Przepisy Extra

Grillowany filet z pstrąga

Pstrąg to drapieżna ryba występująca zarówno w środowisku dzikim, jak również hodowana w gospodarstwach rybackich.

Mięso tych ryb jest delikatne i smaczne, często występuje w przepisach kulinarnych do przygotowywania na grillu.

W tym przepisie występuje filet z pstrąga. Jego przygotowanie jest szybkie i proste. Ważne jest, aby filet został dobrze doprawiony przyprawami. Każda porcja jest oddzielnie opakowana folią aluminiową. Czytaj więcej

W czasie pieczenia filetu z pstrąga na grillu w szczelnym opakowaniu, mięso przejmie zapach ziół, przez co uzyska wyrazisty aromat i smak - mniam :)

To bardzo smaczne i delikatne danie z grilla. Warto spróbować!

Życzymy smacznego :)

Składniki:

40 dag filetu z pstrąga (np. tęczowego-łososiowego)
3 łyżki oleju (np. z pestek winogron)
bazylia
imbir
sól ziołowa
pieprz cytrynowy
4 gałązki tymianku

Sposób wykonania:

Filety z pstrąga opłukać, osuszyć i położyć na aluminiowej folii. Każdy kawałek filetu z pstrąga położyć osobno. Skropić olejem, oprószyć szczyptą bazylii, imbiru, soli ziołowej i pieprzu cytrynowego, a na wierzch ryby położyć gałązkę tymianku. Zawinąć szczelnie w fiolę aluminiową i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować przez około 20 minut.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.