Pakieciki z szynką i żółtym serem w cieście francuskim

Dodane przez w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
4.625 stars based on 8 reviews Dania główne

Składniki:

Farsz:
10 dag szynki
10 dag czerwonej cebuli (1 średnia)
3 łyżki musztardy sarepskiej
Dodatkowo:
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)

Sposób wykonania:

Szynkę i żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.

Do miseczki przełożyć szynkę, żółty ser i czerwoną cebulę. Następnie dodać musztardę sarepską i razem dokładnie wymieszać.

Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na około 16 części np. na prostokąty (o wymiarach około 7 na 10 cm). Na 8 prostokątach ciasta francuskiego rozłożyć przygotowany farsz. Pozostałe prostokąty ciasta francuskiego lekko rozciągnąć i przykryć ciasto z farszem. Brzegi skleić palcami i dodatkowo docisnąć widelcem.

Do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm włożyć papier, na którym było ciasto francuskie lub zwykły papier do pieczenia. Na nim ułożyć gotowe pakieciki. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut w temperaturze 180 °C.

Podawać na ciepło z czerwonym barszczem do picia.

Z podanych składników wyjdzie 8 pakiecików z szynką i żółtym serem.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Dziękuję bardzo i cieszę się, że pakieciki smakowały. Pozdrawiam :)
Dorota [2013-03-11 15:26:48]
Dziękuję :) Cieszę się, że pakieciki się udały i że smakowały. Ja też je bardzo lubię, pozdrawiam :)
Dorota [2012-07-02 11:02:57]
Cieszę się, że smakowały :) Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-09 13:39:19]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.