naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 22.07.2011
Ods這n dziennie: 231

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

1 kg zielonej fasolki szparagowej
Przyprawy:
li軼ie laurowe
ziele angielskie
gorczyca
koper
czosnek
cz帳er
Zalewa:
750 ml wody
1 ½ szklanki octu 10%
7 ½ 造磬i cukru
1 ½ 造磬i soli
r e k l a m a
r e k l a m a

Spos鏏 wykonania:

Fasolk szparagow oczy軼i (odci望 ko鎍闚ki) i dok豉dnie op逝ka. Wrzuci do wrz帷ej osolonej wody i gdy si zagotuje, gotowa 5-6 minut pod przykryciem. Nast瘼nie odcedzi.

Do czystych i suchych s這ik闚 w這篡 przyprawy: po 2 listki laurowe, 3-4 ziela angielskie, gorczyc, koper, kilka plasterk闚 czosnku i szczypt cz帳ru. Nast瘼nie w這篡 pionowo fasolk szparagow.

Do garnka wla wod, ocet, doda cukier i s鏊. Ca這嗆 wymiesza i zagotowa. Gor帷 zalew zala fasolk szparagow w s這ikach. Szczelnie zamkn望 i pasteryzowa przez oko這 25 minut.

Podane sk豉dniki wystarcz na oko這 3 s這iki po 600-700 ml.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1406 6357
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
aha
k [2012-08-17 12:32:50]
Fasolka super,tylko p馧torej szklanki octu 10 % to stanowczo za du穎.
krystynaziel3 [2012-07-22 15:06:18]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Pomagamy Igusi
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl