Pieczarki w śmietanie

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 8 reviews Przystawki

Składniki:

40 dag cebuli
2 łyżki masła
zielona pietruszka
ok. 250 ml śmietany 18%
pieprz

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym maśle. Pieczarki opłukać i zetrzeć na bocznej tarce w plasterki. Dodać do cebuli i razem dusić około 25 minut na małym ogniu.

Do miękkiej cebuli i pieczarek dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem.

Podawać na ciepło z pieczywem lub z ziemniakami, ulubionym kotletem i dowolną surówką.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 1,11 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności).
EXTRA *
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.