naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 24.01.2011
Odsłon dziennie: 9

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 kg pieczarek
40 dag cebuli
2 łyżki masła
zielona pietruszka
ok. 250 ml śmietany 18%
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym maśle. Pieczarki opłukać i zetrzeć na bocznej tarce w plasterki. Dodać do cebuli i razem dusić około 25 minut na małym ogniu.

Do miękkiej cebuli i pieczarek dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem.

Podawać na ciepło z pieczywem lub z ziemniakami, ulubionym kotletem i dowolną surówką.

Smacznego.

W świąteczno-noworocznej promocji do rocznego abonamentu extra.smaczny.pl otrzymujesz gratis aż 6 miesięcy dostępu. Promocja trwa do 31 grudnia 2014.
Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6551 sprawdzonych przepisów i 1496 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 1,11 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Pamiętajmy również że śmietana lubi Koperek lub pitruszke swieza a np .do królika w smietanie polecam wrzucic 2-3 gałazki rozmarynu
gosc [2014-01-23 19:37:00]
I KOOOONIECZNIE SOLIDNA SZCZYPTA GAŁKI MUSZKATAŁOWEJ !!!! -POLECAM I BEZ OLIWY -TYLKO MASŁO ....OLIWA TU PASUJE JAK PIĘŚĆ DO NOSA......
SETH [2014-01-22 19:45:48]
Do masła można dodać troszkę oliwy z oliwek bądź oleju roślinnego,masło się nie przypali i wydobędzie przecudny smak i zapach,przepis jak najbardziej poprawny.Pamiętajmy także,że śmietana uwielbia zioła prowansalskie!Pozdrawiam!
Kucharz pewnej restauracji z Gdańska. [2011-11-08 23:53:24]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl