Karkówka w piwie

3.666666666 stars based on 3 reviews Dania główne
Autor:
Dodano:

Odsłon dziennie: 1

Składniki:

1 kg karkówki wieprzowej
2-3 łyżki oleju
słodka papryka w proszku
majeranek
oregano
pieprz ziołowy
pieprz czosnkowy
przyprawa gyros
sól
½ litra jasnego piwa
2 liście laurowe

Sposób wykonania:

Karkówkę opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypać po szczypcie przypraw: słodkiej papryki w proszku, majeranku, oregano, pieprzu ziołowego, pieprzu czosnkowego, przyprawy gyros i soli. Przyprawy razem wymieszać i obtoczyć w nich karkówkę.

W rondlu rozgrzać olej, przełożyć karkówkę i zrumienić z każdej strony. Wlać piwo, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem przez około 70 minut. Od czasu do czasu mięso należy obracać, aby się nie przypaliło. Gdy będzie miękka zostawić ją w piwie, aż ostygnie.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
dania główne papryka pieprz warzywa Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Tak, można ale majeranku też warto dodać, powodzenia :)
Dorota [2012-01-20 10:34:17]
Chcę tą karkówkę w piwie zrobić rodzicom na kolację rocznicową jako jedno z licznych dań . Czy można te różne przyprawy zastąpić przyprawą do karkówki ?
JULIA [2012-01-19 20:31:11]
Ja zrobiłam z szynką.Jest bardzo dobra. Polecam!
ANNA [2011-12-25 20:35:55]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>