naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 25.08.2006
Ods這n dziennie: 4

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

10 ca造ch jajek
2 szklanki cukru
1 szklanka mleka w proszku
½ litra spirytusu
2 szklanki przegotowanej zimnej wody

Spos鏏 wykonania:

Jajka ubi z cukrem na puszyst pian. Doda mleko w proszku i zmiksowa. Nast瘼nie powoli wlewa spirytus i wod, ca造 czas miksuj帷.

Z podanych sk豉dnik闚 wychodzi 1,75 litra adwokata.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1422 6388
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
ja doda豉m kapucino waniljowe (duzo) by pyszny
BETI [2010-05-03 22:40:26]
Raczej g瘰ty.
Dorota [2009-12-28 11:24:42]
czy z tego przepisu wyjdzie g瘰ty adwokat czy raczej rzadszy
aga [2009-12-23 10:27:56]
鈍ietny przepis. Adwokat by pyszny. Pozdrawiam autork przepisu
Sabina Wieprz [2009-12-07 10:45:19]
super
magda [2009-10-23 17:46:46]
Jest bardzo dobry, sprawdzi豉m go i polecam.
Kasia O [2008-12-27 12:05:54]
Dobry przepis. Nic ponadto.
ㄆkcik [2008-12-17 12:44:15]
bardzo dzi瘯uj za precyzyjn odpowied.Pozdrawiam
Kasia [2008-12-17 08:02:47]
Mo瞠 by np. takie http://www.mlekovita.com.pl/php/jpg/prod_171.jpg
Dorota [2008-12-16 21:57:33]
prosz mi powiedzie jakie mleko w proszku?
Kasia [2008-12-16 20:49:41]
Mo積a spr鏏owa zrobi z w鏚k, ale wtedy ten adwokat b璠zie s豉bszy. W tej sytuacji - w鏚ki nale瘸這by doda wi璚ej, a wtedy jest ryzyko, 瞠 masa mo瞠 si zwa篡 i w og鏊e adwokat wyjdzie rzadki.
Dorota [2008-04-24 08:12:10]
Mam pytanie czy zamiast spirytusu mo積a doda w鏚ke
kucharka1 [2008-04-23 20:34:48]
Nie trzeba oddziela 鄴速ek od bia貫k. Ca貫 jajka nale篡 ubi razem z cukrem.
Dorota [2008-04-02 01:34:18]
prosze o piln odpowied chcia豉bym zrocic ten trunek na 18-stke ale zastanawia mnie jak ubic te jajka?czy najpierw bia趾a potek z cukrem i na koncu dodac 鄴速ka czy jakos inaczej?jak macie jaki ciekawe jeszcze przepisy tego typu na 18-stke to prosze piszcie pozdrawiam:)
Agulcia17@interia.eu [2008-04-01 22:04:29]
bardzo dobry!!! polecam ;spr鏏ujcie przepis udany, smacznego
annika [2007-12-16 23:01:50]
jest super
jola [2007-12-07 21:10:36]
ja robie adwokat z mleczka kondesowanego w puszce jest naprawde smaczny!!!!!!!!
iwa [2007-11-16 19:58:58]
supcio adwokatek.pozdrawiam
Dorota K. [2007-05-16 20:34:35]
鈍ietny
IZA [2007-02-19 23:14:22]
prosi豉bym o dok豉dny przepis na tego awokado poniewaz chcialabym zrobic go i sprobowac wiec przepis prosze na e-maila anula20_20@o2.pl
ania [2007-02-18 19:47:22]
zawsze dodaje mleko skondensowane, lecz wcze郾iej gotuje je oko這 3 h (w puszce), gdy ostygnie dodaje do adwokata i wszystko miksuje (nie ma grudek). Nigdy nie daj mleka w proszku jedynie mleko z kartonu (1 szk.), aby smak by jeszcze lepszy dodaj odrobin rumu i cukier waniliowy. Pyszne.
Marta [2007-02-07 14:37:24]
Jaki rzadki wyszed. Mo瞠 bo doda豉m w鏚ki, ale za to z po這w wody. Hmmm! Jak m鎩 tata robi, to raczej g瘰ty krem, w kt鏎ym 造磬a niemal sta豉. Smaczny jest. Niepowiem.
Anka [2007-01-07 12:43:25]
Bardzo dobry. Po pewnym czasie tworzy si na min skorupa, ale wystarczy rozmiesza i jest znowu ok.
Marcin [2006-11-07 19:39:54]
sprawdzi豉m ten przepis i jest to bardzo dobry adwokat
Monika [2006-11-06 21:14:01]
Tak, do tego adwokata dodaje si ca貫 jajka. Pozdrawiam ;)
Dorota [2006-10-26 10:26:33]
Czy do tego adwokatu wchodz ca貫 jajka,czy tylko 鄴速ka?
Sabi [2006-10-25 23:32:47]
Mo積a zamiast spirytusu doda w鏚k, ale wtedy adwokat nie b璠zie taki mocny. A mo積a te doda 250 ml spirytusu i 250 ml w鏚ki.
Dorota [2006-10-23 09:20:26]
CZY ZAMIAST SPIRYTUSU MO燒A DODO W豃KI
KAMA [2006-10-21 14:51:39]
Rzeczywi軼ie jak si doda mleko skondensowane to wtedy nale篡 zmniejszy ilo嗆 cukru np. o po這w, bo w przeciwnym wypadku ajerkoniak wyszed豚y za s這dki. My郵, 瞠 z dodatkiem mleka skondensowanego ajerkoniak powinien wyj嗆 g瘰ty. Cz瘰to bywa tak, 瞠 ju po wykonaniu ajerkoniaku jest on rzadki, ale jak postoi troch w butelce to zg瘰tnieje. Powodzenia ;)
Dorota [2006-10-20 09:19:18]
adwokat jest wspania造 doda豉bym do niego jeszcze sok z pomara鎍za.
Agnieszka [2006-10-19 12:08:21]
mam pytanie. poniewa zawsze advocata robi豉m z dodatkiem przegotowanego mleka, nap鎩 wychodzi rzadki. na to wychodzi 瞠 ten przepis sprawia, 瞠 advocat b璠zie g瘰ty. ale zamiast mleka zwyk貫go lub w proszku dodam mleko skondensowane zagrzane (ale nie na zupe軟y karmel) to czy wyjdzie r闚nie g瘰ty? mo瞠 trzeba b璠zie doda mniej cukru, 瞠by nie by zbyt s這dki...
jadzia [2006-10-16 14:10:23]
Bardzo dobry!!! Ja tradycyjnie doda豉m jeszcze rodzynki i odstawi豉m na kilka dni.Przepis udany- POLECAM! Pozdrawiam- Fryga
ava20@op.pl [2006-09-11 09:11:14]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl