Przepisy Extra

Owoce pigwowca w syropie

Składniki:

1 kg owoców pigwowca
1 litr wody
½ szklanki cukru

Sposób wykonania:

Owoce pigwowca pokroić w ósemki, oczyścić i umyć. Wodę wlać do dużego garnka, wsypać cukier i wymieszać. Zagotować i gotować kilka minut, następnie dodać kawałki owoców pigwowca i gotować jeszcze chwilkę. Lekko ostudzić i przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.

Z podanych składników wyjdzie około 5 słoiczków po 320 ml.

Smacznego.

Dodane przez iwona30 w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Już zmieniłam w przepisie. Dziękuję za zwrócenie uwagi i pozdrawiam :)
Dorota [2009-10-20 16:08:10]
Pragnę tylko zauważyć, że owoce na zdjęciu tonie pigwa a pigwowiec
dyzygoteka [2009-10-19 19:46:25]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.