Przepisy Extra

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Składniki:

40 dag fasolki szparagowej (żółtej)
1 litr wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
10 dag masła
6 dag bułki tartej (½ szklanki)

Sposób wykonania:

Z fasolki szparagowej odciąć końcówki i opłukać. Do garnka wlać wodę, dodać cukier i sól. Gdy się zagotuje, przełożyć fasolkę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut, a następnie odcedzić.

Na patelnię przełożyć masło i roztopić. Dodać bułkę tartą i zrumienić. Na koniec przełożyć fasolkę szparagową. Całość razem wymieszać i podawać na gorąco. Można serwować jako dodatek obiadowy lub osobno jako lekkie wakacyjne danie obiadowe - pycha!

Podane składniki wystarczą na około 2-3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.