naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 21.01.2014
Odsłon dziennie: 1

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Farsz z fasoli:
25 dag fasoli „jaś”
6 łyżek mleka
1 łyżka masła
10 dag cebuli
2 ząbki czosnku
1 jajko
3 łyżki mielonego lnu
2 łyżki bułki tartej
słodka papryka w proszku
ostra papryka w proszku
majeranek
cząber
sól morska
pieprz kolorowy
Dodatkowo:
bułka tarta
olej
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Fasolę zalać wodą i moczyć przez noc. Następnie opłukać, zalać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny. Potem odcedzić i ostudzić. Do fasoli dodać mleko i razem zmiksować blenderem na gładką masę.

Do rondelka przełożyć masło i roztopić. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kostkę i zeszklić. Czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do cebuli pod koniec smażenia. Ostudzić i dodać do masy z fasoli. Dodać z surowe jajko, mielony len, bułkę tartą, szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, majeranku i cząbru. Przyprawić do smaku solą morską i kolorowym pieprzem.

Całość razem wymieszać. Z masy formować kule, obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć, formując kotlecika.

Gotowe kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Z podanych składników wyjdzie około 12 kotlecików z fasoli.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl