Przepisy Extra

Krakersowa lazania

Składniki:

1 opakowanie krakersów (18 dag)
50 dag mięsa mielonego
2 cebule
15 dag żółtego sera
35 dag pomidorów (ok. 3 sztuki)
sól
pieprz
oregano
ketchup

Sposób wykonania:

Mielone mięso podzielone na małe kawałki i cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na patelni. Pod koniec smażenia posypać solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry.

W wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formie keksowej (40x10 cm) układać w następującej kolejności przygotowane wcześniej składniki: warstwa krakersów, ½ mięsa, 1/3 żółtego sera, warstwa krakersów, plasterki pomidorów, szczypta soli i oregano, 1/3 żółtego sera, ketchup, ostatnia warstwa krakersów, pozostałe mięso, pozostały żółty ser. Na wierzch pokruszyć pozostałe krakersy, które nam zostały.

Lazanie włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 160 °C. Podawać na ciepło polaną ketchupem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
49 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że lazania smakowała i dziękuję bardzo za miłe słowa :) Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-01-23 10:31:40]
Bardzo się cieszę, że lazania smakowała. Serdecznie pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)
Dorota [2010-12-23 09:53:35]
Nie sądziłam ze będzie taka dobra :)
basia* [2010-12-21 10:08:45]
Cieszę się, że lazania Wam smakuje. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-06-24 11:53:22]
Bardzo fajna i łatwa , smaczna , polecam:)
Gabrysia [2010-04-25 11:14:05]
Z podanych składników wyjdzie jedna forma keksowa (40x10 cm).
Dorota [2010-01-05 11:14:01]
Bardzo się cieszę, że lazania smakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-01-04 19:24:11]
bardzo pyszne danie:) Córka zjadła 3 porcje!!! a mąż poprosił żeby jutro zrobić to samo! Dziękuje Pani Dorotko:)
monika [2009-11-27 16:26:40]
a ile tego wyjdzie? 1 forma keksowa?
ski [2009-10-01 21:24:51]
szybka, tania i smaczna. POLECAM!!
Magda [2009-04-09 13:49:48]
profanacja dobrego jedzenia !może to i dobre ale nie mozna tego nazwać lazania .Lazanie te pyszna pożywna potrawa
janek z 4 panc [2009-02-13 14:32:05]
Witam! To danie jest super pyszne i bardzoi łatwe do wykonania, Świetny pzrepis!! Polecam to danie!! Pozdrawiam serdecznie!!!
Sylwia [2009-01-30 21:00:55]
Bardzo ciekawy i pomysłowy przepis. Wszystkie składniki są dostępne w każdym sklepie. Lazania jest pyszna.
Aneta [2009-01-27 19:09:44]
Fantastyczne danie, wszystkim bardzo smakowało
kasia [2008-12-27 20:54:08]
Myślę, że śmiało można spróbować z takimi plackami, smacznego ;)
Dorota [2008-08-29 00:07:28]
A co jakby zamiast krakersów włożył placki od tortilli? Jak myślicie? Bo je uwielbiam i tak kombinuję jak mogę :)
magda [2008-08-28 15:07:26]
Bardzo pyszna ...a najlepsza 5h po obiadku jak juz takla zimniutka to mmm swietny przepis
Kokokinia [2008-07-01 22:32:17]
suuuuuuuuuuuuuuuper przepis jestem zachwycona
andzik [2008-06-22 22:07:32]
szybkie danie, a przede wszystkim bardzo smaczne,
Jola [2008-05-08 18:09:30]
bylam ciekawa tego przepisu sprobowalam i wyszla rewelacja polecam
gigi [2008-04-19 10:55:38]
pychotka:)
wikta00 [2008-02-27 17:42:15]
Extra pomysł
Mateusz [2008-02-02 09:20:53]
super!! po prostu wysmienite!
kasik [2008-01-04 14:59:30]
Fantastyczny przepis!! Wszyscy domownicy byli zachwyceni i męczą mnie teraz, żebym znowu zrobiła tę lazanie:) PRZEPYSZNA!!! :) :) :)
Majka [2007-12-16 23:23:08]
