naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 22.07.2011
Odsłon dziennie: 9

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 kg zielonej fasolki szparagowej
Przyprawy:
liście laurowe
ziele angielskie
gorczyca
koper
czosnek
cząber
Zalewa:
750 ml wody
1 ½ szklanki octu 10%
7 ½ łyżki cukru
1 ½ łyżki soli

Sposób wykonania:

Fasolkę szparagową oczyścić (odciąć końcówki) i dokładnie opłukać. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gdy się zagotuje, gotować 5-6 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić.

Do czystych i suchych słoików włożyć przyprawy: po 2 listki laurowe, 3-4 ziela angielskie, gorczycę, koper, kilka plasterków czosnku i szczyptę cząbru. Następnie włożyć pionowo fasolkę szparagową.

Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier i sól. Całość wymieszać i zagotować. Gorącą zalewą zalać fasolkę szparagową w słoikach. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 25 minut.

Podane składniki wystarczą na około 3 słoiki po 600-700 ml.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
aha
k [2012-08-17 12:32:50]
Fasolka super,tylko półtorej szklanki octu 10 % to stanowczo za dużo.
krystynaziel3 [2012-07-22 15:06:18]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl