naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 20.05.2004
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

6 jajek
25 dag margaryny
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 łyżki kakao
½ szklanki wody
20 dag wiórków kokosowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
biała polewa czekoladowa
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Margarynę, połowę cukru, wodę i kakao zagotować. Gdy ostygnie, dodać 6 żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Masę podzielić na dwie części.

Białka ubić z pozostałym cukrem, dodać kokos i wymieszać.

Na wysmarowaną tłuszczem blachę wylać jedną część ciasta, wyłożyć masę kokosową, a następnie wylać resztę ciasta.

Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 °C. i piec ok. 45 minut. Ostudzić i polać polewą czekoladową.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6474 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że ciasto Wam się udaje i że smakuje, pozdrawiam :)
Dorota [2013-01-06 22:55:21]
chociaz niedawno zaczelam przygode z ciastami to wyszlo bardzo dobrze. a jesli chodzi o gorna warstwe to wystarczy zamiast smarowac to lac ja prosto z miski dokladnie w kazdym kacie wtedy wyjdzie super polecam ;)
klaudia1998 [2012-07-21 19:15:21]
DO CIASTA MOŻNA DAĆ ZE 2 LUB 3 ŁYŻKI OLEJU ALBO DO 2 POŁOWY CIASTA NA GÓR\\Ę PARĘ ŁYŻEK ŚMIETANY
ZOSIA [2012-05-25 17:01:57]
Ciasto rewelacyjne !! Bardzo dobre mi wyszło .... Polecam !!!
Aniu$$ka [2011-09-30 13:51:07]
Mnie również nie chciała się rozsmarować górna część. Więc dorobiłam więcej ciasta (nie było problemów już z rozsmarowaniem), zobaczę co z tego wyjdzie. Ogólnie to wydaje mi się,że ciasto trzeba zrobić z 1,5 porcji. Na spód dać tyle ciasta żeby pokryć dno blachy a resztę dać na górę.
Beti [2011-01-17 12:02:59]
Ciasto rewelacyjne. Mój mąż zjuadł odrazu 3/4 blachy. Oby więcej takich przepisów.
Ewelcia [2010-07-05 12:00:03]
jest świetne!!!:):)
sylwuska:):) [2009-11-07 12:51:27]
pyyszne bylo :)
miqlinda ^.^ [2008-03-30 09:52:11]
ciacho pyszne! górna warstwa finezyjnie wpływa w kokosową, polecam!
agnik [2007-11-10 14:12:19]
bardzo pyszny,super mi sie rozsmarowal,nakladalam lyzka malymi warstwami!
Danusia z Usa [2007-04-20 17:58:24]
ciasto super wlasnie zaraz robie nastepne
Goska [2007-01-30 17:01:20]
właśnie piekę. Zobaczymy co wyjdzie. Myślę, że górną warstwę trzeba zmrozić i zatrzeć na cieście, ale boję się że górna warstwa opadnie bo jest za ciężka
Renata [2006-12-22 12:37:31]
Ciasto szybkie do zrobienia polecam wszystkim smakoszom i łakomczuchom! Bardzo dobre !
Justyna L z Brzezin [2006-06-29 09:21:21]
Ciasto bardzo dobre w smaku ...ale niestety cale ciasto opadlo mi na dno a wiorki kokosowe wyplynely na wierzch, przez co nie wyglada tak efektownie jak powinno! :( Moze nastepnym razem sie uda.
Słodziutka [2006-01-08 21:38:10]
zarąbiste ciacho!! IStna FuRoRa:D dodałam troche cukru migdałowego i wiecej kokosu i wyszedł poprostu kosmos:DD nastepnym razem dodam rum :D
Moniulka [2005-09-16 21:49:28]
Ogólnie w smaku bardzo dobra, wszystkim smakowało:) Jednak ciasto wychodzi za gęste i nie da rady go równomiernie rozsmarować, a właściwie wcale rozsmarować na puszystej masie kokosowej:( Może ktoś z was ma pomysł jak rozrzedzić te ciasto, aby nie straciło walorów smakowych?
Ania [2005-09-12 13:50:25]
ciacho pycha! dzis moja corka skonczyla 2 latka i wszystkim b.smakowalo. Nie bylo polewy bialej i dalam czekoladowa mleczna. Tez bylo pycha
moniamusiol [2005-09-11 20:01:02]
ciasto w piekarniku,ale mi tez sie nie chciala rozsmarowac gorna warstwa...Zobaczymy co wyjdzie,ale jestem dobrej mysli...:]
madzik [2005-09-03 16:00:53]
Ciasto super!! Znikało bardzo szybko, wszystkim domownikom smakowało! Też dałam mniejszą ilość cukru!
Maryla [2005-08-22 20:42:13]
Ciasto bardzo smaczne.Polecam:)
Linsien [2005-08-17 15:17:26]
ciasto jest pycha sprubuj
mariola [2005-06-07 10:38:19]
placek dobry ale za gęste ciasto i nie mogłam go rozsmarować nie wiem dlaczego
J. [2005-03-26 13:03:02]
Ciasto jest przepyszne palce lizać Musisz je zrobić
Agunia [2004-12-16 15:19:20]
Ciasto jest pyszne!! Polecam:) Tylko ja dałam po 3/4 szklanki cukru.
Renata86 [2004-09-03 18:23:09]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl