naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 03.12.2009
Odsłon dziennie: 1

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 karp
sok z cytryny
sól
pieprz
mąka pszenna
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób wykonania:

Karpia oskrobać z łusek, wypatroszyć, opłukać i osuszyć. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Następnie pokroić w dzwonka i skropić obficie sokiem z cytryny. Posypać z każdej strony solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Następnie kawałki karpia obtoczyć w mące pszennej, w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Usmażonego karpia wyłożyć na ręcznik papierowy, następnie ułożyć na półmisku, udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Półmisek z karpiem podać na wigilijny stół.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
popieram - dzięki cebulce karp ma świetny smak, z czosnkiem jeszcze nie próbowałam
Pliszka [2009-12-21 09:45:16]
ja do karpia kroję cebulę i czosnek i na 24godziny zostawiam w lodówce a potem do panierki JEST REWE;LACYJNY:)
BOGNA [2009-12-05 19:33:24]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl