Ciasto brzoskwiniowe z kokosem

Dodane przez w dniu
6 opinii | Wyraź opinię
3.661433447 stars based on 1465 reviews Ciasta i słodkości
Ciasto brzoskwiniowe z kokosem Ciasto brzoskwiniowe z kokosem - zdjęcie 2

Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa brzoskwiniowa:
1 puszka brzoskwiń w syropie
3 budynie śmietankowe
Masa kokosowa:
1/2 kostki margaryny
3 łyżki wody
1/2 szklanki cukru
20 dag wiórków kokosowych
1 jajko

Sposób wykonania:

Zrobić biszkopt, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń przygotowany w następujący sposób:

Na 3 szklankach soku z brzoskwiń (jeśli soku jest za mało należy dopełnić wodą) ugotować budyń. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać.

Na masę brzoskwiniową wyłożyć przygotowaną w następujący sposób masę kokosową:

Margarynę, wodę i cukier zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać kokos i dodać jajko, dobrze wymieszać.

Wszystko ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 20 minut, tak aby kokos się lekko zrumienił.

Smacznego.

7011
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Ja robię masę inaczej i jest pyszna(na dużą blaszkę): 1 litr kompotu - soku, zależy co mam, gotuję 2 budynie i do tego gorącego wsypuję 2 czasami trzy galaretki, np. pomarańczowe Dr.Oetkera i taką masę wylewam na biszkopt, na to kokos i do pieca. Polecam
asiahoffmann [2007-07-06 09:12:01]
Robię takie ciasto, ale zalecam kilka zmian tzn.3 budynie waniliowe z cukrem gotuję na 1 litrze mieszanki (sok z brzoskwiń + woda).Budyń należy wylać zaraz po ugotowaniu na upieczony wcześniej biszkopt. 20 dag masła+20 dag cukru+20 dag kokosu wkładamy do garnuszka i trzymamy mieszając aż rozpuści się masło.Studzimy .Potem wbijamy 2 jajka i miksujemy.Wylewamy na budyń i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż będzie dobrze złoty.Pozdrawiam i służę różnymi radami-dużo piekę. Proszę pisać gosia393@op.pl
Gosia [2005-12-04 22:16:33]
ciasto pyyyychaaaa....mimo iz masa budyniowa bardzo gęsta....PoLeCaM :))
})({ MiŚkA })({ [2005-09-16 08:13:39]
moim zdaniem ciasto jest dobre ale ja posiadam inny przepis i z moim przepisem to ciasto lepiej wychodzi
Alina [2005-02-27 13:04:04]
Przepis na masę brzoskwiniową jest beznadziejny. Masa wychodzi taka gęsta, że nie można jej nawet wymieszać. Radzę dodać mniej budyniu albo więcej wody. Poza tym spodziewałam się czegoś lepszego. Ciasto jest przeciętne.
Anka04 [2005-02-18 18:11:21]
dostałam od koleżanki przepis na sernik z kokosem, który chce zrobić na święta i w składzie masy kokosowej jest tylko: 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru i 20 dag kokosu (bez jajka) czy coś z tego wyjdzie?
atena [2004-04-06 23:28:36]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.