naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 25.08.2006
Odsłon dziennie: 5

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

10 całych jajek
2 szklanki cukru
1 szklanka mleka w proszku
½ litra spirytusu
2 szklanki przegotowanej zimnej wody
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać mleko w proszku i zmiksować. Następnie powoli wlewać spirytus i wodę, cały czas miksując.

Z podanych składników wychodzi 1,75 litra adwokata.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6468 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
ja dodałam kapucino waniljowe (duzo) był pyszny
BETI [2010-05-03 22:40:26]
Raczej gęsty.
Dorota [2009-12-28 11:24:42]
czy z tego przepisu wyjdzie gęsty adwokat czy raczej rzadszy
aga [2009-12-23 10:27:56]
świetny przepis. Adwokat był pyszny. Pozdrawiam autorkę przepisu
Sabina Wieprz [2009-12-07 10:45:19]
super
magda [2009-10-23 17:46:46]
Jest bardzo dobry, sprawdziłam go i polecam.
Kasia O [2008-12-27 12:05:54]
Dobry przepis. Nic ponadto.
Łukcik [2008-12-17 12:44:15]
bardzo dziękuję za precyzyjną odpowiedź.Pozdrawiam
Kasia [2008-12-17 08:02:47]
Może być np. takie http://www.mlekovita.com.pl/php/jpg/prod_171.jpg
Dorota [2008-12-16 21:57:33]
proszę mi powiedzieć jakie mleko w proszku?
Kasia [2008-12-16 20:49:41]
Można spróbować zrobić z wódką, ale wtedy ten adwokat będzie słabszy. W tej sytuacji - wódki należałoby dodać więcej, a wtedy jest ryzyko, że masa może się zważyć i w ogóle adwokat wyjdzie rzadki.
Dorota [2008-04-24 08:12:10]
Mam pytanie czy zamiast spirytusu można dodać wódke
kucharka1 [2008-04-23 20:34:48]
Nie trzeba oddzielać żółtek od białek. Całe jajka należy ubić razem z cukrem.
Dorota [2008-04-02 01:34:18]
prosze o pilną odpowiedź chciałabym zrocic ten trunek na 18-stke ale zastanawia mnie jak ubic te jajka?czy najpierw białka potek z cukrem i na koncu dodac żółtka czy jakos inaczej?jak macie jakiś ciekawe jeszcze przepisy tego typu na 18-stke to prosze piszcie pozdrawiam:)
Agulcia17@interia.eu [2008-04-01 22:04:29]
bardzo dobry!!! polecam ;spróbujcie przepis udany, smacznego
annika [2007-12-16 23:01:50]
jest super
jola [2007-12-07 21:10:36]
ja robie adwokat z mleczka kondesowanego w puszce jest naprawde smaczny!!!!!!!!
iwa [2007-11-16 19:58:58]
supcio adwokatek.pozdrawiam
Dorota K. [2007-05-16 20:34:35]
świetny
IZA [2007-02-19 23:14:22]
prosiłabym o dokładny przepis na tego awokado poniewaz chcialabym zrobic go i sprobowac wiec przepis prosze na e-maila anula20_20@o2.pl
ania [2007-02-18 19:47:22]
zawsze dodaje mleko skondensowane, lecz wcześniej gotuje je około 3 h (w puszce), gdy ostygnie dodaje do adwokata i wszystko miksuje (nie ma grudek). Nigdy nie daję mleka w proszku jedynie mleko z kartonu (1 szk.), aby smak był jeszcze lepszy dodaję odrobinę rumu i cukier waniliowy. Pyszne.
Marta [2007-02-07 14:37:24]
Jakiś rzadki wyszedł. Może bo dodałam wódki, ale za to z połową wody. Hmmm! Jak mój tata robił, to raczej gęsty krem, w którym łyżka niemal stała. Smaczny jest. Niepowiem.
Anka [2007-01-07 12:43:25]
Bardzo dobry. Po pewnym czasie tworzy się na min skorupa, ale wystarczy rozmieszać i jest znowu ok.
Marcin [2006-11-07 19:39:54]
sprawdziłam ten przepis i jest to bardzo dobry adwokat
Monika [2006-11-06 21:14:01]
Tak, do tego adwokata dodaje się całe jajka. Pozdrawiam ;)
Dorota [2006-10-26 10:26:33]
Czy do tego adwokatu wchodzą całe jajka,czy tylko żółtka?
Sabi [2006-10-25 23:32:47]
Można zamiast spirytusu dodać wódkę, ale wtedy adwokat nie będzie taki mocny. A można też dodać 250 ml spirytusu i 250 ml wódki.
Dorota [2006-10-23 09:20:26]
CZY ZAMIAST SPIRYTUSU MOżNA DODOć WóDKI
KAMA [2006-10-21 14:51:39]
Rzeczywiście jak się doda mleko skondensowane to wtedy należy zmniejszyć ilość cukru np. o połowę, bo w przeciwnym wypadku ajerkoniak wyszedłby za słodki. Myślę, że z dodatkiem mleka skondensowanego ajerkoniak powinien wyjść gęsty. Często bywa tak, że już po wykonaniu ajerkoniaku jest on rzadki, ale jak postoi trochę w butelce to zgęstnieje. Powodzenia ;)
Dorota [2006-10-20 09:19:18]
adwokat jest wspaniały dodałabym do niego jeszcze sok z pomarańcza.
Agnieszka [2006-10-19 12:08:21]
mam pytanie. ponieważ zawsze advocata robiłam z dodatkiem przegotowanego mleka, napój wychodził rzadki. na to wychodzi że ten przepis sprawia, że advocat będzie gęsty. ale zamiast mleka zwykłego lub w proszku dodam mleko skondensowane zagrzane (ale nie na zupełny karmel) to czy wyjdzie równie gęsty? może trzeba będzie dodać mniej cukru, żeby nie był zbyt słodki...
jadzia [2006-10-16 14:10:23]
Bardzo dobry!!! Ja tradycyjnie dodałam jeszcze rodzynki i odstawiłam na kilka dni.Przepis udany- POLECAM! Pozdrawiam- Fryga
ava20@op.pl [2006-09-11 09:11:14]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl