Duszona kapusta włoska z pieczarkami

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.714285714 stars based on 7 reviews Dania główne

Składniki:

1 średnia główka kapusty włoskiej (ok. 1 ½ kg)
1 duża cebula (20 dag)
70 dag pomidorów
pieprz
przyprawa w płynie Maggi
tymianek
koperek

Sposób wykonania:

Kapustę włoską opłukać, osuszyć i poszatkować. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Teflonową patelnię rozgrzać, przełożyć na nią pieczarki i cebulę. Smażyć bez tłuszczu, a następnie przełożyć do kapusty włoskiej. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w dużą kostkę i wraz z sokiem dodać do kapusty włoskiej. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę w płynie Maggi, majeranek, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać.

Podawać na ciepło z pieczonymi ziemiankami i kurczakiem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Czytaj także:
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
jest bardzo dobra
miska [2010-11-21 10:55:31]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.