naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 20.05.2004
Ods這n dziennie: 7

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Ciasto:
10 dag mas豉
2 szklanki m彗i
1 造瞠czka proszku do pieczenia
2 造磬i cukru
1 jajko
3 鄴速ka
Masa orzechowa:
20 dag mas豉
2 造磬i mleka
1 szklanka cukru
3 造磬i miodu
30 dag orzech闚 w這skich

Spos鏏 wykonania:

Sk豉dniki na ciasto po陰czy, a nast瘼nie wyrobi ciasto i sch這dzi w lod闚ce.

Mas這, mleko, cukier i mi鏚 zagotowa. Nast瘼nie doda pokrojone orzechy w這skie i wszystko razem wymiesza. Mas ostudzi.

Ciasto roz這篡 na wysmarowanej t逝szczem blaszce i ponak逝wa widelcem, aby nie pop瘯a這. Na ciasto wy這篡 mas orzechow.

Blaszk przykry foli aluminiow, aby orzechy si nie przypali造. Ciasto w這篡 do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 °C. Ciasto jest najlepsze na drugi, trzeci dzie.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1406 6358
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzi瘯uj :) Tak po upieczeniu ciasto jest twarde, ale potem zmi瘯nie i jest pyszne :) Weso貫go Alleluja! :)
Dorota [2013-03-29 09:56:40]
Ciasto jest wspaniale !!! Moja masa byla tez dziwna po wyjeciu z piekarnika. Ale na drugi DZIEN byla Super . Mysle ze to ciasto musi postac .
Taksimax [2013-03-28 18:39:20]
pyszne ale diablo s這dkie ;))
monika [2012-02-07 10:56:55]
witam,zrobi豉m kas orzechow wg przepisu i nie軼ie豉 sie. niweim dlaczego?:(
kopciuszek1978 [2011-02-09 22:41:09]
ciasto mo瞠 i 豉twe, ale strasznie s這dkie chocia doda豉m po這w przewidywanego cukru. masa orzechowa og鏊ne si nie 軼i窸a.
Anka [2010-10-27 19:59:36]
Tak, mo積a zrobi to ciasto z margaryn Kasi, te b璠zie dobre. Powodzenia :)
Dorota [2009-12-28 11:27:27]
Czy jesli zamiast mas豉 dam margaryne "Kasi" to te wyjdzie to ciasto prosz o odpowiedz bo jestem s豉ba w pieczeniu ciast i nie wiem czy nie pope軟i bl璠u
Gosia [2009-12-22 21:54:38]
JA podwoi豉m sk豉dniki i wys這 wy窺ze i dobre :)
lulu [2008-01-06 15:16:28]
Tego ciasta kruchego og鏊nie jest ma這, i nale篡 go bardzo cienko roz這篡 na blaszce, i og鏊nie ciasto wychodzi niskie - ale taki jest jego urok. Na kruchym cie軼ie znajduje si masa orzechowo-miodowa, kt鏎a jest troszeczk twarda (jak to masa miodowa:)) ale og鏊nie ciasto jest smaczne (czasami w sklepach s podobne batoniki, tylko teraz zapomnia豉m jak si nazywaj - ale s pyszne ;)) Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-09-20 11:16:57]
hmmm...zrobi豉m ciasto i nie bylam w stanie wylepi nim ca貫j formy (obj皻o軼iowo by這 go za ma這), no i po uieczeniu by這 strasznie niskie. Sk豉dniki doda豉m w odpowiednich proporcjach. Co mog這 byc przyczyn??
karcia [2007-09-19 20:48:50]
Ciasto jest bardzo 豉twe do zrobienia. Po raz pierwszy piek ciasto. Nie mam 瘸dnych problem闚. Polecam wszystkim pocz徠kuj帷ym. A i przy okazji... jest pyszne:):):)
trzynastolatka [2007-05-07 17:55:55]
Ciasto jest bardzo 豉twe i smaczne. Mo積a je dobrze pokroi , gdy masa nie jest zbyt twarda. Bardzo samkowa這 mojej rodzinie. Polecam wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Justyna [2006-11-12 10:53:49]
Niestety masa orzechowa w og鏊e si nie po陰czy豉 i nie 軼i窸a:( Na zdj璚iu wygl康a tutaj 鈍ietnie, ale moje pr鏏y kt鏎e zrobi豉m wraz z m篹em kompletnie nie wysz造 :( Ciasto od spodu jest ju przypieczone i p造wa w bia趾u... :(
Ania [2006-11-11 21:45:57]
Bylo pyszne!!!
Madzia [2006-05-01 19:47:47]
ciasto jest bardzo pyszne. juz kt鏎y raz z kolei b璠 je piek豉. 豉twe do przyrz康zenia... NIEBO W G牞IE :):):P
Alicja [2006-04-14 13:29:43]
doda豉m mniej mas豉 do masy i po這we szklanki cukru i b這 ciasto wy鄉ienite dzi瘯i za przepis
monia3108 [2005-08-17 07:51:40]
Tak, ciasto ma by tylko na spodzie, a na wierzch nale篡 wyla mas orzechow.
Dorota [2005-08-03 15:20:55]
mam pytanie - ciasto tylko na spodzie? a ca豉 masa wylana na wierzch? dzi b璠 je robi i st康 moje pytanie
Mara [2005-04-22 06:40:37]
Zrobi豉m ciasto wg podanych proporcji... Jest za slodkie i powinno sie dodac mniej masla do masy. Spokojnie mozna rowniez zmniejszyc ilosc masy na ciasto. I tak jest bardzo slodkie.(prawde mowiac nie bylma w stnei zjesc dowch kawalkow...)
Martolina [2005-01-27 20:48:22]
Witam ciasto jest przepyszne,polecam wszystkim-
ewa [2005-01-22 19:16:08]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl