Przepisy Extra

Brokuły pod mozzarellą

Brokuły pod mozzarellą

Składniki:

1 brokuł (50 dag)
125 g sera mozzarella
2 ząbki czosnku
przyprawa do gyrosa

Sposób wykonania:

Brokuł podzielić na kilka dużych różyczek. Opłukać i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gdy się zagotuje, pogotować pod przykryciem jeszcze 10 minut. Następnie przełożyć na patelnię, podlać małą ilością wody, w której się gotował.

Czosnek obrać i zmiażdżyć. Ser mozzarella pokroić w plasterki i rozłożyć na różyczkach brokuła. Posypać zmiażdżonym czosnkiem i posypać przyprawą gyros. Przykryć pokrywką i położyć na małym ogniu. Zapiekać krótko około 1-2 minuty.

Brokuły pod mozzarellą podawać na ciepło jako dodatek do mięs, do drugiego dania.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Super dobre to musi byc. Mam jednak doswiadczenie z brokulami. Otoz wrzucam je od razu na patelnie i dusze , ale bez wody, tylko na oleju przez okolo 15 min. Sol i pieprz. I potem dodac mocarelle, a czosnek to juz tuz przed podaniem. Zapewniam was , ze sa po prostu pyszne! Czyly smak brokulow pozostaje. Zycze milych przezyc smakowych.
Malgorzata Marszalkowska [2016-09-27 19:41:46]
Obojętnie, można zapiekać w piekarniku lub na patelni. Ważne jest tylko żeby ten ser lekko się roztopił. Według mnie najsmaczniejsze jest na ciepło, ale można zjeść też na zimno. Pozdrawiam :)
Ewelinka [2011-10-03 22:19:25]
Zapiekać? W piekarniku czy na patelni pod przykryciem dusić??? I czy tylko można to podać na ciepło?
kaig1 [2011-10-03 08:05:28]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.