Kaszubska sałatka śledziowa

Dodane przez w dniu
22 odsłony dziennie
Wyraź opinię
4.2 stars based on 5 reviews Sałatki

Składniki:

40 dag matiasów w oleju
1 mała cebula (5 dag)
1 średniej wielkości jabłko (10 dag)
3 średnie ogórki kiszone (20 dag)
6 łyżek śmietany 18%
pieprz

Sposób wykonania:

Matiasy opłukać z oleju, włożyć do miski i zalać zimną przegotowaną wodą. Moczyć przez około 90 minut, następnie ponownie opłukać zimną wodą i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku.

Do miski przełożyć matiasy, jajka, cebulę, jabłko i ogórki kiszone. Dodać śmietanę, pieprz i ewentualnie sól do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.