Schab zapiekany z pieczarkami

Dodane przez w dniu
14 opinii | Wyraź opinię
3.293312475 stars based on 2557 reviews Dania główne

Składniki:

1/2 kg schabu
1/2 kg pieczarek
2 zupy pieczarkowe w proszku
150 gram jogurtu naturalnego
zielona pietruszka
pieprz

Sposób wykonania:

Pieczarki opłukać i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować ok. 30 minut. Następnie odcedzić.

Mięso pokroić na kotleciki i rozbić. Lekko posolić i popieprzyć. Następnie obsmażyć na tłuszczu z dwóch stron. Zupy pieczarkowe rozpuścić w 1 litrze wody, dodać jogurt, zieloną pietruszkę i wymieszać. Do tego włożyć opieczone porcje mięsa i dusić około 45 minut. Następnie wyjąć mięso.

W ½ szklanki wody rozmieszać 2 łyżki mąki i wlać do gotującego się sosu i zagotować. Do sosu dodać wcześniej ugotowane pieczarki i z powrotem przełożyć mięso.

Podawać z ziemniakami i surówką, np. z kapusty pekińskiej.

Podane składniki wystarczają na 5 porcji.

7117
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Żadna rewelacja. Nikomu nie smakowało, może za sprawą tych zupek? Mam wrażenie, że większość przepisów robiona jest na ilość a nie na jakość!!!
zuza [2012-05-03 22:17:21]
Smaczne ..łatwe danie..Polecam
danka [2011-04-29 19:06:44]
Cieszę się, że Wam ten schab smakuje. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-02-07 12:29:27]
Proste i smaczne danie. Podalam z ziemniakami i mizerią. Polecam:):):)
fruzelina [2010-06-23 12:11:18]
Smaczne danie. Przygotowałam na kolację ze znajomymi-wszystkim smakowało,a przede wszystkim mojemu mężowi,który jest dość wybredny jeśli chodzi o jedzenie. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej. Polecam.
Gosia [2009-11-15 10:45:21]
mmm wyszło naprawdę dobre na pewno skorzystam jeszcze z tego przepisu:)
madziara [2009-09-01 10:09:34]
eeee, ja uwazam ze przepis rewelacja jest i nie ma znaczenia czy zastapie to sosem beszanelowym czy zupkami pieczrkowymi!poprostu pychotka:)
kamisia? [2008-03-05 13:53:00]
zupy w proszku to dla leniuchow albo zapracowanych osob lepiej samemu zrobic sos ale kazdy robi po swojemu prawda pozdro
michal [2007-05-31 14:46:15]
Zupy w proszku to paskudztwo. Dodaję do kotletów sos beszamelowy z pieczarkami; to jest dopiero rewelacja.
Ewa [2007-02-26 10:01:47]
kochani przepis jest rewelacyjny wszystko wyszlo jak nalezy pycha Dorota(29.10.2006)
Dorota [2006-10-29 11:30:13]
Bardzo smaczne, dodaje jeszcze 1-2 ząbki czosnku. Wszystcy się zajadają. Bardzo dobre z makaronem, szerokie paski
Renata [2005-12-21 09:58:17]
PO MOJEMU TO SCHAB DUSIMY W ZUPACH PIECZARKOWYCH A PO WYŁOŻENIU NA PÓŁMISEK POLEWAMY SOSEM PIECZARKOWYM. WYSTARCZY TROCHĘ POMYŚLEC JAK KTOŚ NAPRAWDĘ UMIE GOTOWAĆ:)
IWONA [2005-12-05 11:18:14]
Uwazam ze jest pyszne. Wyszlo mi za pierwszym razem.
Monika [2005-07-29 13:12:30]
A te zupy w proszku to tu naprawdę są potrzebne? Nie lepiej przygotować coś smacznego samych świeżych, naturalnych produktów? Toż to zrgrrrroza!
Mafalda [2004-10-27 15:05:22]
Dodaj komentarz:

Śledź nas na Facebook

Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.