Jajecznica ze szczypiorkiem

3.094386181 stars based on 1621 reviews Dania główne

Jajka i szczypiorek tworzą specyficzne połączenie smaków, w którym dominuje szczypiorek.

Jajecznica to często podawana potrawa, zwłaszcza na śniadanie. Szczególnie dzieci uwielbiają to smaczne i zdrowe danie.

Jest bardzo proste do wykonania, dlatego każdy kogo najdzie ochota na taką jajecznicę, w każdej chwili może sobie takie zdrowe i pożywne danie przyrządzić.

Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 0

Składniki:

10 jajek
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
5 łyżek mleka
2 łyżki masła

Sposób wykonania:

Jajka wbić do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do jajek dodać sól, pieprz, mleko i szczypiorek (troszeczkę odłożyć). Razem dokładnie wymieszać widelcem i wlać na dużą patelnię z roztopionym gorącym masłem. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Ciepłą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
dania główne jajko mleko smażenie szczypiorek wiosna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Klasyka, pycha :) Ale 10 jaj na dwie porcje??? :D ratunku :D :D :D
Bartosz [2013-05-20 11:35:29]
Zawsze przypomina mi to dzieciństwo i początek lata.
anka [2011-01-14 12:47:21]
Proste i dobre :)
Misia [2009-12-14 13:46:38]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>