Pieczarki w śmietanie

5 stars based on 6 reviews Przystawki

Składniki:

1 kg pieczarek
40 dag cebuli
2 łyżki masła
zielona pietruszka
ok. 250 ml śmietany 18%
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym maśle. Pieczarki opłukać i zetrzeć na bocznej tarce w plasterki. Dodać do cebuli i razem dusić około 25 minut na małym ogniu.

Do miękkiej cebuli i pieczarek dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem.

Podawać na ciepło z pieczywem lub z ziemniakami, ulubionym kotletem i dowolną surówką.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
cebula grzyby kotlet mak pieczarka śmietana sól sól morska warzywa Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Pamiętajmy również że śmietana lubi Koperek lub pitruszke swieza a np .do królika w smietanie polecam wrzucic 2-3 gałazki rozmarynu
gosc [2014-01-23 19:37:00]
I KOOOONIECZNIE SOLIDNA SZCZYPTA GAŁKI MUSZKATAŁOWEJ !!!! -POLECAM I BEZ OLIWY -TYLKO MASŁO ....OLIWA TU PASUJE JAK PIĘŚĆ DO NOSA......
SETH [2014-01-22 19:45:48]
Do masła można dodać troszkę oliwy z oliwek bądź oleju roślinnego,masło się nie przypali i wydobędzie przecudny smak i zapach,przepis jak najbardziej poprawny.Pamiętajmy także,że śmietana uwielbia zioła prowansalskie!Pozdrawiam!
Kucharz pewnej restauracji z Gdańska. [2011-11-08 23:53:24]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>