Buraczki z chrzanem

Dodane przez w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
3.930232558 stars based on 43 reviews Przetwory

Składniki:

3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:

Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do dużego garnka. Dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.

Składniki wystarczą na około 9 słoiczków po 320 ml.

Smacznego.

7117
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Oczywiście, ocet można tutaj zastąpić cytryną, pozdrawiam :)
Dorota [2011-11-22 11:39:40]
Tak, można.
Dorota [2011-10-22 23:43:48]
Dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-20 14:34:29]
Bardzo się cieszę, że te buraczki Wam smakują. Życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-21 21:51:16]
Ja trę zawsze na dużych oczkach - sa ładniejsze i moim zdaniem zawierają więcej \"buraczkowego\" smaku! Pozdrawiam
Grażyna [2010-07-29 16:08:17]
Buraczki należy zetrzeć na tarce o tych troszkę większych oczkach, nie na papkę. Powodzenia :)
Dorota [2010-07-28 10:35:37]
na pewno wypróbuję, mam pyt. czy buraczki trze się na papkę czy na tych troszkę większych oczkach?
Eliza [2010-07-23 16:48:03]
Dodaj komentarz:

Śledź nas na Facebook

Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.