naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Basia J.
Dodano: 28.12.2004
Odsłon dziennie: 3

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Ciasto biszkoptowe:
4 jajka
12 dag cukru
12 dag m±ki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto kokosowe:
5 białek
1 szklanka cukru
20 dag wiórków kokosowych
Krem:
5 żółtek
1 budyń ¶mietankowy
2 łyżki m±ki pszennej
2 łyżki m±ki ziemniaczanej
½ litra mleka
6 łyżek cukru
25 dag margaryny
Do dekoracji:
polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijaj±c dodać żółtka. Pod koniec ubijania dodać m±kę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostok±tnej formy i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić i wyj±ć z formy. Biszkopt nas±czyć przegotowan± wod± wymieszan± z aromatem waniliowym.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać kokos i delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć foli± aluminiow± wysmarowan± tłuszczem i wysypan± bułk± tart±. Wylać ciasto kokosowe, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C.

Z obu m±k, budyniu, cukru, mleka i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszyst± masę, dodaj±c porcjami budyń.

Na biszkopt wyłożyć krem, a na krem ciasto kokosowe, lekko docisn±ć. Ciasto udekorować polew± czekoladow±.

Smacznego.

SprawdĽ korzy¶ci na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1342 6239
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Warto¶ci odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
SprawdĽ extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
SprawdĽ extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
SprawdĽ także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
PYSZNE CIASTO!!!!!
ASIULA [2011-11-03 12:20:38]
zrobiłam to ciasto jest naprawdę pycha szybkie i łatwe naprawde można polecić
Eva łakomczuch [2008-12-02 23:40:07]
Bobaka budyniu nie umiesz zrobić z m±k±? nic trudnego.... A casto naprawdę rewelacyjne. Oby więcej takich przepisów.
Ewelcia [2008-07-25 08:05:11]
Ciasto kokosowe-na krem budyniowo-żółtkowy mozna położyć kawałki ananasa,jest wtedy mniej mdły i bardziej soczysty.Ja tak robię,ciasto jest rewelacyjne.
Bożena [2008-04-05 15:37:28]
12 dag cukru to 1/2 szklanki cukru. 12 dag m±ki pszennej to 3/4 szklanki m±ki pszennej. Zachęcam do skorzystania z naszego Przelicznika Wag, który znajduje się na stronie głównej www.smaczny.pl, w lewym górnym rogu. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-07-07 22:36:24]
mam pyt ile to jest 12 dag
Justysia [2007-07-05 15:06:41]
To może dokładniej wytłumaczę. Do ok. 1 szklanki mleka wsypać 2 łyżki m±ki pszennej, 2 łyżki m±ki ziemniaczanej, 1 budyń ¶mietankowy w proszku, 6 łyżek cukru, dodać 5 żółtek i wszystko dokładnie rozmieszać w tym mleku. Pozostałe mleko zagotować, i do gotuj±cego się mleka wlać rozpuszczone wcze¶niej w mleku wymienione składniki. To razem zagotować. Powodzenia ;)
Dorota [2007-02-13 21:50:39]
"Z obu m±k, budyniu, cukru, mleka i żółtek ugotować budyń" nie moge sobie wyobrazic jak panie to zrobily, zagotowac mleko z cukrem i zoltkami zaden problem, ale kiedy dodac make?
BoBakA [2007-02-13 21:37:34]
Suuuper ciacho!Pyszota!
Basia [2007-02-02 10:37:55]
Do kremu dodałam troszkę nutelli , wyszło super, wszystki smakowało.Dzięki za przepis
monia [2006-03-26 11:33:52]
Ciasto PYCHA. Znika niewiadomo kiedy :) Po prostu REWELACJA!!!
Monia [2006-03-08 20:43:44]
Zrobilam to ciasto i wyszlo swietnie nasi znajomi sie nim zachwycali. Poza tym byla to pierwsza impreza w naszym nowym mieszkanku ale wypadla super i teraz czesciej musze zapraszac ich na moje ciasteczka ....tak mi powiedzieli. Dziekuje za przepis..:-))))
Ewelina [2005-12-23 00:17:07]
Swoj± przygodę z pieczeniem rozpoczęłam jakie¶ 3 m-ce temu (jako matka dwójki urwisów - czas najwyższy) - i jestem pod wielkim wrażeniem, ciasto jest tak pyszne, że rozpływa się w ustach, a raczej w powietrzu - nie mam pojęcie kidy zniknęło z blachy:):):)
Aneta [2005-11-29 10:20:16]
ciasto jest przepyszne :))na prawdę polecam, niedo¶ć,że jest niedrogie..to po prostu znika z blachy w 2 godz:) pozdrawiam.
Sonia [2005-10-04 09:02:46]
Bardzo dobre ciasto dziekuje za przepis.
asia [2005-06-28 20:58:41]
,Dam wam też dobry przepis na ciasto kokosowe:CIASTO:4 jajka,1 szkl. cukru,1 szkl.m±ki ziemniaczanej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,pół kostki margaryny,4 łyżki oleju. Margarynę i olej roztopić wlać do masy jajecznej dodać m±kę i delikatnie wymieszać aby powstała jednolita masa.Piec na złoty kolor w piekarniku 180 C.MASA ORZECHOWA:2 paczki wiórek kokosowych,2szkl.mleka,pół kostki margaryny,pół szkl.cukru pudru -wiórki wsypać do zagotowanego mleka i na wolnym ogniu gotować(tak długo aż mleko się wygotuje)a wiórki zrobi± się gęste.Margarynę i cukier puder zmiksować potem dodać ostudzone wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać! NASTĘPNIE rozrób 2 galaretki w 750ml przegotowanej wodzie odstaw aby zgęstniała ale nie zastygła? Na upieczony placek nałożyć masę kokosow±,na masę wylać tężej±c± galaretkę,na galaretkę nałożyć herbatniki ,herbatniki polać polew± czekoladow±.PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (herbatników będzie potrzebnych 6 opakowań)
Teresa. [2005-05-07 19:41:06]
ciasto jest dobre upiekłam i moje dzieci objadały się pozdrawiam
ania320 [2005-03-30 07:23:51]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy s± darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz się już teraz
Aby otrzymywać smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:
Smaczne listy s± darmowe.