naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 23.01.2004
Ods這n dziennie: 13

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

25 dag margaryny
1 ½ szklanki cukru
3 造磬i kakao
7 造瞠k wody
4 jajka
2 szklanki m彗i
2 造瞠czki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
bakalie
wi鏎ki kokosowe
r e k l a m a
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

Margaryn, cukier, kakao, i wod zagotowa. Mas ostudzi, odla ½ szklanki masy na polew. Do reszty masy doda jajka, m彗, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i bakalie opr鏀zone m彗.

Prostok徠n form o wymiarach 12 na 36 cm wysmarowa t逝szczem, wysypa bu趾 tart i wla do niej ciasto. W這篡 do nagrzanego piekarnika i piec oko這 40 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ostudzi, pola polew i posypa kokosem.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1428 6401
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Brzmi pysznie, b璠 musia豉 spr鏏owa - dzi瘯uj :)
Dorota [2013-03-25 09:39:20]
A ja cz瘰to podrasowuje murzynka dodajac do niego zmielone orzechy w這skie, a po upieczeniu nak逝wam ciasto i polewam syropem pomara鎍zowym - jest wtedy jeszcze pyszniejsze.
aneczka1984 [2013-03-25 00:10:42]
Dzi瘯i :)
Dorota [2012-10-15 13:21:50]
To Bu這 Super
Kielbik221 [2012-10-14 13:38:35]
Dzi瘯uj za pi瘯n ocen :) Bardzo si ciesz, 瞠 murzynek si uda i 瞠 smakowa :)
Dorota [2012-07-02 10:57:09]
Baardzo pyszne ciasto, szybkie zar闚no w przygotowaniu jak i znikaniu:), najlepszy przepis na murzynka
olla [2012-07-01 10:14:34]
Od lat piek murzynka z bardzo podobnego przepisu i jest 鈍ietny - mocno czekoladowy i wilgotny, najlepszy na drugi dzie. W zasadzie wszystkie proporcje si zgadzaj, tylko zamiast wody daj mleko (ok.1/3 szklanki). W moim przepisie jest te tylko 1 造瞠czka proszku do pieczenia, ale spr鏏uj kiedy sypn望 wi璚ej. Kakao radz odmierza chojnie, czubatymi 造磬ami, natomiast mo積a uj望 troszk m彗i. No i 1 dodatkowe jajko nie zawadzi.
Adia [2012-01-27 22:17:23]
To ciekawe czemu si nie udaje... ja piek豉m go te w elektrycznym piekarniku i wychodzi super. Wa積e jest 瞠by sk豉dniki mia造 tak sam pokojow temperatur i nie nale篡 zagl康a do piekarnika jak si ciasto piecze. Serdecznie pozdrawiam, zdrowych, pogodnych i smaczny 安i徠 Wielkanocnych 篡cz :)
Dorota [2011-04-14 11:19:37]
Z Wielkanocnymi 篡czeniami samych 鄴販iutkich kurczaczk闚! Bardzo si dziwi 瞠 murzynek nie ro郾ie w innym urz康zeniu jak piecyk gazowy, pieczemy go zawsze w prodi簑 lub piekarniku elektrycznym jeszcze si nie zdarzy這 a瞠by si on nam nie uda. Alleluja!
Mita [2011-04-09 14:06:01]
To jest moje drugie ciasto jakie w 篡ciu upiek豉m. Oczywi軼iw wysz這 mi. Jedyn modyfikacj by這 mas這 zamiast margaryny (bo jej nie znosz i wsz璠zie wyczuj) no i polew sama zrobi豉m, nie odlewa豉m tej p鏊 szklanki na polew jak w przepisie. No i da豉m rodzynki. A piek這 mi sie ciasto 60 minut. A nagrza豉m go wcze郾iej. Ale ciacho super, m鎩 ukochany si zajada. fajny i 豉twy przepis takie lubi :)
monisia [2011-04-01 17:29:30]
Dzi瘯uj bardzo za mi造 komentarz. Ciesz si z takiej opinii, oraz z tego 瞠 ciasta si udaj. Serdecznie pozdrawiam i 篡cz samych udanych wypiek闚 :)
Dorota [2011-01-17 14:40:37]
Dziewczyny, wreszcie znalaz豉m stronk z przepisami dzi瘯i kt鏎ym wypieki naprawd udaj sie. Murzynek wyszed przepyszny, palce liza. C鏎ka by豉 zachwycona, ma 9 lat i lubi podjada ciasta. Polecam ten przepis i inne r闚nie.
Marzena [2011-01-13 18:34:27]
Prosz bardzo :) dzi瘯uj za mi貫 s這wa i r闚nie pozdrawiam :)
Dorota [2010-10-13 12:29:49]
Pani Doroto, bardzo dzi瘯uj za precyzyjn odpowied i pozdrawiam.Dodam,i Pani przepisy robi u mnie furor.A co z murzynkiem to si oka瞠 w moich umiej皻no軼iach.
Kasia O [2010-10-12 17:58:24]
Margaryna Palma lub Kasia, a bakalie to np. 1/2 szklanki pokrojonych orzech闚 w這skich, 1/2 szklanki kandyzowanej sk鏎ki pomara鎍zowej lub 1/2 szklanki rodzynek (mo積a je wcze郾iej zala gor帷 wod, doda kilka kropel aromatu i zostawi pod przykryciem na oko這 60 minut, a nast瘼nie dok豉dnie os帷zy). Bakalie przed dodaniem do ciasta warto obsypa m彗 pszenn. 砰cz udanego wypieku :)
Dorota [2010-10-12 12:40:34]
jakiej Panie u篡wacie margaryny, jakie bakalie oraz w jakiej ilo軼i?
Kasia O [2010-10-11 08:52:03]
Tak, i razem wszystko zmiksowa - powodzenia :)
Dorota [2010-07-27 13:02:18]
dodac 4 jajka odrazu z bia趾iem?
patrycja [2010-07-24 08:18:50]
Hej. Ja zawsze ubijam pian oddzielnie , dodaj j na koniec i mieszam delikatnie 造磬.Potem mozna dodac wi郾ie ze s這ika albo gruszki.Pycha,polecam
Gabi [2010-05-01 12:45:00]
ten przepis jest super naprawd polecam..
RADZIO [2010-03-16 17:50:44]
robi豉m taki sam tylko 瞠 z przepisu mojej mamy i tylko 1/2 szklanki cukru
polass [2009-12-23 14:04:08]
Przepis fenomenalny! Znowu zosta豉m pochwalona za swietnie upieczone ciasto, nie tylko w domu przez moich 豉komczuch闚, ale i w szkole przez kolezanki mojej c鏎ki. Z g鏎y dziekuje za takie pyszno軼i!!!
kuchareczka [2009-11-21 18:28:36]
Dzi瘯uj za pomoc, bo nie byam pewna jak chodana ma by masa, a murzynek nie chwal帷 si najlepszy jaki kiedykolwiek jad豉m, wi璚 b璠e go serwowa go軼iom
Jula [2009-05-22 19:12:59]
Tak, mas nale篡 wystudzi, a b璠zie zimna. Powodzenia ;)
Dorota [2009-05-17 22:48:12]
Mam pytanie : wystydzi mase to znaczy do jakiej temperatury? a b璠zie zimne?
jula [2009-05-16 20:55:43]
Piecyki elektryczne s super ale do mi瘰, ciast dro盥穎wych i kruchych. Do ciast ucieranych si nie nadaj. Zawsze wyjdzie zakalec a w najlepszym wypadku ma這 puszysty ( gliniasty). Piek ponad 30 lat - puszysty wypiek ucierany wyjdzie tylko w piekarniku gazowym. renia
renia [2009-04-09 00:11:40]
Wystarczy wymiesza z przestudzon mas.
Dorota [2009-03-20 21:59:54]
czy 鄴速ka nale篡 utrze czy wystarczy wymiesza z przestudzon mas?
ejoana [2009-03-20 20:52:05]
murzynek rzadzi. najlepszy z kawalkami bialej czekolady w srodku.
baba jaga [2008-04-30 17:17:17]
mniam pycha wysz這 super
Tajemniczy kuchasz [2008-02-20 14:54:04]
a ja dodaje mleko jeszcze,,,,, pozdrawiam R.Z
reniuszka [2008-01-06 16:41:45]
witam wszystkie kuchareczki! Po dwoch miesiacach przerwy w pieczeniu ciast (nawet na swieta nic nie pieklam,obylismyy sie bez ciasta) postanowilam zaryzykowac i po raz pierwszy pieklam ukochanego murzynka w blasze na otwartm ogniu,czyli na kuchence gazowej by temperatura byla wlasciwa!Precz z piecykami na prad - wyrzucilam wszystkie na zlom do Szoguna!Od tej pory zniknely problemy z wysokoscia ciasta na 2cm.Polecam pieczenie w jak najwyzszej temp. do skutku az wyrosnie na maxa. Zycze udanych wypiekow Wielkanocnych, bo do tego czasu bede miec juz dosyc pieczenia.
marysia, s鎩ki k/kutna [2008-01-05 22:24:34]
Tereso! Mam ten sam problem co Ty. Zawsze piek豉m w domu rodzinnym ciasta i wychodzi造 wspania貫. Mieszkam u siebie 4 lata mam zbajerowany elektryczny piekarnik w kt鏎ym ciasta ucierane nigdy mi nie wysz造. Je瞠li kto ma pomys jak temu zaradzi wpiszcie si!
marsip12 [2007-12-12 13:58:17]
Piekarniki elektryczne do ciast ucieranych si nie nadaj
Teresa [2007-11-21 23:30:51]
Piek豉m ponad 20 lat w piekarniku gazowym. Opieka豉m ca陰 rodzin, imieniny, urodziny, rocznice itp. Nie wa篡豉m ,nie mierzy豉m wszystko na wyczucie. Kupi豉m piecyk elektryczny - sko鎍zy這 si pieczenie ciast ucieranych. Nie napisz ile wypiek闚 upiek豉m bo nikt mi nie uwierzy - zakalec, zalalec i zakalec. Wierz帷 w swoje umiej皻no軼i i wieloletni praktyk spr鏏owa豉m upiec u siostrzenicy w piecyku gazowym - rewelacja.
Teresa [2007-11-21 23:25:35]
witam...zrobilam murzyna na syna imieninki...przyszli goscie...a murzyn..ryms,taki jaki wylalam na blache taki wyjelam po upieczeniu...nawt milimetra nie urusl..doslownie twardy jak mazur wielkanocny...ale coz tam,pomyslow w glowie wiele,wiec od razu postanowilam go przeciac na 2 placuszki i przelozyc cudownie smaczna konfiturka porzeczkowa...cacko...polecam
marysia,s鎩kik/kutna [2007-10-24 23:06:37]
Hmm... co tu powiedzie piekarniki s r騜ne, by mo瞠 nale篡 nagrza piekarnik do 170 st. C. a po w這瞠niu murzynka do piekarnika po oko這 10 minutach zmniejszy temperatur. Je瞠li ciasto z jednej strony nie ro郾ie to powodem tego s nieszczelne drzwiczki piekarnika. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-10-18 20:42:41]
chyba wyszlo mi 鈔ednio :( cos chyba zle zrobilam jak dalam wieksza temperature 170 to ciasto sie pali這, a w mniejszej temperaturze 150 z jednej strony wogole nie wyroslo co zrobilam zle:(???
smutna [2007-10-18 14:03:41]
Piek豉m wczoraj murzynka i wyszedl mi genialny. Lubi gotowa,ale nigdy jeszcze nie piek豉m ciast i prosz:) Murzynek mnie dowarto軼iowa jako mlod gospodynie;p Ca豉 blacha zjedzona zosta豉 w tempie kosmicznym. Mama mojego ch這paka bardzo mnie wychwali豉, a on sam,choc nie przepada za ciastami-jad z b這gostanem na twarzy :) Murzynek rulez,pozdrawiam:))
Karolka [2007-08-24 09:38:54]
nie dodaje ca造ch jajek do masy a 鄴速ka natomiast z bia貫k ubijam pian, dodaje na koniec do ciasta i delikatnie mieszam - ciasto wychodzi bardziej puszyste
})i({ [2007-07-26 16:25:00]
nie radze wam dawac takiego taniego kaka bo wyjdzie nie dobre
sass [2007-06-09 13:10:02]
Piek豉m od 20 lat w piecyku gazowym-rewelacja. Kupi豉m piec elektryczny, kilkana軼ie ciast ucieranych takich jak murzynek wyrzuci豉m-zakalec i ju.
renata [2007-05-09 22:26:01]
schrzanilam, niestety,a to dlatego,ze wlalam do maki zbyt ciepla mase kakaowa.Brak cierpliwosci nie poplaca.wyszedl zakalec.az wstyd sie przyznac, bo pieke naprawde pyszne ciasta.ale za przepis i rady dzieki!pozdrawiam i zycze cierpliwosci nie tylko przy wypiekach.
krystyna [2007-04-24 12:33:00]
Naprawd 豉twe - i w dodatku bardzo smaczne GORACO POLECAM!!!
