Pyszna pasta rybna

Dodane przez w dniu
14 odsłon dziennie
4 opinie | Wyraź opinię
3.763157894 stars based on 38 reviews Pasty

Składniki:

30 dag wędzonej makreli (1 sztuka)
10 dag cebuli (1 sztuka)
20 dag ogórków kiszonych (3-4 sztuki)
1 ząbek czosnku
2 łyżki musztardy
2 łyżki majonezu
pieprz

Sposób wykonania:

Wędzoną makrelę oczyścić z ości. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Cebulę i ogórki kiszone pokroić również w małą kostkę. Ogórki dodatkowo odcisnąć z soku. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć wędzoną makrelę, jajka, cebule, ogórki kiszone i czosnek. Następnie dodać musztardę i majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 1,11 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności).
Komentarze do przepisu:
To cieszę się bardzo :)
Dorota [2016-12-05 14:17:43]
Bardzo smaczna pasta.Rodzinka się zajada.
kasia [2016-11-20 17:33:42]
To super! Cieszę się bardzo i pozdrawiam :)
Dorota [2015-11-21 23:01:21]
Potwierdzam pasta pycha,tylko musi być schłodzona wtedy dopiero nabiera smaku..
Mirek [2012-02-29 18:23:10]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.