Bardzo się cieszę, że lazania się udała i dziękuję za ciepłe słowa :) Serdecznie pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych :)
Dorota [2007-11-26 18:54:57]
REWELACJA!!!!To kolejny przepis Pani Dorotki, ktory wykorzystalam w praktyce, jak zwykle sie nie zawiodlam, mam takie zaufanie do przepisow tej Pani, ze nawet nie czytam komentarzy, zawsze wychodzą i zawsze są przepyszne. Dziękuję i proszę o jeszcze:)
ANia [2007-11-23 17:16:09]
Zrobiłam, sama nie mogłam zjeść ale mąż był zachwycony
Ulka [2007-11-19 17:34:01]
gratulacje danie jest extra polecam wszystkim!
Angela [2007-11-05 16:46:13]
super przepis, zrobilam raz i teraz musze robic ciagle :) na wszystkie mozliwe okazje, wieczorne przyjscia znajomych, niezobowiazujace kolacje... wlasnie przygotowana potrawa lezy w lodowce i czeka na swoja kolej :)
curiosity [2007-10-06 10:17:05]
Bardzo dobry przepis. Lazanię szybko sie robi i jest wyśmienita. Dziekuje za przepis i gorąco wszystkim polecam, bo naprawdę warto spróbować.
EwaW [2007-08-31 08:17:41]
zrobiłam tą lazanie i była przepyszna :)
angelika [2007-07-30 12:10:22]
Rewelacyjny przepis,syn zajadał sie bez opamietania:-))
Grazyna,Rybnik [2007-07-21 00:33:20]
Lazanie można podawać samą, polaną ketchupem lub sosem do hamburgerów albo też z dowolną surówką np. z kapusty pekińskiej z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)
Dorota [2007-07-07 19:16:56]
A z czym można podawać tę łazanię? Z ziemniakami? I jaka surówka pasuje?
Wiola [2007-07-02 21:32:19]
pyyyycha!!! nic dodać nic ująć!!:)
yunnwoh [2007-06-29 14:49:42]
często to robię, zamiast mięska mielonego podsmażam i mam pyszne danie w 20minut!!
ola [2007-06-29 12:35:08]
Co za świetny pomysł! Jesli sama tę potrawę wymyśliłaś, to należą ci się ogromniaste całusy. Umiesz umilać nam życie. Radze robić to z podwójnej porcji na blasze 25X37. Pozdrawiam
graja [2007-06-13 18:18:08]
ja foremkę wykładam papierem do pieczenia wtedy po upieczeniu bez problemu się wyjmuje i dzieli na porcje ;)
madzia [2007-05-30 14:11:20]
Bardzo dobra potrawa, tylko ja miałam problem z wyjęciem z formy i podzieleniem na porcje , ale ogólnie super przepis.
asia [2007-05-29 14:23:19]
Jak najbardziej można użyć tutaj smakowych krakersów. Wtedy lazania wyjdzie na pewno jeszcze smaczniejsza. Powodzenia :)
Dorota [2007-05-28 07:49:41]
A mozna użyć do tego jakis takich smakowych krakersów, na przykład u nas sa sezamowe ?
renia [2007-05-27 11:54:39]
bardzo dobre rewelacja
aneta [2007-05-17 20:26:41]
Mniam!Pychotka! Dobre ale mało - to słowa moich dzieci po zjedzeniu tej potrawy.Dziękuję za przepis i propozycje wypieków na uroczystość Pierwszej Komunii.To już w przyszłą niedzielę!Pozdrawiam.
Aga [2007-05-15 22:09:55]
Nie samowite ! Zwykłe krakersy i mielone i jaka wystrzałowa potrawa. Dzięki !
Katarzyna [2007-05-14 11:06:57]
przepychota i do tego super szybkie do zrobienia!!
magda [2007-05-11 13:45:57]
pyszne , polecam !!!!
patrycha [2007-05-08 20:05:36]
Zrobiłam jest bardzo dobra i bardzo prosta po prostu pychotka polecam
Kika [2007-05-07 09:33:40]
Świetny pomysł z tymi krakersami !
Miś [2007-05-01 17:20:18]
Zrobiłam wczoraj to cudo na kolację. Mięso, którego nie jem, zastąpiłam szpinakiem, dodałam trochę pleśniowego sera, a resztę pozostawiłam bez zmian. Sama w życiu bym na coś takiego nie wpadła! Świetny pomysł i gwarantuję, że smakuje tak, jak wygląda.
inga [2007-04-28 08:43:52]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.