Przepisy Extra

Moja sałatka grecka

Składniki:

1 główka sałaty lodowej
18 dag mix sałat (1 opakowanie)
10 dag czerwonej cebuli
10 dag zielonych oliwek
15 dag pomidorów (2 średnie)
27 dag sera Feta (1 opakowanie)
15 dag ogórków kiszonych (2 średnie)
4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
słodka papryka w proszku
zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

Sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Czerwoną cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić ostrym nożem w cienkie piórka. Zielone oliwki osączyć z zalewy. Pomidory, ser Feta i ogórki kiszone pokroić w dużą kostkę.

Do dużej miski przełożyć sałatę lodową, mix sałat prosto z opakowania, czerwoną cebulę, zielone oliwki, pomidory, ser Feta i ogórki kiszone. Następnie dodać oliwę z oliwek, szczyptę pieprzu, słodkiej papryki w proszku i ziół prowansalskich. Całość dokładnie wymieszać, odstawić na około 15 minut, potem ponownie wymieszać i podać na stół. Wierzch sałatki posypać rzeżuchą lub koperkiem.

Podane składniki wystarczą na około 10 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję i polecam :)
Dorota [2014-02-03 08:25:56]
Apetycznie wygląda, muszę spróbować !
Małgorzata.P. [2014-02-03 04:56:23]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.