Przepisy Extra

Kolorowy sernik na zimno

Składniki:

45 dag serka homogenizowanego waniliowego (3 opakowania)
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka agrestowa
1 szklanka mleka
3 łyżeczki żelatyny
4 mandarynki (do dekoracji)

Sposób wykonania:

Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, gdy stężeje wymieszać ją z jednym serkiem. Tortownicę (średnicy 22 cm) posmarować olejem i wyłożyć na niej masę wiśniową.

Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę, gdy stężeje wymieszać z drugim serkiem. Masę tę wylać na masę wiśniową.

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, gdy stężeje wymieszać ją z trzecim serkiem i wylać ją na białą masę.

Na cytrynowej masie rozłożyć mandarynki i zalać je galaretką agrestową, przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu. Włożyć do lodówki na 4 godziny.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
38 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Tort owocowy
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
To będę trzymać kciuki, żeby się udał. Powodzenia :)
Dorota [2012-03-16 22:45:59]
Cieszę się że serniczek smakuję :) Coś szybkiego i smacznego z jabłkami to najszybszy torcik z jabłek (jest na naszej stronie) :)
Dorota [2011-09-28 11:02:39]
Można, tylko wtedy sernik wyjdzie nieco niższy. Powodzenia :)
Dorota [2011-01-14 13:32:19]
czy mozna w wiekszej tortownicy
ala [2011-01-14 11:08:00]
Można te kolorowe masy wylać na podkłady biszkoptowe, tylko należy pamiętać, żeby masy były tężejące, a nie rzadkie bo inaczej masa wsiąknie w biszkopt. Powodzenia :)
Dorota [2010-09-20 10:10:06]
To bardzo się cieszę i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-06-28 16:27:08]
Zawsze mi sie udaje - pychotka:)
natka [2010-06-28 16:25:42]
Super przepis a serniczek pychotka- pozdrowienia
wiola [2010-06-16 17:34:04]
Bardzo się cieszę, że sernik się udał i że smakował. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-05-16 17:10:18]
SUPER Udało się rewelacyjne i pyszne, nawiasem mówiąc nie czekałam aż galaretki stężeją po prostu schłodzone mieszałam z zimnym serkiem i powstawała super jednolita konsystencja. Dzieki za przepis pozdrawiam i oczywiście POLECAM
SABINA [2010-05-16 17:03:11]
a Czy można te masy wylać na podkład biszkoptowy?Aby wyszedł taki a,la torcik?
Asia [2009-08-20 09:33:52]
Być może galaretki nie były dokładnie rozmieszanie i nie chciały potem stężeć.
Dorota [2009-08-12 11:12:30]
sernik pewnie pycha, ale czekam już 2 godziny a galaretka nie tężeje :( kupiłam Gelwe , przecież powinno być ok a co do tego , że sernik może być kwaskowy to ja pododawałam do każdej z trzech mas po 2 łyżki cukru :) myślę że będzie pyccchhhaaa ale czekam jeszcze :/
marcysialodz [2009-07-14 14:12:44]
serniczek wyszedł pyszny,ja zamiast serka waniliowego,do masy z mleka dodałam serek czekoladowy(homogenizowany oczywiście) i wyszedł pyszny,dzięki za fajny przepis:)
kotek [2009-05-03 12:31:23]
Jest bardzo pyszny i szybko sie go robi!!!To jedyny przepis ze serników na zimno który mi wyszedł.Polecam!
Bożena [2008-10-10 11:15:20]
Około 25 minut (a gdy ostygnie można ją włożyć do lodówki, wtedy szybciej zacznie tężeć). Galaretkę należy dobrze rozmieszać w gorącej wodzie, bo gdy jest źle rozmieszana to potem nie stężeje.
Dorota [2008-09-30 20:28:22]
mam pytanie.jak dlugo trzeba czekac aby galaretka wisniowa stezala zeby ja wymieszac z serkiem?ja czekalam naprawde dlugo i nie stezala,chociaz zrobilam jak w przepisie.
sylwa [2008-09-20 11:45:34]
BARDZO FAJNY
AGA [2008-05-25 15:46:59]
Sernik jest naprawdę pyszny polecam każdemu
Wioleta [2008-01-27 11:43:28]
Macie tu naprawde świetne przepisy!!! Popsuł nam się piekarnik akurat na święta i robimy same ciasta na zimno, ale dzięki tej stronie będziemy miały naprawde pyszne ciasta! Pozdrawiam i życzę wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku!!!!!!
Asia i Ela [2007-12-23 18:00:34]
no zrobiłam, i wcale mi nie smakował dla mnie zakwasny, i jeszcze musiałam sie spieszyc bo wszystko gęstnieje,trzaba sie narobic a nie jest to rewalacyjne ciasto
monia [2007-08-11 21:55:28]
Pyszny serniczek łatwy tani i Bardzo dobry w smaku az rozpływa się w ustach.Mój mąz Andrzej był zaskoczony takim deserem i dla tego za to mnie kocha.
andzia [2007-06-19 14:40:12]
bardzo dobry serniczek!!!!!!!!!
endzi:-) [2007-06-04 18:23:02]
Rewelacyjny!! bardzo smaczny, szybo sie robi i jest pyszny.
Małgosia [2007-04-20 18:08:52]
Dziękuję :) i również przesyłam pozdrowienia ;)
Dorota [2007-01-21 00:18:48]
wspaniały przepis:) pozdrawiam
mona [2007-01-20 17:55:46]
Bardzo łatwy i tani przepis! pyszny deser :]
catalina [2006-09-12 16:56:14]
Moja córka zrobiła na swoje urodziny - rodzina była zachwycona. Zamiast serków dodała ser mielony (ten z kubka) i tortownicę wyłożyła biszkoptami. PYCHA !!!!!!
piq [2006-08-23 20:19:41]
Cisto jes pyszne :-) Ja, żeby je wzbogacić pomiędzy poszczególne warstwy kładę okrągłe biszkopty :-)
MADZIALENA [2006-08-05 10:48:34]
bardzo smaczne ,łatwe i kolorowe .PYCHOTA!!!!!
kasia_033 [2006-04-21 18:50:09]
dzieki bardzo smakowalo wszystkim a tescie byli zachwyceni
beti [2006-02-25 15:10:37]
Dzieki za przepis! Ciezko bylo go znalesc ale w koncu sie udalo. :)
renata [2006-01-10 19:35:04]
Dziękuję Doroto, dzięki Tobie Sylwester byl u nas niezwykle smaczy o absolutnie kolorowy.Przepyszie.
Iwona [2006-01-07 01:14:11]
o wlasnie tego przepisu szukalam, kiedys robilam ten serniczek ale przesialam przepis. Teraz znowu będzie pysxznie!!! Dzieki!! HURRRAA!!
szczesliwa [2005-12-29 09:22:47]
fajny przepis łatwy nawet dziecko zrobi ten sernik
miki [2005-12-22 18:26:27]
fajne przepisy
anonim [2005-07-02 18:47:38]
Ja czasem zamiast serków homogenizowanych dodaję jeszcze mase z bitej śmietany (tzw śnieżki)- też jest pychotka :)
marcik. [2005-06-24 21:47:18]
Jest to wspaniały przepis i pyszny deser.Jest on żadko spotykany , dlatego też myślałam że już go nie znajdę.
Anna [2005-01-22 11:32:06]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.