Przepisy Extra

Pekinka ze słonecznikiem do grilla

Składniki:

1 mała kapusta pekińska (ok. 60 dag)
10 dag prażonego i solonego słonecznika
2 zielone papryki
1 mały zielony ogórek
pęczek szczypiorku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską pokroić. Zieloną paprykę pokroić w paski. Zielony ogórek pokroić w półplasterki w skórce. Szczypiorek drobno posiekać.

Do dużej miski dodać kapustę pekińską, słonecznik, paprykę, ogórek i szczypiorek. Następnie dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Sałatkę podawać do grillowanych dań.

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.