Pożywna zupa gulaszowa

Dodane przez w dniu
3 opinie | Wyraź opinię
4.416666666 stars based on 12 reviews Zupy

Składniki:

60 dag mięsa wołowego
2 łyżki oleju
30 dag cebuli (3 średnie)
35 dag pieczarek
1 czerwona papryka (25 dag)
1 żółta papryka (25 dag)
ok. 1 1/2 litra bulionu
5 ziarenek ziela angielskiego
1 marchewka
1/2 selera
40 dag pomidorów (3 średnie)
3 ząbki czosnku
mielony kminek
ostra papryka
pieprz

Sposób wykonania:

Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Zrumienić na oleju w dużym garnku. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Czerwoną i żółtą paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Następnie do zrumienionego mięsa dodać cebulę, pieczarki, czerwoną i żółtą paprykę. Wszystko razem wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wlać bulion. Dodać liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 60 minut.

Ziemniaki, marchew i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie wrzucić do garnka z mięsem, razem wymieszać i gotować jeszcze przez około 15 minut, do miękkości warzyw.

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Na koniec do zupy dodać pomidory wraz z sokiem i czosnek. Wszystko razem wymieszać i zagotować.

Dodać szczyptę mielonego kminku, majeranku i ostrej papryki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na gorąco z chrupiącym pieczywem.

Smacznego.

7119
sprawdzonych przepisów
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Dziękuję pięknie za miłe słowa i pozdrawiam :)
Dorota [2015-11-15 13:48:51]
Dziękuję :)
Dorota [2013-01-01 21:41:47]
Dziękuję :) Cieszę się, że smakowała i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-10-31 15:41:15]
Dodaj komentarz:

Śledź nas na Facebook

Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.