Karkówka zapiekana - pycha :)

Dodane przez w dniu
16 opinii | Wyraź opinię
4.25 stars based on 16 reviews Dania główne

Składniki:

ok. 1 kg karkówki bez kości
cebula (4-5 sztuk)
6 łyżek pikantnego ketchupu
6 łyżek śmietany 12%
pieprz
2-3 łyżki masła

Sposób wykonania:

Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić i posypać solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pikantny ketchup wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wszystkie składniki podzielić na trzy części. Żaroodporne naczynie posmarować masłem i układać w nim składniki w następującej kolejności: mięso, sos, cebula itd. do wyczerpania składników.

Włożyć do piekarnika i zapiekać pod przykryciem przez 90 minut w temperaturze 200 °C., a później żaroodporne naczynie odkryć i zapiekać jeszcze przez 30 minut.

Podawać z ziemniakami lub ryżem i dużą ilością surówki.

Podane składniki wystarczą na około 8 porcji.

Smacznego.

7145
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Dziękuję pięknie i cieszę się, że karkóweczka smakowała - ja też ją bardzo lubię :)
Dorota [2014-07-02 23:05:58]
No super pomysł z tymi ziemniakami! :) Rzeczywiście zrobi się wszystko razem i potem czekamy już na gotowe danie, nic nie trzeba dodatkowo przygotowywać - też muszę tak zrobić. Dziękuję za pomysł i czekam na kolejne ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2014-03-05 09:02:46]
To bardzo się cieszę, że karkóweczka smakowała i dziękuję za pomysł z pieczarkami. Pozdrawiam :)
Dorota [2014-02-13 10:25:55]
Pięknie dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2013-09-24 12:15:46]
Dziękuję za opinię i cieszę, się że mięsko smakowało :)
Dorota [2013-09-12 08:00:34]
Witam, wtedy można ten czas trochę skrócić. Powodzenia i smacznego :)
Dorota [2013-06-17 09:18:18]
Dziękuję :)
Dorota [2013-06-06 08:39:46]
Cieszę się bardzo, że karkóweczka smakowała. Ja też ją bardzo lubię :)
Dorota [2013-06-04 22:16:05]
To cieszę się bardzo, że ta karkóweczka tak Wam zasmakowała :)
Dorota [2012-08-14 14:42:06]
Dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-13 12:07:14]
Tak, taka gęsta. Powodzenia i smacznego życzę :)
Dorota [2011-12-12 13:56:36]
To super! Bardzo się cieszę, że mięso przygotowane według tego przepisu Wam smakowało. Dziękuję za ciepłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-12-12 10:36:16]
Można, oczywiście. Smacznego życzę :)
Dorota [2011-12-09 12:30:46]
Pycha, pycha, pycha!:)
Frużelina [2011-11-29 22:03:05]
To bardzo się cieszę, że karkóweczka Wam smakowała. Jest faktycznie pycha, serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-26 13:31:05]
W tym przepisie brakuje tylko aby w tytule wielokrotnie powtórzyć słowo " pycha" bo taka jest karkówka.Pozdrawiam autorkę.
Kasia O [2011-10-15 18:56:12]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.