naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 27.10.2009
Odsłon dziennie: 11

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

10 jajek
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
5 łyżek mleka
2 łyżki masła

Sposób wykonania:

Jajka wbić do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do jajek dodać sól, pieprz, mleko i szczypiorek (troszeczkę odłożyć). Razem dokładnie wymieszać widelcem i wlać na dużą patelnię z roztopionym gorącym masłem. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Ciepłą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Klasyka, pycha :) Ale 10 jaj na dwie porcje??? :D ratunku :D :D :D
Bartosz [2013-05-20 11:35:29]
Zawsze przypomina mi to dzieciństwo i początek lata.
anka [2011-01-14 12:47:21]
Proste i dobre :)
Misia [2009-12-14 13:46:38]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl