naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 20.10.2011
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 kg karkówki wieprzowej
2-3 łyżki oleju
słodka papryka w proszku
majeranek
oregano
pieprz ziołowy
pieprz czosnkowy
przyprawa gyros
sól
½ litra jasnego piwa
2 liście laurowe

Sposób wykonania:

Karkówkę opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypać po szczypcie przypraw: słodkiej papryki w proszku, majeranku, oregano, pieprzu ziołowego, pieprzu czosnkowego, przyprawy gyros i soli. Przyprawy razem wymieszać i obtoczyć w nich karkówkę.

W rondlu rozgrzać olej, przełożyć karkówkę i zrumienić z każdej strony. Wlać piwo, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem przez około 70 minut. Od czasu do czasu mięso należy obracać, aby się nie przypaliło. Gdy będzie miękka zostawić ją w piwie, aż ostygnie.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1428 6401
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Tak, można ale majeranku też warto dodać, powodzenia :)
Dorota [2012-01-20 10:34:17]
Chcę tą karkówkę w piwie zrobić rodzicom na kolację rocznicową jako jedno z licznych dań . Czy można te różne przyprawy zastąpić przyprawą do karkówki ?
JULIA [2012-01-19 20:31:11]
Ja zrobiłam z szynką.Jest bardzo dobra. Polecam!
ANNA [2011-12-25 20:35:55]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl