naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 15.11.2003
Ods這n dziennie: 7

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Masa bananowa:
2 galaretki cytrynowe
4 banany
1 鄴速ko
15 dag mas豉
cukier waniliowy
Do dekoracji:
1 banan
1 galaretka pomara鎍zowa
Ponadto:
oko這 15 dag biszkopt闚
r e k l a m a
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

字edniej wielko軼i tortownic (o 鈔ednicy 23-25 cm) wy這篡 biszkoptami.

Galaretki cytrynowe rozpu軼i w 2 szklankach gor帷ej wody i wystudzi. Banany obra i zetrze na tarce o du篡ch oczkach. 草速ko utrze z mas貫m i cukrem waniliowym. Po陰czy z t篹ej帷ymi galaretkami cytrynowymi i bananami. Mas bananow prze這篡 do tortownicy.

Wstawi do lod闚ki na 1 godzin. Nast瘼nie udekorowa plasterkami banana.

Galaretk pomara鎍zow rozpu軼i w 1 szklance gor帷ej wody i wystudzi. T篹ej帷 galaretk wyla na ciasto. Sch這dzi w lod闚ce.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1427 6399
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
A ja zmiksowa豉m 4 banany z 1 galaretk agrestow i zwa穎nym kremem z 100 g margaryny, jednym 鄴速kiem i cukrem waniliowym Na g鏎 pokroi豉m brzoskwinie i zala豉m galaretk wi郾iow jeszcze smaku nie znam ;]
Basia [2012-07-19 20:30:53]
Wszystko ok, tylko problem jest taki, 瞠 starte na tarce o du篡ch oczkach banany nie po陰cz si na g豉dk mas z 瘸dn mas. Mo積a te banany przed dodaniem do masy zmiksowa blenderem.
Dorota [2012-02-20 13:25:02]
To mas這 w tym deserze jest ohydne - a ju nie daj bo瞠 trafi na niezmiksowan (niewymieszan) du膨 grudk mas豉 podczas konsumpcji! Ohyda! ;) A co gdyby np. doda zamiast mas豉 np. gotowy budy? To mog這by by strawniejsze. Reasumuj帷 - przepis do poprawki!
Marcin [2012-02-20 12:31:46]
boze surowe jajka salmonella!!! LUDZIE TAKIE CIASTA TO NIE W DZISIEJSZYCH CZASACH!!
JAGA [2012-02-07 12:09:14]
Pyszny prosty, masa puch;)
Marta [2012-01-14 20:18:42]
od wielu lat robi ale nie dodaj 鄴速ka i nie wyk豉dam biszkopt闚 po prostu wylewam na posmarowan mas貫m blach
puniak [2011-10-28 21:44:35]
Mnie ciasto nie zachwyci這 , ale mo瞠 to dlatego, 瞠 nie przepadam za galaretkami, masami o konsystencji ptasiego mleczka itp. Wol bardziej \"konkretne\" smaki, dlatego powt鏎ki raczej nie b璠zie. Poza tym nie mam zarzut闚 do przepisu - masa jest g豉dka, jednolita, jasna, puszysta i zwarta (mo瞠 nawet zbyt zwarta), ciasto 豉two si kroi. Co prawda moje proporcje by造 troszk inne (200 g mas豉, 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody, 4 鄴速ka, 1/2 szklanki cukru pudru, 5 banan闚) i zamiast utrze banany na tarce, zmiksowa豉m je blenderem na puree. I jeszcze dwie porady: 1.疾by banany nie ciemnia造 nale篡 skropi je po obraniu i pokrojeniu sokiem z cytryny. 2.Natomiast, 瞠by unikn望 zwarzenia kremu nale篡 zadba, 瞠by wszystkie sk豉dniki mia造 tak sam temperatur. Mas這 wyci庵amy z lod闚ki na kilka godzin przed przygotowaniem masy, 瞠by zmi瘯這. Banany przechowujemy lod闚k. Jajka tu przed dodaniem do mas豉 dok豉dnie myjemy i wyparzamy gor帷 wod. Galaretki rozpuszczamy odpowiednio wcze郾iej, by zd捫y豉 wystygn望 w temp. pokojowej i zacz窸a lekko krzepn望. Oczywi軼ie wszystkie \"p造nne\" sk豉dniki (galaretka, banany, 鄴速ka) dodajemy do mas豉 stopniowo, np. po 造盧e.
Margo [2011-08-06 15:46:40]
W豉郾ie zrobi豉m, ch這dzi si w lod闚ce. Mas這 da豉m rozpuszczone i miksowa豉m wszystko w robocie. Masa wysz豉 g豉dka i jasna. Wieczorem b璠zie wiadomo jak smakuje.
Chiccagorda [2011-05-12 16:07:29]
jak robilam 1 raz to wzielam truskoawkowa galeretke i masa wyszla strasznie ciemna!!! dlatego trzeba kierowac sie przepisrm :)))) kiedy ucieram zoltko z maslem i cukrem waniliowym moje dzieci to wcinaja. pozdrawiam wszystkie kucharki ;))))
gAbryniA [2011-05-02 17:41:39]
Je郵i masa si zwa篡 wystarczy ja lekko podgrza i wszystko b璠zie dobrze
cukiereczek [2010-12-23 15:59:53]
Ta masa bananowa po prostu tak wygl康a. Bo banany nigdy nie po陰cz si z mas貫m na jednolit g豉dk mas.
Dorota [2010-09-01 11:28:42]
ja robi豉m je dopiero dwa razy i za ka盥ym razem masa mi si zwa篡豉:( niby smakuje dobrze ale wygl康a fatalnie... macie mo瞠 na to jakie sposoby?? pom騜nie bo inaczej si poddam cho to jedno z ulubionych ciast mojego ch這paka
PeWu [2010-08-25 13:52:35]
Te ciasto jest dobre,ale polecam zawsze dawac rozpuszczona ZELATYNE i ciasto nie wyplynie na spod najlepiej sprawdzaja sie biszkoptowe ciasteczka.
Basia [2010-08-19 17:12:15]
super ciasto:)
danuta [2010-02-09 17:33:56]
a ja sprobowalam troszke innego bananowca: biszkopt - biszkopty, jak chcecie, masa kr闚ka - gotowa do kupienia w sklepie, na nia banan w plastrach i galaretka, pycha, czasami zamiast galaretki mzona dac bita smeitane ale wtedy trzeba zjesc szybko, zreszta i tak dlugo to on nie wytrzyma, poch豉niamy go z predkoscia swiatla, haha
ania [2010-01-18 18:20:45]
Palice liza miammm POLECAM
Asia xxxxx [2010-01-15 20:05:24]
Znam to ciasto od wileu lat i jerst rewelacyjne. Ja jednak zawsze robi豉m je troszeczke inaczej: Na dno daj nas帷zone biszkopty galaretk owocow a do masy zamiast galaretki, rozpuszczon 瞠latyn w niewielkiej ilosci mleka. Oczywi軼ie wierzch udekorowany owocami zalany galaretk i palce lizac:)
Reinka [2009-03-23 14:17:19]
Zatroskana, a mo瞠 troche pomy郵isz zamiast krytykowa.Widocznie nie masz za bardzo talentu kulinarnego. Mi smakowa這.
aaaaa [2009-02-22 10:55:05]
A ja robi zwyk造 cienki biszkopt i nic nie wyp造wa, na ko鎍u mas bananow traktuje blenderem i nie ma grudek mas豉:)
Sylwia [2008-09-13 13:08:14]
hmmm co do biszkoptow to odradzam :P Proponuje za to herbatniki np. petit bure... pierwszego dnia moga byc delikatnie twarde ale nastepnego po nasiaknieciu smakuja cudownie i nie wyplywaja ani nie przywieraja :P pozdrawiam :)
fl3sh [2008-06-30 19:36:41]
biszkopty mimo 瞠 nas帷zone i trzymane w lodowce wyplywaja - a masa wyglada okropnie ;/ grudy masla... nie polecam ;/
Monika [2008-06-01 15:40:11]
poprostu pychotka Dzieki za przepis suuuuuuuper.
slawek [2008-03-20 21:51:40]
ciasto super szybkie w wykonaniu i super szybkie w jedzeniu polecam
ala [2007-12-21 21:38:55]
pyszne ciasto mniam mniam.. 瞠by biszkopty ze spodu ,nie wyp造wa造 mocz je w rozpuszczonej galaretce cytrynowej i daj na 15 minut do lod闚ki-skutkuje:)poza tym mniammniu郾e:):)
ilona [2007-12-03 22:01:36]
bananowiec jest naprawde przepyszny.i mysle ze kazdemu uda sie go zrobic.zachecam.
siudema [2007-10-03 20:57:12]
Polecam goraco to ciasto, jest pyszne. Ja robi bardzo cz瘰to ciasto bananowe, ale wed逝g troch innego przepisu. A mianowicie nie u篡wam ciasteczek biszkopt闚, tylko robi biszkopt i przekrawam go na 2 cz瘰ci. Wtedy ciato wygl康a nast瘼uj帷o: biszkopt - masa bananowa - biszkopt - masa bananowa - banany z galaretk.
Nikki :* [2007-08-28 12:17:40]
latwy i smaczny jest ten bananowiec
Marzena [2007-08-06 10:19:20]
pycha
Ania [2007-06-21 15:50:16]
Starte banany mo積a skroi sokiem z cytryny, wtedy tak szybko nie ciemniej.
Dorota [2007-05-28 09:15:45]
Proste smaczne i szybkie proponuje mase bananowa podzielic na dwie rowne czesci, do jednej dolozyc Lyzeczke kawy i odrobine kakao a do drugiej wiorki kokosowe,tortownice wylozyc biszkoptami wlac ciemna mase,wlozyc na kilka sekund do lodowki, by masa stezala,ponownie wylozyc biszkoptami i zalac jasna warstwa,wlozyc do lodowki po stezeniu ulozyc owoce i zalac schlodzona galaretka:)
Kaczka dziwaczka [2007-05-09 15:34:06]
疾by nie wyp造wa造 banany najpierw trzeba zala je odrobin galaretki, wstawi do lod闚ki i jak st篹eje dola reszt galaretki. tak samo z biszkoptami. POWODZENIA !
EDYTA [2007-05-01 10:17:10]
Ciasto pyszne. Tylko co zrobi 瞠by banany nie ciemnia造??
Moni [2007-04-27 10:17:16]
Tortownic nale篡 posmarowa t逝szczem (np. mas貫m) wtedy te biszkopty lekko przyklej si do tortownicy. Masa bananowa powinna by T坒EJ。A i dopiero tak mas nale篡 wyla do tortownicy na biszkopty. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-10 15:18:38]
Co zrobi zeby biszkopty nie plywaly w masie bananowej?Jak tylko zalewam masa biszkopty wyplywaja do gory:-(
Lilijka [2007-03-31 20:10:28]
przepyszny deser, ale ja doda豉m zamiast 4 bananow 7 , jest wtedy taki lekki
BOZENA [2007-01-24 10:57:22]
te ciasta s wy鄉ienite
DAwid [2007-01-14 15:15:22]
istna pychotka.........mniammm:):):) Jejku jak ja lubi banany>>ale tak og鏊nie to nie nie robi豉m tego ciata z tego przepisu, troszk go przekszta販i豉m,doda豉m ubit 鄉ietan ***WYSZΜ CUDOWNIE***doda豉m jeszcze brzoskwinie i ananasy
Patu鎥a K鏊n [2006-12-23 15:06:51]
pyyyyyyyyyyyyyycha ciacho polecam mmm...
babcia ciasteczkowa [2006-11-28 12:56:15]
Naprawd 鈍ietne ciasto :) Proste... ζtwe... i co najwa積iejsze smaczne!! Bardzo polecam :) Tylko my郵 ze gdy bym doda do tej drugiej galaretki pomara鎍ze by by lepszy efekt :P Ale co tam... zrobi to nast瘼nym razem
Patryczek [2006-11-24 20:53:57]
Nawet facet potrfi te ciasto zrobic
Kamil [2006-11-07 19:31:10]
Dziewczyny, 瞠by bananowiec nie wygl康a na "zwa穎ny" to zamiast mikserem ca這嗆 wymieszajcie taka nasadk z nozykami do這穎nymi do miksera (wr璚a si to tam gdzie jest m造nek do kawy) lub robotem kuchennym na najwyzszych obrotach z nasadk do krojenia. Wychodzi l瞠jszy i jednolity.I jest o wiele lepszy.
Aneta [2006-09-09 21:49:43]
ja robie z truskawek jak jest sezon i jest bardzo pysznne daje wtedy okolo 30-40dag truskawek
dabi [2006-06-24 12:22:49]
a jeszcze lepsze jest dodac zamiast masla i zlotek dodac mleko skondensowane nieslodzone ubic i dodac galaretki po odrobinie. jest jak takie bananowe ptasie mleczko
Betka [2006-05-12 13:40:14]
ja robie z cytrynowych galaretek i jest lepszy smak i robie na biszkopcie
agnieszka [2006-03-19 15:55:29]
Do masy -po 造盧e dodaj ( p鏊 szklanki g瘰ciejszego budyniu -mniej mleka dodaj do gotowania) Budyn bedzie bez suchej sk鏎ki -posyp powierzchnie cukrem .Oczywi軼ie zimny budyn -dodaj . smacznego .
grazyna z Gdyni [2005-12-31 19:07:23]
bananowiec jest pyszny latwy do zrobienia i zawsze wychodzi super
dorka [2005-12-03 14:08:01]
Polecam zamiast biszkoptu da ciastka biszkoptowe a zamiast mas豉 i jajek ubi 2 smietany krem闚ki. Doda do nich 2 rozpuszczone galaretki i banany. Ciasto jest o niebo lepsze no i nie ma smaku mas豉 a czu jedynie banany !!!!
MIKA [2005-09-29 12:18:03]
Pyszne,latwe..dzieki Czy nie ma mozliwosci wydruku przepisu bez tych wszystkich dodatkow reklamowych? A gdy drukuje wybrany tekst czesc jest poza marginesem.. Iga -5-10-05
iga [2005-06-11 02:57:30]
ja mam przepis na 4 鄴速ka do masy, a bia豉ka kt鏎e mi pozostaj ubijam z cukrem. dodaje do nich t篹ej帷 galaretk (rozpuszczon w 1 szkl) i to wylewam na wierzch i sch這dzi. Polecam
tolka [2005-05-14 01:44:54]
Za bardzo wybija sie w tym cie軼ie smak mas豉. Przyt豉cza je. Dosyc ci篹kie w smaku. Sp造cone. A ja tak uwielbiam banany......... Szkoda, 瞠 takie marne to ciasto... Mo瞠 cos modyfikowac..?
zatroskana [2005-01-10 19:48:13]
dobre,ale cos to mas這 nie zabardzo mi si utar這 i pozosta造 grudki:-( moze nastepnym razem b璠zie lepiej...
Fifona [2005-01-07 21:35:46]
odlotowe.poprostu super.tylko na gor da豉m czerwon galaretk.
diablica [2005-01-03 21:49:46]
super ciacho!!! zrobi豉m je z kole瘸nk a mamy po 11 lat wszystkim smakowalo
szynszylka [2004-12-15 22:01:54]
super ciasto, chociaz jak dotad nie mialam stycznosci z kulinaria (mam 14 lat, wiec wiadomo:) ciasto wyszlo pyszne i kazdy z rodzinki byl pod wrazeniem:)))
marta [2004-11-24 17:02:29]
Bardzo dobry placuszek. Ukochany mojego m篹a. Ja zamiast trze banany miksuj. Wtedy ciasto jest g豉dziutkie i smakuje jak ptasie mleczko o smaku bananowym. Polecam i zycz smacznego.
Magda z Krakowa [2004-11-11 15:09:12]
jest po prostu pyszne, to ulubione ciasto mojego m篹a, kt鏎y nie odejdzie od lod闚ki dop鏦i ciasto si nie sko鎍zy (podobnie jak ja:))
Kami [2004-05-29 09:28:48]
Bardzo smaczne i szybko si robi. R闚nie bardzo dobre z ananasami zamiast banan闚.
krecik [2004-04-03 18:31:57]
super ciasto,szybkie do zrobienia i tanie
Agunia [2004-03-05 14:42:42]
Proste, szybkie, smaczne. Wy鄉ienite latem, kiedy nie chce sie piec - bo za gor帷o :-)
KK [2004-01-08 17:21:46]
豉twy w przygotowaniu
Marta [2003-12-24 10:52:08]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl