naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 09.11.2009
Odsłon dziennie: 6

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

30 dag kiszonej kapusty
3 litry bulionu
15 dag marchwi
15 dag pora
5 g suszonych grzybów
2 liście laurowe
10 dag swojskiej kiełbasy
15 dag ziemniaków
przyprawa w płynie Maggi
majeranek
zielona pietruszka
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Bulion zagotować, wrzucić do niego marchew, por, opłukane suszone grzybki i liście laurowe. Gotować około 10 minut. Następnie dodać kiszoną kapustę i gotować około 60 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Swojską kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować osobno, odcedzić i dodać do zupy. Następnie dodać przyprawę w płynie Maggi, majeranek, pokrojoną zieloną pietruszkę, sól i pieprz.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1427 6399
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja miałam kapustę kiszoną "własnej produkcji", więc nie była taka długa, a że kwaśna... kapuśniaki takie są ;) Ale oczywiście można ją wcześniej wypłukać i pokroić. Cieszę się, że zupka się udała i że smakowała, gratuluję i życzę smacznych obiadków :)
Dorota [2012-06-11 19:43:36]
mi wyszlo super jak na 1 raz .smacznego:)
kuba.d [2012-06-10 20:13:19]
Szkoda ze autor nie napisal ze kapuste trzeba pociąć, i przeplukac ale po za tym pycha :D jestem facetem i mam 19 lat dopiero sie ucze gotowac;p
.... [2012-06-06 16:07:12]
bulion ugotuj na ogonie wieprzowym lub kawałku golonki
arekpko [2011-12-18 12:35:27]
Najlepszy bu lion na kapuśniak to wywar z kości wędzonych z włoszczyzną ,na dodatek z suszonymi grzybkami2,3,szt.
masza [2011-04-05 12:06:50]
Najlepiej ugotować z żeberek jest dobry ja tak robię:)
Halina [2011-03-21 13:40:15]
Najszybciej bulion można zrobić z kostek rosołowych (np. drobiowej i wołowej).
Dorota [2010-04-01 11:36:46]
Czesc mam pytanie poniewaz dopiero wkraczam w swiat gotowania... niewiem z czego zrobic ten bulion, o ktorym wspomnialas w przepisie... z gory dzieki:)
Żółtodziub [2010-03-31 15:10:18]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl