naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 15.11.2003
Odsłon dziennie: 1

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Masa brzoskwiniowa:
1 puszka brzoskwiń w syropie
3 budynie śmietankowe
Masa kokosowa:
½ kostki margaryny
3 łyżki wody
½ szklanki cukru
20 dag wiórków kokosowych
1 jajko

Sposób wykonania:

Zrobić biszkopt, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń przygotowany w następujący sposób:

Na 3 szklankach soku z brzoskwiń (jeśli soku jest za mało należy dopełnić wodą) ugotować budyń. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać.

Na masę brzoskwiniową wyłożyć przygotowaną w następujący sposób masę kokosową:

Margarynę, wodę i cukier zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać kokos i dodać jajko, dobrze wymieszać.

Wszystko ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 20 minut, tak aby kokos się lekko zrumienił.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1408 6361
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja robię masę inaczej i jest pyszna(na dużą blaszkę): 1 litr kompotu - soku, zależy co mam, gotuję 2 budynie i do tego gorącego wsypuję 2 czasami trzy galaretki, np. pomarańczowe Dr.Oetkera i taką masę wylewam na biszkopt, na to kokos i do pieca. Polecam
asiahoffmann [2007-07-06 09:12:01]
Robię takie ciasto, ale zalecam kilka zmian tzn.3 budynie waniliowe z cukrem gotuję na 1 litrze mieszanki (sok z brzoskwiń + woda).Budyń należy wylać zaraz po ugotowaniu na upieczony wcześniej biszkopt. 20 dag masła+20 dag cukru+20 dag kokosu wkładamy do garnuszka i trzymamy mieszając aż rozpuści się masło.Studzimy .Potem wbijamy 2 jajka i miksujemy.Wylewamy na budyń i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż będzie dobrze złoty.Pozdrawiam i służę różnymi radami-dużo piekę. Proszę pisać gosia393@op.pl
Gosia [2005-12-04 22:16:33]
ciasto pyyyychaaaa....mimo iz masa budyniowa bardzo gęsta....PoLeCaM :))
})({ MiŚkA })({ [2005-09-16 08:13:39]
moim zdaniem ciasto jest dobre ale ja posiadam inny przepis i z moim przepisem to ciasto lepiej wychodzi
Alina [2005-02-27 13:04:04]
Przepis na masę brzoskwiniową jest beznadziejny. Masa wychodzi taka gęsta, że nie można jej nawet wymieszać. Radzę dodać mniej budyniu albo więcej wody. Poza tym spodziewałam się czegoś lepszego. Ciasto jest przeciętne.
Anka04 [2005-02-18 18:11:21]
dostałam od koleżanki przepis na sernik z kokosem, który chce zrobić na święta i w składzie masy kokosowej jest tylko: 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru i 20 dag kokosu (bez jajka) czy coś z tego wyjdzie?
atena [2004-04-06 23:28:36]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl