naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 19.05.2003
Ods這n dziennie: 2

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

ok. 3 kg cukinii
W這篡 do s這ika:
li嗆 laurowy
koper
2 z帳ki czosnku
kawa貫k ostrej papryki
ziele angielskie
pieprz

Zalewa:
1 litr wody
¾ szklanki octu 10%
6 p豉skich 造瞠czek cukru
3 p豉skie 造瞠czki soli

Spos鏏 wykonania:

Cukini umy, pokroi w paski (w sk鏎ce) i w這篡 do s這ika wraz z podanymi sk豉dnikami. Zala gor帷, przyrz康zon w odpowiedniej proporcji zalew i do piwnicy...

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1342 6240
Liczba porad kulinarnych: Brak 1494
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Podpowied dla Gosi.Ja cukini w s這iki robi ju kilka lat i zawsze pasteryzuj od zagotowania 5 min.Kroj w s逝pki na wysoko嗆 s這ika.M這d z mi瘯k sk鏎k nie obieram,wi瘯sze obieram i wydr捫am pestki. A to m鎩 przepis sprawdzony i wszystkim bardzo smakuje. 3 litry wody 0,5 litra octu 18 造瞠k cukru 4 造磬i soli cebulka,gorczyca,listek laurowy,pieprz ziarnisty,wszystko do garnka wymiesza do rozpuszczenia zala s這iki i pasteryzowa.Tak samo mo積a k豉嗆 w s這iki ma貫 patisony.Smacznego!
Alinka [2012-08-08 21:07:28]
koniecznie trzeba pasteryzowac przez 20 minut na wolnym ogniu i stoi w wekach nawet 3lata
jancia [2012-07-19 08:17:31]
Hmm.... mo瞠 sama cukinia by豉 ju gorzka, po pasteryzacji cukinii, nale篡 j wynie嗆 do ciemnej i ch這dnej piwnicy, alby si przegryz豉, mo瞠 s這ik z cukini za szybko by otwarty, mo瞠 za du穎 by這 dodanych przypraw (zw豉szcza li軼i laurowych i ziela angielskiego). Bywa czasami te tak, 瞠 niekt鏎e cukinie maj gorzk sk鏎k.
Dorota [2011-09-28 11:34:57]
zrobilam salatke z cukini i wyszla mi gorzka dlaczego anna bielsko-biala
anna bielsko -biala [2011-09-24 16:38:55]
a mnie te wszystkie cukinie octowe wcale nie smakuj. Ja cukinie przesma瘸m jako ratatuj i zamrazam. Jako dodatek do mi瘰a s rewelacyjne
krysia [2011-07-23 01:20:51]
Je郵i mamy dojrza陰 cukini, to tak, pestki nale篡 wydr捫y. Powodzenia :)
Dorota [2010-09-16 10:12:50]
witam mam pytanie czy cukinie trzeba wydr捫y z pestek czy nie ?
M這dy [2010-09-14 12:58:15]
zamierzam dzisiaj po raz pierwszy zrobic cukinie w sloiki i tak czytam i czytam i juz nic nie wiem.Jedni pasteryzuja inni nie.Chyba zapasteryzuje krociutko.
Gosia. [2010-09-07 08:51:25]
Wszystko nale篡 zrobi zgodnie z przepisem, i cukinia razem ze sk鏎k b璠zie pyszna :)
Dorota [2010-08-19 10:13:03]
Czy t cukini w skurc pokkrojon w paski trzeba koniecznie pasteryzow czy nie b璠zie potem za twarda lub gorzka?
gosia [2010-08-18 13:37:09]
co roku robie cukienie i papryke w zalewie, pasteryzuje ja
Iga [2009-08-20 19:08:59]
A ja robie kompoty z cukinii sa pyszne a kawaleczki cukinii dodaje do ciasta-rewelacja.
Agnieszka(10.10.2008) [2008-10-10 12:19:51]
robi cukini co roku z mojej dzia趾i w s逝pki krojone i zalane smakuj jak dawniejsze pikle, w tym roku malutkie cukinki pokroi 豉m w grubsze plastry,doda豉m czosnku ,kopru, ichrzanu tak jakbym kisi豉 og鏎ki, napisz jak smakowa這, najpierw sama si truj. potem rozdajje i za2wsze chwal moje zaprawy r騜nego rodzaju nawet wybredne wnuki.
babcia krysia [2008-08-13 11:58:06]
Ja pasteryzowa豉m i zgorzknia豉 mi. Nie mam poj璚ia dlaczego
Justyna [2008-08-04 13:58:58]
字edniej wielko軼i cukini nale篡 przekroi na p馧, a potem te po堯wki te przekroi na p馧. Powsta貫 獞iartki cukinii kroi w paski (maj wyj嗆 takie du瞠 frytki ;)).
Dorota [2008-07-24 13:56:30]
co to znaczy pokroi w paski? czy to samo co w plasterki?
krysia [2008-07-23 11:17:02]
Ja te jestem zdania, 瞠 trzeba cho 5 minut pasreryzowa. Robi tak z og鏎kami jak i z cukini. A cukinia w zalewie octowej jest super.
Ania [2008-07-06 11:50:07]
ta cukinia jest naprawde pyszna.zrobi豉m ju pare s這ik闚 i wczoraj nast瘼n porcje robi豉m,znajomym bardzo smakowa豉. Polecam!
Beti [2007-07-25 12:05:34]
Przepis troch zmodyfikowali鄉y, zmniejszaj帷 ilo嗆 octu do p馧 szklanki a zwi瘯szaj帷 ilo嗆 papryczki do dw鏂h kawa趾闚 na s這ik. Naszym zdaniem jest wtedy smaczniejsza. Mniej konserwowa a bardziej ostra. Nie zgadzamy si natomiast z odst徙ieniem od pasteryzacji. Nawet zalanie cukini wrz徠kiem nie jest w stanie nada ca這軼i (wk豉du) wystarczaj帷ej temperatury. Brak pasteryzacji nara瘸 nas na ryzyko zepsucia si naszych zapas闚 a tego by鄉y bardzo nie chcieli. Kr鏒ko gotujemy do 5 min. Og鏊nie pomys aby cukieni zaprawia gor帷o polecamy. Zaprawy og鏎k闚 nie "umywaj si" naszym zdaniem do cukini. I to ze wzgl璠闚 smakowych, jaki i od篡wczych.
Marcin i Agnieszka [2007-07-14 11:40:17]
Zrobi豉m cukini w zalewie musztardowej i wysz豉 twarda. Mo瞠 trzeba j najpierw kr鏒ko obgotowa?
Hana [2006-09-13 09:02:07]
ludziska tych sloikow sie nie gotuje ,nie trzeba poniewaz zalewa jest goraca
kartinka [2006-08-18 11:47:35]
WITAJCIE.ZROBILAM DZIS TEN PRZEPIS I WYSZLO MI 9 SREDNICH SLOIKOW,UZYLAM DO TEGO 3 I POL CUKINI ALE TYCH MNIEJSZYCH, UPRZEDZAM ZE TA ZALEWA STARCZA NA PARE SLOIKOW NA MOJE 9 SLOI MUSIALAM DOROBIC ZALEWY,JESZCZE RAZ TYLE. ROBI SIE TO WSZYSTKO TAK SZYBCIUTKO ZE NAPRAWDE WARTO WYPROBOWAC MAM NADZIEJE ZE TO DOBRE. DZIEKI ZA PRZEPIS.
MANIA [2006-07-19 19:10:13]
Ja robi cukinie w zalewie octowo-musztardowej jak og鏎ki.Pyszna!!!!Swietnie nadaje si do sa豉tki ziemniaczanej z majonezem.S這ik闚 z zalew octow nie pasteryzuj.Odwracam s這iki jak Dorota.
Halina [2005-08-25 19:00:16]
Cukini nale篡 '軼i郵e' napycha do s這ik闚 i nie trzeba jej pasteryzowa. Po zalaniu cukinii gor帷 zalew, nale篡 odwr鏂i s這iki do g鏎y dnem na ok. 30 mniut.
Dorota [2005-07-28 13:04:06]
Tak przyrz康zon cykinie ile trzeba pasteryzowa czy wog鏊e nie wymaga pasteryzacji
Beata z Nowej Soli [2004-08-18 10:23:14]
JAK DΣGO TOGOTOWA I CZY 列I印E NAPYCHA SΜIKI?????
PIOTR SANDOMIERZ [2004-07-12 14:44:05]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl
Zapisz si ju teraz
Aby otrzymywa smaczne przepisy
i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:
Smaczne listy s darmowe.