naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 18.10.2010
Odsłon dziennie: 14

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 średnia główka kapusty włoskiej (ok. 1 ½ kg)
1 kg pieczarek
1 duża cebula (20 dag)
70 dag pomidorów
sól morska
pieprz
przyprawa w płynie Maggi
majeranek
tymianek
koperek

Sposób wykonania:

Kapustę włoską opłukać, osuszyć i poszatkować. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Teflonową patelnię rozgrzać, przełożyć na nią pieczarki i cebulę. Smażyć bez tłuszczu, a następnie przełożyć do kapusty włoskiej. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w dużą kostkę i wraz z sokiem dodać do kapusty włoskiej. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę w płynie Maggi, majeranek, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać.

Podawać na ciepło z pieczonymi ziemiankami i kurczakiem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
jest bardzo dobra
miska [2010-11-21 10:55:31]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl