Przepisy Extra

Dietetyczna sałatka z fasolką szparagową

To przepis na bardzo zdrową i pyszną sałatkę warzywną. Do jej przygotowania potrzebna będzie fasolka szparagowa, filet z kurczaka, cebula, jogurt, musztarda i przyprawy. Jak z tego widać, nie ma tutaj niczego, co mogłoby nam zaszkodzić.

Przygotowanie przepisu nie powinno być zbyt trudne dla średnio zaawansowanego kucharza. Sałatka ma same zalety: jest łatwa do wykonania, bardzo dobrze smakuje, apetycznie wygląda i jest bardzo zdrowa! Czytaj więcej

Można ją jeść w czasie stosowania różnych diet zdrowotnych i odchudzających. Polecamy!

Składniki:

35 dag fasolki szparagowej (np. mrożonej)
6 jajek
1 podwójny wędzony filet z kurczaka (ok. 40 dag)
1 średnia cebula (10 dag)
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki musztardy
przyprawa do kurczaka
majeranek
zioła do drobiu
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Zamrożoną fasolkę szparagową ugotować do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wędzony filet z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć fasolkę szparagową, jajka, wędzonego kurczaka i cebulę. Dodać jogurt naturalny, musztardę i przyprawy: przyprawę do kurczaka, majeranek, zioła do drobiu, sól morską i pieprz ziołowy. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 40 minut.

Przepis można stosować również w diecie diabetyka i w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.