Chrupiąca sałatka na sylwestrowe przyjęcie

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
3.061224489 stars based on 49 reviews Sałatki

Składniki:

20 dag selera naciowego
50 dag wędzonego kurczaka (1-2 udka lub filet)
30 dag czerwonej papryki (2 średnie)
20 dag kiszonych ogórków (3 średnie)
5 dag czerwonej cebuli
7 dag pora
10 dag makaronu z zupki chińskiej
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka musztardy
przyprawa do kurczaka
oregano
pieprz
Do dekoracji:
liście selera naciowego

Sposób wykonania:

Seler naciowy opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Wędzonego kurczaka oczyścić ze skóry, kości i pokroić w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokropić w kostkę. Kiszone ogórki, obraną czerwoną cebulę i por również pokroić w kostkę. Makaron z zupki chińskiej połamać, zalać ½ szklanki gorącej wody, wymieszać i pozostawić do ostudzenia pod przykryciem (przypraw w proszku załączonych do zupki nie dodajemy).

Do miski przełożyć seler naciowy, wędzonego kurczaka, czerwoną paprykę, kiszone ogórki, czerwoną cebulę, por, makaron z zupki chińskiej, majonez, śmietanę, musztardę, szczyptę przyprawy do kurczaka oraz oregano. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół sałatkę udekorować liśćmi selera naciowego.

Podane składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

7144
sprawdzone przepisy
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Proszę bardzo, mam nadzieję, że będzie smakowała :) Udanego Sylwestra życzę i Szczęśliwego Nowego Roku! :)
Dorota [2013-12-30 13:22:57]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.