Kapuśniak z kiszonej kapusty

Dodane przez w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
3.015306122 stars based on 2352 reviews Zupy

Składniki:

30 dag kiszonej kapusty
3 litry bulionu
15 dag marchwi
15 dag pora
5 g suszonych grzybów
10 dag swojskiej kiełbasy
przyprawa w płynie Maggi
zielona pietruszka
pieprz

Sposób wykonania:

Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Bulion zagotować, wrzucić do niego marchew, por, opłukane suszone grzybki i liście laurowe. Gotować około 10 minut. Następnie dodać kiszoną kapustę i gotować około 60 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Swojską kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować osobno, odcedzić i dodać do zupy. Następnie dodać przyprawę w płynie Maggi, majeranek, pokrojoną zieloną pietruszkę, sól i pieprz.

Smacznego.

7142
sprawdzone przepisy
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja miałam kapustę kiszoną "własnej produkcji", więc nie była taka długa, a że kwaśna... kapuśniaki takie są ;) Ale oczywiście można ją wcześniej wypłukać i pokroić. Cieszę się, że zupka się udała i że smakowała, gratuluję i życzę smacznych obiadków :)
Dorota [2012-06-11 19:43:36]
Najszybciej bulion można zrobić z kostek rosołowych (np. drobiowej i wołowej).
Dorota [2010-04-01 11:36:46]
Czesc mam pytanie poniewaz dopiero wkraczam w swiat gotowania... niewiem z czego zrobic ten bulion, o ktorym wspomnialas w przepisie... z gory dzieki:)
Żółtodziub [2010-03-31 15:10:18]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.