naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Marra
Dodano: 05.03.2007
Odsłon dziennie: 9

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

Sos pomidorowy:
4 puszki pomidorów (całych bez skórki 4 x 40 dag)
2-3 łyżki oliwy z oliwek
2 główki czosnku
bazylia
oregano
tymianek
pieprz
sól
Ponadto:
około 50 dag makaronu spaghetti
około 20 dag żółtego sera
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Na głęboką patelnię wlać oliwę z oliwek i obrany, drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Cały czas mieszając zrumienić go. Dodać pomidory z puszek, szczyptę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie rozdrobnić pomidory, np. tłuczkiem do ziemniaków i dusić jeszcze 15 minut. Na 5 min przed końcem duszenia dodać bazylię, oregano, tymianek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie i przed odcedzeniem do wody dodać 1 łyżkę oleju, wtedy makaron nie będzie się sklejał.

Makaron rozłożyć na talerzach, polać go sosem pomidorowym i posypać żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Podawać na ciepło.

Składniki wystarczą na 5 porcji.

Smacznego.

Sprawdź korzyści na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepisów: 1427 6399
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: Brak
Możesz dodawać przepisy: Nie Tak
Wartości odżywcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepisów: Nie Tak
Wyszukiwanie wg składników: Nie Tak
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Bardzo dobre!! Ja zeszkliłam cebulke razem z czosnkiem i dodałam pod koniec troszke cukru :) Dzieki za przepis!
AgnesB [2013-01-28 18:56:00]
A mięso?? Co to za spagetti bez miesa. Lipa, i ten makaron na zdjeciach jakis ubogi ....
kama [2012-09-02 11:54:34]
Sosu NIE wylewamy na makaron!!! Zawsze makaron przed podaniem wrzucamy na patelnie do sosu i mieszamy razem.
robondm [2012-07-16 14:48:26]
bardzo dobre. ja jeszcze dodałam więcej przypraw. pychotka :)
miodzik :* [2009-11-06 13:50:54]
robie podobny sos do makaronu , tyle że dodaje do niego duzą cebule:), ale każdy robi na swój sposób i smak:D pychotka polecam ten sos, idealny sposób na szybki i smaczny obiad lub kolację
Ania_O [2009-09-02 11:36:32]
sos wlasnej roboty tojest cos... a nie dla ulatwienia z paczuszki.....
kamila m [2009-07-08 22:41:38]
Sos pomidorowy nalezy gotowac ok 30 min.Wtedy jest gotowy.Ziola dodac swieze,jesli juz to albo bazylia albo tymianek albo oregano.Wszystkie trzy nie maja sensu,smak nie jest klarowny.Nie nalezy pomidorow robijac tluczkiem tylko wczesniej przygotowac a mianowicie wrzucic juz pokrojone lub rozgniecione (zwyczajnie reka).Sol i pieprz wrzucic na poczatku, czas gotowania jest krotki. Do makaronow gotoych ze sklepu NIE dodaje sie oliwy,tylko do tych robionych sposobem domowym,sa bardzo latwe i smaczniejsze polecam.Wszystkie informacje to sa moje doswiadczenia z kuchni wloskiej zaczerpniete od cioc z Wloch.Pozdrawiam Serdecznie.
Hibbetrita [2009-04-13 22:05:52]
renata, zamiast bezczelnie pisać, że sos taki sobie, to podaj przepis na ten lepszy co jadłaś, jak takaś mundra. ola, przecież spaghetti to jest właśnie zwykła i prosta potrawa, widac, że sie znasz.
Kamel [2009-01-10 15:44:54]
Żeby spaghetti nie smakowało jak makaron z sosem, tylko żeby makaron nasiąkł sosem i żeby całość miała jednolity smak, trzeba wrzucić makaron na patelnię z sosem i chwilę (z hukiem wystarczą 2 minuty) na małym ogniu razem mieszać.
mikołaj [2008-07-21 14:58:55]
Spaghetti bez mięsa i cebulki to nie jest to.
Gemoz [2008-05-22 19:04:20]
moim zdaniem bardzo smaczne chociaz ja dodalam mieso mielone dla mnie sphagetti bez miesa to nie spaghetti:D polecam
niunia [2008-04-19 10:58:52]
Ta potrawa może jest i łatwa do przygotowania, ale za to jest bardzo smaczna. Polecam: Adam Małysz
A.M. [2007-11-02 20:04:40]
No niby zwykła ale trzeba włożyć w nią troche serca żeby wszystkim smakowała
Profesor [2007-07-26 21:47:23]
u mnie smakowalo bardzo.dodalam swojską kiełbaskę i pod koniec trochę śmietany, bo taką wersję lubią domownicy. Czosnek smażony w ilości 2 główki- rewelacja!!!- i żadnych dolegliwości żołądkowych, ani nawet ostrego zapachu!!!POLECAM
basia [2007-07-11 21:31:34]
Takie tam a dodając mięsa mielonego do sosu to dopiero pycha
ewa 27 06 2007 [2007-06-27 14:12:08]
rewelacja!!!!!mojemu chlopakowi smakowalo,pycha!!!!!dzieki!!!!
agus z mazur [2007-05-17 13:50:30]
na pewno dobre, sama takie robię i wszystkim samkuje :) sztuką jest umieć zrobić potrawę prosta i dobrą :)
Iska [2007-04-19 16:11:55]
brakuje mi tutaj mielonej wolowinki
Codina [2007-04-05 20:09:06]
Nie, tutaj chodzi o 2 całe główki czosnku. Może wydaje się dużo, ale w smaku ten sos jest bardzo dobry i wcale tego czosnku tak bardzo znowu nie czuć, ale zależy kto co lubi. Oczywiście można zmniejszyć ilość czosnku. Smacznego ;)
Dorota [2007-03-27 22:49:57]
Mam pytanie chodzi o dwa zabki czosnku?
ewelina [2007-03-27 22:08:50]
Było super!
Ania [2007-03-19 15:44:28]
Nawet dobre mmmmmmm
anita [2007-03-18 12:38:08]
taki sobie żadna rewelacja , jadłam lepsze......
renata [2007-03-17 00:44:35]
pychotka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jadzia [2007-03-11 17:15:59]
Baaardzo smaczne:) Fajnie ze sa tacy ludzie ktorzy dziela sie z innymi pysznymi przepisami :)
Marta [2007-03-10 17:30:49]
Ola może i nic specjalnego,ale pyszne.A tych "specjałów" to się czasem pies nie chce złapać.
bernadettt [2007-03-09 17:04:41]
zwykla potrawa...nic specjalnego.
ola [2007-03-07 15:41:52]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl