. Ma ktoś może pomysł jak ją poprawic?
Nessa [2007-01-20 13:16:23]
Mniam! Wszystkim smakowało!
Renatka [2007-01-19 19:22:39]
ciasto pycha ale ciu za słodkie ja nie daje do biszkoptu 1 szkl. cukru tylko 3/4 szklanki a do masy 1/2 szkl.
anka [2007-01-19 17:08:17]
jest wysmienity!!!!! SMACZNEGO!!!!!
natalia [2007-01-18 11:04:30]
Robiłam to ciasto na Sylwestra i jest rzeczywiście bardzo dobre. Dość proste w wykonaniu a oryginalne. Ja dodałam mleko w proszku Łaciate i masa wyszła bardzo dobra. Pychotka!!!
Beata [2007-01-15 16:07:59]
ciasto przepyszne dziekuje za przepis polecam wszystkim???
MADZIA [2007-01-15 15:13:07]
zabardzo czuć mleko w proszku
Anulka [2007-01-13 12:01:52]
super ciasto
bubek [2007-01-13 11:03:47]
Ciasto pychotka ;) Zeszlo mi bardzo szybko załowałam ze nie zrobiłam z 3 od razu:) a przepis na polewe 'doroty' jest bradzo wysmienity polecam ;)
;] [2007-01-12 21:36:15]
bardzo smakowicie wyglada ale... smakuje jeszcze lepiej hehe na urodziny zrobilam 2blachy tego ciasta i goscie nie chcieli odejsc od stolu na zabawe potancowke a co!.
ByCzEk=) [2007-01-12 15:41:14]
Niedość że oryginalne to jeszcze pyszne! POZDROdla łasuchów! ;*
Kasiula [2007-01-10 22:10:19]
Wyśmienite. Przed chwilą zjedliśmy. Jest przepyszny.
Sylwia [2007-01-09 19:16:05]
Wlasnie zrobilam to ciasto, w smaku pyszne!zazwyczaj do ciast daje 1/2 cukru podana w przepisie.Tak zrobilam i w tym,a do masy dalam tylko cukier waniliowy duzy ,nie gotowalam mleka.polecam dla tych ,ktorzy lubia czuc smak ciasta ,a nie cukru.Jeszcze wspomne ze dla mnie ,to ciasto wyszlo dosc niskie na sredniej wielkosci blaszce,nie bardzo bylo co przekrajac,a jak u was?
markoz [2007-01-09 15:13:53]
placek jest przesłodki i przepyszny dzięki
agnieszka [2007-01-06 16:15:34]
zrobiłam to ciasto na sylwestra wszyskim smakowało, jest po prostu pyszne, POLECAM
Beti [2007-01-06 13:31:16]
wlasnie zrobilem z zonka milki way, niesamowity smak jedno z lepszych ciast jakie jedlismy, dzieki za przepis
grzegorz i aga [2007-01-04 23:28:14]
Mleko ma się tylko zagotować.
Dorota [2007-01-03 13:51:52]
zrobiłam na swięta wszyscy zachwyceni byli i musiałam rozdac przepis:) jest świetne:)POLECAM p.s. cukru rzeczywiscie dodajcie mniej
agu:) [2007-01-02 22:12:43]
jak długo gotowac mleko z cukrem?ma sie tylko zagotowac czy gotowac tak długo az powstanie karmel?
agnieszka [2007-01-02 19:37:12]
Ciasto jest bardzo dobre polecam
iwa [2006-12-31 13:47:02]
ciasto pyszne ale tylko jak jest mocno zimne , masa jest super słodka i ma pewnie mnustwo kalorii ale w smaku pychotka
:P [2006-12-31 10:07:16]
bardzo smaczne
Paweł [2006-12-29 13:35:28]
ciasto to jest fantastyczne
krysia [2006-12-25 10:33:18]
to ciasto jest super
dorota [2006-12-23 21:38:56]
bardzo pyszne :-)
ila [2006-12-23 20:42:07]
Ciacho mniammm mniammm..Pycha!A z tym cukrem faktycznie-można śmiało zmniejszyć ilość;)
tomekde [2006-12-23 15:33:09]
no nie wiem, jak dla mnie za słodki krem i jakiś taki margarynowy. ale niektorym smakowało. mi nie
jadzia [2006-12-22 22:28:38]
Wczoraj robiłam,i przyznaje ze masa jest dla mnie troszke dziwna w smaku.Postaram sie ja poprawic.zobacze jaki bedzie efekt koncowy :-) .pozdrawiam
zuska [2006-12-22 08:16:30]
ciacho pycha, moze troche za sLodkie.
Monia. [2006-12-21 00:50:08]
ja robię tak samo,tylko do masy też daję kakao
Doris [2006-12-17 18:26:11]
CIASTKO JEST PYCHA!!!
Krysia [2006-12-16 20:13:09]
ciasto wyszlo w/g przepisu bardzo słodkie uwazam że nalezy dodac mniej cukru pozdrawiam .
beata [2006-12-16 18:39:41]
TO CIASTO JEST JESZCZE LEPSZE JAK W SRODEK MASY POŁOZY SIE NASACZONE W KAWIE BISZKOPTY OKRĄGLE NAPRAWDE PYSZNE POLECAM
MONIKA.P [2006-12-11 12:43:11]
Proszę bardzo: po 3 łyżki wody, cukru, kakao i margaryny. Wodę zagotować z cukrem i kakao, zdjąć z ognia, dodać margarynę i mieszać aż składniki się połączą. Ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego ;)
Dorota [2006-12-06 17:10:31]
A czy ktoś mógłby podac mi szybki dobry przepis na polewę?
ANIA [2006-12-06 16:45:18]
Robiłam już kilka razy to ciasto i za każdym razem zmniejszałam ilość cukru.Jak dla mnie masa jest za słodka,kaloryczna i mdląca ale w połączeniu z ciemnym,niezbyt słodkim biszkopem jest ok.Łatwe w wykonaniu ciasto.
lenka [2006-12-05 15:43:52]
Ciasto bardzo smaczne.Do kremu dodałam jednak spirytus, polewę zrobiłam według swego wypróbowanego przepisu. Całość posypałam płatkami migdałowymi. Dziękuję za przepis. PYCHOTKA
Renata G. [2006-12-05 13:40:39]
To ma być "mleko w proszku pełne" np. Mlekovita
Dorota [2006-12-04 15:23:26]
jakie mleko w proszku?
wiola [2006-12-03 20:56:54]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl