Przepisy Extra

Grillowana czerwona papryka

Składniki:

2 czerwone papryki (ok. 50 dag)
suszony koperek
granulowany czosnek
sól
2 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób wykonania:

Paprykę przekroić, usunąć pestki, umyć i osuszyć. Następnie pokroić w paski i obsypać suszonym koperkiem, granulowanym czosnkiem i szczyptą soli.

Przełożyć na folię aluminiową, polać olejem słonecznikowym i złożyć folię. Paprykę w foli przełożyć na tackę i razem położyć na rozgrzanym grillu. Grillować około 40 minut. Podawać jako dodatek do grillowanych kiełbas, mięs i ryb.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.