naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Ela
Dodano: 28.07.2005
Odsłon dziennie: 0

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

2 kg pomidorów
3 średnie cebule
1 ½ łyżki soli
½ szklanki cukru
½ gałki muszkatołowej
4 goździki
6 ząbków czosnku
6 ziarenek ziela angielskiego
½ łyżki papryki w proszku
½ szklanki octu

Sposób wykonania:

Pomidory umyć, pokroić na duże kawałki, usmażyć i ostudzić. Następnie przetrzeć przez sito, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek i resztę przypraw. Gotować do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając. Na 20 minut przed końcem gotowania dodać ocet. Ostudzić.

Ketchup dać do umytych i wysuszonych słoików. Pasteryzować.

Smacznego.

W świąteczno-noworocznej promocji do rocznego abonamentu extra.smaczny.pl otrzymujesz gratis aż 6 miesięcy dostępu. Promocja trwa do 31 grudnia 2014.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6551 sprawdzonych przepisów i 1496 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 1,11 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Kwaśne jabłka ?? Ochyda lepiej dać ocet i będzie dobrze
Aneczka [2012-05-13 10:27:35]
nie używać octu spirytusowego, wszystko tylko nie ocet.
flash [2009-09-21 20:42:25]
Pasteryzować około 10 minut.
Dorota [2009-08-11 16:44:05]
Ile czasu pasteryzować?
Dusia [2009-08-09 23:53:09]
aha jeszcze trzeba dodać kilka papryk świeżych do gotowania
4xg [2006-10-05 16:09:58]
zioła prowansalskie dają to co trzeba
4xg [2006-10-05 16:08:30]
polecam eksperymenty z ziolami - bazylia i oregano, wychodzi swietnie :D
#marian [2006-08-28 23:09:42]
Bardzo smaczny wychodzi :) POLECAMNiepolecam na Biwaki itp. wycieczki Poniewaz FERMENTUJE :) Szybko -Bardzo szybko
MiLaN [2006-08-18 19:32:16]
Zamiast octu można dodać musztarde stolowa Pegaz (prawie caly sloik na duuuzy garnek) Na samym końcu można dodać ŻelFix - piękna konsystencja się robi.
coldEE [2006-08-10 18:07:11]
dodać papryke chilii jak ktos lubi pikantny na 4 kg. pomidorów około 5 papryczek
aga [2005-09-19 10:10:20]
zamiast Octu, lepiej dodać kwaśne jabłka
Frocia [2005-08-29 10:56:59]
Jeżeli ocet, to tylko jabłkowy.
eMKa [2005-08-07 20:18:31]
Skomentuj

Autor:
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl