Karkówka w piwie

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
3.5 stars based on 4 reviews Dania główne

Składniki:

1 kg karkówki wieprzowej
2-3 łyżki oleju
słodka papryka w proszku
oregano
pieprz ziołowy
pieprz czosnkowy
przyprawa gyros
1/2 litra jasnego piwa

Sposób wykonania:

Karkówkę opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypać po szczypcie przypraw: słodkiej papryki w proszku, majeranku, oregano, pieprzu ziołowego, pieprzu czosnkowego, przyprawy gyros i soli. Przyprawy razem wymieszać i obtoczyć w nich karkówkę.

W rondlu rozgrzać olej, przełożyć karkówkę i zrumienić z każdej strony. Wlać piwo, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem przez około 70 minut. Od czasu do czasu mięso należy obracać, aby się nie przypaliło. Gdy będzie miękka zostawić ją w piwie, aż ostygnie.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Tak, można ale majeranku też warto dodać, powodzenia :)
Dorota [2012-01-20 10:34:17]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.