JolkaS. [2007-04-07 20:57:43]
pyszny murzynek
he hre [2007-03-17 10:00:58]
murzynek jest super!!!!!!!!!!!doda豉m rodzynek kr鏊ewskich wyszlo pycha>>>pozdrawiam gosia z sieradza!
gosia [2007-03-04 11:03:18]
super szybki i udany
DANUTA SIWA [2007-02-22 13:40:26]
安ietny przepis. Zrobi豉m wczoraj z moim 3-letnim synkiem i wysz這 doskona貫 tylko zamiast margaryny da豉m kostk mas豉. zi瘯i za przepis. Pozdrawiam:)
mamu鄂a [2007-02-21 06:05:44]
MURZYNEK TO CUDOWNE CIASTO
HAHA [2007-02-02 12:12:31]
Robi to ciasto wg tego przepisu co kilka dni, tak smakuje rodzinie. przyznaje, 瞠 jest baaardzo dobry i banalnie prostu do zrobienia ;) naprawde polecam, a przede wszystkim m這dym kucharzom;)
Killa [2007-01-15 22:15:29]
murzynek zawsze udany i smaczny.Polubi豉m pieczenie.
beata [2007-01-03 14:03:32]
zrobi豉m tego murzynka i jest pyszny :* ale doda豉m do niego 3 鄴速ka , 3 zmiksowane bia趾a jako piana i cukier waniliowo-cynamonowy :D i jest pysie rodzice sa zadowoleni a mam 14 lat :P wysz這 bardzo puszyste
Ewciak [2006-12-21 12:44:13]
m鎩 przepis 100% pyszne ciasto 1) - 1kostka margaryny - 7 造瞠k wody - 1,5 szklanki cukru - 2 czubate 造瞠czki kakao -- to wszystko zagotowac w garnku, mieszajac 造磬 :) i jak na 造zce nie bedzie cukru to wystudzi zeby by這 zimne 2) - 4 jajka - 1,5 szklanki m彗i - 2 造瞠czki proszku do pieczenia -- do tego garnka co sie juz wystudzi這 wsadzic jajka (ale tylko 鄴速ka, bia趾a macie ubi, 瞠by by這 sztywne), wsadzacie m彗e i proszek do pieczenia i na koniec ta sztywn pian z bia貫k :) wszystko mieszacie 造磬, i dajecie do prodzi瘸 i smacznego
mantis [2006-11-23 20:28:29]
Pycha ... Robi豉m go 2 razy tylko za drugim razem podwoi豉m proporcje zeby by這 na du膨 blach i te by這 ok. :) po 2 dniach nie by這 nic nawet okruszka :P No ale jak na 15 lat to by豉m baaardzo zadowolona i moi rodzice tesh ... :) A nawet m鎩 piesek nie pogardzi murzynkiem :]
MoNiA :P [2006-09-02 21:04:34]
No no mam zaledwie 14 lat i poraz pierwszy robilem Murzunka no i jak napweno myslicie,ze wyszedl mi zakalec albo co w tym stylu o nie mylicie sie ciasto wszylo wiggonte puszyste i przepyszne mmm :)Rodzice chwalili mnie oczywiscie no a ja jestem zadowllony z siebie ze poraz pierwszy zrobilem tak przepyszne ciasto:)Dziekuje za przepis i daje "5"bye=]
Mateuszek:P [2006-06-06 18:10:52]
10 造瞠k wody i 6 造瞠k kakao. Nie odlewa豉m 1/2 masy na polew, zrobilam ja osobno. Porcja akurat na ma陰 tortownic. Ciasto pieknie wyros這 i jest idealnie ciemne, idealnie wilgotne i naprawd pyszne:):):)
Justynka [2006-06-01 08:26:28]
dzi pierwszy raz zrobi豉m murzynka i wyszed cuuuudo! a zapach.....wspanialy! jest puszysty i wilgotny,pycha naprawd!robi豉m na 鈔eniej blaszce(nie na keksowej)i wyszed super, wcale nie za niski!korzysta豉m z komentarzy,tzn.doda豉m wiecej wody i kakao a mniej mas豉, natomiast polewe zrobi豉m osobno(nie tak jak w przepisie) z mas豉 i kakao Puchatek, ponak逝wa豉m i pola豉m. Polecam bardzo ten murzynek, smakujei pachnie jak pierniczek, suuuuuuper!
agnieszka [2006-05-16 21:10:42]
Bardzo dobry przepis!!MNIAM-MNIAM!! POZDRO NARA!!
EWA [2006-05-13 14:25:01]
bardzo smaczny placek polecam a
spakosz [2006-02-26 16:06:43]
zrobilam wczoraj murzynka z d瞠mem i sod KRYSTUSI, (dzi瘯i za przepis)a 瞠 nieby這 tam informacji o temperaturze i czasie to napisze jak go zrobi豉m(i wyszed) ok kostka mas豉 i dwie 造磬i oleju, szklanka cukru sloiczek d瞠mu(郵iwkowy najlepszy) 造瞠czka sody 0.5 szklanki mleka 3 szklanki m彗i ok 3 造瞠k kakao mo積a da ok 5 dkg-garstke rodzynek opruszonych m彗 4 jajka wykonanie: 鈔ednia blaszka wysmarowana tluszczem, wysypana bulka tart utrze mas這 z cukrem i olejem, (mo積a da zamiast oleju 5dkg mas豉 jeszcze) dodawa po jednym jajku, caly czas uciera dodawa kolejno reszt produkt闚: sod, kakao, d瞠m, po szklance m彗i, ca造 czas uciera, ma koniec podgrza mleko ale nie musi wrze, podla wszystko mlekiem i po陰czyc dokladnie, (nie wiem czy da si to zrobi dok豉dnie miksere, ja uciera豉m w glinianej makutrze, wtedy ciacho dostaje powietrza i p騧niej ro郾ie, poza tym jest troche za g瘰te przed pol帷zniem z mlekiem, wi璚 瞠by je w og鏊e da這 sie utrze po dodaniu m彗i nalezy wlewa mleko) wyla na blaszke, wstawi do piekarnika nagrzanego do ok 160 stopni, po ok 45 minutach sprawdzi czy odstaje od krw璠zi i sprawdzi nak逝waj帷 patyczkiem czy suchy, jak tak, to zosatwi jeszcze w piekarniku na 5 minut, p騧niej wy陰czy, uchylic drzwiczki piekarnika i zostawi tam ciacho a przestygnie troche. mo積a pola, najsmaczniej jest nie polew z delekty, tylko kupi czekolad za 1,50(ale czkolade nie wyr鏏 czekolado podobny) rozpu軼i z troszk wody, pozostawi do zg瘰tnienia, wyla na jeszcze ciep豉we ciacho 瞠by sie dobrze rozla這, posypa po wierzchu ch瘰to zmielonymi 鈔ednio zmielonymi orzechami
na_tusia [2006-02-26 13:20:07]
MIAxM OKAZJE GO WYPR笅OWA NA 名I邛A PYCHOTKA MNIAM-MNIAM JEST WILGOTNY TAKI JAK LUBI NIC DODA NIC UJ﹉
KRUELLA [2006-01-18 19:53:14]
ju nie potrafi upiec murzynka bez wejscia i przeczytania Waszych opinii ale i tak robi wg. pierwotnego przepisu, a zamiast bakalii dodaj d瞠m z czarnych porzeczek:-) pozdrawiam
Kita_Golub [2006-01-10 22:53:45]
dodalam 2x wiecej kakao i cukru. murzynek niestety wyszedl za bardzo suchy. radze tez dawac wieksze proporcje bo na porcja jest nawet za mala na zwykla blache.
magdalena [2006-01-02 20:01:10]
ciasto wysz這 mi znakomite. Doda豉m 10 造瞠k wody, 6 造zek kakao, 2/3 mas豉. Piek豉m w piekarniku elektrycznym 60 minut. Najpierw 20 minut zapieklam od do逝 w temp 180C a potem 40minut od g鏎y do do逝.Zamierzam przygotowa na 鈍i皻a,prze這zyc budyniem lub konfitur z wi郾i
Gosia [2005-12-18 14:41:21]
Witam.Dzi upiek豉m po raz drugi to ciasto.Pierwsza wersja uda豉 sie 鈔ednio.Proponuj doda zamiast 7 造瞠k 10 造瞠k wody i 2 razy wi璚ej kakao.Wszyscy si zachwycali.Ciasto by這 "mokre" a palce liza.Proponuj te posypa wierzch wi鏎kami kokosowymi i p豉tkami migda這w.
Agunia [2005-12-01 22:33:41]
murzynek jest dobrym ciastem> jest to ciasto kt鏎e sama poraz pierwszy upiek豉m. Gor帷o polecam!!! Mniammmmm>Mniammmmmmmmm
maja >> [2005-11-21 19:53:23]
Ciasto jest proste w robieniu. W tej chwli sie piecze. Zrobi豉m je z po這wy margaryny i doda豉m troche wiecej kako oraz powide wisniowych. Polecam je dla wszystkich poczatkujacych gospody ewak23 4.11.2005.
ewak23 [2005-11-04 10:53:13]
robi z mas貫m zamiast margaryny. Nie wiem czy wyjdzie. Wysz這. !!
usia [2005-09-30 13:54:25]
rewelacja, ciasto jest przepyszne, robi豉m wg podanego przepisu, gor帷o polecam gosia[14.09.2005]
Gosia [2005-09-14 22:24:47]
Ciasto wysz這 mi super ! :) Jest przepyszne i 豉twe do zrobienia ! Dziekuje :) Jednak skorzysta豉m z niekt鏎ych rad czytelniczek :) Polecam i Pozdrawiam !!!!!!!
SYLVII [2005-09-08 08:53:47]
zrobilam dzisiaj murzynka z tego przepisu z dzemem nie wiem czy mi wyszedl bo dopiero stygnie, ciekawe czy wyjdzie skoro nie roztapia豉m mas豉 tylko uciera豉m go z cukrem...
Monirra [2005-08-26 14:56:01]
to moje piersze udane ciasto 瘸dne inne mi nie wysz這 polecam super ciacho rewela
maniek 15 lat [2005-08-15 14:04:42]
Ciasto b璠zie przepyszne je郵i ozdobicie je bia這- niebiesk kokard.
Ola [2005-08-13 15:19:50]
zaraz zabieramy sie za pieczenie bambo z moim misiem ost mi wyszedl wiec teraz tez napewno wyjdzie pamietajcie o mleku zeby bylo bardziej wilgotne ciasto ale ogolnie polecam prosciutkie ciasto :) i do tego pyszne znika w kilka godzin po wyjeciu z piekarnika
Bear Paoli [2005-08-08 20:59:48]
Ciasto wyszlo pyszne, dziekuje za przepis. Polecam wszystkim !!!
Monia [2005-08-08 19:31:14]
czesc! ciasto pycha ale jestem hepi bo nareszcie nie zakalec mi wyszedl... pycha polecam tylko trzeba cos pokombinowac z ta suchoscia, nast, razem dotosuje sie od rad czytelniczek
paola z k這mnic [2005-07-26 23:03:16]
W豉郾ie skonsumowa豉m- prawdziwa rewelacja - gor帷o polecam !!! Pycha !!!
myszka1 [2005-07-03 20:20:23]
M鎩 Bambo w豉郾ie siedzi w piekarniku.Ostatnio z braku laku doda豉m sk鏎k pomara鎍zow kandyzowan do 鈔odka i ciut posypa豉m na polew.Z cellulitem te mu pysznie:)
Iza [2005-06-05 19:21:45]
WITAM! To ciasto to NIEBO W GEBIE , ale proponowalabym dodac zamist wody mleko !!! Jest bardziej ciasto wilgotne a nie suche:) Pozdrawiam Maria:)
Maria [2005-04-10 20:22:10]
Do ciasta dodalam rodzynki i p豉tki migda這we...MMmmm pychotka =) smakowalo wszystkim w domku , nawet mojej mamie, ktora nie przepada za ciastami kakaowymi... Na pewno bede piekla je czesciej =)))))
basioleeeek [2005-04-08 23:34:33]
w og鏊e si nie znam na pieczeniu, po drodze mia貫m mn鏀two problem闚, ale w efekcie powsta這 niez貫 ciasto ;D tylko polewa beznadziejna wysz豉. wodnista, niedobra... musia貫m wyla... ale jak na pierwszy raz to cudowne ;-)
Soul [2005-04-02 19:13:20]
Murzynek to lux ciasto i zawsze wychodzi. A ja, aby nie by這 suche, zamiast 7 造瞠k wody daje...3/4 szklanki! Reszta bez zmian i oczywi軼ie odlewam p馧 szkl. na polew z tym, 瞠 polewam jeszcze ciep豉we ciasto i ponak逝wane bardzo g瘰to wyka豉czk, aby polewa lepiej wsi彗a豉.:)
Unika [2005-03-21 23:44:43]
Bardzo pyszny:)
Walenyna [2005-03-11 15:26:04]
Ciasto wysz這 przepyszne!!! Przepis super -polecam ka盥ej pocz徠kuj帷ej gospodyni.
Nina [2005-03-11 13:04:58]
ciasto z d瞠mem jest pyszne tylko polewa zbyt p造nna
myszka [2005-03-08 17:30:41]
Ciasto jest przepyszne!!!ja zrobilam je z budyniem waniliowym przekroilam ciasto na dwie czesci i wylalam budyn polozym na to druga czesc polalam czkolada i jest exstra!!!polecam:)
Ania [2005-03-06 13:01:20]
Przepis super, wszystkim bardzo smakowa這, doda豉m s這ik wi郾i wydrylowanych, jednym s這wem bomba!!!
Maryla [2005-03-05 18:57:53]
ciasto jest super ,jeszcze bylo by lepsze gdyby przelozylo sie je dzemem wisniowym zarypiste,polecam
asia [2005-03-04 13:57:34]
W豉郾ie je piek.. Zaraz si przekonam, co to za cudo. Oczywi軼ie przepis uleg nieco modyfikacji w zwi您ku z powy窺zymi radami. Wi璚 si nie mog doczeka tym bardziej. Acha, to m鎩 pierwszy wypiek!!! Trema...Pozdrawiam
Dorota [2005-03-02 15:44:01]
postaram si go upiec, jest tyle zachwyt闚.Czy kto ju piek tego murzynka z d瞠mem
myszka [2005-02-02 20:30:25]
Bardzi pyszne ciasto!! starczy spokojnie na 6 os鏏, zrobi豉m je w 25min + oczywi軼ie 40min pieczenia. Mozna je piec w 170' w 35min! Ciasto jest pyszne, aczkolwiek waarto dodac p馧 s這ika drzemu np wi郾iowego, wtedy ciasto nie jest takie suche aha i po szklanki polewy to jak dla mnie trochce zama這 proponuj gotow polew czekoladow!! POLECAM!!
Go$ka [2005-01-23 15:52:10]
Murzynek jest jeszcze lepszy je瞠li damy 4 造磬i kakao, ubijemy piane z bialek i nie odlewamy 1/2 szklanki ciasta na polew, tylko dodamy polew gotow np. delecta. Jest Super!!!
lidka [2005-01-22 13:42:28]
Ca豉 kostka margaryny, to zdecydowanie za du 穎, ale reszta jest O.K!
pychotka [2005-01-20 19:03:49]
To ciasto jest po prostu super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naprawd 鈍ietny przepis!
smakoszka [2005-01-20 12:25:46]
jezeli naprawde takie dobre to jutro jeszcze raz zajrze na ta strone pozdrawiam wszystkich ktorym wychodza zakalce
karol [2004-12-28 19:47:55]
....a ja szukam piernika prawdziwego!!! Na karmelu !!!
Domi... [2004-12-16 08:39:57]
Ciasto jest przepyszne!!!ζtwe do zrobienia.
Rafa lat 12 13.12.04r [2004-12-13 21:46:36]
CZE汎 BRONUSIOWA! PROSIx O MURZYNKA Z D浩MEM,PROSZ BARDZO: 4 JAJKA 3 SZKL.M…I 1 SZKL.CUKRU 250G MASx 1 SΜICZEK D浩MU (OKOΜ 280G) 2 Χ涔I KAKAO 1/2SZKL.MLEKA 1 Χ浩CZKA SODY MASΜ UTRZE Z CUKREM,DODAJ。 PO JEDNYM JAJKU.P荅NIEJ DODA RESZT SKxDNIK紟 ROZGRZEWAJ。 MLEKIEM. POLECAM. BARDZO DOBRY!!! JAK ZROBISZ I B犵ZIE CI SMAKOWA DAJ ZNA. POZDRAWIAM!
KRYSTUSIA@OP.PL [2004-12-12 01:12:45]
hej. naprawde to nie trzeba tak duzo tluszczu (margaryny) dodawac, pozniej nawet masa nie wyglada apetycznie. oczywiscie najlepsze jest maslo. miod jest super + powidla sliwkowe. wogole to mozna sobie wymyslac rozne rodzaje - np. z samymi orzechami... ale murzynek jest super!!! zamiast kakao mozna tez dodac czekolade do pieczenia - jest smaczniejsza.
Dominika [2004-12-05 19:37:21]
Aby murzynek by bardziej 鈍i徠eczny - 鈍i皻a Bo瞠go Narodzenia ju tu, tu; mo積a doda p馧 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 造磬 miodu, gar嗆 orzech闚 w這skich oraz troszk przyprawy korzennej.
Fifi [2004-11-28 11:18:47]
bardzo dobre i 豉twe ale chyba za duzo m彗i wystarczy 1,5 szklanki polecam
kamila [2004-11-20 13:51:11]
Bardzo smaczny,szybki do zrobienia,kruchy! Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paulina [2004-11-20 11:52:03]
Przeois jest dobry. Poszukuj jednak od dawna murzynka kt鏎y w sk豉dnikach ma d瞠m.Pami皻am smak tego ciasta do dzi.Wilgotny i puszysty. CZEKAM
Bronusiowa [2004-11-18 12:59:48]
Namawiam wszystkich do upieczenia tego ciasta.Jest bardzo dobre.Uda這 si.Piek豉m je w elektrycznym piekarniku 180st. oko這 50min.Smacznego.
nacia [2004-11-15 17:01:39]
pyszne ciasto, polecam gor帷o ;)))))))))))))))))))
Niunia [2004-11-13 17:02:49]
przepis rewelacyjny, poza tym bardzo 豉twe ciasto do zrobienia. Pyszne, na pewno jeszcze raz go zrobie :) polecam gor帷o .......
Kinia [2004-11-12 15:05:22]
Bardzo dobre ciacho 豉twe do zrobienia i w mair szybko si robi.polecam
martucha23 [2004-10-13 18:55:48]
nie ma jasno okre郵onego czasu mieszania ca這軼i sk豉dnik闚 a my郵 瞠 ma to wp造w na jako嗆 ciasta ,no i czy ten piekarnik si podgrzewa czy nie?
zuzia [2004-10-08 10:18:11]
Hay,upieklam to ciasto po raz pierwszy,i na wierzch poukladalam sliwki,i na koniec polalam polewa czekol.pieklam w 160 st.60 min.i wyszlo super.Moja tesciowa zjadla sama p闤 tortownicy, a m鐱 facet byl zachwycony,on kt顤y nigdy nie jje zadnego ciasta,bo nie lubi slodyczy,to na ten sie skusil.Naprawde polecam,jest warto.Pozdrawiam.
lebenderengel [2004-10-04 21:34:33]
czy taka ilo嗆 kakao wystarczy na pewno, 瞠by nie wysz豉 z tego Murzynka Mulatka
cooker [2004-09-14 15:13:55]
ZR笅CIE GO W FORMIE TORTOWEJ I PRZE荅CIE D浩MEM MORELOWYM W 吐ODKU I ODROBIN PO WIERZCHU.NA TEN D浩MIK WARTO WYLA ROZTOPION GORZK CZEKOLAD Z (Z MLEKIEM I ODROBINA PUDRU) PYCHA
KINGA [2004-09-06 13:22:12]
ja do murzynka dodaje olejek rumowy wtedy ma lepszy smak
marta [2004-08-23 20:41:13]
Baaaaaaaardzo dawno nie piek貫m ciasta. Dlatego szuka貫m jakiego xTWEGO i SZYBKIEGO przepisu. Dla mnie rewelacja. Dzisiaj robi powt鏎k. Polecam
Molitor [2004-08-11 07:15:38]
powidla sliwkowe rulez...do murzynka idealne :D
miszaq [2004-05-08 15:15:18]
murzynek to pierwsze ciasto jakie zrobi貫m w 篡ciu; najlepsze jest z agrestem. a tak poza tym to fajny przepis
gradus® [2004-02-28 15:29:34]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl