naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Ela
Dodano: 07.11.2003
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
3 jajka
1 ½ kostki masła
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka wiśniowa
2 galaretki agrestowe
1 kg bananów

Sposób wykonania:

Z podanych składników upiec biszkopt.

Wykonać masę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance wody. Masło utrzeć z żółtkami i 3 łyżkami cukru, dodać starte na grubej tarce banany. Na koniec do masy dodać tężejącą cytrynową galaretkę. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt.

Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody. 3 białka ubić z 3 łyżkami cukru, a następnie dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. 2 agrestowe galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Tężejące wylać na ciasto.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6484 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Zamiast masy białkowej można ułożyć warstwę bananów i zalać tężejacą galaretką,wypróbowane .
GABI [2009-10-11 14:38:45]
super jest to ciasto. zrobiłyśmy je dla mamy i cioci. zajadała się!!
Angela & Patrycja [2009-06-24 15:27:07]
surowe bialka- okropnosc-dla dzieci????
jadzia [2008-11-05 21:02:15]
Zrobiłam to ciasto faktycznie pychotka rodzinka się zajadała polecam!
Majka [2008-07-01 15:10:56]
Przewaznie jezeli w skladnikach na mase mamy maslo to sie zwazy,dlatego polecam zawsze maslo zastapic margaryna,np.Kasia lub Rama.Smak sie nie zmienia a masa sie nie zwazy.Pozdrawiam
Sylwia-ciasta to moj zywiol:) [2007-04-28 20:31:53]
Ciasto pychotka. Tylko masa bananowa zważyła mi się. Należy wtedy zagotować trochę margaryny i szybko wlać do kremu, ucierając jednocześnie mikserem na najwyższych obrotach. Pozdrawiam.
Elka :) [2007-02-28 21:28:36]
Bardzo dobre ciasto Polecam! Moj maż jak je zrobiłam powiedział ze jest tak pyszne że innego niż to na urodziny niechce :)
Edytka [2007-01-10 14:44:15]
ciasto pycha polecam!
babaj [2006-10-30 08:50:11]
Hej.Znam ten przepis.Ja jeszcze na masę wiśniową kładę banany w plasterkach.Po prostu pycha.
Andzia [2005-04-09 18:29:15]
Ciasto to nie ma jeszcze zdjęcia, ponieważ jest to jedn z piewszych moich przepisów, no a wtedy nie miałam jeszcze takiego sprzętu jak....aparat :) Pozdrawiam.
Dorota [2004-07-08 14:27:09]
Wydaje się być pyszne, ale dlaczego nie ma zdięcia?
EWCIA [2004-04-08 23:28:14]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl